Ta ifrån mig touch-paden, någon!

Hoppsan, idag har jag visst nätshoppat.. sådär lite på måfå - icke planerat och ingenting som egentligen var livsnödvändigt. Vad fint att jag handlar upp min första lön en månad innan jag ens hunnit få den.

I vilket fall som helst så tjongade jag, mot bättre vetande, in en beställning på H&M.
Klänningen med hjärtan har jag funderat på ett bra tag och tack vare att jag sölat så levereras den inte förrän om en månad. Ganska snart får jag dock en (faktiskt välbehövlig, har bara en ful rosa sedan innan) vit munkjacka i träningssyfte (hahaha!), ett par gröna espadrillos samt Gillette Venus Vibrance. Ang. den sistnämnda så vill jag egentligen ha en sådan där futuristisk sak med fem blad (Fusion?) men nu testar jag Venus Vibrance först i alla fall. Det kan ju ändå inte funka sämre än 30 spänn-för-fyra-hyvlar-metoden som jag kör på nu. Är så less på att vissa onämnda områden blir stickiga redan timmar efter att man rakat men antar att det är svårt att komma ifrån.

Just det, så blev det en Too Faced Intensive Plumping Lip Mask också. Mest på kul för jag har aldrig varit typen som använt mig av plumpers (testat Freeze 24/7 en gång) så det kan ju vara intressant att testa. Det gör jag dock knappast för SEK 449:- som de tar på Eleven utan mer modesta DKK 60:- inkl. frakt - ända från Hawaii. I love eBay!

Det är nästan roligare att nätshoppa än att göra det IRL då nästan allt jag köper blir liggandes i flera dagar i sina påsar. Nu har man åtminstone något att se fram emot.

Nu ska här peelas!

Idag kom äntligen min peeling från Freeze 24/7! Det krävs inte så mycket för att göra mig glad tydligen. Älskar att få post på lördagar!

Testpilot: MD Skincare

För en kort tid sedan köpte jag en dagkräm från MD Skincare som är ett dermalogiskt märke, utvecklat av hudspecialisten Dr. Dennis Gross. Observera.. inte MD Formulations - det är många som blandar ihop dem men det är två olika märken. Hursomhelst så rör det sig om dyringprodukter så jag var själaglad då jag fick den för ca 1/3 av butikspriset (underbara eBay!) samt på köpet en hög med generösa prover på många av deras övriga grejor.

Inte för att gå händelserna i förväg men det känns faktiskt som om jag äntligen hittat en hudvårdsserie som passar mig som handen i handsken! Här kommer en recension på dagkrämen samt en rengöring som är de produkter jag hunnit testa ordentligt.

image612All-in-one Facial Cleanser with Toner beskrivs med "this gentle yet thorough cleanser not only removes dirt, stubborn makeup, and excess oil, but tones at the same time". Det är mao en tre-i-en-produkt som både ska fungera som makeup-remover, rengöring och ansiktsvatten.

Det är en gul, lite trögflytande kräm med tvålig konsistens som i ärlighetens namn inte doftar så gott, men inte heller illa. Personligen har jag använt den i de två senare stegen, L'Oréals gröna rengöringsservetter får ta bort ögonmakeupen (gillar inte att få kladd i ögonen eftersom jag alltid tror att det ska svida). Därför kan jag egentligen inte svara på hur bra den här produkten fungerar som remover men jag måste säga att i övrigt är den i högsta grad tillfredsställande!

Min hy vid den här tiden på året är något oljig i t-zonen men med yttorra partier på kinderna och mellan ögonbrynen. Efter jag har använt rengöringen känns huden bara mjuk och ren, den varken stramar eller är fet. Dessutom har mina plitor-som-inte-är-finnar på kinderna ner mot haklinjen försvunnit men om det beror på just den här produkten kan jag inte svara på.. Den utför inga mirakel på något sätt (hm, vad skulle den kunna göra liksom?) men den gör sitt jobb med bravur. Provet jag fick räckte i ungefär en vecka morgon och kväll men jag undrar om jag inte ska köpa på mig en fullsize? Finns för £30 (ca SEK 420:-) på HQHair (8 OZ)

Betyg

*** *** *** *** *** 

image613Maximum Moisture Treatment
är dagkrämen som passar normal-, bland- och känslig hy som tenderar att bli torr. Mao precis vad jag behövde just nu!

- Replenishes moisture and restores protective lipid barrier
- Contains dry-seeking ingredients to target parched areas
- Self-adapts to changes in climate and skin dryness
- Protects against free radical damage with antioxidant vitamins A, C, E



Jag tror inte ni förstår hur mycket jag älskar den här produkten! Det är en ljusgul, mycket tunn och dryg (vilket behövs eftersom flaskan bara är 1 OZ = 30 ml) kräm. Eftersom den just är så tunn tror man att det bara ska säga sluuurp så sjunker den in i huden utan att åstadkomma så mycket och, visst - den går in snabbt men samtidigt återfuktar den ordentligt och tonar ner blanka partier. Resultatet är en sammetslen och jämn hy med matt yta och det håller i sig hela dagen utan att man behöver plocka fram puderdosan!

Det här är den perfekta dagkrämen som jag letat efter och det bästa är att den - i alla fall för mig som varken har överdrivet torr eller fet hy - nog kommer funka året om. Som ni märker är jag sjukt imponerad och den enda nackdelen är priset, £32 (ca SEK 447:-) för pytteflaskan på HQHair (1 OZ)

Betyg

*** *** *** *** *** 


Tråkblogg

Jag kommer bli en sådan där tråkmåns som bara vardagsbloggar. Dvs massa tjôt om jobbet och vad jag åt till middag typ. Nej - det får vi verkligen inte hoppas men just nu blir det en hel del om nya kneget.. så är det bara.

Skönt med tidiga fredagar i alla fall (slutar kl. 16) och, precis som nog alla redan anat, så gick min föregångare Natasja på barsel idag. Eller.. hon är sjukskriven och ska vila ett par veckor men det är väl kanske inte så troligt att hon kommer tillbaka innan barnet är fött. Det är ändå rätt bra för det innebär att jag kunnat göra mig mer hemmastadd. Fått eget datorlogin, mailkonto och sådant + bytt ut headsetet till en variant som passar mig bättre. I övrigt så har jag mest ägnat dagen åt att sätta mig in mer i Navision, vilket tar en evig tid, även om vissa saker äntligen börjar sätta sig. Det sjuka är att vi kommer byta system i början av juli - till SAP - så då blir det ytterligare ett program att lära sig från scratch. Mindre roligt men delvis positivt eftersom det kommer vara mig till gagn att ha arbetat i båda då jag ska söka andra jobb.

Ikväll händer det inte så mycket. Tippar på att jag kraschar i soffan senast vid 10-bläcket.

Såhär går det till i Danmark

I Danmark ser helgdagarna lite annorlunda ut om man jämför med Sverige. Nästa vecka är det påsk och det innebär helledigt torsdag-måndag (dvs skärtorsdagen är också röd dag). Den 4 maj är det något som kallas för "Store Bededag" vilket härligt nog råkar vara en fredag och då är det tänkt att jag och dansken eventuellt ska ta en liten tur någonstans. Anledningen är att vi firar 2 år den 13/5 så det blir en tidig present till oss båda! Var är inte bestämt och jag har förkunnat att jag lämnar allt upp till honom.. han får bestämma resmål + boka - fast jag lär nog få påminna honom så att det verkligen blir av har jag en känsla av.

Tillbaka till helgdagarna så ser i gengäld både sommaren och hösten dyster ut eftersom varken Midsommardagen eller Alla Helgons Dag innebär ledigt från jobbet. Men det är ju nuet som räknas och jag ser fram emot några lediga dagar att smälta och ta in alla nya intryck på. Sedan får vi hoppas att jag inte glömt bort hur allt går till efter helgen - får ta hem anteckningarna och plugga på!

Plus och minus

Plus och minus - en solig torsdag i slutet av mars

+

Att Natasja (som ska lära upp mig) var borta hela em var bara positivt eftersom det var betydligt lättare att lära sig nya saker själv framför datorn - okej, med lite hjälp av Pia..

Första dagen det gick att ha vårjacka t o m på morgonkvisten!

Köpte ett paket tigerräkor för bara 20:- = god middag med lite vitlök!

Imorgon är det fredag..

.. och på söndag kommer K! Bara för en kväll visserligen men det blir i alla fall lite puss & kram!

-

När ska man hinna hämta ut sitt pass på ett konsulat som bara har öppet 10-12 varje dag om man inte ens jobbar i närheten?! 1 månad har jag på mig..

Insett att jag måste ta ett tidigare tåg om mornarna :(

Nästan slut på vatten och orkade inte släpa hem flaskor från affären (Det finns i kranen? Visst, men vattnet här har en bismak av kalk så jag håller mig oftast till flaskvarianten som åtminstone inte är så dyr (2-7:- beroende på butik).

Sluta skriv så mycket, people!

Jaha. Under de 20 minuter jag gav mig själv för bloggläsning hann jag ögna igenom de som uppdaterats mellan kl. 19 och 21 ikväll. Inte de andra 5000 (nej, inte precis men de är många). Hm. Kanske borde reducera favoritlistan något. Men det vill jag ju inte!

Första dagen på jobbet

image611

Jag är så j**laj**laj**la trött! Slut i huvudet! Det var över ett år sedan jag senast hade ett 9-5 jobb - känner på mig att det kommer dröja ett bra tag innan jag kommer in i det.

