MIN IDOL

I kvällens Idol håller jag såklart alla tummar som finns för favoriten Jonah! Inte enbart för att han sjunger som en gud utan även för att han är intill förvillning lik en kille jag träffade lite i våras (fast den senare än 15 år äldre - det kan man INTE tro!). Och de är lika goodlooking både två...

Jonah                     
                      Jonah

  Fredrik
            Också Jonah?

YTTERLIGARE EN FRÅGESTUND

Fann en liten frågis hos Sofia som jag lånar bara-sådär!

Vem är du?
En 25-something liten (bokstavligt talat) snärta, fake-brunett, ofrivillig förortsbo som är en sucker för skönhetsprodukter och tycker det känns som om det vore dags att hitta sig själv snart. Eller åtminstone finna ledtrådarna som gör det möjligt.

Vad gör du om 10 år?
Då hoppas jag att jag vet vad jag vill göra rent karriärsmässigt och dessutom har kommit en bra bit på väg. Dessutom vore det trevligt att kanske åtminstone ha börjat tänka på att bilda en egen liten familj (med betoning på liten!). En sjyst vindsvåning i Birkastan och ett fett klädkonto vore inte heller fel. Plus frekventa resor världen över. Vem har sagt att man inte kan få allt?

Favoritsak just nu?
Är väldigt förtjust i mina finfina nya stövlar.

Med eller utan smink?
Naturligtvis känner man sig vackrare med men jag skulle aldrig komma på tanken att sminka mig för t ex en dag hemma.

Spara eller slösa?
Är nog en slösande spara. Låter konstigt? Okej, jag gör gärna av med pengar men vill egentligen ha en buffert eftersom det ger trygghet.

Högklackat eller lågsko?
Eftersom jag är en smurf föredrar jag högklackat. Har dock upptäckt att det är såå mycket bekvämare med lågskor (nähä?) så vår-/sommartid kör jag oftast på ballerinor o dyl.

Bilmärke just nu?
Det finns nog ingen som är mer ointresserad av bilar än vad jag är.

Pensionssparar du?
Önskar jag kunde, men ekonomin just nu tillåter inte det tyvärr.

Bästa ämnet i skolan?
Den frågan förknippar jag med grundskolan och då var det nog musik, svenska och engelska.

Sämsta ämnet i skolan?
Jag gillade inte slöjd (där vi iofs mest satt och pratade lektionerna igenom) och NO-ämnena.

Favoritmat?
Oj, jag gillar det mesta... men libanesiskt och thai ligger bra till.

Mysig hemmakväll eller ösig partykväll på krogen?
Jag är periodare och just nu är det faktiskt hemmakvällar som gäller. Jobbar ju på krogen med.

Pedant eller stöka?
Jag är en stökig pedant.

Långt eller kort hår?
Riktigt långt har jag inte hårkvaliten nog att få men föredrar lite längre hår.

Sommar eller vinter?
Jag lider av snö och kyla så sommar!

Blyg eller framåt?
Det beror på situationen men jag är nog inte buskablyg direkt!

Klipper du håret regelbundet?
Jag är faktiskt alldeles utomordentligt duktig på det nuförtiden.

Färg i håret just nu?
Chokladbrunt med lite ljusare slingor.

Höger- eller vänsterhänt?
Höger.

PAIN IS JUST A FEELING

Fröken J skriver utförligt och högst roande om fenomenet cellprovstagning som de flesta kvinnor över en viss ålder (21? 23?) är väl förtrogna med (om inte - bekanta er med det hos henne så slipper jag förklara). Vid 25 års ålder har jag väl fått en 3-4 "inbjudningar" vid det här laget och haft för avsikt att gå på varenda en men det har alltid kommit något annat emellan (typ föreläsning, rullning av tummar...) som satt stopp för det - vid närmare eftertanke hade det nog inte kommit så många kallelser om jag väl hade gått på en enda, de skickas väl egentligen bara ut var tredje år i vanliga fall om jag inte tar fel. Jag vet att det är viktigt att man gör denna undersökning regelbundet, att det är för ens eget bästa... men kan nu ärligt säga - efter Fröken J:s beskrivning - att var jag inte livrädd förut så är jag det nu! Inte för den gynekologiska miljön i sig, det har man väl varit med om förut (hell, jag har t o m blivit undersökt av en manlig "gynne" som vänligt erbjöd sig att ta ut min tampong då jag berättade innan att jag hade mens men det är en annan historia) men för själva smärtan! Men jag lovar, efter 30 års ålder ska det bli andra bullar av... då ska jag springa flitigt på alla cellprovstagningar, mammografier och annat dylikt för att ta igen för lost times. Men inte än.

