SISTA DAGEN I JUNI

Finfint väder .. fyra timmars sömn ( = dundertrött) .. flammig BUS-bränna och fläckiga händer .. (recension kommer sedan men jag skyller allt på Koalan!) .. läkare kl 13 och jobb kl 15 (vill inte vara där till midnatt igen - hoppas ingen är intresserad av Italien vs Ukraina) .. tja, det är min dag! Men imorgon hoppas jag på att kunna vara ute i det fina vädret lite på dagen och få tillbaka min äkta bränna som tja, bleknade betydligt under veckorna med dåligt väder!


STACKARS SMÅ ÖRONEN

Alltså, jag har haft hål i öronen i åtminstone 15 år. Lider visserligen av en lätt släng av nickelallergi som mest visar sig genom att jag får röda fläckar på bröstet av vissa halsband men jag har använt mängder av oäkta örhängen utan problem. Så inhandlades ett par söta pärlor för ett par veckor sedan (inte 30:- varianten utan något dyrare i alla fall) och helt plötsligt är mina örsnibbar röda, variga och kliande. Att använda andra örhängen funkar inte heller nu. Fasen också.. hatar att vara utan örhängen..

EN LISTA VAR LÄNGE SEDAN..

Någon kommenterade för ett tag sedan att jag borde låta bli att fylla i sådana där "evighetslistor" man hittar lite varstans för att det är så tråkigt att läsa. Insåg att jag faktiskt höll med och har hållt mig från dem sedan dess men ikväll känner jag för att vara lite tråkig! Sett bl a hos Emmutten.

DAGENS:

Klädsel:
Highwaterbyxor i beige/senap, rostfärgad top med band i midjan, guldisar, långt halsband i trä och guld, solglasögon. (Mamma kommenterade att jag är den bästa hon känner på att kombinera färger och tyckte att jag borde bli färgkonsult - själv känner jag snarare att jag kanske är lite feg i mina kombinationer ibland, det blir gärna säkra kort)
Frisyr: Nyklippt - utåtfönade toppar och inte plattångat, hur ovanligt är inte det?!
Låt: Jag är lite kär i de flesta med BWO just nu
Tv: Det enda jag sett är en snutt av "Panic Room" fast strax är det SatC!
Vill ha: Fina smycken från KAOS, övre Drottninggatan. Köpte dock inget idag..
Tråkigaste: Skallebanken!
Roligaste: Att mina fina skor anlände och satt helt perfekt!

SENASTE PERSON SOM:

Sov i din säng:
Förutom jag själv - K naturligtvis!
Såg dig gråta: Också K.
Fick dig att gråta: Alltså, indirekt var det väl K fast det var ingen allvarlig orsak.
Fick dig att börja skratta: Jag vet inte...?
Du gick på bio med: Jag börjar se ett mönster här.. K!
Du gick på stan med: Behöver du fråga?
Skickade ett e-mail till dig: Förutom massa reklammail - Annika Blixt på Svensk-kinesiska.
Skickade ett sms till dig: Andrea
Skickade ett Lunarinlägg till dig: Har min gamla Lunar kvar men det var länge sedan jag var aktiv där.

HAR DU NÅGONSIN:

Sagt "Jag älskar dig" till en pojkvän och menat det: Ja
Bråkat med ditt husdjur: ?!! Fast faktum var att då vår gamla katt Stava levde så hoppade hon på mig en gång, klöstes och var helt galen!
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Det vet jag inte

HAR DU NÅGONSIN VARIT I:

Norge: Ja
Danmark: Ja
Finland: Åland i 5 minuter räknas väl inte?
Island: Nej
USA: Ja
Tyskland: Ja
Frankrike: Ja
Spanien: Ja
Italien: Ja
Kroatien: Nej
Grekland: Ja
Österrike: Ja
Schweiz: Ja
Thailand: Nej
Storbritannien: Ja
Brasilien: Nej
Belgien: På Bryssels flygplats?

EXTRA STUFF:

Vad är du mest rädd för? Spindlar. Att fatta felaktiga impulsiva beslut.
Var vill du gifta dig? Jag klarar mig utan en ring på fingret
Vem hatar du verkligen? Ingen. Däremot tycker jag rätt illa om en person.
Varit kär? Det är klart
Kör du bil? Nej. Fast körkort har jag ju.
Har du ett jobb? Ja
Gillar du att ha folk omkring dig? Inte för jämnan, men visst
Är du ett hälsofreak? Det skulle jag nog inte kalla mig..
Är du ensam nu? Ja
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta? Det vet jag inte

Orkar inte mer.. det här var verkligen inte roligt!

SEMESTERSHOPPING OCH MUSEIMAT

Stack iväg in till stan tidigt imorse (halv 10 är tidigt för mig!) för att klippa mig - mer om det senare - och göra lite ärenden. Shoppade "handbagageväska" till Beijing på Åhléns, en offwhite-brun tyg/virkad bast väska som är tillräckligt stor för att rymma en extra tröja (blir garanterat kallt på flyget!) och allt annat man kan behöva men samtidigt inte så otymplig att den blir jobbig att kånka runt med på dagarna. Har letat ett tag efter den perfekta väskan för det syftet (bl a beställt två väskor från La Redoute som visade sig vara för stora och den från Tjallamalla är för liten) och kan inte påstå att jag hittat den men den här duger. Kanske kommer bild sedan. Blev även en välbehövlig Beijing-karta på Kartbutiken, hade velat ha en med gatunamnen på kinesiska på ena sidan och engelska på den andra men så välsorterade var de inte (om det nu finns) utan jag fick vackert välja mellan en som såg ut att vara från 1974 och och en fleximap från Insight. Ja, det blev den senare.

Mötte mamma + R för att ge dem nycklar och följde med ut till Skeppsholmen där de skulle hämta ut sina biljetter till Saltoluokta från STF. Åt sedan sen lunch på Moderna Museet.. ät inte där! Fet och tråkig mat fast restaurangen ser så fräsch ut och dessutom rätt dyrt (jag fick dessutom en liten träbit på köpet i min fläskkarré med rostad färskpotatis och cole slaw och rabarberkakan innehöll.. eh, kanske 1% rabarber). Åkte hem med kanonhuvudvärk - blir gärna så då det är väderomslag - och har legat och sovit sedan dess.. vaknade tyvärr med värken kvar. Ja, det var min dag.. nu ska jag uppdatera mig på lite bloggar!

BLOGGENKÄT

Bloggen Media Culpa genomför sin andra undersökning av svenska bloggare och bloggläsare och behöver deltagare till sin enkät. Svara på enkäten genom att klicka på länken och uppmana gärna fler att delta!

Till undersökning


MICHAEL THE TRAVELLER

Mr Palin

Varför varför varför
råkar jag alltid sätta på tv:n då världens bäste reseprogram - (valfritt) ".. med Michael Palin" är nästan slut?! Just nu är det Himalaya som gäller och nu då det är avsnitt 3 av 6 har jag lyckats se totalt ungefär 3/4 av ett avsnitt.

Note to self: Repris lördag 1/7. Missa inte eller spela in!

Update: På tal om Michael Palin - hur cool är inte
denna då?! Den vill jag ha!

BLOGGTIPS

Inte ny men ny för mig!

We are shopaholics

Har inte så "poppig" och färggrann style själv men det där är två tjejer som klär sig riktigt tuffigt ( = outside the box om man jämför med gemene modebloggare).

"KÄNNS DET SOM OM ALLT GÅR EMOT DIG...?"

Mitt humör idag är verkligen under all kritik (orsak 1: mamma - orsak 2: PMS).. tur att jag inte ska träffa någon som behöver utsättas för det!