Men det har varit en helt okej första dag. Ovan ser ni min fina välkomstbukett (ja, den ser ut som en krukväxt men det är för att jag inte hade någon passande vas så det fick bli en blomkruka)! Alla är verkligen supertrevliga och verkar vilja att jag ska känna mig välkommen - vi ägnade hela den första timmen åt att gå runt och presentera mig och småprata med folk. I övrigt har jag mest suttit bredvid tjejen jag ska vicka för och "insupit kunskap", fått lägga in lite egna ordrar och så men det är i stort sett det enda jag fått lära mig så att jag kan.

Det är sjukt mycket att hålla reda på.. enligt N (svenska tjejen) så dröjer det typ 2 veckor innan man ens får börja svara i telefon, det gäller ju att kunna svara på kundernas frågor också och då är det bra om man vet var i Navision man ska leta. Kundkontakten via mail och telefon är ändå inte mer än kanske 50% av allt som ska göras, det mesta är orderrelaterat.. hålla på och fippla med kreditnotor, fakturor, reklamationer osv + en hel del fysiskt pappersarbete.

Ett litet orosmoln dock och det är att N, som egentligen skulle gå på sin mammaledighet först den 1 juni, ska till barnmorskan imorgon och ev. kommer bli sjukskriven med omedelbar verkan (foglossning och sån't). Hon skulle ju lära upp mig de två första månaderna och eftersom det inte finns någon annan som sitter på Sverige blir det lite problematiskt om hon plötsligt försvinner. Det finns en tjej som egentligen ska sitta på Danmark men hoppar in ibland så jag antar att det i så fall blir hon som får göra det. Men det skulle underlätta att ha någon som faktiskt "kan" Sverige till 100% så inte jag sitter där helt själv sedan utan att ha någon att fråga.

Stort plus med jobbet: frukostordningen (dvs frukost som i lunch). 300:-/månad för lunch och obegränsad tillgång till frukt, massa olika drickor, flashiga kaffemaskiner där man kan göra snajdiga cappuchinos med sirup etc (synd att jag inte dricker kaffe), kaffebröd i mängder.. det sistnämnda håller jag mig nog ifrån! Det är riktigt prisvärt men idag uppskattade jag nog mest att kunna klunka i mig flera flaskor vatten för det var så galet kvavt inne på kontoret! Det samt all information som bankats in i min skalle gör att jag fortfarande har lätt huvudvärk så det blir tidig sänggång ikväll!

Tack för alla kommentarer - har inte orkat/hunnit svara ännu men det kommer..

New kid in town

Första dagen på nya jobbet, brr.. Lite nervöst men roligt - fast hur jag fr o m nu ska pallra mig upp vid 6-tiden på morgonen är för mig ett mysterium. Och då fick jag ändå en halvtimmes sovmorgon idag eftersom jag inte ska vara där förrän kl. 9. Men nu vet ni.. mao inget bloggande på dagtid i veckorna fr o m idag!

Förresten, vad svårt det är att välja kläder på morgonen då det är kallt när man går hemifrån men blir varmare under dagen..

Jag KAN säga nej, det kommer bara en massa ja:n emellan..

Idag var minsann dagen då Ellinor satte ner foten och förklarade "När jag säger att jag inte tänker lämna frilans för att jag inte fått betalt så menar jag det slutligen efter att i två veckor ha sagt samma sak men lämnat in i alla fall". Svårbegripligt? Översättning: jag lämnar inte in min frilanspryl idag. Pilutta er, liksom!

Och fy fabian, vad jag är sugen på hemkörnings-pita med kött och sallad! Men det är ju bara tisdag och sådana friheter får man bara ta sig på helgen. Come to think of it så är jag rätt sugen på choklad också.. Nej, det är väl bäst man går ut i köket och tar sig ett plommon eller nåt!

Tvätta i Danmark

image608

image609

image610

Summan av kardemumman: 61:- (för fyra maskiner och två torktumlingar á 16 minuter) samt hela lägenheten full med icke-tumlingsbara kläder. Gud, vad jag saknar torkskåp!

Dagsform: dålig

Ack ack ack.. tisdagen inleddes med huvudvärk! Sovit riktigt dåligt efter ett jobbigt samtal med K igår. Det är inte alls bra att behöva diskutera saker på telefon som man egentligen skulle behöva ta face to face men jag funkar så.. är det någonting jag går och grämer mig över måste jag få ur mig det på en gång om jag ska kunna koncentrera mig på annat. Slutade dåligt gjorde det också. Nej, vi har inte gjort slut men nu i helgen ska han till Oslo i business och nästa helg (påsk) är det något fallskärmshopparrangemang = dröjer länge innan vi ses nästa gång och det är redan 2 ½ vecka sedan. Kan hända att han susar ner hit över natten på torsdag men tvivlar. Jag är officiellt upptagen - i praktiken singel. Eller någonting sådant. Han tycker åtminstone att jag är, och har varit, väldigt tålmodig ("Det är inte många tjejer som skulle stått ut") och visst.. men det innebär inte att man kan testa mig hur länge som helst. Förr eller senare ledsnar jag. Nu ska jag tvätta och försöka upplåta tankarna till något annat.

This little kitty KAN bryta sina dåliga vanor

image607Det går ju rackarns bra det här.. att vända tillbaka dygnet alltså! Igår somnade jag med kläderna på kl 21 för att vakna av dansk-sms en timme senare då jag skalade av mig allt och gick och lade mig på riktigt. Vid midnatt vaknade jag ännu en gång och trodde mig inte kunna somna om.. men jodå! Och strax efter 5 imorse plingade mobilen igen, Föredettingen - den onda människan - som ville göra mig avundsjuk på det faktum att han får vara i Barcelona och ha roligt! Måste lära mig att stänga av ljudet på nätterna. Men tjugo över 7 gick jag upp - utsövd (har stort sömnbehov).

Planen för dagen:

- Skattekontoret, fixa skattekort
- Polisen, fixa utdrag ur straffregistret
- Hovedbanegården, fixa nytt stamkort och dyrt månadskort
- Svenska konsulatet, äntligen hämta ut mitt pass (dumma konsulat att bara ha öppet mellan 10 och 12!)
- Köpa kontantkort så jag faktiskt kan kommunicera med folk (nej, jag är inte försvunnen eller sur på något sätt.. har bara 0:- på mobilen)

Och det är sooool ute!

Det räcker inte alltid med kärlek

Jag orkar liksom inte lägga så mycket krut på mitt förhållande längre och det känns för jäkla sad. Sedan jag flyttade till Köpenhamn har vi setts i snitt kanske två dagar var tredje vecka och nog för att det är tråkigt, men än värre är att vi hörs mindre och mindre då vi inte ses. Det har gått från att höras åtminstone någon gång per dag till telefonsamtal en eller max två ggr/vecka och sms.. tja, varannan dag kanske. Satte mina tankar om det här på pränt till honom i början av veckan - ett utdrag;

"Skyller inte på dig alls, jag är minst lika dålig - om inte ännu sämre - på att höra av mig. Det känns bara som om vi inte vet vad som pågår i varandras liv längre då vi inte träffas - eller.. jag vet åtminstone inte vad som pågår i ditt. Är det ett långdistansförhållande måste man ju anstränga sig mer för att ha en så pass normal relation som möjligt ändå och jag vet inte om vi gör det. Tycker att vi måste ta tag i det (på riktigt!).. jag börjar bli rejält orolig över att det kommer fortsätta gå åt fel håll annars. Vill inte det. Alls. Och jag hoppas att inte du heller vill det. Det är så lätt hänt fast det kanske inte alls är meningen."

Och det sammanfattar väl det hela rätt bra. Han ringde upp någon kvart efter att jag skickat mailet.. pratade och han höll ju med. Det är inte så lätt att stoppa ett förlopp som redan påbörjats men vi måste! Vi har det ju så förbaskat bra då vi väl ses och jag vet att vi verkligen borde se till att bo i samma stad åtminstone men det går bara inte att ordna just nu. Äsch, jag vet inte.. var bara tvungen att få ur mig lite hur orolig jag är över riktningen vårt förhållande har tagit. Jag har inte ens berättat för honom att jag har fått ett jobb. Undrar om han ringer ikväll.

Vinna är inte alltid gratis

image606

Ni vet
Aftonbladets modebloggtävling som ju pågått några dagar nu och håller på fram till den 31 mars..? Syftet är att kora Sveriges bästa (icke kommersiella) modeblogg och vinsten är en resa till New York värd 30 000:- samt en Nokia N73.

Nå, nu uppmärksammar i alla fall Alter Ego - följd av Sofiaovärlden - det som kanske inte så många lagt märke till.. nämligen att eftersom det rör sig om en tävling och inte ett lotteri så kommer vinsten att beskattas. Det rör sig om inkomstskatt, vilket ju kanske innebär att den som vinner tävlingen till slut inte har råd att ta emot priset. Tråkigt tycker jag även om det naturligtvis är precis så det går till då det rör sig om en tävling som bygger på prestation och inte ren flax.

Jag röstar i alla fall - alternerar mellan två personer som jag båda tycker förtjänar att vinna. Det betyder inte att de är mina favoriter rent generellt i urvalet men nu rör det ju sig om bästa modeblogg. Och hade även kommersiella sådana fått deltaga måste jag säga att då hade min röst gått till Hotspot!

I kopiornas underbara värld (uppdaterad)

Igår läste jag ett inlägg hos Polly om den här Tradera-auktionen som säljer en "äkta svart Mulberry Bayswater". Citerar La Poll: "Men är det inte så att numret på plattan borde vara unikt per väska, och som en garanti för äkthet? Isåfall är det ju lite märkligt att denna väska har precis samma nummer som min, som köptes i Kina i höstas av min mamma.. What a co-incident!".