IT CAN NEVER BE TOO MUCH MY FRIEND

Bara utifrån att ha läst min blogg tycker förresten nämnda man att jag shoppar för mycket på nätet. Jag förstår inte vad han pratar om.

TILLFÄLLIG SINNESFÖRVIRRING

Why oh whyyy är jag så svag att jag ibland tvingar mig att glömma bort hur han behandlade mig så att jag tillåter honom att krossa min iskalla fasad gentemot honom i utbyte mot ett ögonblick i låtsasvärlden där bara vi existerar - vår historia, våra känslor... utan inverkan av flickvänner eller pojkvänner. För att känslan där och då är så skön. Ungefär som heroin. Inklusive ångesten, biverkningarna och abstinensen efteråt. Igår messade vi först. Länge länge... hela vägen på tunnelbanan + pendeltåget + gångvägen hem från jobbet... medan jag gör iordning mina nattsmörgåsar med ost och inlagd gurka och brygger mitt te. Om hur han - om han hade varit ensam - hade bjudit upp mig på ett glas vin och erbjudit mig en sängplats i deras säng. Om att han vill bli upphånglad. Om att han vill kyssa mig. Om att han inte vill släppa taget. Om att han är kär i mig. Sedan ringer han. Det är jag som ber honom om det. Då pratar vi mest om sex. Det är han som ställer frågorna. Sedan övertalar han mig att skicka bilder på mig själv till honom. Då kommer hans flickvän hem helt plakat och spyr. Vi lägger på luren. Sedan frågar han om han får tillfredsställa sig själv till mina bilder. Jag säger ja. Och idag ligger ångesten som en tjock hinna över hela mitt väsen och kväver mig nästan. För det går inte att låtsas som om världen runt omkring inte existerar någon längre stund. Och idag är jag tillbaka i verkligheten.

Nöjd x 2

En snabbis bara innan jag ska iväg till jobbet, men kan säga som så att jag blev väldigt nöjd både med håret (chokladbrunt med lite tunnare ljusa slingor + toppning) samt dagens inköp som blev en Matt Foundation i Cream med makeupsvampar samt en mikroskugga i Chocolate från M.U.S. Nu har jag sjukt ont i magen av för mycket choklad och ska trycka i mig ett gäng pannkakor till middag. Jag är nyttigheten själv. Ciao (som Ebba skulle sagt)!


Ännu mer brunett

Ska äntligen iväg till Nathalie på Mirres idag igen kl 11och bättra på min bruna färg som är mer än lovligt dassig sedan ett par veckor, ska bli otroligt skönt! Toppa håret också naturligtvis. Egentligen avskyr jag att gå till frissan - eller ens gå ut - då barret känns så fett och otvättat som det gör idag men att tvätta och plattånga det precis innan man ska dit är en så pass nojjig sak att göra att det kan inte ens jag med! Hinner jag svänger jag nog förbi en M.U.S antingen före eller efteråt, vill köpa både foundation och en brun skugga. Blog you later!


BLACK GOES WITH ANYTHING?

Funderat lite runt det här med att matcha svarta kläder... Grundregeln är ju att man ska akta sig för att ha svart tillsammans med starka färger som t ex rosa och turkos eftersom det "urholkar" färgen och får plagget att se billigare ut än vad det är. Man ska snarare satsa på att matcha färg med annan färg så att säga. Likaså att matcha svart med vitt kan ge en känsla av servitris alternativt pingvin. Min fråga är då - vad finns kvar att matcha med? För mig som ofta har svarta byxor - speciellt på restaurangen och med valfri överdel - är det en lite angelägen fråga. Vill absolut inte ha helsvart eftersom jag känner mig likblek då. Hur matchar ni själva svart?

THE BRID

Btw så är jag bara för glad att allas vår Bridget är back in business sedan några dagar! Nu får jag knarka Brid igen...

