Irritationsmoment i kollektivet - del III

Köpenhamn är liksom lite mer slitet än Stockholm, klagade Föredettingen då han var här för ett par veckor sedan. Och visst, det kan man väl tycka om man vill men personligen tycker jag att det är en del av charmen med den här staden.

Något som inte är så charmigt dock är kackerlackor. Och sådana finns det här. De är visserligen ganska små och jag har "bara" sett 3-4 stycken under tiden i kollektivet men det räcker gott. Grannen hade problem för en tid sedan och då Danmarks motsvarighet till Anticimex var där och skulle ta kål på dem så lyckades de tydligen skrämma över några hit till oss istället. Not so nice. Personligen är jag dock mer skärrad över spindeln jag såg ikväll i duschen. Men jag dödade den inte - får vi sol imorgon då?

Prisa Gud..

.. för här kommer lönen! Näst sista eller sista bankdagen i varje månad i DK så idag landade pengarna på kontot. Enda problemet med det är att det är lite vanskligt att hinna med att betala de räkningar jag fortfarande har i SE i tid (= CSN samt kreditkortet).

Hade någon lös idé om att gå på stan efter jobbet, men kom på andra tankar då jag kom på att..
- ... alla andra också fått lön
- ... man inte hinner så mycket på de 45 minuter som är emellan jag hinner in till City och affärerna stänger

Dagens turgumma är Nette på jobbet som fick ett samtal att hon vunnit 10.000:- till shopping inklusive proffsråd på en tävling på Feminamässan hon + tre av de andra tjejerna var på i helgen. Järnspikar att jag inte följde med!

A normal Monday in Kbh

Bara för att jag skröt för Dansken om att det var en uuuunderbart vacker höstdag i Köpenhamn igår och vi inte haft dåligt väder på länge så har det naturligtvis spöregnat idag. Hela dagen. Imorrn är det jag som går och köper de snygga gummistövlarna från H&M. DKK 598:- känns lite mastigt för ett par skodon man inte använder så ofta (förhoppningsvis!) men men..

I övrigt så har det varit en helt vanlig måndag. Trine är borta hela denna vecka också så det är fortsatt Norge-och-Sverige för mig på jobbet. På S-toget hem åkte jag fast i en kontroll - mitt kort gick ut i lördags och har inte haft möjlighet att köpa nytt - men lyckades pruta ner det från 600:- till 100:- då jag köpte nytt kort sedan. Ikväll har jag sett de tre första avsnitten av Grey's Anatomy och fått småporrigt sms från Dansken. Ja, och så har jag bokat Stockholmsresa till julen. Spännande. Och nu ska jag skicka småporrigt sms tillbaka till Dansken, alternativt ringa och säga godnatt, och sova! Natti natt!

Omtumlad

About "The Secret". Den tog. Så fullkomligt banalt, men genialiskt. Universums lag om attraktion. Att inte bara fokusera på det man vill ha utan på slutresultatet. Och inte ifrågasätta vägen dit, ingenting är omöjligt. Att jag inte har förstått helheten förut, hur allt hänger ihop. Nu gäller det bara att vända upp och ner på allt - att förändra mitt tankesätt. Negativitet, vik hädan ungefär.

Se den!!!

Få sånger får mig att lipa men..Í Svörtum Fötum - "Paradis"

Och att Jonsi sjunger skadar ju inte heller..
Någon som vet var man kan köpa isländsk musik utan att behöva åka till Island...? :)

Sätt munkavle på mig

Jag kan fan inte hålla tyst. Avslöjade en liten "hemlis" om Dansken i förmiddags för Jacob. En sådan där som inte ens ni vet. Inte för att jag tror att han skulle bry sig så avsevärt, men ändå.. Glappkäft där.

Hemligheten

Apropå förra inlägget så tänkte jag någon gång under helgen hinna med att se The Secret. Dansken, som är eld och lågor över både filmen och boken, har gjort mig nyfiken..

It has been passed throughout the ages, traveling through centuries... This is The Secret to everything - the secret to unlimited joy, health, money, relationships, love, youth: everything you have ever wanted. All the resources you will ever need to understand and live The Secret. The world's leading scientists, authors, and philosophers will reveal The Secret that utterly transformed the lives of every person who ever knew it... Plato, Newton, Carnegie, Beethoven, Shakespeare, Einstein.


Hur vet man om man är olycklig eller bara rastlös?

Tömd på energi. Måste till en förändring.