Fåniga saker jag blivit lite småirriterad över hittills:

- På Beijing-biljetterna jag hämtade ut för ett dagar sedan var mitt "riktiga" namn felstavat (Elenor istället för Eleonor.. ja, det är den stavningen som står i passet). Kontaktade resebyrån som skickade nya - dock var inte svarskuvertet (ska ju skicka tillbaka de gamla biljetterna) frankerat vilket det skulle vara enligt mejlet jag fick. Upprörd för 11:-.. men det är principen!

- Den orörda kesoförpackningen jag och K köpte. Jag äter inte keso och den hinner gå ut innan nästa helg då han kommer hit. Alltså måste den slängas. Ännu löjligare att störa sig på.. speciellt som jag idag redan hunnit kasta en nästan hel ananas samt en nätt och jämnt öppnad burk matjesill. Jag köper mat som hinner bli dålig innan jag äter den hela tiden..

Kanske borde jag ta till mig Amelia-horoskopet:

"Känns det som om allt går emot dig? Stjärnorna indikerar att det kan vara lite åt det hållet och därför ska du tänka lite extra på att vara positiv och se lösningarna istället för problemen - då kommer allt att kännas lättare. Samarbeten kan lätta dina bördor, säg inte nej till en utsträckt hand. Party och fest gör dig gott. Klä fram ditt allra vackraste jag och snart leker livet igen!

Kom ihåg: Du är en fantastisk människa!"

BESTÄM ER!!!

Lilla mamma kan verkligen irritera livet ur en ibland! Ringde henne för en stund sedan och skulle bestämma hur vi ska göra med mina extranycklar - hon + R ska nämligen agera posthämtning / blomvattnare under tiden jag är i Beijing. Det tar inte mindre än en evighet att komma fram till minsta lilla beslut.. (när ska vi träffas? var ska vi träffas? ska vi fika? osv) och för varje punkt så måste hon rådfråga R vars åsikt ju är den enda som räknas. Till slut påpekade jag att jag faktiskt pratade i mobil (= inte jättebilligt) och var det verkligen en så stor uppoffring att åka ner på stan i motsats till att jag skulle behöva åka upp till dem i onödan (som R ville)? Då jag först ska till Hornstull (klippningen) och sedan har massa ärenden i City - då vill jag inte åka till Kungsholmen också då de ändå bara sitter där helt sysslolösa. "Tar det verkligen två timmar att klippa sig?" undrade mamma (= R) och "Kan du inte ringa oss då du är klar så bestämmer vi då?". Nej, det kan jag inte - vi pratar ju nu så då spikar vi tid och plats NU! Jag blir galen..! Hon berättade dessutom att de just nu var oense om var de skulle åka någonstans (de har tänkt sig att dra iväg en repa norrut snart och känner jag de rätt vill R åka tillbaka till Storulvån - där de varit typ 5 gånger det senaste året - medan mamma vill testa något nytt) så det kan ha varit lite av orsaken till att obeslutsamheten var värre än vanligt. Men ärligt talat alltså.

BUSY BEE

Är fruktansvärt trött överlag just nu.  Veeeet att jag "missköter" bloggen men är helstressad över det faktum att det bär av till Kina nästa söndag och jag har massor kvar att stå i på den fronten samt ett gäng andra saker som ska hinnas med innan dess. Dessutom har jag ju restaurangen (trodde jag skulle få gå efter Brasilien-matchen igår men nej då, jag blev kvar under Frankrike-Spanien också - totalt 8.5 h!). Och imorgon ska jag klippa mig. Och på tisdag fyller pappa år (51). Och.. ja, jag blir ungefär dubbelt så stressad som alla andra för sådana här saker. Gissar jag.

Dock kan jag komma med ett litet tips om en grymt bra film jag såg igår efter jobbet. Att se den ensam i en mörk lägenhet mitt i natten var kanske att utmana ödet lite (det är en thriller.. läskig sådan) så njut gärna av den tillsammans med någon annan!

DAGAR MED K

Ett par lovely dagar med K är till ända (han åkte tillbaka till Götet igår). Som vanligt då det är kort om tid har vi inte gjort så mycket.. lagade mat ihop i lördags då han hämtat mig från restaurangen (laxfilé med rostade sesamfrön i ugn, färskpotatis och sill, Lindas killer-rabarberpaj till dessert). Sovmorgon i söndags, myste ihop större delen av dagen innan vi pep iväg till Kista Galleria där vi åt enastående god mat på Spanjoren (paella för mig, nåt annat spanskt med kycklingfilé jag inte minns för honom). K storshoppade både eau de toilette och deo från Van Gils V5 samt startkit med hudprodukter från Clinique medan jag nöjde mig med det fina lilla guldfärgade hjärtat nedan (Wedins) som jag blev sugen på efter att ha sett det hos Daniella. Men mest har vi alltså kramats och sådant.. :) Härligt har det varit i alla fall!

Halsband, Wedins
Fina halsbandet, bara 50:- (är guld även om det ser ut som silver på bilden)

HÅNGEL PÅGÅR!

Pojkvänsbesök (jippi) i ett par dagar nu så det blir lite si och så med bloggandet. Just so you guys know..


EFTERLYSNING: MEJL FRÅN NORGE

Häromdagen fick jag mejl från en tjej i Norge som läst här att jag jobbar som servitris och hade en fråga angående dricks på bröllop. Nu är det så att min mejlbox är lite kajko.. ibland försvinner mejl som ligger där i tomma intet och nu har det hänt med detta. Så om du i Norge ser det här - mejla igen! Vill gärna svara på din fråga.

DANSA SAMBA MED MIG

Sambacaramba

Jag är verkligen full av beundran för de duktiga sambatjejer restaurangen hyr in att underhålla i pausen samt efter Brasiliens matcher (= t ex tidigare ikväll). I glittriga fjäderutstyrslar, uppumpade överdelar och minimala små stringisar (inga celluliter där inte!) släpper de loss och försöker få oss stela svenskar att hänga på - med varierande framgång ska tilläggas. Sist Brasilien vann VM-guld i fotboll 2002 startades visst ett 300-man långt sambatåg som dansade och firade ända ner på stan. Vi får se vad som händer i år. Rättelse: De får se vad som händer i år. Den 9 juli (VM-final) sitter jag på planet till Beijing. Haha. Försök klara er utan mig i servisen. Suckers!

GLADA BOSTADSNYHETER

Sitter här mitt i natten och nästan hoppar av glädje för tipset jag fick på SSAB (Intresseföreningen Svenskar Andra Sidan Sundet). Boligportal.dk är en sida där man både kan hitta 2:a handsbostäder till uthyrning samt sätta ut sin egen annons (enligt tipsaren kostar det DKK 225 att se kontaktuppgifter + annonsera men det kan det ju definitivt vara värt för där finns massor att välja på!). Kan inte vänta tills jag får visa K och dessutom gjorde den här notisen mig ännu mer sugen på att faktiskt skrida till verket and do it! Till hösten hoppas jag. Snart kan inte ens vilda hästar stoppa mig.. och då jag bestämmer mig för någonting så blir det så..!

NYP MIG I ARMEN

Minsann om jag inte tror att rek:et som kommit idag är pass med visum + våra flygbiljetter *dansar glädjedans*! Nu blir det äntligen verkligt, vi åker om lite drygt två veckor!

KNASGÖRA

Gud, så normalt att städa lägenheten halv fem på morgonen. Och om 4.5 h ska jag upp. Och har läskigt mycket att göra imorgon. Måååååste sova.