Best of

Det var nog helt bestämt LipGloss Bitch som började med Best of-duellen så här kommer mitt bidrag som naturligtvis gäller Best of just-nu så att säga men det goes väl without saying (nämnde jag att jag har för vana att knöka in engelska uttryck lite överallt?). Och nej, jag tänker inte länka till alla produkter.

Rengöring: Dermalogica Dermal clay cleanser
Ansiktsvatten: Dermalogica Multi-active toner
Ansiktsskrubb: Också Dermalogica Skin prep scrub
Ögonmakeupremover: L'Oreals gröna servetter eller Lancôme Bifacil
Dagkräm: (Håller på att prova ut någon ny) Bioline Skinlux Q10 eller Biotherm Aquasource non-stop
Ögonkräm: Om jag använder någon så blir det Lancômes
Allroundkräm: Elizabeth Arden Eight hour naturligtvis

Foundation: Lumene Hydra drops och ska snart köpa M.U.S
Concealer: Lancôme Flash Retouche
Löst puder: Isadoras transparenta eller Revlons skimrande
Fast puder: Använder inte
Rouge: Nars Orgasm som alla andra
Bronzing: Lancôme Star bronzer men väldigt sällan

Mascara: Lancôme Hypnôse
Eyeliner: Använder sällan men någon av obestämt märke jag budat hem
Kajal: Lancôme
Ögonskugga: MAC eller M.U.S lösa pigmentskuggor

Läppglans: Lancôme Juicy Tubes
Läppbalsam: Lypsyl i tub eller Apotekets Försvarssalva Carmex såklart!
Läppstift: Använder aldrig
Läppenna: Använder sällan men Body Shops är bra
"Plumper": Ingen

Hud: Biotherm
Doft: Cacharel Amor amor eller Clinique Simply

TREAN

Tyckte egentligen den här duellen verkade rätt fantasilös, men nu då Maria länkade mig så får jag väl ställa upp då.. ;)

3 saker jag gillar
Klaus
Cheesecake
Hårprodukter

3 saker jag tycker illa om och som skrämmer mig
Slumpmässiga brott (ex. ett gäng som slår ner en pensionär bara-för-att)
Spindlar
Att gå hem från pendeltågsstationen då bussarna slutat gå

3 viktiga saker i mitt rum (tar min lägenhet)
Laptopen
Sängen
Telefonen

3 slumpvis valda fakta om mig
Jag har väldigt sköra naglar som skivar sig stup i kvarten
Jag älskar rostat bröd med jordnötssmör och hallonmarmelad
Jag har inget uppslagsverk

3 saker jag vill göra innan jag dör
Skaffa barn
Resa till Sydafrika, Australien, Japan... (listan kan göras lång)
Se tillbaka på mitt liv och känna mig nöjd med vad jag åstadkommit

3 saker jag kan göra
Gott bryggkaffe (tydligen, fast jag inte ens dricker det själv)
Av med pengar
Knäppa med tungan/tänderna väldigt högt

3 saker jag inte kan göra
Öppna en vinflaska (ja, faktiskt!)
Sy i en trasig knapp
Stå på händer utan stöd

3 saker som jag säger mest
(Som Maria) Slänger in lite engelska ord här och var, säkert otroligt irritating
Ja-a
Sjukt + nånting (sjukt bra, sjukt tokigt osv)

3 kändisförälskelser
Jordan Knight (NKOTB ni vet)
Henrik Schyffert
Thomas Fogdö (fd skidåkaren)

3 andra som skulle kunna ta sig an dessa reflektioner
(Har ingen riktig koll vilka som har och inte har gjort det men...)
Helena
Ida
Louise

KRIGET I IRAK VAR OCKSÅ MITT FEL

Jag går ständigt runt med någon form av dåligt samvete eller ångest för någonting som borde/måste göras men inte blir gjort. Då jag pluggade handlade det om att jag aldrig orkade traggla mig igenom alla massiva mängder med text man egentligen skulle läsa och som alla andra gjorde. Jag läste det minsta jag kunde läsa för att klara mig och det gick alltid skitbra, fick aldrig underkänt på en tenta utan snarare VG. Det där sista fick mig också att skämmas. Betygen alltså, att jag gjorde bättre ifrån mig än alla andra som suttit på biblioteket i timmar och läst medan jag pluggat hemma i sängen klockan 4 på morgonen. Det måste ju innebära att mitt betyg inte var lika mycket värt som de andras resonerade jag. Notera också att jag egentligen ville läsa de där mängderna som alla andra gjorde. Jag ville vara påläst och lära för livet, inte bara plugga för pluggandets skull á la gymnasiet. Det är orsaken till att jag går till biblioteket nu  och lånar kurslitteratur jag skulle ha läst , för att inte ha missat någonting liksom.