Nytt jobb? Nej, jag trivs trots allt även om det kräver total fokus och att man inte har tendens till magsår..
Nytt förhållande? Det vore enklare att svara ja om inte alla de där känslorna hade varit i vägen. Så nej.
Ny bostad? Måste börja leta. 28 år och ingen egen lägenhet.
Ny stad? Jag är inte på långa vägar klar med Köpenhamn. Pensionär i Provence?
Nya vänner? Problemet är ju att de flesta inte bor här. Så nej, men lite fler vänner just här i stan.
Ny livsstil? Ett rungande JA! Ge mig lite energi att klara av det bara..

Så i nuläget får jag väl nöja mig med att skapa fysisk ordning. Denna helg = städhelg!


Nytt i kollektivet

Är att Sus flyttar till helgen, hem till pojkvännen. Säg det inte till någon, men jag tycker det ska bli lite småskönt. Gillar Sus, hon är sød, men saken är att är hon hemma så är hennes pojkvän också det. De ställer till en himla röra i köket och röker inne (ok, vid öppet fönster). Hejdå Sus innebär också hejhej till mer plats för mig i kök, badrum och hall. Hurra!

Vem som kommer i hennes ställe vet vi inte - om det kommer någon. Jacob ska kika på sin ekonomi, men troligt är nog att hans kompis Leila flyttar in om en månad eller så. Har träffat henne några gånger, men inte skapat mig någon riktig uppfattning. Hon verkar lite stiff, men det är å andra sidan jag också. Om man jämför med de flesta danskar.

Please shoot me

image674

Facebook är kul, men alla applikationer hit och dit..! Ta inte illa upp om jag inte vill vara med och slänga hot potatoes eller slåss med vampyrer och varulvar.. Jag gillar dig ändå.

5 korta om torsdag

Idag har jag ..

- Förbannat S-toget som varje morgon numera ser till att jag missar den anslutande bussen och får powerwalka till kontoret

- Tänkt tanken Äsch, jag behöver inte vara så fin på jobbet idag - Karsten är ju i Frankrike då jag valde kläder* imorse

- Returnerat en roströd sidentop på
COS. Det var inte min färg.

- Unnat mig sushi från Mad og VinMagasin. Jag har ätit sushi typ två gånger tidigare. Det var gott! Jag är mätt!

- (Senare ikväll) Sett två avsnitt av Grey's Anatomy säsong 2


* Svarta highwaters (H&M), svart linne (Soaked in Luxury), saffransgul ullkofta och svart toksnyggt halsband (Indiska)

Otrogna svin!!!

Min norska kollega Trine har varit borta hela veckan, vilket lämnat mig med f***ing Norge (det är faktiskt rätt knepigt att förstå många norrmän på telefon - inte anstränger de sig för att tala långsammare heller då de hör att jag är svensk). Hur som helst så fick jag reda på varför idag och det är för att hennes knöl till snubbe varit otrogen. Inte nog med det - under själva "akten" ringde hans mobil upp henne av misstag (eh..?) och hon hörde alltsammans.  Jag skulle dö. Inte är han ångerfull heller.. han säger visserligen att det är slut med den andra - "den unga" - men han verkar se det som att det är Trine som måste skärpa sig och komma över det. Att han kan med. De är ju gifta och har en liten dotter på ca 1 ½ ihop, hon funderar på att lämna honom nu.. Tycker så synd om henne.

Är så glad att jag har dig messade jag till Dansken då jag fick höra om soppan.

Meeting of the giants

Det här med att tussa ihop pojkvän och ex tror jag inte jag ägnat mig åt en enda gång - det är ju två världar som vanligtvis mår bäst av att hållas låååångt isär. Men nu råkar Dansken vara en ovanligt avslappnad snubbe som vet att han inte har ett dugg att oroa sig över då det gäller Föredettingen.. så i lördags då vi var på Hotell Gothia Towers för att boka bord på Heaven 23 (som var fullt) och jag kom på att exet befann sig på Svenska Mässan i byggnaden intill kilade vi in för att hejja.

Och det gick ovanligt smärtfritt. De snackade lite om skatter o sån't (Föredettingens specialområde) och sedan var det inte så mycket mer med det. Vad de tyckte om varann? Cool och trevlig kille, enligt Föredettingen. Och Dansken.. tja, han blev nog än mer säker på sin sak varför jag är med honom och inte hoppar i säng med han den andre. Inget dåligt, A.