KORNBLÅ KILKLACKAR

Blåa kilklackar

Pust! Vann precis de här söta blå kilklacksskorna med prickig rosett på Tradera. Budgivningen slutade på 140:- så med frakt blir det väl strax under 200:- och det tycker jag de är värda! Hoppas bara på att storleken inte blir fel (en liten 38:a stod det). Är egentligen pinsamt medveten om att jag faktiskt inte behöver någonting i klädväg just nu.. än mindre skor.. men man kan väl aldrig få för många par, eller?

DET FINNS FLERA ANLEDNINGAR TILL ATT TITTA PÅ TV

Status tv-tittande: väldigt sällan numera.
Dock tittar jag just nu på "När storken sviker" på 1:an, dansk serie om adoption. Inte för att jag är så jäkla intresserad utan enbart för att få höra lite vacker danska! Normalt..

TILL SLUT GER MAN BARA UPP

Webblogg är svajjigt och efter att under dagen ha försökt posta inlägg som bara försvunnit i tomma intet så är den eventuella blogglusten som bortblåst. Dessutom är jag på dåligt humör och det spöregnar. Och inte har jag något sött hemma som skulle kunna fungera som comfort food. Lika bra man går och drar något gammalt över sig med en gång.

ENGLAND VS SVERIGE 100-0!

Jag är antagligen den enda i hela landet som håller tummarna för att Sverige förlorar mot England med buller och bång ikväll och att Trinidad-Tobago krossar Paraguay med massor av mål (men minst 2-0) för då slipper jag jobba åttondel på lördag då K är här. Men naturligtvis kommer det inte bli som jag vill. Tror på oavgjort i båda matcherna men det är lite osäkert.

En sak som är säker är i alla fall att jag kommer få jobba häcken av mig ikväll på restaurangen. Lisa (18-åringen) kommer inte och alltså blir det bara jag och Carlos som får sköta hela matsalen. Det kommer bli helt galet, I tell you!

Tack för kommentarer! Får svara på de inatt/imorgon för nu är det dags att göra sig i ordning och sticka om ett par timmar!

VAD SKA JAG GÖRA MED MITT LIV...?

Häromnatten skrev jag några rader om det där beslutet jag går och funderar över. Det var ju kanske inte så svårt att lista ut att det är en Köpenhamnsflytt jag begrundar sedan en rätt lång tid tillbaka.. men att "genvägen" alternativt "senvägen" jag nämnde rör sig om att börja med att flytta till Malmö var kanske något nytt. Det råkar tydligen vara riktigt svårt att hitta bostad i Köpenhamn. T o m K:s syster ansåg att det närmaste man kommer stan antagligen är just Malmö.

På mina senaste DK-trippar har jag träffat på flera tjejer som bor i Skåne och jobbar i Köpenhamn, både för att man tjänar betydligt bättre (högre löner där - lägre levnadskostnader här) och för att där är lättare att få jobb. Jag vill inte alls bo i Malmö egentligen, har aldrig varit särskilt förtjust i Skåne rent generellt av någon anledning (fråga mig inte varför och förlåt, alla skåningar!). Men det borde ju faktiskt inte vara helt omöjligt att skaffa jobb i Danmark och sedan försöka byta min lägenhet här mot en likvärdig i Malmö. Sedan kan jag börja jobba på att byta den lägenheten mot något i Köpenhamn.. det är ju där jag vill bo och det är mängder med danskar som söker bostad i just Malmö - jämfört med hur många (= få) det är som söker i Stockholm (annars hade jag ju kunnat byta Sthlm-Kphm direkt).

Men shit.. det är verkligen ett stort steg att ta, inte minst eftersom jag faktiskt måste ha jobb i Malmö innan jag kan börja se mig om efter någon som vill byta bostad. Man får ju ingen lägenhet utan att kunna visa upp ett anställningsbevis som säkerställer att man kan betala hyran, särskilt eftersom min deklarerade inkomst de senaste åren varit så pass låg (studerat). Alltså är det så mycket som måste klaffa, man måste dessutom ansöka om byte minst 1 månad innan det äger rum och hyresvärden måste godkänna den nya hyresgästen.. det är kort sagt en hel del som kan gå fel!


Jag är clueless - ligger verkligen och funderar över allt det här på nätterna och skulle behöva lite input!


Därför har jag skapat en liten poll - VAD TYCKER NI ATT JAG SKA GÖRA MED MITT LIV?

Jätteglad för alla som vill svara på den.. :)


BETALAT OCH KLART!

Tji-tjing! 15 790:- (= resterande del av betalningen) rätt in på Svensk-kinesiskas konto idag! Ja, för både mig och K - totalt kostar resan oss ca 10 200:-/person. Plus fickpengar då. Får nästan lite ångest över att lägga ner så pass mycket flis på bara en resa.. vi får hoppas att det är värt det (men det tror jag)! Det är nu mindre än 3 veckor kvar tills vi åker.. jag är stressad för att jag nästan inte gjort någonting på listan och K är stressad för att han har så mycket jobb som måste klaras av innan vi åker. Jag kommer nämligen mörda honom om han tar med sig laptopen och jobbar på semestern. Nejdå. Inte riktigt..


ORKA ORKA

Lite lätt antiblogg idag, bara varit hopplöst trött och på rätt taskigt humör men såhär på kvällskvisten efter ett par timmars extra sömn och tre avsnitt av "Desperate Housewives" börjar det gå över. Var även hos min läkare idag tidigt på eftermiddagen - en av dem alltså.. har ju både min husläkare, min snart-färdig-psykiater-läkare samt min kognitiva beteendeterapeut. Det här var killen i mitten och det var ett bra besök - han är nog den enda av de där jag känner ett äkta förtroende för och även den enda som verkar förstå mig helt och fullt. Synd att han slutar i augusti. Det bestämdes i alla fall att "de" fr o m nu ska ta över ansvaret för min sjukskrivning eftersom det blir lite "tårta på tårta" att hålla på och gå till husläkaren enbart för det ändamålet. Vi pratade lite kring mina tankar att bryta upp på nytt och han avrådde mig inte direkt men tyckte kanske inte att det var någon lysande idé att ta några stora beslut medan jag fortfarande är lite nere så att säga.. Och det har han ju förmodligen rätt i. Å andra sidan är det ju en del av mitt livsmönster de senaste åren - flytta och börja om på nytt då jag lessnar osv.

I vilket fall som helst så skrev han ut ett recept på sömntabletter som jag avstått från tidigare men nu ska jag göra ett försök - dock inte varje kväll eftersom de är lätt beroendeframkallande - för att komma ur den onda cirkeln. Jag har haft sömnproblem i flera år och ingenting har hjälpt, vare sig naturläkemedel, "lättare" sömnpiller etc så det är kanske dags att ta tag i det. Nu --> avsnitt 2:21 av DH :)

TEST I NATTEN

Eftersom det fortfarande verkar omöjligt att få lite sömn around here tog jag ett litet test - det var länge sedan!

Which Classic Female Literary Character Are you?

You're Anna Karenina of Anna Karenina by Leo Tolstoy!
Take this
quiz!

Quizilla | Join | Make A Quiz | More Quizzes | Grab Code

INSOMNIA AS USUAL

Klockan är över 2 på natten, jag är råtrött.. sitter och gäspar och klipper med ögonlocken men kan ändå inte slappna av tillräckligt för att sova! Gud, vad jag hatar det här - kanske borde passa på att be läkaren om lite sköna sovpiller imorgon...? Komsi komsi, John Blund..