Jag har rent principiellt ingenting emot kopior (äger själv en fake Tod's, inköpt för det förmånliga priset av ca SEK 50 i Beijing) men vad jag har någonting emot är Tradera- och eBay-säljare som marknadsför kopior som äkta vara. Därför anmälde jag auktionen och kontaktade dessutom säljaren för att konfrontera henne. För en stund sedan fick jag svar från den senare och jag citerar åter: "Jag har fått väskan av min pojkvän och jag tror verkligen inte att den skulle vara falsk. Hur kan du vara så säker på att informationen du har är rätt? Vi var i london vid den här tidpunkten. Jag har gett payson garanti eftersom jag är säker på att köparen kommer vara nöjd."  Oh ja, det där var ju verkligen övertygande argument för att det inte skulle röra sig om en falsk väska!

Auktionen går ut om bara ett par timmar och i och med att det är helg tror jag tyvärr inte att Tradera kommer hinna läsa min anmälan och ta ner auktionen. Tycker bara fruktansvärt synd om den köpare som kommer betala över 3000:- (budet ligger nu på 3150:-) i god tro och hade jag kunnat kontakta den personen också så hade jag gjort det. Det kan tyckas vara lite overkill i och med att det egentligen inte är "mitt slag att utkämpa" men jag blir bara så förbannad på sådant här!

image604
The real deal - Mulberry Bayswater

Uppdaterad: Väskan gick för 4800:-! Tack och lov hade köparen egna auktioner ute vilket gjorde att det fanns en möjlighet att kontakta henne. Har precis skickat ett varningsmail att den är en fake så nu får vi kanske se vad hon väljer att göra med den informationen..

Sköna söndag

Söndag och jag har redan hunnit med att sova ut (till 8 trodde jag men klockan var ju i själva verket 9), äta frukost och se på; 1) första avsnittet av "Men in trees" och 2) S03E14 av "Desperate Housewives". Blev hemma igår och tog det väldigt lugnt.. bakade äppelsmulpaj och såg på film; "The Queen" och "Employee of the month". Den senare var bäst, kände inte ens till handlingen innan - än mindre visste jag att Jessica Simpson var med - men den var faktiskt oväntat charmig.. jag som inte gillar komedier egentligen. Se den!

Planerna för idag går i stort sett ut på att dammsuga och stryka lite, tvätta handtvätt, besvara mail, förbereda mig inför ärenden som ska göras imorgon samt kanske ta en promenad i parken ner till vattnet. Inga
våfflor för min del! Ha en skön söndag!

TAR Asia

Jag har nog nämnt ett par gånger förut hur mycket jag älskar programmet The Amazing Race. Det är rena julafton för någon som mig som spenderar en stor del av sin tid surfandes på resesajter, planerandes resor som med största sannolikhet aldrig någonsin kommer att bli av. Då jag tänker efter är det nog lite av ett masochistbeteende..

Min största dröm - helt seriöst - är att programidén ska komma till Europa snart så jag åtminstone får söka (naturligtvis tillsammans med dansken, vi vore det perfekta paret att vara med!). Även om man inte blir utvald så skulle jag i alla fall få känna att jag gjort vad jag kunnat.

I
USA är serien inne på sin elfte säsong nu - som är en "Allstars" - och i Asien avslutade man säsong ett för ett tag sedan. Det är den senare jag har knarkat den senaste veckan och nu är det slut.. igår fällde jag faktiskt ett par tårar då det var dags för målgång och nu lider jag av separationsångest! Mina favoriter var Sandy och Francesca från Hong Kong (Sandy ursprungligen från Nya Zealand med maorirötter och Francesca från England) och det är nog för att jag är lite kär i Sandy.. Han påminner mig väldigt mycket om en diamantletare (ja, på allvar - han jobbade som det!) från Sydafrika jag träffade på kibbutzen för många år sedan. Det verkar som att jag faller för den sortens män numera - den äventyrliga muskliga typen (inte musklig som i bodybuilding; snarare hårda men inte överdrivet stora muskler) som är lite macho sådär.. Dansken är ju ett mycket bra exempel, hade absolut aldrig tänkt att han var min "typ" innan vi blev tillsammans.

Hur som helst, här är en recap av TAR Asia där Sandy är med såklart (varning för spoilers om ni tänkt att se serien!).. Undrar om dansken skulle tycka det var konstigt om jag började planera in en resa till Hong Kong snart? :)


Positiv utmaning!

Nu då jag äntligen lyckats vända tillbaka dygnet (= klar fördel då jobbet drar igång på onsdag) är jag tyvärr fullständigt utsjasad och gäspar som en galning redan vid 9-tiden på kvällen. Sedan vaknar jag dessutom alldeles för tidigt, som idag strax innan 4 på morgonen! Ska väl förhoppningsvis kunna sova någon timme till om ett tag..

Under väntan på att John Blund ska kicka in igen gör jag en positiv utmaning från
Nina. "Idag" får dock vara igår.. den här dagen har ju knappt börjat!

Positiva saker idag:

1. Naturligtvis att jag fick ett jobb!
2. Det har varit fantastiskt fint väder (om än kallt och blåsigt)
3. (Samma som Nina.. ) Hade nytvättat och mjukt hår!

Saker jag är stolt över idag:

1. Åter igen - jobbet!
2. Att jag skärpt till mig med sömnen
3. (I brist på annat) Att jag stod emot frestelsen att inte stämpla klippekortet på S-toget + köpte tilläggsbiljett precis som man skulle.. det kom nämligen kontrollanter och jag slapp 600:- i böter!

Thank you, Adecco!

.. för jag har fått jobb!

Jajamensan, efter 1 ½ månads (!) rekryteringsförfarande och tre intervjuer är nu avtalet påskrivet och klart och jag kan titulera mig ekonomiassistent. Fast det är nog mest på papperet för det är snarare kundservice det rör sig om. Arbetsuppgifterna enligt kontraktet är bl.a: "telefonbetjening, ordrebehandling, salgssupport, EDI-behandling (vet inte ens vad det är!), opdatering av priser/salgsture/kampagnevarer osv, deltagelse i salgsmøder.." .

Utan att skriva ut företagets namn så kan jag berätta att det är det nordiska dotterbolaget till ett stort franskt företag som tillverkar och säljer hushållstillbehör/maskiner under ett antal kända varumärken, varav fyra (fem, om man räknar med ett som bara finns i Finland) finns här i Norden. Det är bl.a. stek- och kokkärl, kaffemaskiner, blenders, personvågar, vattenkokare.. ja, ni förstår! Riktigt snygga prylar är det och i och med att jag tydligen har en rätt sjyst rabatt plus kommer få ta hem saker i syfte att lära mig produkterna så känns det trevligt!

Det är en projektanställning (pga barnledighet) som sträcker sig fr o m onsdag 28/3 t o m 31/8 '08 men med chans till fortsättning. Jag kommer alltså servicera de svenska säljarna plus återförsäljarna men med back-up på Norge och Danmark. Det är tydligen väldigt stressigt och de har tryckt flera gånger på hur viktigt det är att man kan ha "flera bollar i luften".. hoppas verkligen jag uppfyller deras förväntningar för jag vet att de är höga.

Minuset är att det ligger en bit utanför stan.. närmare bestämt i Ballerup - tar väl mellan 45 min och 1 h från dörr till dörr. Skulle ju hellre jobbat i City men det är inte så mycket att göra! Månadskortet blir dyrare också, från drygt 300:- som jag betalar nu till 560:- tror jag.

Och slutligen, lönen då..? Jo, den är helt okej - nästan 2000:- mer än vad jag först fick besked om av tjejen på Adecco så det är jag nöjd med. Med min ålder (yngst av alla på avdelningen) plus det faktum att jag inte har direkt erfarenhet av arbetsuppgifterna så är det normalt. Sedan ska det bli högst intressant att se hur mycket som försvinner i skatt, systemet i Danmark ser ju annorlunda ut än i Sverige - bl.a. betalar jag en del av min pension själv. Ska åka in till skattekontoret på måndag och fixa mitt skattekort, ytterligare en sak man måste ordna själv här..

Så, nu vet ni allt om mitt nya jobb!


I väntans tider

Att gå runt som på nålar en hel dag bara för att man väntar ett viktigt samtal tar på krafterna. Med min gröna tursten i fickan och mobilen i högsta hugg har jag följaktligen inte hunnit med så hemskt mycket annat än att nojja inför samtalet som komma skulle. Diskade lite. Dammsög köket lite. Tittade på ännu ett Desperate Housewives.

Och samtalet då? Jodå, det kom till slut för ungefär 1 ½ timme sedan. Och det var inte ett slutligt besked som det var meningen utan de är tydligen "i tvivel" - mellan mig och hur många andra vet jag dock inte - så imorgon kl 10 ska jag befinna mig därute igen för en tredje intervju. Man kan bli knäpp för mindre. Fick intryck av att det är kollegorna jag ska träffa nu och som ska fatta det slutliga avgörandet så det är ju väldigt viktigt att visa sitt allra bästa lilla jag. Jaja, whatever happens happens. Hoppas på det bästa men går det inte vägen så var det väl inte meningen.

Just nu är jag i alla fall verkligen inte mitt "bästa jag". Grannen har fört oväsen i säkert två timmar nu; bankanden varvat med något som kan liknas vid en jättehögljudd leksaksbil med gnisslande hjul som åker fram och tillbaka på golvet (fast det är nog en borrmaskin). Är inte överdrivet lättretlig i vanliga fall men nu håller jag faktiskt på att explodera..!