Uppkastningen

Det där med spyorna behöver jag väl kanske inte gå in på i detalj. Mer än att de var mina. Och att de ägde rum i en taxi (fast det märkte ingen - hoppas jag!) samt i en hotellobby. Och att min halvflirt såg mig. Som tur är kombinerades de inte med ostadig gång och sluddrande tal! Blir jag full så slår det till omedelbart och utan förvarning - det märks heller inte på mig. Bortsett från det där som kommer ur min mun då..

Antar att det händer alla. Men skäms gör jag ändå. Och jackan ska in på kemtvätt.


Blandad kompott

Hemma i KBH efter en mäkta händelserik helg som bl a innefattat spyor, Marstrand och ett intressant möte mellan Dansken och Föredettingen (!). Men allt det där tar vi imorgon.

Mew.. & lite annat

Note to self: Lägga in lite ny musik i Meizun. Gått omkring med alldeles för mkt schlager länge nu. Nya Kentskivan. Lost Prophets. Afi. Och Mew. Älskar dem. Tack, Jacob som ser det som sitt kall att introducera mig till dansk rock.


Jag är en planerande individ

Upp med tuppen imorgon bitti och susa iväg till Kastrup för morgonflyget till Stockholm. Säljkonferens hela dagen, Döden i grytan på kvällen - säkerligen följd av drinks någon annanstans, en god natts sömn på Scandic Infra, förmiddagsflyg till Göteborg där Dansken hämtar, någon timmes flanerande på stan innan det är dags för klipp och färg på Headline, myskväll med hångelsugen Dansk, en lördag i skärgården alt. Marstrand och en god middag på kvällen, söndag tuff-tuff-tåget tillbaka till Köpenhamn.

Tja, så ser resten av veckan ut!


Så. Om helgen.

Åren går. Folk förändras. I mitt och Föredettingens fall så har det gått över 5 år och i lördags blev det ganska solklart att det är min inställning till vår relation som har förändrats mest. Anledningen stavas Dansken.

Men det var trevligt i alla fall och nu har vi så att säga omförhandlat villkoren.. Det känns rätt skönt. Och man vet aldrig - kanske någon gång i framtiden?

Lördagsplaner

Ikväll får jag besök. FD är i stan (eller ja, än så länge är han i Tyskland men han susar förbi på vägen tillbaka till Sthlm) och jag har bokat bord på l'Alsace som jag tipsades av av Trinemusen. Ska bli högst intressant, vi har inte setts sedan i början av juli då jag var upp till pappas begravning.

Men innan dess har jag en del att göra. Ut på stan och se om jag kan finna en drop-in frissa (är så less på mitt hår!) samt leta nya stövlar vilket varit på att-köpa listan i veckor nu. Att det ska vara så svårt att hitta ett par icke-sladdriga stövlar med lagom brett skaft (så att man både kan ha byxor i samt ha till klänning) i sjyst skinn och med lagom klack. Mission impossible. Måste in på Søstrene Grene också - pure hell på en lördag med alla turister - och hitta en förvaringskorg till halsdukar-mössor-vantar. Sedan ska det handlas pålägg och sådant till morgonbrödet på måndag.

Nu: chai och yoghurtbröd. Ha en skön lördag!

Everyday minerals

image673

Jag har inte riktigt fallit för trenden med mineral makeup ännu. Ända sedan jag blev sminkad med
I.d foundation efter en ansiktsbehandling, vilket fick mig att se ut som en överspacklad kärring, har jag liksom dragit mig för det - gillar inte konsistensen. Föredrar den flytande varianten. All over face color i True är dock underbar!

Med detta sagt så tjongade jag, inspirerad av Lipgloss Bitch, in en order på Everyday minerals för ett par dagar sedan. Det är ju så galet billigt och så har jag hört mycket bra om dem. I korgen hamnade:

Mini Eyeshadow Kit - tio testburkar med ögonskugga/eyeliner/brynskugga inkl. en borste
Comfy - a luxurious deep bronze color with such subtle hints of burgundy
Movie Night - a casual matte gold
Starry Eyed - a rich dark brown with a beautiful collection of silver sparkle
Spin Cycle -  a beautiful champagne shade with pinky golden iridescence
In the Garden - a mysterious deep antique bronze with lush shimmer
Scented Candles - a light beige color with silver shimmer
Chamomille - a nice highlighter with gold sparkle and softer gold shade
Ginger Peach - a beautiful sparkly peach
Smoky Eyeliner - a true eyeliner that can be used wet or dry. Dry will give you a more smokey look and wet will give you a more hard line.
Medium Brown Brow Color - is ideal for medium shade brunettes

Blush
A Girl's Day - A unique warm reddish-pink hue and gold sparkle that adds that perfect shimmer to your face

Free Sample Make Up Kit (gratis!)
Ett testkit med tre olika foundation (som jag inte vet om jag kommer använda), en blush samt en concealer.