DÖDEN & MOTORCYKLAR [UPPDATERAD]

Det ska till en nojjig Nippertippa att läsa den här artikeln som bl a tar upp att en manlig MC-förare krockade med en lastbil i Mölndal (där K bor) igår och sedan oroa ihjäl sig över att det kan vara min darling då vi inte har pratat på två dygn och jag nu inte får tag i honom..! Kanske fånigt. Kanske inte. Jag är i alla fall fruktansvärt orolig och kommer inte andas ut förrän jag hör hans röst.

Uppdaterad: Ingen fara såklart, vi hade kontakt idag. Den gode "anonym" (hur anonym man nu är med tanke på att jag ser både IP-nummer, land, stad m m - då tycker man kanske att denne likaväl kan skriva sitt namn) antog i kommentarerna att jag hade försökt få tag i honom i 2 dygn och så var det såklart inte.. utan i 2 timmar. Däremot hade vi inte talats vid på 2 dygn och så blir det ibland. Det innebär inte precis att man har ett dåligt förhållande.

LIVSBESLUT

Tankarna åker karusell i skallen på mig.. det där beslutet jag så gärna vill fatta men inte riktigt har energin att ta itu med än. Och då jag väl bestämmer mig så gör jag det bara - då måste jag göra det! Det värsta är allt som i så fall måste göras samtidigt, allt som måste klaffa.. utan det ena så faller det andra. Nu har jag dessutom börjat tänka i lite andra banor - det kanske finns en genväg (eller senväg, beror på hur man ser det) som hjälper mig att komma dit jag vill även om det tar lite längre tid. Ska inte skriva så mycket mer för då urartar det till en evighetsmonolog känner jag men flera av er vet säkert vilket beslut jag pratar om - har nog nämnt det här någon gång tidigare. Ja, det rör sig om en fysisk förflyttning - en nystart. Jag vill. Snart.

DET VAR DÅ..

En svensk i Schweiz visar fina bilder på trevliga (ja, trevliga - typ sympatiska) Zürich. Det är inte utan att man längtar tillbaka en smula.. stan är väldigt fin vår-/sommartid och lite mindre roligt höst/vinter (regn!). Längtar inte tillbaka till gnälliga ungar och fulla blöjor dock..!

SHORTS-SHOPPING

ASOS-shorts
Har ju tidigare högljutt deklarerat att jag visst inte är någon shortsmänniska. Känner mig fortfarande inte helt bekväm (läs: 10 kg tyngre) i att t ex gå med dem på stan men här ute i förorten + utomlands (Beijing!) har jag inga som helst problem med detsamma.

Därför klickade jag hem ovanstående par häromdagen från ASOS och de anlände igår. Från vänster till höger: kortare variant i marinblått med rep i midjan, 81.26 på rea samt något längre med nedvik i midjan och knytband, 135.44 på rea.

Inte minst de första kan jag verkligen rekommendera - de är bekväma, ursnygga och sitter hur bra som helst och med det priset är de rena rama fyndet. Har ett par i beige sedan innan.

I paketet fanns också ett skärp jag ska ha i midjan till min randiga skjortklänning, ytterligare en ask med den finfina nagellacksremovern samt ett läppcerat med solskyddsfaktor 15. Allt för mindre än 400:-. Jag gillar ASOS!

SEXTRAKASSERAD?

Alltså, jag börjar banne mig tycka att jag blir sextrakasserad på jobbet! Inte riktigt allvarligt men lite irriterad börjar jag bli.. På sistone har kocken (som är ca 70 år, mind you!) börjat kommentera min klädsel varje gång jag jobbar och "klagar" över att jag inte klär mig mer avslöjande - typ kort kjol istället för mina vanliga svarta jobbarbyxor + linne nu på sommaren - för att locka gäster. Som om det är jag som är ansvarig för att antalet gäster (inte under VM dock) inte är så många pga min blotta uppenbarelse.. Det är inte så seriöst men i alla fall. Igår fick jag så höra av den inhoppade kocken ("bara" ca 60 år) att jag borde operera tuttarna ("för att ha lite mer att visa upp").. han jämförde mig med den andra - också inhoppade - tjejen som jobbade. Hon är 18 år, minst en decimeter längre än mig och har typ C-kupa. Hallå, ursäkta mig för att jag råkar vara född sådan här.. jag är liten (ca 1,57) och normalsmal (behöver ju inte avslöja exakt antal kilon här men det är under 50) - då har man inte bröst stora som bazookas om man inte har stoppat in lite "extra fyllning" (se tillägg). Skulle jag råkat vara begåvad med t ex en C-kupa skulle det se lagom seriefigursaktigt ut till mitt tiny self. Jag tar det inte så himla allvarligt men jag tycker det är så onödigt att racka ner på en persons kroppsliga attribut då det borde vara insatsen som räknas istället.. Och jag jobbar sjukt hårt. Faktiskt.

TILLÄGG: Nu menade jag inte att man inte kan ha stora bröst fast man är kort och smal. Men det är ju ofta ärftligt och är man liten + har en mamma, mormor, farmor etc som inte är några C-kupor är chansen inte så stor att man får det själv heller. Tyvärr. För jag hade gärna haft lite större tuttar även fast jag är nöjd med mina - jag är inte platt som en pannkaka heller!

ÄNNU EN VM-KVÄLL

Nu ---> gula fasan till stationen följd av (med största sannolikhet) stekhet pendeltur till stan och restaurangen. Sverige - några andra (Paraguay?) ikväll kl. 21. Please, låt det inte vara som i tisdags.. Over and out.

Testpilot: Dr Hauschka Transparent Bronze

Dr Hauschka Transparent BronzeMagasin sist investerade jag i den här lilla flaskan - Transparent Bronze från Dr Hauschka (finns bl a hos Pulpstore för 196:-). Det är en koncentrerad, färgad lotion som ska ge en lätt solbrun färg om man använder den tillsammans med dagcremen eller på egen hand.

Själv har jag nu testat den ett tag, både tillsammans med min vanliga creme (Dermalogica Active Moist) och efteråt för lite extra färg och jag måste säga att det är en bra produkt! Den skimrar inte som så många andra bronzers vilket gör att resultatet blir väldigt naturligt och t o m jag - som är rätt blek i huden - har svårt att överdosera. Dessutom går det åt väldigt lite (även av dagcremen om man nu blandar) varje gång eftersom det är så koncentrerat så den här räcker nog ett bra tag! Jag är fast helt enkelt!

Betyg

*** *** *** *** ***

VART JAG MIG I VÄRLDEN VÄNDER..

Statistik

Minsann om inte Nippertippan gått och blivit int'nationell :)
Liten text men jag fick inte till det bättre..

LOVE ME LOVE ME SAY THAT YOU LOVE ME

JagLängtarEfterKJagLängtarEfterKJagLängtarEfterKJagLängtarEfterK.
Så sanslöst mycket just nu.
Vill ligga näranära. Kram. Puss. Kyss. Titta i ögon. Doft. Andas.
Känna mig lite älskad.
Bara för ett ögonblick.

PINSAMT

Kommer du med mig då
 
Åh, herregud. Jag har precis
slösat bort 2 timmar av mitt liv. Big time.