M by Madonna

Kollade precis in M by Madonna-kollektionen på HM. Precis som jag känt förut så fanns det faktiskt inte ett dugg jag ville ha! La den beigebruna skjortklänningen i korgen först men ändrade mig.. den skulle ändå vara för lång (= måste lämna till skräddare) och sedan är ju bruna kläder och brunt hår inte någon sådär jätterolig kombo. Så nix.. inget Madonnaplagg för min del men hoppas ni andra hittade det ni ev. ville ha!

Henrik & jag go way back you know..

image603Då jag var 13 år hade jag en crush på Henrik Schyffert. Det var runt den tidpunkten han slog igenom med "Glenn Killing i manegen" och var tillsammans med Cia Berg. På besök hos min mormorsmor på Kungsholmen, numera död och begraven, fick jag av en slump reda på att han bodde i samma hus (precis som Thomas DiLeva) och jag bestämde mig för att skicka ett fanbrev. Svar fick jag rätt snabbt faktiskt, ett handskrivet kort brev där han bl a svarade på min fråga om han och Cia skulle gifta sig ("Nej, vi ska inte gifta oss så kom tillbaka om några år"). Bifogade ett stort blankt svartvitt foto med autograf gjorde han också, sötingen!

Efter "Glenn Killing.." började Henrik prata i radio, tror att det var tidiga "Hassan". Vid ett tillfälle då jag och min bästis Lena satt och lyssnade skulle man ringa in och berätta en rolig historia. Jag vågade inte utan tvingade Lena som faktiskt kom fram och berättade en otroligt tråkig historia som naturligtvis inte fick något vidare bifall. Det var väl egentligen inte meningen heller - meningen var väl att de skulle driva med de som faktiskt var dumma nog att ringa in på något sätt.. minns inte riktigt. Hur som helst var det otroligt pinsamt och jag var himla glad över att det var Lena som fick bära hundhuvudet (dålig vän uppenbarligen, fy!).

Vad jag vill säga med allt detta? Jo.. att ni har väl inte missat att Henrik
bloggar? Korta inlägg med lite bilder, mycket från inspelningarna av nya serien. Och han är faktiskt snyggare nu än då, lite gråsprängd sådär. Jag gillar ju sån't tydligen.

Är du inte en turklänning så bränner jag upp dig!

Invigde fina sköna klänningen idag, tyvärr i duggregn - t o m några snöflingor emellanåt - och så märkte jag först då jag gått hemifrån att det var skitkallt! Hade visserligen hyfsat tjock jacka och handskar men det var inte utan att stickade strumpbyxor, istället för halvtäckande, och en halsduk hade suttit bra! Lyckades med att gå vilse på vägen till det väldigt viktiga stället, kom ett par minuter försent och helt andfådd så det var ju sådär. Imorgon eftermiddag eller på fredag får jag i alla fall veta om det är en turklänning eller ej..

Har köpt en väldigt spännande sojadryck som jag ska testa nu och sedan planerar jag att spendera resten av dagen i antingen soffan eller sängen. Indianerna behagade nämligen komma och störa idag och första dagen är alltid värst!

Ändrade planer

Mamma ringde tidigare idag och dra på trissor - jag är tydligen saknad i hemstaden! "Det var nästan fyra månader sedan vi sågs nu, saknar ju att krama min dotter!". Det är iofs inte rekord, då jag bodde i Zürich och sedermera på Jersey dröjde det åtta månader. Hon och sambon hade hursomhelst planerat att komma ner och hälsa på någon gång under våren men han vill tydligen inte åka söderöver nu (åker de någonstans blir det vanligtvis upp till fjälls, även sommartid) och tyckte att "Ellinor kan väl komma hit istället". Mamma menar på att hon kan betala biljetten om jag vill ta bussen men ehmm.. nej, inte en chans att jag sitter nio timmar och skumpar på en buss då jag inte ens vill åka till Stockholm. Vet inte om jag kommer åka dit överhuvudtaget under året, det känns inte så. I like it here. Får se om bara mamma kanske kommer ner istället - inte mig emot - och "tar" både mig och mormor & morfar i samma vända, de bor ju i Ystad. Men det är så typiskt att hon alltid ska vara utlämnad till sambons nycker.

För övrigt sitter jag och lyssnar på jättegammal musik. Dolly Parton och The Monkeys (älskar "Daydream believer"). Vill sjunga med men jag tror inte att det skulle vara så populärt mitt i natten. Får mima istället.. "Cheer up sleepy Jean.."..  

Starbucks till DK

Hahaha.. pilutta Sverige för till sommaren kommer Starbucks till Köpenhamn! Visserligen hamnar den första ute på Kastrup men dit är det ju inte så svårt att ta sig. Nu ska jag bara lära mig att dricka kaffe ;)

Tips: Locobase

image602Mina ultratorra läppar den senaste tiden har varit ett gissel. Ingenting har hjälpt; inte peeling.. inte gnugga med tandborste eller handduk.. inte Eight Hour Cream över natten.. inte cerat hit och dit. Men så tog jag fram en gammal tub Locobase och det var inte riktigt simsalabim men nästan! Efter ett par dagars användning är snustorrheten närapå väck.

Det är ju en fet kräm men eftersom den ändå är såpass tunn går den in i huden snabbt. Oparfymerad också så den smakar och doftar inte ett dugg vilket är mer än vad man kan säga om Eight Hour.. Och bara 23:- på Apoteket för en tub som räcker länge. Köp!!!

Grannsämja

Jag är minsann en jättebra granne. Det gula tegelhuset (från.. vad kan det vara, 50-talet?) jag bor i är rent gräsligt lyhört vilket nog påpekats förut. Jag hör då folk hostar. Då katter jamar. Mumlanden då folk konverserar. Nu då jag vänder på dygnet titt som tätt för det ju liksom med sig att jag är uppe och springer på nätterna. Rättelse.. jag springer inte, snarare trippar på tå för att inte trägolven ska knarra och störa grannarna under. Besöker jag toaletten väntar jag med att spola till morgonen (förutsatt att det bara är "obetydligt" då naturligtvis). Jag tittar inte på tv och lyssnar jag på musik/ser på nåt på datorn så använder jag mina Koss.

En väldigt omtänksam granne med andra ord och jag tror folket rakt över gården gillar mig också. Det är nämligen en såpass bra insyn i min lägenhet att jag undrar om det är någon av dem som inte sett mig (eller K) utan kläder vid det här laget. Inte så att jag flashar mig men ska man byta om här finns det inget ställe att "gömma" sig såvida man inte går in på toaletten. Sängen står rätt bra till för att folk ska se då jag får min skönhetssömn också (ingen persienn eller rullgardin, bara min tunna vita gardin) och då K är här så är det ju bra att ingen av oss är så pryd av sig om man säger så.

Trots detta tycker jag väldigt bra om min lägenhet och det är så synd att jag måste börja leta efter en ny om en dryg månad (flyttar den 1/7). Vad jag däremot inte kommer sakna är min granne över trappavsatsen som börjar dammsuga strax efter 8 på morgonen. Det är tortyr då man hör borsten dras över golvet, påminner lite grann om naglar som dras över svarta tavlan..! Och det är inte att vara en bra granne. Köp en sopborste.

Vinnaren (?)

Har inte ens lyssnat igenom alla låtar än men jag undrar om inte det här är årets ESC-vinnare?



Grekland!


Rätt tjatig bit, efter typ tre lyssningar är jag redan less..

Och så börjar vi om på nytt

Nya friska tag i börja-ät-som-vettigt-folk-och-bli-en-bättre-människa-driven! Vansinnigt god halvt GI-godkänd frulle/brunch; en Actimel apelsin, stekt ägg gjort på två äggvitor samt en bit stekt skinka, liten skål med skivade färska jordgubbar, en kopp te. Nu är jag mätt. Inte för att jag ska vara GI förresten. I'm just saying.

Varför man inte ska driva ett företag om man är ekonomiskt handikappad

Hej Ellinor.

Jag är ledsen att jag inte har hört av mig, men jag hade velat ha något att komma med. Vi har haft en tungt första kvartal, där vi gått back nästan varje nummer. Så därfär sitter vi tight till med pengar, nu är det inga jättepengar du ska ha men vi har inte dom heller. Jag hoppas att kunna utverka någonting till slutet på nästa vecka då är det lönevecka så då borde det bli bättre med annonser.

Jag förstår att du är förbannad och besviken. Det skulle jag också vara. Jag är mycket tacksam om du trots allt vill fortsätta med "Det händer", vill du inte det så förstår jag.

Mvh
**** ********


Jag vill ha min lön! Jag behöver min lön! För tre j**la månader sedan skulle jag ha fått betalt och det är bara ursäkter på varann! Varför jag inte bara lägger av? Därför att då har jag no chance in hell att få se de där pengarna någonsin.. nu har jag åtminstone en hållhake. Det värsta är ju att skulden tickar uppåt för varje vecka så jag kommer aldrig kunna lägga av utan att förlora minst några tusen. Skulle aldrig ha börjat med det där.. det är en ond cirkel.

Minns du året..?

image601

En lite märklig utmaning - denna gång från söta bridezillan (blink blink!)
Ivana. Den går ut på att se tillbaka på sitt liv genom de årtal som slutar på en 2:a eller en 7:a. Har visserligen guldfiskminne då det gäller vad som hände när men ska göra ett försök!