En annan del av mitt dåliga samvete rör familj och vänner. Jag är inte speciellt familjekär till min person, har aldrig hållt med om ordspråket "Blod är tjockare än vatten" och blir dödligt uttråkad då jag tvingas umgås med människor jag egentligen inte har en bokstav gemensamt med - bara för att vi råkar vara släkt. Trots det är jag blödig och vill helst bara gå och gömma mig bakom en sten då släktingar frågar gång på gång om jag inte kan komma och hälsa på för det var så länge sedan... Jag är duktig på att komma ihåg födelsedagar, skickar alltid kort och presenter - kanske för att döva det där dåliga samvetet. Men att höra av mig i vardagen, nej... Överhuvudtaget är det svårt det där, att höra av sig till människor man egentligen vill höra av sig till och det blir svårare och svårare ju längre tiden går. De flesta av mina bättre vänner bor i andra städer eller t o m andra länder och de bleknar bort ju sämre jag är på att höra av mig. En del av de vänner som bor i samma stad är också på väg bort och visst - det är inte bara upp till mig, det där med att höra av sig men jag skulle kunna ta tag i det och se till att vi inte tappar kontakten. Men av någon anledning skjuts det bara på framtiden och så går tiden... Och jag får dåligt samvete.

Jag har ångest och dåligt samvete över en massa andra saker mellan himmel och jord också. Att jag är så dålig på att hålla efter saker och ting här hemma och prioriterar att sitta framför datorn. Att jag inte söker jobb i samma utsträckning som jag borde. Att jag skjuter upp att svara på mail. Att jag hellre köper saker till mig själv då jag borde använda pengarna till att betala tillbaka det jag är skyldig mamma sedan flytten. Att jag borde äta nyttigare mat. Men mest av allt har jag dåligt samvete över känslor som finns eller inte finns där då det borde vara tvärtom. Och det plågar mig verkligen.

MY CONCLUSIONS

Virgin Suicides
Slutsats 1:
"Virgin Suicides" = mycket sevärd film (inte minst för Josh Hartnett i 70-talsfrisyr)
Slutsats 2: "Garden State" = överskattad film - vad var the big deal liksom? Gäspade mig igenom den. (Fast filmmusiken var bra, precis som i Virgin.. Och Peter Sarsgaard. Lite kär i honom sedan "Skeleton Key")

(Slutsats 3: Sluta blogga och gå och lägg dig, du är ju så trött att du knappt kan hålla ögonen öppna!!!)

HÖRRU-DU-TA-RE-LILLA-LUGNA-VA!

Ur mess från självgod herre - orsaken till sju sorger och åtta bedrövelser:

"(...) Ja, du är min. Det kommer du nog alltid att vara. Har du inte släppt mig efter 3,5 år så gör du nog aldrig det."

Say whaaaat?! Släpp mig så släpper jag dig - deal? We know we're doomed. Doomed I say.

EN DEL GÖR VAD SOM HELST

Är oändligt tacksam men icke desto mindre förbluffad över att någon faktiskt betalade hela 280 spänn för det - i mitt tycke - fula Pilgrimhalsbandet som hängde med då man valde att börja prenumerera på DV och som jag (needless to say) genast la ut på auktion. Bara för att det råkar vara Pilgrim liksom... strange.

Pro-brushes

Borstset

Kammade hem (budade hem för att vara övertydlig) finfint set med makeup-borstar, 18 stycken i äkta sobel och gethår (antingen eller) som tydligen ska vara alla tiders. Totalpris med frakt endast 300:-, samma set finns på Eleven för 875:- så jag är nöjd! Nu ska det bara fraktas över halva jorden med så det är lite nervöst, men tog försäkring och säljaren hade dessutom mycket bra feedback så jag hoppas på det bästa. Så skönt med lite proffsborstar, nu ska alla skumgummiapplikatorer bannlysas från mitt hem...!

BLIVANDE MURVEL?

(Utdrag ut månadens DV-horoskop för vågen):
Så som planeterna ställt sig finns goda chanser att du får en dröm förverkligad som en födelsedagspresent från livet...