TO DO: ONSDAG

Idag är jag leeeedig (välbehövligt med tanke på att det sedan ser ut att bli jobb torsdag-tisdag, kanske med någon dag fri beroende på bokningar) men uppe med tuppen efter mindre än 6 h sömn eftersom jag har en del att stå i:

  • Uppdatera min profil och lägga in CV på Platsbanken eftersom jag sedan ska till..
  • .. AF och prata med min handläggare
  • Skicka in papper för att få lite $ den här månaden
  • Gå på banken
  • Ev. köpa med mig lite fikabröd och gå förbi tidningen och önska glad sommar [orkar inte]
  • Handla mat
  • Handla rakgel, kam, aloe vera-gel [glömde resten]
  • Hämta gula fasan vid stationen
  • H&M-retur (köpte en gräslig roströd halterneckklänning i linne)
Och sist men inte minst.. försökte lägga mig på gräsmattan någon timme och få lite sol innan regnet kommer till kvällen [det var ju kört.. då jag kom hem efter mina ärenden så var det mulet].

GAMBLA DIG TILL MILJONEN

Det finns flera "skarpa hjärnor" som försöker göra sig en hacka på Tradera just nu genom att sälja Trisslotter där de första två rutorna visar en mille och där då chansen borde finnas att det gömmer sig en till bakom någon av de återstående. Jag är skeptisk men samtidigt är det riktigt lockande för tänk om...!

GO BRAZIL

Go Brazil!

Shit pommes frites, vilken galen kväll! Om jag tyckte det var mycket folk på jobbet / restaurangen i
lördags då Sverige spelade så var det ingenting mot kvällens begivenhet Brasilien-Kroatien. Det var smockat! Alla bord var bokade och folk stod överallt och kikade på våra storbildsskärmar.. inte direkt lätt att ta sig fram med tallrikar och fulla brickor då. Fyra personer var vi som jobbade + att A:s bror lekte hovmästare i ett par timmar innan han var tvungen att gå men det skulle nog allt ha behövs ett par till. Kommer säkert få urinvägsinfektion eller något för att jag höll mig så länge.. det var verkligen fullt upp hela tiden fram till ca 23 då matchen var slut och det sa sluuuurp så försvann alla människor. Jag kanske låter överdrivet chockad över att det var så mycket att göra men såhär brukar det verkligen inte vara hos oss och jag hade absolut inte förväntat mig att det skulle vara på det sättet bara för att Brasilien råkade spela. Vet att bl a Nöjesguiden (+ kanske DN då) har oss med på listan över krogar att gå till under VM-matcherna för hur folk annars får nys om det vet jag inte - vi ligger nämligen lite "off". Jag bävar inför kommande brassematcher..

Kvällens "kändisspaning": Stephen Simmons (han med "Tears never dry" och Lisa Nilsson ni vet).

EN SKED ÅLDERSNOJA, NÅGON?

Som en del av er kanske känner till så råkar jag ju ha en liten fabläss för äldre snubbar. Märk väl, nu talar vi inte precis Sean Connery-äldre och eftersom jag med faktiskt börjar bli lite till åren (fyller ju tjugosju i år!) så är det inte riktigt lika "chockerande" längre som då jag var 19-22 och dejtade femton år äldre män. Omgivningen verkade åtminstone tycka det var lite konstigt.. själv tycker jag att då vi börjar komma upp i tjugofem-trettio års åldersskillnad - kan vi snacka just åldersskillnad! Åldern på "mina" män har dessutom inte stigit i samma takt med min egen och jag tycker fortfarande 37 är den perfekta åldern på en partner (oftast lagom mogen, trygg i sig själv, har lugnat ner sig, vet vad han vill...). Gränsen drar jag någonstans runt 42-43 - tänder inte på att de ser för "tärda" ut.

Men nu var det inte det jag skulle skriva om utan - trots det jag erkände ovan - om hur äcklad jag blev för ett par dagar sedan då jag blev väldigt flörtad med på jobbet av några män i 45-årsåldern. "Vem av oss tycker du är snyggast?", undrade de vid ett tillfälle vilket jag tog mig ur genom att låtsas vara ung och oskyldig (jag ser nog inte ut att vara så pass "gammal" som jag faktiskt är) och säga att jag inte kunde bedöma det på ett rättvist sätt eftersom jag nog var lite för ung för dem. "Vem är mest lik din pappa då?", replikerade dem då. Det var verkligen gubbsjuka på högsta nivå och jag har inte riktigt sett det så "på riktigt" förut vilket får mig att reflektera över hur lyckade männen jag dejtade då jag var yngre faktiskt måste ha känt sig över att ha kammat hem ett sådant lammkött som jag var..

Inte nog med att jag fick svår åldersnoja under tiden jag skrev det här (hell, det känns som om jag var 17 igår.. - innebär det då att jag fyller 37 själv imorgon?).. jag blir dessutom lite skräckslagen vid tanken på att hamna på glasberget om jag skulle vara/bli singel om sisådär tio år. Män i den åldern vill ju bara ha yngre tjejer och då kan jag inte tänka mig att jag kommer se mig om efter 50-åringar precis, särskilt inte om jag fortfarande råkar vara barnlös. Min vän J som är runt 40 har själv erkänt att han inte tänder på kvinnor i hans egen ålder (han är gift men ni fattar) och varför ska man dessutom inte ta tillvara på chansen om det råkar finnas en yngre tjej som vill ha en? Det är definitivt en statusgrej för män i den åldern att ha en yngre partner / sängkamrat, vi kvinnor får väl glada om vi lyckas ragga upp någon alls.. Ombytta roller indeed om man jämför med hur det ligger till innan 30. Usch, så hemskt - nu ska jag sluta oroa mig för framtiden! Bara lite tankar såhär en varm sommardag.

NATTSKIFT

Klar med artikel. Det tog liiiiite längre tid än vad jag trodde. Nu ---> sovmask på och somna bums, tack så mycket! Imorgon ---> ännu en stressig dag. Brassematch. Please shoot me.

Men jag & honey K hade lite mobilt distanssex på vägen hem ikväll. Dagens höjdpunkt. Nu känns det bara ungefär dubbelt så jobbigt att vi inte kommer ses förrän tidigast till midsommar. Jag vill ju klämma på de där spänstiga överarmarna.. dra fingrarna genom det där sträva håret (då han har mojs i alltså).. ta på den där stora.. nej, förlåt - jag är trött! Man ska inte blogga då man är full eller övertrött. Godnatt.

MÅNDAG VAR DET JA'..

Lite lätt stressad idag eftersom jag råkade försova mig (stängde av mobilalarmet 8.30 efter fyra timmars sömn och vaknade för en halvtimme sedan istället). Har inte skrivit "sommarspecialen" - titel i stil med Semesterguide till Upplands Väsby 2006 - jag måste lämna in till tidningen* senast imorgon utan får därför lov att sitta några timmar nu innan jag ska iväg på möte vid 3-snåret. Efter det.. hem och käka fort som f*n innan det bär iväg till restaurangen, ikväll är det fotboll och band som spelar. Som sagt - är lite stressad. Nu: fiberhavregrynsgröt med linfrön och rivet äpple. Sen: full fart!

* Mot alla odds är faktiskt
den första fakturan betald nu! Undrar om det berodde på att jag sa rätt ut att jag inte tänkte lämna in artikeln till det här numret annars..

STEKT FLÄSK, NÅGON?

Sommarens första icke-artificiella bränna är ett faktum. Med betoning på bränna då alltså. För aj som sjuttsingen vad det svider! Jag är inte helt dum i huvudet.. smörjde faktiskt in mig (solskyddsfaktor 8) men tyvärr råkade jag missa benen (där jag i stort sett aldrig får riktig färg) så från nederdelen av låren och neråt - främst på baksidan - är det nu en "klädsam" röd nyans som dessutom gör rätt så förbaskat ont. Ryggen (som jag smörjde in!) påminner i sin tur lite om en flagga, väldigt vita streck efter bikinitopen och rött överallt annars. Fast det känns inte speciellt mycket som tur är. Då låg jag ändå bara en lite dryg timme på vardera "sidan". Så solen tar! Aj aj, det blir till att undvika att sola något annat än ansiktet ett par dagar och sedan bör jag nog överväga en högre solskyddsfaktor. Eller kanske bara inse att jag är en blekfis utan pigment (fast det finns bildbevis för att jag blev pepparkaksbrun då jag var liten linlugg) och hålla mig till fuskpreparaten.