1982
Jag fyller 3 år och blir storasyster i augusti till en liten Daniel. Ett par månader tidigare har mamma och pappa gift sig borgerligt i Sigtuna, mamma höggravid i en gräslig rosa gräddbakelse. Det sammanfaller med något slags jubileum i staden så bröllopet slås upp i lokalpressen. Själv är jag linblond brudnäbb i blå klänning. Vi bor vid tidpunkten i ett höghus i förorten Trångsund och jag går på dagiset Tjädern där min favoritfröken heter Catarina.

1987
Kan för mitt liv inte komma ihåg om det är i februari '87 eller '88 som vi åker till Kanarieöarna i samband med mammas födelsedag. Där får i alla fall jag och brorsan gå med i Bamseklubben (så de vuxna får lite lugn och ro!) och jag blir kompis med en norsk tjej (Annicken?). Vi spelar mest Fia med knuff. Sommarsemestern tillbringar vi helt säkert i Danmark där det måste vara den kallaste och regnigaste sommaren på många år. Vi badar inte en enda gång. Hemma börjar jag i 2:an i Sjötorpsskolan under hösten och vi bor numera i bostadsrätt (lägenhet) i Skogås.

1992
Händelserna det här året blandar jag ihop och det beror troligtvis på tumultet efter föräldrarnas skilsmässa året innan. Pappa bor kvar en tid i radhuset i Skogås medan mamma flyttar runt en hel del och inleder en relation med en Pelle. De träffas i samband med mammas rätt långa sjukdomsvistelse - tror hon hade bältros/knölros/något som slutar på ros. Så småningom visar det sig att han är missbrukare och mamma säger bye bye! För övrigt är jag 12 år, ska fylla 13, och börjar den här hösten i högstadiet i Skogåsskolan. Samtidigt byter jag gruppinriktning (går i en kulturklass) från musik till drama/rörelse. Anledningen? Att få vara med min bästa kompis. Väldigt dumt i efterhand.

1997
Jag är 17 år och rätt vild minst sagt! Går första året på hotell- och restaurangprogrammet på Racklöfska skolan i Järpen/Åre och bor i Järpen med vännen Marita. Det är inte bara jag som festar som om det inte finns någon morgondag men jag är den som festar bort min närvaro och då hösten kommer har jag flyttat söderut till den lilla byn Fränsta utanför Sundsvall där jag börjar på Ålsta folkhögskola. Där trivs jag som fisken i vattnet! 1997 dejtar jag även en hel del men är under en längre period tillsammans med Peter som jag känner från Järpen. Han är nog rent objektivt den snyggaste pojkvän jag någonsin har haft.

2002
Ett händelserikt år som får sämsta tänkbara början då det tar slut med Martin. Jag går på Tollare folkhögskola i Nacka och vi åker i maj på en projektresa till Polen där jag blir tillsammans med.. vi kan kalla honom rebound-guy. Då jag gör slut i juli har jag redan träffat Föredettingen för första gången. En dryg månad senare flyttar jag dock till Skövde för att börja på högskolan där. Jag råkar ut för en envis influensa som kopplar grepp om mig och då jag äntligen blir fri från den kommer nästa smäll. Farmor dör några dagar före min 23-årsdag, jag får reda på att Föredettingen har sambo och barn och jag blir osams med min bästa Cecilia under en Finlandskryssning (9 månader tar det innan vi blir vänner igen). Allt detta under loppet av en vecka. Inte undra på att man blir deprimerad.. och det blir jag.

2007
Jag bor sedan början av december 2006 i Köpenhamn och det känns helt rätt! Dessutom har jag en pojkvän som jag älskar och - förhoppningsvis - snart ett jobb som jag tjänar ok på och tycker är roligt. Ingenting är direkt inplanerat för året men jag kommer att behöva flytta igen till den 30 juni vilket känns.. drygt. I oktober fyller jag 28 år och där tycker jag vi stoppar tiden!

Det framgår inte hur många man ska utmana men okej, det får bli Elenore.. Saskia.. Annie.. och sköna Johanna med det långa håret!

Icke ljuv musik

image600Jag har ingenting att skriva om!

I och för sig så kan jag ju berätta att jag slösade bort 1 h 36 min av mitt liv igår genom att se
"Music and Lyrics". Herreminje, vilken lättviktare! Den är inte ens romantiskt söt, bara klyschig och förutsägbar.

Hugh Grant är kanske ingen favorit men han är hundra gånger bättre än Drew Barrymore som jag i och för sig har hemskt svårt för annars också. Ingen match made in heaven där.

Se inte!

Ikväll ska jag nog se "Casino Royale" - månader efter alla andra.. Ja, jag har en filmperiod nu! Tipsa gärna om ni sett något bra nyligen.

Är även på jakt efter "Toffelhjältarna" men det verkar svårt. Barndomsminnen.. Och mycket bättre än "Solstollarna".

Indianbesök ursäktar vad som helst

Seg som sirap de senaste dagarna. Vet inte varför.. inget som hänt (förutom att jag fick ett "Tack för visat intresse men vi har gått vidare med andra kandidater" på det där jobbet jag var på intervju för i måndags men det visste jag ju). Men har noll energi och det sunda livet har fallit de senaste 24 timmarna då jag ätit rätt onyttigt :( Nya tag på måndag! Hur som helst har jag ingen lust att göra någonting inklusive gå ut i det vackra vädret (trots att det blåser halv storm så skiner ju solen!). Och man får väl ha sådana dagar ibland antar jag.. ägnat mig - och ägnar mig - istället åt popkultur! Tar igen serier, bl a Amazing Race Asia och Desperate Housewives, och kikar film (Devil wears Prada - den sista i världen att se den -, Babel, Little Children, The Departed).

Nu kom jag på att jag faktiskt har en ursäkt till att deka ner mig i helgen. Jag ska ha mens.

Ps! Tack för alla kommentarer! Ska svara då jag orkar.

Ingen dumbom här inte!

Resultat


Din IQ beräknas vara: 131 till 135

Detta motsvarar 98:e till 99:e percentilen, dvs 98% av befolkningen har en IQ mindre än eller lika med 131; 99% har en IQ mindre än 135.


För medlemskap i Mensa krävs en IQ på 131 eller mer, vilket uppnås av 2% av befolkningen, alltså 98:e percentilen. Du har mycket goda möjligheter att kvalificera dig för medlemskap i Mensa. Vi rekommenderar att du omgående anmäler dig till vårt antagningstest för att se om du kan bli medlem.



Sedan vet jag väl inte om jag tror på det där precis. Tycker kanske inte att Mensas test är den ultimata metoden för att mäta IQ. Men lite kul var det.. du kan testa dig själv
här (jag gjorde provtest A).

Via Annie.

"För en bra magkänsla"

image587

Good morning sunshine.. nej, dessvärre ser det ut att bli en mulen torsdag. Jag har inte många morgonrutiner men liksom de flesta andra dagar har jag som vanligt börjat med att dra i mig en Actimel med smak av apelsin. Visserligen inte en av de varianter som bara innehåller 0,6 % socker men den absolut godaste.. Om den sedan gör så stor skillnad vet jag inte men det känns i alla fall bra!

Avslöjanden

Förra veckan då dansken var här blev det lite ballade som han säger. Kontentan är att vi hade bestämt att mötas i stan vid 5-tiden efter att han hade varit på Köpenhamnskontoret under dagen. Tjugo över 5 ringer han och säger att han är vid Nørreport och ska ta metron (det är en station från där vi skulle ses vid Kgs Nytorv). Jag är på Magasin och han ska ringa då han är framme. Klockan går och till sist ledsnar t o m jag på att kika smink och går ut för att vänta. Strax innan 6 har han fortfarande inte kommit och jag skickar det suraste sms han någonsin fått av mig tror jag. Då han slutligen kommer är klockan nästan tjugo över och jag är rätt lack - minst sagt. Det visar sig att han, efter att vi pratat, åkt till en tv-affär med sin syster ("Jag tänkte att du var ju ändå på Magasin och det brukar ta tid") och på vägen tillbaka fastnade de i en av de där demonstrationerna för Ungdomshuset.

Även om jag tycker att det är j**ligt dålig stil att komma nästan 1 ½ timme efter avtalad tidpunkt så blev jag nästan mer förskräckt då han berättade att han visat det bitchiga sms:et för M (systern). Vad tror hon om mig nu?! Att jag är den sura flickvännen som vill ha full kontroll över K? Till råga på allt sa han senare på kvällen att då de pratat om mig och vår relation tidigare har han bl a berättat att jag är bra i sängen! Säger man sådant till sin syster.. jag skulle i alla fall aldrig få för mig att berätta sådana intima saker för min bror. Det är nästan så att jag kommer skämmas nu då jag träffar henne nästa gång. Visst, han är rätt öppenhjärtlig men någonstans får väl gränsen gå..

Danskifiering

Idag fick jag min danska självdeklaration. Visserligen helt tom eftersom jag inte tjänat några balubas här än men visst betyder det att jag är dansk nu.. visst? Visst?! Visst?! :)

Och så plötsligt slår det över

Värdelös och oproduktiv dag. Lite tjafs och dussinet mail mig ---> tidningen och vice versa (Ska det vara så svårt att dra upp det där förbannade huvudet ur sanden?). Föredettingar som till syvende och sist inte förstår vad som irriterar en.. eller, ger sken av att de gör det och sedan ändå går och gör samma sak om och om igen som en annan repig skiva. Trött. Hungrig. Och så skiner solen ute - lite disigt men dock - som ett slags hån mot att jag inte kommer hinna gå den långa prommis jag hade tänkt innan det blir mörkt. Det vete sjutton om jag kommer kunna stoppa mig själv från att köpa något onyttigt idag. Kanelgifflar, mm.. Det blir nog bättre sen.