Okej, den utlovade rapporten om dagens praktikbesök är... uteslutande positiv! Som väntat var det en lokalblaska det rörde sig om dit jag + handläggare promenerade tillsammans. Ska inte tråka ut er med detaljer om det 1 1/2 timme långa möte vi hade med ansvarig utgivare samt redaktionsansvarig men slutsatsen blev att de gärna ville ta emot mig som journalistpraktikant! Just det - ingen arkivering, kaffekokning eller kopiering som det antagligen hade handlat om ifall lotten fallit på en större tidning (han hade faktiskt försökt få in mig på DN men dirigerats om så många ggr till olika människor att han gav upp) utan jag blir inkastad i hetluften direkt och får skriva eget material, reportage och artiklar... Det ÄR verkligen världens chans, även om det bara är en praktik det handlar om men hur många utan erfarenhet får en sådan möjlighet på en gång...? Prövotiden är två veckor och sedan är det meningen att jag ska vara där året ut om allt går bra. Även om det inte direkt leder till jobb så ger det både erfarenhet samt referenser inför framtiden och framför allt får jag ju lov att prova på skrivandet - det kanske visar sig att det inte alls är något för mig, man vet ju aldrig! Just nu känns det i alla fall väldigt spännande och ska sätta mig och jobba på en text om mig själv som de ville ha in tills på måndag (då jag börjar), bara för att få en uppfattning om hur jag uttrycker mig. Kommer nog både hinna bli ordentligt nervös och självkritisk innan det är dags, tänk om jag är skitdålig och de kickar mig innan prövotiden ens är slut...? Tänk om jag inte lyckas få bukt med min perfektionism och sitter hela dagarna och filar på enstaka meningar medan tiden ner till deadline rinner ifrån mig...? Tänk om...

Oh well, för den nyfikne är det i alla fall här jag ska praktisera!

Ps! Måste även erkänna att jag inte är lika avogt inställd till "storebror" längre. Tänk att de faktiskt i själva verket lyssnade till vad jag ville, det trodde jag aldrig!

PIRRIGT

Idag ska jag iväg till praktikplatsen min handläggare har fixat åt mig och kolla läget... Allt jag vet är att det är på en tidning, men det kan innebära allt från Aftonbladet till kyrkans veckoblad eller dylikt så jag har inte alltför höga förväntningar. Troligast är ändå att det är någon lokalblaska härute eftersom jag och handläggaren ska dit tillsammans vilket är otroligt pinsamt - att han har fått för sig att han måste följa med..! Återkommer med rapport efteråt, nu börjar jag få lite bråttom!

SAMLAGSINDEX?

Nu svamlar inte jag om sex lika ofta som Snuttan (åtminstone inte i min virtuella hörna här - någon måtta får det vara) men det här med fultal - samlagsindex - tog jag fasta på. Det går ut på att "man multiplicerar antalet personer man har haft sex med med skillnaden i ålder mellan den äldsta och den yngsta av dessa personer" (citat).

690 ---> 540 (enligt det rätta sättet att räkna som anges i kommentarerna)

Och då räknar jag det ungefärliga antalet (inte håller jag exakt reda på sådant heller!) gånger skillnaden i ålder på hur gamla personerna ifråga var då det begav sig eftersom jag gissade att that's the way to do it. (Sedan vad detta ska vara bra för är en annan fråga?!)

100-LISTAN

Okej, efter påtryckningar ger jag mig väl på den där 100-listan igen då!