SÖNDAGSSTÄNGT

Soldyrkande


Soldyrkande pågår!

KLAGOVISOR

"Tadaaa... Bloggosfären presenterar NIPPERTIPPAN GOES ZOMBIE!"

Är så förbannat trött och schleten idag så det finns inte. Släpade mig upp för en liten stund sedan fast det mest känns som om någon slagit mig i skallen med en slägga. Ont i hela kroppen, inte minst i mitt blåmärke på ena armen (slog i kaffemaskinen i förrgår) och i mina förbaskade skavsår som aldrig verkar vilja försvinna (kanske för att jag envisas med att gå i andra skor än
Crocs typ). Och om 2 timmar måste jag vara fit for fight och sticka till restaurangen igen - det känns verkligen som en omöjlighet just nu.

Första Sverigematchen ikväll och ni kan ju bara gissa hur mycket folk som kommer samlas framför våra storbildsskärmar (hoppas ägaren på - jag hoppas folk går till Debaser eller nåt istället). Första bokningen är kl 17 så jag ska vara där nån timme innan. Kollade precis upp vilka som spelar kl 21eftersom jag hade hoppats på någon meningslös match men det är visst Argentina vs några jag inte minns. Which means att det kommer vara mycket folk då med (det är främst då Sverige, Brasilien och Argentina spelar som det blir mycket hos oss). Shit.. vet inte om jag orkar jobba 16-typ 24.. som servitris rusar man ju omkring som ett jehu mest hela tiden också, jag sitter mycket sällan ned eller tar någon rast då jag jobbar. Får väl tänka på alla $ jag kommer kunna lägga undan sedan.. Nu: slut på klagovisorna! Hoppas ni får en trevlig lördag i solen i alla fall och ni kan ju tänka på blekfisen Nippertippan ;)


FYLLETANT

Gör mitt bästa för att varva ner och sluta tänka på s**ten för att kunna sova men jag är fortfarande förbannad! I korta ordalag - man är inte full på jobbet! Ständigt lite lullig, visst - det kan passera, jag har vant mig.. men man är inte så full att man raglar omkring och knappt kan prata med gästerna! Dessutom stänger man inte av ljudet på en VM-match 30 sekunder innan avblås och sätter på finsk musik istället. Jättepoppis.. och vem tror ni får skäll för det? Dessutom serverar man inte uppenbart berusade människor ännu en 6:a vodka utan då vägrar man med tanke på att det faktiskt är mot lagen. Jag kan bara säga såhär.. kom det några kontrollanter till restaurangen ikväll efter att jag hade gått så är serveringstillståndet definitivt indraget nu!

/Ellinor.. bara-anställd

BARA I SVERIGE, MINA VÄNNER..

Alltså.. jag är antagligen lite bakom flötet men idag fick jag en utbetalningsavi från Postgirot på den överskjutande summan då jag avslutade mitt fasta telefonabonnemang. Frågan är - var i all världen löser man ut den? Måste man gå till Svensk Kassaservice eller går det bra med den vanliga banken (Nordea)? Någon som är mer upplyst än jag?

NYA GODSAKER

Lookfantastic-order
Igår trillade ett litet paket ner i brevlådan från Lookfantastic med följande innehåll: Bumble and bumble Thickening Spray (som jag ju suktat efter ett tag) samt Nailtiques Nail protein formula 2. Har skyhöga förväntningar på de båda två eftersom de vunnit priser och det ena med det andra och det ska framför allt bli spännande att se om proteinbehandlingen kan komma till rätta med mina svaga och ömtåliga naglar som har en förmåga att vilja dela sig titt som tätt. Recensioner kommer då jag känner att jag kan lämna ett rättvist omdöme.

DET BLIR ALDRIG SOM MAN TÄNKT SIG

Nu: tvättstuga. Sju maskiner (nej, jag tvättar inte så ofta numera). Och jag som bara vill soooooola. Sedan ska jag in till restaurangen där det blir en lång kväll. Då jag kommer hem måste jag mejla in önskemål på bilder till en artikel. Och imorgon ska jag till läkaren. Och sedan till restaurangen igen. Hm. Brun-utan-sol, here I come!

PRESENTEN SOM KOM BORT OCH FRAM IGEN

Amulett

Jag avslöjade ju aldrig vad jag gav för en liten "symbolisk" gåva till K i samband med vår 1-årsdag. Ja, alltså.. rent tekniskt råkade det bli någon vecka senare eftersom presenten först faktiskt kom bort i posten! Efter att ha reklamerat (tyvärr var det ju inte rekommenderat så det blev ingen ersättning) så talade jag med tjejen som gjort den och hon var så snäll att hon gjorde en ny och skickade till mig helt utan kostnad! Så det ordnade sig till slut.

Hur som helst tror jag det var hos Polly jag fick tips om MiaJi som tillverkar lite annorlunda silversmycken och säljer på nätet. Jag valde att beställa en amulett - som den ovan fast med texten "Alltid nära dig" - som går att använda både som armband i ett läderband (bild 2) och på en nyckelring (bild 3). Leverans (i alla fall om man ska ha en inskription) tar vanligtvis ca 2 veckor. Det är lite svårt att avgöra vad K tyckte om den.. att ha den som armband kände han nog var lite väl "tjejigt" men han hade faktiskt på sig den dagen efter i alla fall och jag tycker det är hans stil. Så var det med det.

STATUS: SAKNAR

Igår natt drömde jag att jag och K hade gjort slut.. jag försökte ringa honom gång på gång för att prata om det men hela tiden var det någon tjej som svarade och sa att hon hade övertagit hans telefon därför att han inte ville ha med mig att göra. Mardröm, minst sagt!

IRL så är det jättebra mellan oss och jag saknar honom väldigt mycket.. inte minst idag då jag råkade vara tok-hångel-sugen men neej då! Nu har han iaf skaffat lägenhet i Göteborg (var inneboende förut) - i Mölndal närmare bestämt - och håller som bäst på att handla möbler och saker till den. Lite avundsjuk.. hur skönt vore inte det att få börja om på nytt och köpa ett helt nytt möblemang! Fast det är väl iofs då man inte har någonting som man upptäcker hur mycket som egentligen behövs i ett hem, allt från duschdraperi till durkslag och hallampa liksom. Han hade bl a "fyndat" en 40 tums flatscreen för 19 000, craaaaazy I tell you!

Förhoppningsvis så innebär i alla fall det här att jag kommer kunna åka ner och hälsa på honom ibland istället för att han alltid ska vara den som kommer hit. Meningen var ju att vi skulle träffas oftare i år och så har det inte blivit tyvärr. Men man vänjer sig tyvärr vid långdistansgrejen, det kändes betydligt jobbigare i början än vad det gör nu även fast det fortfarande inte är någon dans på rosor om man säger så. Men jag vill ju inte fortsätta såhär i evigheter. Längtar i alla fall efter dig darling.. kom snart..