Teknikaliteter

Jag begriper inte hur jag klarade mig innan IE 7. Och jag begriper verkligen inte hur jag kunnat undgå att upptäcka RSS. Tänk så mycket lättare livet blir fr o m nu..

Longshot

Apropå dig som söker på "långa skinnhandskar + slav"
Hoppas du hittade vad du sökte :)

Vrakpris

image586Igår natt lyckades jag spontanbuda hem en sådan här på eBay; Freeze 24/7 IceCrystals Prep and Polish. DKK 170 versus SEK 895 (Blush) är ju en viss prisskillnad. Den har fått bra omdömen och jag bara hoppas att det inte är för aktiva ingredienser för min hy. Ser i alla fall fram emot då den kommer och jag får testa.. omdöme kommer så småningom!

Rapport: måndag

Att påstå att jag känner mig som en klubbad säl idag är ingen underdrift. Sov ingenting i natt och eftersom jag varit på språng hela dagen dröjde det ända till kl 17 innan jag kunde lägga mig och vila = sov som en död i fem timmar. Så nu är det kört till natten igen.. jippif***ingjey.

Intervju i förmiddags uppe i hamnområdet på Østerbro. Långt ute på en pir låg företaget och det var bara så fantastiskt vackert i solskenet med det glittrande vattnet utanför. Själva intervjun.. tja, vad ska man säga? Det var bara ett kort inledande möte på ca 20 min och de ska träffa 11 andra kandidater fram till torsdag varav de kommer välja ut några till en andra djupintervju. Och jag tror inte att jag kommer vara en av dem. Jag är överkvalificerad. Ja, det var faktiskt hans ord (de var tre stycken men en av dem pratade lite mer) och det är verkligen the story of my life - är jag inte det ena så är jag det andra. Det rör sig om ett kundservicejobb kan man säga men med lite andra uppgifter också; kontakt med säljare i Norden, kontrollera databasen mm (de distribuerar jackor till promotionföretag som i sin tur säljer dem vidare till företag). Ansiktet utåt, spindeln i nätet.. that sort of thing och det är en nyupprättad tjänst som jag verkligen både skulle tycka vara rolig och vara bra på tror jag.

Han hänvisade hela tiden till min utbildning och det faktum att jag sa att jag är intresserad av PR och marknadsföring och gärna vill lära mig mer ("Det här jobbet har ju inte riktigt med det att göra"). Deras farhågor var att jag - delvis pga att jag är s.k "högutbildad" - snart skulle bli uttråkad och vilja söka mig vidare. Försökte krossa de illusionerna så gott det gick.. men jag vet inte. En annan sak är att de har en del kunder på Jylland och Fyn och därför var lite oroliga över hur pass bra de skulle förstå mig eftersom jag är svensk (där har man inte tillgång till svensk tv som här runt Kbh). Som sagt, tror inte att jag går vidare pga de här sakerna men skulle få besked i slutet på veckan. I övrigt tror jag att de gillade mig, tyckte jag var driven och ambitiös och att jag visade intresse för verksamheten (och det gör jag faktiskt!).

Varit så himla skönt och fint väder här idag - att ta vinterkappan var en miss - och jag och Therese tog en spontanlunch eftersom hon var hemma från jobbet. Ville sitta ute egentligen men det är inte så många som tagit ut utemöblerna - och det var rätt fullt där de hade det - så till sist hamnade vi på ett café rätt långt ner på Vesterbrogade som jag glömt vad det heter. Det var verkligen toppen (ok, tjejen som jobbade där kunde ju varit trevligare).. med en sund/ekologisk inriktning (utskrivet näringsinnehåll på alla rätter t ex). Åt en supergod fisk- och skaldjurssallad med bl a marinerade tigerräkor, bläckfiskringar och marulk (tror jag det var) och drack banan- och ananassmoothie. Inte överdrivet dyrt heller så det stället kan jag verkligen rekommendera - om jag nu bara kom ihåg vad det hette.. Uppdaterad:
Gastonova heter det.

Har tänt ett doftljus med choklad nu och ska läsa in mig på lite bloggar..

Lovebombing

Tuva Novotny är väldigt gravvo, vilket jag inte hade en aning om, och det är ju kanonroligt för henne! Men det jag främst reagerade på i artikeln om nyheten var hennes uttalande om Köpenhamn där hon ju också bor.

- Jag fann en del av min själ när jag flyttade till Köpenhamn. Mentaliteten här gör att jag känner mig mer hemma här. Här finns utrymme att utvecklas, medan Stockholm är mycket kallt, elitistiskt och polariserat.

Tänk att det är exakt så jag känner. I love you, Köpenhamn!

Och mellovinnaren 2007 är.. The Ark!

image584

Vilken skräll va'.. oooj, så oväntat att det var just The Ark som gick och
vann hela kalaset! Haha, nej.. inte riktigt väl. Jag tycker i alla fall det var både bra och välförtjänt men tror kanske inte det kommer gå riktigt så bra för killarna i Finland som folk verkar tro. Naturligtvis beroende på motståndet men det är ju skönt att vi inte behöver kvala åtminstone - även fast det i det närmaste är en fördel numera (förutsett att man tar sig vidare) eftersom folk då får höra låten flera gånger.

Den slutliga ställningen blev i alla fall:

1. The Ark (248 poäng)
2. Andreas Johnson (189 poäng)
3. Måns Zelmerlöw (171 poäng)
4. Sarah Dawn Finer (122 poäng)
5. Marie Lindberg (70 poäng)
6. Sonja Aldén (62 poäng)
7. Sanna Nielsen (44 poäng)
8. Sebastian (39 poäng)
9. Anna Book (1 poäng)
10. Tommy Nilsson (0 poäng)

.. och det betyder att jag i alla fall tippade 7 rätt (blandade ihop mellanplaceringarna med undantag av Marie Lindberg).

Thoughts on mello

Några funderingar om mello såhär i realtid:

- Jag tror att Andreas Johnson är riktigt bra på att kyssas.. det syns på hans fina läppar.
- Den låt jag stampat med i mest tillhör faktiskt Måns Zelmerlöw.
- Vad gör Marie Lindberg egentligen i det här startfältet? Låten är aningens mer menlös än vad hon är men det är på håret alltså.
- Tommy Nilsson är inte så dålig som jag minns honom faktiskt.
- Är Sarah Dawn Finer två år yngre än vad jag är (25)?! Trodde ärligt hon var typ 35.
- Ola Salo borde gå och lära sig hur man andas på rätt sätt då man sjunger. Hans flåsande tar liksom över.

Ps! Snyggast av alla är "Producenten" i mellomusikalen!

Frukt är godis [uppdaterad]

Tanken är att lördagar ska vara den dag då jag kan "unna mig" lite mer än vanligt och jag hade faktiskt tänkt att köpa en tunna B&J's till kvällens MF. Tyvärr fanns det bara Phish Food och Caramel Chew Chew kvar så då köpte jag faktiskt årets - för min del - första jordgubbar (spanska) istället!

image583

250 gr för 15:- kändes som ett okej pris och så slapp jag vara onyttig också! Sedan återstår det att se - de kanske är hur smaklösa som helst. Det ligger dock faktiskt ett paket Chocolate Chip Cookies i skåpet och jag tänker dricka Cola till maten så helt safe blev det visst inte i alla fall..

K sa åt mig i torsdags att jag absolut inte får bli en sådan tjej som tjatar hela tiden i stil med "Kan jag verkligen äta det här?"  och "Syndar jag nu?" för då kommer han bli vansinnig. Problemet är att jag lätt får sådana tendenser, blir lite väl militant. Ska verkligen försöka komma ihåg att det handlar om att byta kostvanor för att bli piggare och må bättre - inte för att banta..

Uppdaterad: Jordgubbarna var tokgoda, söta och smakrika men jag fick/har så jäkla ont i magen efteråt bara! Sådär så att det mullrar och man springer fram och tillbaka till toaletten.. ehum. Förstår inte, så mycket åt jag ju inte. Måste vara överkänslig.

Final!

Ikväll är det dax!

För sjätte veckan i rad är det så dags för melodifestivalen och efter sju sorger och åtta bedrövelser har vi äntligen kommit fram till finalen i Globen!

Personligen måste jag säga att det egentligen inte finns någon låt som jag tycker förtjänar att få åka till Helsingfors till 100%. Har dock bestämt mig för att hålla på The Ark och det verkar jag ju
inte vara direkt ensam om. Måste påpeka att det till största delen beror på killarna själva (I ♥ Ola Salo) och inte deras låt som jag inte tycker är tillräckligt stark. Det verkar ju hur som helst vara klappat och klart för en The Ark-seger men jag tror faktiskt inte vi ska ropa hej riktigt än.. läs det här så förstår ni varför.

Om vi bortser från mina farhågor betr. The Ark vs Andreas Johnson så tippar jag att det går såhär ikväll:

1. The Ark - The worrying kind
2. Andreas Johnson - A little bit of love
3. Måns Zelmerlöw - Cara mia
4. Sonja Aldén - För att du finns
5. Marie Lindberg - Trying to recall
6. Sanna Nielsen - Vågar du, vågar jag
7. Sarah Dawn Finer - I remember love
8. Sebastian - When the night comes falling
9. Anna Book - Samba sambero
10. Tommy Nilsson - Jag tror på människan

Men det här är vad jag hoppas:

1. The Ark - The worrying kind
2. Andreas Johnson - A little bit of love
3. Måns Zelmerlöw - Cara mia
4. Sonja Aldén - För att du finns
5. Sarah Dawn Finer - I remember love
6. Sanna Nielsen -
Vågar du, vågar jag
7. Sebastian -
When the night comes falling
8. Tommy Nilsson -
Jag tror på människan
9. Anna Book - Samba sambero
10. Marie Lindberg - Trying to recall

Så nu får vi se! Må bäste grupp/man/kvinna vinna!