Inklusive frakt = ca 35 dollar! Ser fram emot leveransen!

Motvilligt firande

På kontoret är födelsedagar lite av en happening. Firman bjussar på tårta på eftermiddagen och så kan man själv ta med sig morgonbröd om man vill det (och det vill man); dvs ett par nybakade limpor som man köper på bageriet på morgonen, ost, marmelad och chokladpålägg.

Utrymmet runt ens skrivbord är pyntat med flaggor och just på min lilla avdelning så lägger vi ihop till en present också som någon ansvarar för att handla. Därav tjatet på mig att komma med en önskelista idag (jag fyller på söndag).

Ärligt talat känns allt det här mest så himla jobbigt. Uppmärksamhet av det där slaget är inte alls min melodi och jag ser inte fram emot att bli sjungen för och sitta och öppna en present inför allas ögon på måndag. Jag blir generad..

Så jäkla kul känns det ju knappast att fylla 28 heller.. Maken till meningslös ålder.

Jag känner mig typ lite rik helt plötsligt

image672

Ja, det är livförsäkringen för pappa som fallit ut.

Ingen kaviar och champagne dock - jag ska resa så småningom!

Back on track

Sådärja'.. vem skrattar högst då jag säger att vi är tillsammans igen? It's the neverending story.

Men vi har pratat mycket. Om hans behov, om mina behov.. om vikten av att kompromissa. Frågan är inte om vi ska fortsätta utan hur vi ska fortsätta. Och det var det han som sa. Så jag antar att det inte var ett helt misslyckat beslut av mig att åka till Göteborg i alla fall. Vi vet inte hur framtiden ser ut. Nu lever vi i nuet.


Under ytan

Tack för alla uppmuntrande kommentarer.

I ett enda karateslag gick livet mitt itu och jag vet inte hur jag ska kunna lappa ihop mig själv igen. Han är min största kärlek.. vad är det för mening med att fortsätta om jag inte får dela alla bra (och dåliga) stunder med honom? Med hänsyn till honom ska jag inte gå in på detaljerna i vad det var som hände.. det räcker med att konstatera att den kärlek vi hade - och har! - tydligen inte var tillräcklig. Det har aldrig funnits någon som visat mig så mycket kärlek som han gjorde, hur i all världen skulle jag kunnat ana att det var något som fattades då han inte ens gjorde det själv.. det var "omedvetet" säger han men nu är det kristallklart. Han var mer kär i mig än han någonsin var i sin exfru som han var gift med i 18 (?) år eller i någon annan som han varit med. Hur kan man vara 48 år och aldrig ha känt till 100% det man "ska" känna, men ändå veta att man inte känner det? Om man själv bor i en prunkande trädgård, hur kan man riskera den för att gräset kanske är grönare på andra sidan? Nej, jag förstår det inte.

Kl. 17.06 idag stiger jag av tåget i Mölndal. Jag klarar inte av att jobba, har ringt och tagit ledigt idag + imorgon samt avbokat min plats på den femrätters middag och fest jag skulle varit på imorgon kväll på Den Lille Fede. Vi har egentligen tagit en paus.. en tankepaus för att fundera ut vilken slags relation vi ska ha i framtiden. Han vill att vi ska vara vänner - "varmhjärtade vänner" (= KK) är något annat vi talat om. Vi kan ju inte vara i samma rum utan att ha fysisk kontakt och om vi tycker om att vara med varandra och känslorna egentligen inte har förändrats från vare sig hans eller min sida... varför skulle vi inte kunna fortsätta träffas så länge det är roligt? "Vi har ingen framtid tillsammans".. visst, men om det gör mig mer lycklig än olycklig att få vara med honom? Tankarna bara snurrar, jag tror det blir bättre då vi får träffas ansikte mot ansikte. Och jag får blöta ner hans skjorta med mina tårar istället för min kudde.

Det är slut med Klaus och jag vill inte leva längre