Klaus i Humlegården
Saknar

TIPS: NAGELLACKSREMOVER

Nagellacksremover
Ett litet tips såhär nattetid..
Girl2Go Nail Varnish Remover Wipes som är hur bra som helst! Kostar under 30:- men det är bara 15 wipes så det är väl inte jätteprisvärt men trots att de är acetonfria (ja, jag vet att man inte ska använda borttagning med aceton men jag brukar tycka de utan är värdelösa) tar de bort lacket lätt som en plätt utan gnuggande. Ångrar bara att jag inte köpte fler.

NEDSLÅENDE BESKED

För ett par dagar sedan mejlade jag iväg ett litet spörsmål till Benefits kundservice angående hur de ställer sig till att "gift wrappa" paket om man beställer hos dem alternativt skriva ner värdet på sakerna (det kan ju bli väldigt dyrt annars med Postens/tullens avgifter). Det här är svaret jag fick:

Hello,
Thank you for your inquiry.  We definitely do gift wrap our packages if the customer selects this option during checkout, but we are unable to change the value of the package due to prior problems we have experienced with countries regarding this matter.  Since it is your countries customs and duties department that will incur those chargers, we as Benefit Cosmetics are unable to predict if your package will be stopped, or how much the charges would be if it were to be stopped.  We do ask that our international customers keep that in mind, as like you stated, it may end up costing more then buying the products directly in Sweden.  Please let us know if you have any other questions and we hope you have a great day!

Inte så uppmuntrande med andra ord.. trots att priserna är betydligt billigare än på t ex Eleven så finns ju risken (som med allt annat man beställer från länder utanför EU) att paketet fastnar i tullen och det kan visa sig bli en dyrköpt historia.

Ps! Benefit har f n en kampanj där de bjuder på internationell frakt om man beställer för över $90 så det var anledningen till att jag mejlade dem från början..

KLOCKRENT

Ja, jag ska sova men först.. det här var verkligen det roligaste jag läst på länge!

SVAG

Maltesers
Järnspikar också. Hade ju inte snaskdag idag. Men de finurliga små kulorna bara hoppade in i munnen på mig.. jag vet inte hur det gick till! Nu ska jag gå och sätta på mig tagelskjortan.

NYTT FÖRSÖK

Väska Tjallamalla

Det är öken att väskan jag hoppades på visade sig vara helt fel. Bakgrunden till mönstret som jag trodde var vitt är i själva verket grönt och dessutom är den alldeles för stor för min smak. Alltså blir det en retur tillsammans med shortsen i samma beställning som visade sig fladdra runt låren på mig.. jag passar nog bäst i den tajta varianten. Hur som helst funderar jag nu på att kanske slå till på väskan ovan istället. Den är av märket allaakbak och säljs via Tjallamalla för bara 200:-. Enkel och rymlig. Ska se om jag hinner svänga förbi butiken någon dag och kolla IRL..

NATIONALDAGSFULBLOGG

Låg i sängen pretty much till klockan 15 idag (nej, jag sov inte hela tiden) och nu skulle jag helst av allt bara vilja gå och lägga mig igen.. längtar efter att få sluta ögonen. Men nej då, istället har jag precis ätit tonfisk(fullkorns-)pasta och ska nu mejka mig klart och fara in till restaurangen. Troligtvis lugnt ikväll och jag tror inte ens A kommer vara där men inte mig emot att traska omkring.. torka lite här.. feja lite där.. och kamma in lite $. Ha en trevlig kväll ni andra!

BUDGETSOLISAR

Budgetsolisar

Jag hoppas verkligen att alla ser skillnaden på dessa budgetsolisar, inköpta på Indiska (överst: 49.50) respektive H&M (nederst: 59.50) med ett par veckors mellanrum. Okej, de är rätt lika men just den där lilla utstående biten på H&M-varianten gör att jag känner mig som ett miffo.. och därför blev jag väldigt nöjd då jag hittade de andra istället som jag älskar! Varför lägga ner flera tusen på solisar som man ändå repar och tappar bort då man kan satsa på budget istället?! Då det gäller just solglasögon kör i alla fall jag på "cheaper is better"..

JUBILEUM

Oj. För två dagar sedan fyllde ju bloggen år och det har jag alldeles glömt av.

GRATTIS BLOGGEN PÅ 1-ÅRSDAGEN!

Här hittar ni mitt allra första inlägg.

THE CAT IN THE HAT

Hatten

Ellinor känner icke för att flasha anletet idag men här kommer åtminstone en bild på den nämnda hatten. Känner mig lite som en japansk turist (!) men den ska nog funka mot solsting i ett svettigt Beijing. Inköpt för 179:- på Åhléns som verkligen har fått in en drös tuffa hattar i den här stilen och med bredare brätten (tänk Ascot).

MEST MAT

Fullständigt utpumpad efter att ha spenderat eftermiddagen i stan med familjen.. och då har jag inte ens shoppat (!). Mat i Kungsan, Smaka på Stockholm - kycklingwok från Koh Phangan för min del (överpris på 55:- för den lilla tallriken och särskilt spännande var det inte heller) och sedan promenad till Gamla stan och Sundbergs konditori där det blev äppel- och kanelte samt citroncheesecake. Så nu är jag åtminstone mätt. Och trött. Är det tillåtet att gå och lägga sig fast klockan inte ens är nio...? Jag funderar i alla fall på saken :)

CHECK! (INFÖR BEIJING II)

Nackstöd från SAS
Så var åtminstone en sak avklarad på listan. Uppblåsbart nackstöd från SAS införskaffat på Åhléns för det facila priset av 29:- med hjälp av min lilla bonuscheck. Faktum är att jag prickade av en annan punkt också i samma veva.. jag har köpt en hatt! Flätat, vit och faktiskt inte så himla ful alls! Frågan är väl om jag alls kommer känna mig bekväm nog att använda den.. fast det vore nog smart i värmen.

Vädret i Beijing idag: 33 C
Feels like: 41 C

Värmen som sagt.. Bild på hatten kommer sen - om det blir på mig i den eller inte återstår att se!

SAME SAME JACKA BUT DIFFERENT

Vit jacka
Den här sommarjackan från danska Soaked in Luxury som säljs på Zapada har jag suktat efter ett tag nu. Tyvärr är den alldeles för lik jackan jag redan har (minus skärpet) så jag kan inte riktigt rättfärdiga mig själv att slå till.. trots att 899:- inte alls är något överpris. Den är så snyggo..

JUST ENJOY LIFE

Tänk, negativa jag trodde att det vackra vädret skulle ha ersatts av en gråtung himmel idag (regnet igår kväll gav liksom de vibbarna) så att jag inte skulle behöva ha fullt så dåligt samvete över att jag behöver vara inne och skriva idag. Men det är ju fortfarande strålande sol så jag struntar i alla måsten och åker in för att träffa en kompis på stan istället! Tyvärr i obusade ben.. ännu en sak att sätta upp på to-do listan.

Jättelite folk på restaurangen igår (Stockholm Maraton, Smaka på Stockholm, pingstafton..) men det roligaste var det gäng japaner som inte kunde prata engelska och dessutom applåderade och skrattade så de kiknade åt de få som var uppe och dansade. De är så söta, japaner..

ENAHANDA

Hm.. så mycket som jag skriver om smink, hudvård m m så kanske jag borde starta en ny LipGloss Bitch! Fast då skulle ju Nippertippan bli himla tråkig.. Alltså får ni som inte är fullt lika intresserade av skönhetsprodukter som jag men ändå vill hänga här stå ut!

FOR YOUR EYE

F.Y.. eye!

Visst, min ögonmakeupprimer från Lumene har fyllt sin funktion alldeles utmärkt men den har börjat bli lite rinnig och därför passade jag på att buda hem en ny favorit (?) inatt. Såhär står det om F.Y.. eye! från Benefit:

"Make all that primping count with the staying power of f.y...eye, the ultimate eye shadow base. No more creasy eye shadows. No more eye shadows that start off here and end up there. This melon-colored cream may be as soft as velvet, but it’s hard on makeup meltdown."