Mission impossible

Apropå detta så testade jag säkert 15 läppstift på Kicks igår. Inte riktigt optimalt läge dock eftersom jag var mejkad i korallfärger och det skar sig en del då jag försökte mig på både röda och rödrosa varianter. Efter frisörbesöket har jag dessutom mer framträdande röda slingor i håret (det syns mest i vissa ljus och kommer inte precis fram på bild) så det gör det ännu svårare. Hittade ingenting som var ens i närheten av vad jag har tänkt mig. Det jag tyckte mest om var inte ens rött..

Smile Satin från Biotherm

image582 


.. men finishen var alltför matt och efter 10 minuter ute på stan kändes läpparna uttorkade. Tänkte kolla in MAC och Smashbox på Magasin idag, kanske även Max Factor Lipfinity Everlites som Sessan alltid lovordar.


Hey, little dress!

image581

Gårdagens köp: Finaste olivgröna klänningen (pålitliga H&M - 398:-). Tjusiga detaljer* såsom klädda knappar och fickor. Och färgen klär mig.. bra köp!

* Som inte syns därför att bilden är av kass mobilkamerakvalitet och eftersom jag inte vet hur man fixar det i PS än valde jag att messa upp den istället. Jag vill lära mig PS. Jag behöver lära mig PS. Nu!

Fram med raffsetet!

Hemma i Wonderful Copenhagen sedan en dryg timme men haft en sjyrrans eftermiddag i Malmö ändå. Nu är dock pojkvän på ingång så mer ingående om det kommer så småningom. Sötnosen sitter och skumpar på ett tåg i 4 timmar bara för att få umgås med mig i ca ett dygn (han åker hem senast fredag morgon - tyskbesök i helgen). Undrar om det är hjärtat eller "den nedre hjärnan" som tog det beslutet..? Har iaf fått order om att tända ljus och ta emot honom i sexiga kläder (undrar om mysbyxor räknas..?). I think I'm getting lucky tonight.


Closed for business

image580

Bara över dagen. Piper snart iväg till Malmö (uschusch!) för lite ärenden och en välbehövlig klippning/färgning
Chic Hairlounge då jag ändå är där. Spännande. Huvudvärk och ont i nacken men har åtminstone lyckats sminka över de svarta ringarna under ögonen. På topp ---> nej, inte precis! Men vi ses ikväll eller imorgon!

För övrigt har jag bara en sak att säga idag: MÄN!

Första dippen

Ikväll har det varit jobbigt. Riktig blodsockerdipp - blir väl så då man är van att äta snabba kolhydrater och sedan abrupt lägger av - och jag har både huvudvärk, känner mig orkeslös, svettas och har ont i musklerna. Det senare kan bero på en begynnande flunsa också om jag har otur.

Pappa ringde och jag som tycker det är trist att prata med honom i vanliga fall kunde nästan inte hålla ögonen öppna då han babblade på om högt blodtryck, svimningsattacker och sjukhusbesök. Han har en cysta i huvudet och det var meningen att de skulle borra upp och ta väck den denna veckan men nu har det tydligen blivit uppskjutet för att de ska avvakta och se om den växer. Det är inte cancer, vet inte riktigt vad det är.. Klagade över att hans blodtrycksmedicin inte hjälper - "Sluta röka som en borstbindare och dricka som en svamp då!" ville jag säga. Men var tyst. Jag kanske borde bry mig mer men det var tyvärr länge sedan jag slutade göra det.

Våra egenheter är det som gör oss unika

Utmanad av Karin i Israel! Gjorde faktiskt en nästan identisk utmaning i början av förra året men det var ju länge sedan så here we go again..

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Då jag lägger på mascara måste jag stå framför badrumsspegeln med släckt lyse och dörren öppen. Det ser snyggare (?) ut då.

2. Hör jag att någon kommer in genom porten - och det gör jag alltid - och jag har tv:n på måste jag genast sätta på mute ifall det skulle vara en medialicenskontrollant (i DK har vi inte tvlicens utan medialicens).

3. Får jag ett mail som verkar jobbigt så kan det dröja dagar, ibland veckor, innan jag tar mod till mig och läser det. Naturligtvis är det aldrig så farligt som jag inbillar mig.

4. Efter att ha fått bannor av tandläkaren för frätskador dricker jag numera alltid läsk med sugrör som en annan 5-åring (fast nu är läsk tillåtet max en gång/vecka).

5. Jag är bara nöjd med mitt hår samma dag det är nytvättat och plattångat. Över natten försvinner volymen och det blir bara platt och tråkigt. Således går jag omkring och känner mig ful i 2 dagar tills det är dags att fixa igen.

6. Jag älskar att sniffa på danskens hud, det är nästan en besatthet ("Vad gör du?!" brukar han säga men det är så berusande med varm, god hud..)

Jag utmanar Ulrika, Agneta, Louise, Kicki, Annie och Hon på Åsen!


Spöket R

Nu blev det sådär jobbigt igen då jag fick mail från det här spöket. Det var ett halvår sedan vi hördes sist och han hade tydligen försökt ringa då han var i Kbh sist men inte kommit fram.. (har han ens mitt nya nummer - I think/hope not). "Det vore kul att ses" blabla men jag vet inte om jag ska svara. Har noll intresse av honom, också som vän/bekant, och inget behov av att träffas överhuvudtaget. Trots det är det så himla svårt att säga nej så det bästa är kanske att bara noncha så försvinner det..

Svampattack

Vad är det för fel på äppelmos som gör att innehållet 9 gånger av 10 möglar inom en vecka efter att man öppnat burken? Då den - oöppnad - enligt märkningen ska hålla i flera år. Havregrynsgröt med linfrön utan sylt eller mos på är sådär.

En blygsam början men väl en början


image588

Några små trevande steg på vägen till att förbättra mina kostvanor. Första steget borde egentligen vara att börja äta på bestämda tider men eftersom min dygnsrytm är på villovägar igen just nu så blir det till att lösa det problemet först.

Nu är syftet inte att skära bort vare sig socker, fett eller kolhydrater helt ur min kost så ingen får för sig det. Målet är däremot att äta mer varierad, fräsch och "riktig" mat (dvs, att inte leva på mackor) och att därigenom bli piggare och mer koncentrerad rent fysiskt. Det förutsätter naturligtvis också att jag ändrar mina motionsvanor - som f n är så gott som obefintliga. Jag vill som sagt inte gå ner i vikt, däremot är jag rätt orolig över att gå upp i vikt nu paradoxalt nog. Även om jag äter dåligt äter jag nämligen inte så mycket av det dåliga och mitt kaloriintag/dag ligger inte över mina rekommendationer. Bara det senaste året har jag tappat i alla fall 3-4 kg genom att göra ingenting. Inbillar mig att jag nu kommer bli tvungen att äta mer för att bli mätt - det betyder ju dock bara att det kommer krävas motion också för att hålla kilona borta.

Idag har jag i alla fall fått i mig:
En kopp te och två knäckemackor (100% fullkorn) med ägg/kaviar
Bulgur/cous-cous mix med champinjoner, lök och tomat
En kopp kvällste
En skål med gurka och tomat

Låter kanske inget vidare (dåligt med protein t ex) men att inte äta något "riktigt" sött på hela dagen är ett framsteg. Dessutom har jag druckit en hel del vatten och fått i mig både min B12-tablett och multivitamin vilket allt är sådant jag alltid glömmer. Försöker även skära ner på te-konsumtionen (en vanlig dag blir det annars ca 4-5 koppar) eftersom jag har mellan 2 och 3 sockerbitar i en kopp - beroende på storlek - och det blir mycket socker.. Så med tanke på att jag inte handlat idag och därmed inte hade så mycket hemma så har det varit en rätt bra dag.

Manic Monday

Ungdomshuset rivs idag men - hittills? - är det väldigt lugnt på Nørrebro. Folk är mest ledsna och kommer med blommor tydligen. Tråkigt det också men hellre det än kravaller. Hoppas på att det är slut med ödeläggelsen men hoppas även att de får ett nytt hang-out så småningom.

I övrigt så har den nya veckan börjat sådär. Var dödstrött i natt men kunde inte sova så lade mig och läste lite (boken där i högerspalten har fått vila alldeles för länge, inte varit någon läslus på sistone). Vid 7-tiden somnade jag, hade satt alarmet på 9 men vaknade.. hm, betydligt senare än så och med magont. Tror att det beror på att jag ätit taskigt, i stort sett bara lite birkemad (pyttipanna) på 2 dygn. Inte hungrig. Men bara för att det börjat dåligt betyder ju inte det att det inte kan bli bättre..

Veckohoroskop (Vågen)

Friskt vågat, hälften vunnet. I vanliga fall är du kanske inte den mest äventyrslystna personen i världen, men just nu står du att tjäna mest på att våga ta risker för att få det du vill ha. Just nu lär resultaten också visa sig med omedelbar verkan. På vilka områden du än har vågat ta ett steg fullt ut - främst på relationsområdet - belönas du. Du har inte bara turen på din sida, utan också utmärkta förutsättningar att befästa din position. Socialt kan du upptäcka att du står högt i kurs. Resor för dig samman med mycket trevliga människor och går till fina platser. I kärlek kan lycka och långvarighet kombineras.