1. Har jobbat på McDonald's i perioder från det att jag var 15 till dess att jag var 20
2. Har haft hål i höger näsborre
3. Tycker att C.S.I originalet slår Miami och N.Y med hästlängder
4. Är 1.56 kort (men brukar låtsas att jag är 1.57)
5. Avskyr att dammsuga men diska och tvätta går bra
6. Knarkar tablettaskar (Viol, Tutti Frutti och Palle Kuling)
7. Har fortfarande ingen dvd-spelare (använder datorn)
8. och ingen mp3-spelare heller
9. Har tummen mitt i handen och kan inte ens byta en trasig säkring
10. Var kär i Olof Palme då jag var liten
12. Identifierar mig med Gabrielle i D H men är nog i själva verket Bree...
13. Har arbetat 1 år som aupair i Zürich
14. och som detsamma på Jersey fast i 1 månad
15. Inredningsmässigt älskar jag indisk och marockansk stil
16. Äter gärna på lyxkrogar (om någon annan betalar!)
17. Fick full pott på körkortsteorin och klarade uppkörningen direkt (fast kör som en kratta)
18. Har en lapp i min plånbok med namn på framtida telningar
19. Dricker varken kaffe, öl eller vitt vin
20. Har en vit pigmentfläck på höger lår
21. Gick upp 11 kg (av alkohol!) under 3 månader i Israel och ner igen dubbelt så fort vid hemkomsten
22. Skulle vilja lära mig holländska
23. Har haft trekant
24. Kan inte sy (inte ens sy i en knapp)
25. Är en liten tant som tar med mig egna papperspåsar då jag går och handlar
26. Önskar jag hade större bröst (men vill inte vara någon Natasha Peyre)
27. Har 77 bloggar på favoritlistan
28. Älskar schlager
29. Räknar min GA.MA plattång till mina käraste ägodelar
30. Äter bara kärnfria vindruvor
31. Avskyr vintern och snö
32. Tycker om att läsa böcker av Ulf Lundell
33. Skulle vilja/behöva börja träna men känner mig obekväm på gym
34. Har kissat mellan två bilar mitt på Götgatan (under inverkan av alkohol då)
35. Har en piercing i naveln
36. men vill fortfarande inte ha någon tatuering
37. Älskar Köpenhamn och skulle kunna tänka mig att bosätta mig där
38. Har inte haft min naturliga hårfärg sedan jag var 13
39. Påbörjar ofta projekt som jag inte avslutar
40. Tycker LV-väskor är något av det fulaste som finns - fake and real
41. Har spelat Benvolio i Romeo och Julia
42. Kan inte se tv-program typ Veterinärerna utan att påminnas om förlusten av min Kitty och börja gråta
43. Har blivit misstänkt för knarksmuggling på Tel Avivs flygplats
44. Gör en grym pastasallad
45. Har spytt mig igenom en hel Bonna (allkårsphest) i Skövde
46. Är våg
47. Dricker min Bailey's med mjölk
48. Har fobi för spindlar
49. Blir väldigt lätt beroende av tv-serier
50. Älskar scampi
51. Fryser ofta
52. Shoppar gärna massvis av hår- och hudprodukter
53. Gick i kulturklass hela mellan- och högstadiet
54. Vill inte inse att jag skulle behöva linser för jämnan
55. Har skilda föräldrar sedan 1991
56. Är beroende av te (speciellt Earl Grey)
57. Sett Robinson-Robban bli nobbad inträde på klubb i Sthlm (och skrattat)
58. Är bra på att göra budget (men dålig på att hålla den!)
59. Har ett ärr på vänster knä efter en cykelolycka
60. Har varit ett NKOTB-fan
61. Vill byta efternamn
62. Tycker "Lost in Translation" är något av det bästa jag sett
63. Tycker inte om pepparkakor
64. Gick hos talpedagog en tid i 1:an för att lära mig säga "r"
65. Äger en bil som jag aldrig kört
66. Har en Ikea Tomelilla-soffa
67. Har Munthe plus Simonsen, Day och Marlene Birger som favoritmärken
68. Spelade ishockey som 14-åring (och avskydde det!)
69. Tycker om att träna yoga
70. Har problem med sömnlöshet
71. Mitt absoluta drömyrke skulle vara att arbeta med integrering och samexistens mellan israeler och palestinier i Israel
72. Tycker om män med rakade huvuden
73. men inte sådana med för stora muskler
74. Kan inte med vildmarks- och friluftsliv
75. Har fräknar på axlarna
76. Tycker om morotsjuice
77. Skäms över att jag får bra betyg trots att jag inte gör mitt yttersta
78. Skulle vilja sjunga i kör igen
79. Är självkritisk och har väldigt höga krav på mig själv
80. Kunde ha hetat Angela eller Therese istället (vilket skulle varit att föredra)
81. Hade väldigt många brevvänner då jag var yngre
82. Har skostorlek 37
83. och 32/34 i kläder
84. Är sjukt tävlingsinriktad då jag spelar TP
85. Skjuter gärna upp saker
86. Är inget chokladfreak men tycker mycket om Marabous apelsincrisp
87. Älskar dansk film
88. Faller oftast för minst 10 år äldre män
89. Tycker inte om baggy kläder
90. Har blivit rånad under en språkresa i England
91. Tycker bäst om ögonskuggor från MAC
92. Tror att klimatet (både vädermässigt och mentalt) i Sydney skulle passa mig
93. Har tappat synen i 10 minuter på tunnelbanan en gång
94. Är lite attraherad av Bill Murray
95. Har ett kreditkort jag borde göra mig av med
96. Handlar aldrig på Konsum/Coop
97. Vill gärna resa till Tokyo någon gång
98. Heter mitt andranamn i förstanamn
99. Vill aldrig bo i villa/radhus - trivs bäst i lägenhet
100. Gillar sådana här listor