Betalade bara 103:- inklusive frakt från UK. Omdöme kommer så småningom.

SMÖRANDETS KONST

Sovit som en stock (var kommer det uttrycket från?) i mellan 9 och 10 timmar och känner mig lite som om jag blivit överkörd av ett tåg! Man kan få för mycket sömn. Om några timmar är det dags att åka till restaurangen och med tanke på vädret hoppas jag på att det bara blir lagom med folk, inte galet som det var i torsdag. Roligt då var att vi fick besök av två journalister från DN som skulle ha med oss i någon artikel om krogar i Stockholm där man kan titta på matcher under fotbolls-VM (blir det galet!). Innan S visste att de faktiskt var journalister sa hon till mig att "De där släpper vi inte in, de passar inte in.. de är missbrukare". Okej att murvlar (särskilt medelålders män) ofta ser mer eller mindre nerdankade ut men snacka om fördomsfullt.. och det hade hon roligt åt resten av kvällen sedan. Hur som helst var det kul att se hur både A och S smörade.. allt skulle vara perfekt och de gick t o m till bordet med maten själva istället för att skicka mig. Sedan bjöd de (S är snål i vanliga fall!) på både kaffe och Limoncello. Men det var jag som fick dricksen, haha! I alla fall hoppas jag på lite av den varan ikväll med.. dricks alltså!

VÄRSTA VIKTIGA FRÅGAN

Nej, jag sover visst inte ännu. Istället har jag ägnat mig åt att mejla till hotellet i Beijing för att fråga om varje rum har en hårtork (!). Det är lite luddigt beskrivet på hemsidan. Skratta inte då. Jag hör att ni skrattar. Det är faktiskt en mycket viktig fråga för det avgör om jag ska slänga ut pengar på en sådan här. Jag måste föna håret efter tvätt, annars blir det fett och olustigt. Sådetså.

VATTENFÄRGER FRÅN SMASHBOX

Smashbox Watercolors

Eleven har nu tagit in hela Smashbox sommarkollektion som de valt att kalla för Watercolors.

"Utnyttja ditt artistiska sinne till fullo med den nya serien Watercolors från Smashbox. En samling av sensuella sommarfärger som inspirerats av de genomskinliga nyanser som man ser i romantiska tavlor målade med vattenfärg."

Kollektionen (på något sätt tar det emot att kalla det för det då det inte finns några ögonskuggor.. känns som om det annars är ett måste) innehåller sex produkter varav jag är avgjort mest nyfiken på mascaran Color Cast Double-Ended Lash Tint and Mascara samt ögonpennan Color Wash Eye Pencil. Trots att jag egentligen är lite anti sk dubbelverkande mascaror så låter den här bra eftersom det inte påstås vara någon primer utan bara en genomskinlig mascara (vilket jag ändå alltid använder innan och min börjar ta slut) och en svart i andra änden då. Dessutom kladdfri (hm..) och ett mycket humant pris på 175:-. Ögonpennan låter också som en rätt spännande multiprodukt fast jag är lite skeptisk till att den inte går att använda på innerkanten av ögat. Har funderat på att klicka in en beställning hos Eleven snart - får se om något av detta får hänga med..  

MIN FREDAG

Åh, en sådan skön ledig dag det här har varit! Vaknade vid 8-snåret imorse av sms från K som sedan dessutom ringde en halvtimme senare då jag precis somnat om. Lovely att höra hans röst.. "Jag saknar dig och jag vet att du saknar mig", sa han. Självgod, men det är ju så sant! Gick upp ett tag efter det för att sedan gå tillbaka till sängen och vakna först strax efter 12 av att mamma i sin tur ringde. Pratade om att ses, hela "familjen" på måndag innan lillebror åker till Eskilstuna över sommaren för projektanställning på Vägverket. Hans girlfriend (min "låtsastvilling") har också fått jobb där så de ska bo på vårt (= farfars) landställe några mil utanför stan. Eskilstuna är 11-12 mil härifrån.. på mamma lät det som om de skulle vara på månen hela sommaren. Men visst, I'm in.

Bestämde mig för att ta en "relaxed" dag beträffade mina nya matvanor också så då jag var ute köpte jag både kanelbullar (I love), naturgodis, lite vanligt godis och en Cola ---> uppätet. Och nu kan jag faktiskt på allvar säga att jag märker att jag mår mycket bättre av att inte äta på det sättet! Men ibland får man unna sig.. Stack hem, satt i solen resten av eftermiddagen och bläddrade i senaste Plaza Kvinna jag passade på att köpa. Har inte jobbat ikväll trots att jag hade fått om jag velat utan har istället ägnat mig åt lite kroppsrenovering (hårinpackning, nagelbandsborttagning, peeling, rakning av valda delar) plus en hyfsad film. Och nu lutar det åt att smörja in sig med en Comodynes-servett och sedan krypa i säng med någon av böckerna jag lånade idag. Man får ha egodagar.. och det är härligt!

WAX AWAY

Jag har varit dålig på att utnyttja de där erbjudandena ett tag och det här är inte alls min kopp te (vaxning.. hu!) men jag kan ju i alla fall tipsa er om att Skin Vacation just nu bjussar på frans-/brynfärg (dvs antingen eller) om du vaxar ben och bikini (480:- för 90 min). Perfekt till sommaren*!

*Om man är masochist

THE SMELL OF SUMMER

Är hemskt sugen på att investera i en ny, fräsch sommarparfym nu då det faktiskt börjar närma sig den varma årstiden (fast vissa dagar - som idag - undrar man ju..). I slutet av förra sommaren fick jag ju visserligen Amor Amor av pojkvännen och den funkar fortfarande men ni vet hur det är.. man vill ha något nytt.

Igår var jag i alla fall på Kicks och sniffade lite på Armani Summer Mania som jag fantiserat om ett tag.. sommarversionen av Mania som jag gillar jättemycket. Konstigt nog hittar jag inte så mycket information om just sommardoften men det tror jag beror på att jag läst någonstans att den bara släppts i Europa. Här fick jag åtminstone information om att den innehåller "..orange, mandarin, cassis buds, violet, peony, jasmine, sandalwood, white musk and white amber". På Kicks hade de bara (en enda!) 75 ml-flaska och det är egentligen way too much för min smak som helst köper 30 ml för att inte lessna. Vet inte om den finns i andra storlekar men den var inte dyr i alla fall.. 375:- för så mycket är ett bra pris. Får se om jag kanske väntar och köper den på taxfree istället men suktad är jag!

Vad använder ni (alt. vill ha) för sommarparfymer?

Armani Summer Mania

DÖMD FÖR LIVET

Igår besökte jag min "vanliga" läkare (dvs, inte den mentala varianten) och fick bl a reda på att jag troligtvis kommer att få lov att äta de där B12-tabletterna resten av mitt j**la liv! Hur kul är det på en skala?! Tydligen är det rätt många som har svårt att ta upp vitaminet i tarmsystemet och - som läkaren sa - "Vi vill ju inte riskera nervskador". Nej, det förstås.

För övrigt så är jag nu "bara" sjukskriven 50%. Det var på egen begäran eftersom jag tänkte att det kanske skulle sporra mig lite att ta tag i saker och ting men just nu känns det mest skrämmande.. söka "riktiga" jobb - hjälp! Som tur är sa hon att jag fick ringa om jag ångrade mig så vi får väl se hur det blir..