Från Spray


Bjootiforum

Veckans bästa bloggnyhet då proffsiga Bjooti-Katarina presenterade sin nya bebis.. Bjooti Forum!




En mötesplats för alla oss skönhets-/sminkjunkies där vi kan babbla ytlighet så mycket vi vill! Bra initiativ tycker jag som redan är beroende av t.ex. MakeupAlley, att tipsa - och avråda - varandra och läsa om andras åsikter och erfarenheter är ju hur bra som helst. Bli medlem nu!

Rött plut

image577

Har aldrig varit typen som vågat mig på läppstift på riktigt eftersom jag känt att det gett ett sådant målat intryck + att det varit alltför uttorkande för mina ömtåliga små rosenblad ;) Det där har ju förändrats och på senare år har det poppat upp ett otal krämiga och glansiga varianter som mer tilltalar glossfantasten Ellinor. Men tvekar gör jag fortfarande.

I vår känner jag dock suget efter ett rött läppstift! Jag vet egentligen inte om jag klär i det överhuvudtaget men ser framför mig en mjukgörande variant med lite glossig finish som gör sig till mitt mörka hår och bleka hy (+ grönbruna ögon - mer gröna än bruna). Färgen får absolut inte dra åt orange, cerise eller brunt. Är det någon som kan tipsa om något sjyst innan jag ger mig ut i läppstiftsdjungeln? Gärna MAC eller Smashbox.

(Kost)tillägg

Tillägg till kostinlägget.

Driftig som jag är (?!) kollade jag ju genast upp det här med GI och blev lite fundersam. Syftet med att anamma den metoden verkar ju vara att man ska gå ner i vikt, men om man inte vill det då utan bara äta nyttigare och pigga på sig lite? Jag förstår hela grejen med att man ska kombinera de olika näringsämnena på rätt sätt men då man läser de där tabellerna verkar det helt uppåt väggarna. Havregrynsgröt t ex ger ju ett högre GI-värde än om jag skulle käka, säg vitt bröd med marmelad. Jag har ju dessutom faktiskt inte vägt så lite sedan i högstadiet som jag gör nu då jag äter dåligt. Snurrigt tycker jag, tror faktiskt jag ska köpa mig en bok om allt detta så kanske det klarnar.

En kolhydratjunkie kontemplerar

Jag är den första att medge att jag är beroende av kolhydrater. Bröd, pasta, ris (mer couscous och bulgur numera), potatis.. you name it - I love it. Bara en bit fisk/kött + grönsaker är inte en riktig måltid för mig då kolhydraterna som fyller upp fattas. Vet att kolhydrater naturligtvis ska ingå i kosten men i mitt fall har det tagit över helt - företrädesvis på bekostnad av protein då jag äter relativt lite animaliska produkter. Not by choice, det bara blir så.

Jag vet att jag skulle må betydligt bättre fysiskt om jag bara kunde utesluta en stor del av de kolhydrater jag får i mig, i första hand allt (vitt) bröd. Min frukost består allt som oftast av te och ett par smörgåsar - ersätts ibland av gröt om jag vet att det kommer dröja innan nästa måltid och jag behöver "fylla upp". Det skulle inte vara någon stor grej om det inte vore för att jag bara äter lagad mat kanske 2-3 ggr/vecka, resterande måltider består även de av mackor. Och det är inte bra. Problemet är att jag inte vet vad jag ska ersätta brödet med, har så förfärligt dålig fantasi vad gäller mat.

Min förebild i det här borde egentligen vara dansken. Nu tränar ju han en del och är i större behov av protein än vad jag är men han äter mycket sällan snabba kolhydrater (då han inte är här då och under dåligt inflytande av mig). Om man tar hans frukost t ex så består den allt som oftast av stekt ägg gjort på äggvita med en skiva skinka, kanske lite riven ost om han ska festa till det. Och han ledsnar inte. Hur äter man för att bli mätt med så lite kolhydrater som möjligt?

Trodde aldrig jag skulle säga det men jag tror nog jag ska snegla lite på GI-metoden.

Post-2:a chansen

Hur bra tippade inte jag då?!

Sanna Nielsen och Sonja Aldén till Globen-finalen!

Infernot på Nørrebro

Nu börjar det faktiskt bli lite skrämmande. Självklart urartade den "fredliga demonstrationen" i våld, var det någon som hade trott något annat..? Bilbränder, molotovcocktails, tårgas.. de har även skurit av ledningarna till gatubelysningen så flera gator är mörklagda. Jag har aldrig varit så glad som nu över att jag inte tog lägenheten på Nørrebro jag blev erbjuden - även om den låg mer centralt. Tjejen som äger den här bor dock där i krokarna så jag hoppas allt är ok. Fast ärligt talat är nog hon och hennes pojkvän antagligen ute och demonstrerar de med, de är liksom av den typen.. Själv tycker jag att reaktionerna är något överdrivna även om jag kan förstå upprördheten (historien om Ungdomshuset från 1982 och fram till nu går att läsa under länken på Politiken däruppe).

2:a chansen

Ikväll är det dax!

Imorgon är det så dags för Mellos 2:a chansen i Nyköping. Kan bli en synnerligen intressant historia tror jag. Det är ju första gången SVT kör det här konceptet och för er som inte riktigt har förstått upplägget så kan ni se en förklaring
här. Extremt svårtippat är det men jag ska göra ett försök:

OMGÅNG 1

Elin Lanto
vs Jessica Andersson
The battle of popprinssessorna! I mitt tycke är "Money" en betydligt bättre låt än "Kom" och Elins show går heller inte av för hackor. Faktum kvarstår dock - Jessica är mer rutinerad och känd ute i stugorna och det tar hon hem det på. Vinnare: Jessica Andersson


Jimmy Jansson
vs Sanna Nielsen
Ingen tvekan om saken. Sanna är snygg och har en riktig slagdänga i "Vågar du vågar jag" (som jag faktiskt tagit till mig lite jämfört med förra veckan). Jimmy ger en mest huvudvärk där han hoppar omkring på scenen med sin "Amanda". Vinnare: Sanna Nielsen

Uno & Irma vs Sonja Aldén
2007 har ju visat sig vara balladernas år och Sonjas "För att du finns" är ett skolboksexempel på en riktigt svulstig sådan. Personligen tycker jag den är jättebra - men det är "God morgon" också och tyvärr tror jag det blir den senare som drar det kortaste strået. Vinnare: Sonja Aldén

Nanne vs Magnus Uggla
Otroligt svårt att förutsäga vem av giganterna som går segrande ur det här. Jag har svårt för Nanne och "Jag måste kyssa dig" men önskar verkligen att Magnus Uggla hade lyckats skaka fram en starkare låt än "För kung och fosterland". Hjälp.. ole dole doff.. nej, jag tror (och hoppas!) ändå att Magnus går vidare! Förutsatt att han showar lite mer än i delfinalen. Vinnare: Magnus Uggla

OMGÅNG 2

Jessica Andersson vs Sanna Nielsen
Här slutar Jessicas melloresa! Sanna har en riktigt präktig schlagerbit och för att Sverige är Sverige så skickar vi/ni henne till final. Vinnare: Sanna Nielsen

Sonja Aldén vs Magnus Uggla
Här tror jag faktiskt det kan skrälla enligt Lex Marie Lindberg! Hade Magnus haft en bättre melodi så.. nej, jag tror Sonja kan fixa det! Vinnare: Sonja Aldén

TILL GLOBEN

Sanna Nielsen och Sonja Aldén

Men det är ju bara vad jag tror! Hade jag fått bestämma och sluppit ta hänsyn till alla 2:a chansen-regler hit och dit hade dock Sonja Aldén och Uno & Irma tagit hem Globenbiljetterna! Men det är ju en omöjlighet...


Ingen huligan

Lite tyst är det här men det äro icke för att jag fått en gatsten i skallen och dött under kravallerna här i stan. Jag bor en bra bit från Nørrebro så det är no worries. Vet var ungdomshuset ligger men det är allt. Istället äter jag smulpaj (mitt i veckan, ajabaja!) och ser på danska "Vem vill bli miljonär?". Hellre det än att springa omkring maskerad med ett järnrör i högsta hugg. Men vi får hoppas att det lugnar ner sig snart.

Gammal kärlek rostar inte...?

Man ska inte googla gamla kärlekar, det är ju det jag säger..

Martin har
gift sig. På min födelsedag (till råga på allt!) förra året. Med tjejen han blev tillsammans med 3 månader efter vi gjorde slut. De var dock vänner redan innan och hon var alltid så svartsjuk på mig (hon var ju kär redan då). Fy, lite jobbigt är det.. vi var inte tillsammans så länge men jag var toknere i honom. Tyvärr var det mitt fel att han gjorde slut, fattade inte då att man faktiskt måste visa till 100% hur kär man egentligen är - det tar jag igen nu med dansken. Men jag har nog aldrig lipat så mycket som jag gjorde då, den 2 januari 2002 och flera dagar efteråt, bokstavligen dygnet runt. Ville ha honom tillbaka långt tid efter det men kontakten upphörde sedan eftersom jag inte fixade att bara vara vänner. Hoppas han är lycklig nu i alla fall, det tror jag att han är.

Mainstream

Bara ett klokt artikeltips i natten om svenskars klädvanor - "Hos mode Svea är alla lika".

På det ett klockrent inlägg av Laura, Stockholm vs Köpenhamn.

Word.