JAG & MINA FULA KLÄDER

Lathet är att inte idas skicka tillbaka plagg man inte vill ha inom giltig returtid och därför tvingas behålla dem alt. tvinga dem på någon på typ Tradera till halva priset av vad man betalade för dem. Herregud Ellinor, varför kan du inte bara få häcken ur meddetsamma och sluta skjuta upp saker...? Skärpning!

JUST TYPICAL

Hela min jäkla 100-lista gick åt skogen då jag skulle spara den (hade tydligen varit påloggad för länge och loggats ut per automatik), så typiskt att nu vet jag inte ens om jag orkar peta ihop en igen - det tog trots allt sin lilla tid.. Vi får se.

IBLAND ÄR OLYCKAN FRAMME...

Matta
Är så glad för min nya finfina matta som dock aldrig hade funnit sin väg hem till min lya om det inte varit för en liten olyckshändelse då Klaus var här sist. Vi delade på en flaska vin en kväll som serverades i mina "samlingsglas" (ni vet, de där man börjar samla på i tonåren och önskar sig nya varje år - för min del är det Kosta Boda Chateau vilket jag ångrar lite idag, de är en aning för klassiska för min smak). I vanliga fall används mest Ikeaglasen då det intas alkoholhaltiga drycker hemma hos mig men antar att vi ville fira lite.. hur som helst krävs det ingen Einsteinintelligens för att räkna ut att olyckan naturligtvis råkade vara framme just denna kväll. Vet inte riktigt vad som hände, men antar att han kom åt sitt glas med foten på något sätt för det föll i backen på min beiga matta och gick i tusen bitar - vin över hela mattan med såklart! Snäll som han är erbjöd han sig att köpa nya grejor till mig (begärde det inte, är för väluppfostrad för sådant!) så vi for till Ikea där jag föll för denna men då den kostade lite mer än den gamla mattan (400-500:- gav jag för den för tre år sedan) gjorde vi en deal att han skulle köpa den och jag stod för ett nytt glas. Väldigt nöjd med det!

Ps! För de som undrar, kvällen slutade med att vi blev tokfnissiga och däckade i sängen med kläderna på båda två...

EFTERLYSNING

Oh no! Where are you, Polly?!

Uppdate: Flyttat hade hon visst!

NEEJ

Inlägg deleted. För första gången. Kändes inte bra att ha något på pränt som kunde missuppfattas om fel person(-er) råkade läsa helt enkelt. Sorry.

SHOPPAT OCH ICKE-SHOPPAT

På Åhléns hittade jag förresten en sagolik kappa från underbara Day, svart med brokadskärp (Flash, så det går inte att ladda ner bild men ni hittar den under Autumn/Winter 2005 ---> Women och sedan är det bild 15). Fanns bara en enda kvar och i min storlek (eller ja, 34, men det fanns nog inte mindre) men provade den inte ens eftersom jag såg att den skulle gå under knät på kortis-mig (=drunkningssyndrom), ångrar jag nu dock även om det väl inte precis hade funnits utrymme för den i min budget nu i alla fall. Föll även pladask för attack-mysig kofta från Turnover (länk?) men 1200:- för den kändes inte heller aktuellt. Hamnade på Twilfit till slut och fick iaf lite shoppat, Triumph-behå med 50:- rabatt + matchande trosa, men från Passionata. Glädjande för pojkvännen åtminstone som klagar över att den vita push-up variant jag använder mest är hård som pansarstål...

TO ALL JEANSFASHIONISTAS

Eftersom jag är en sådan virgin då det gäller jeans kanske det finns någon annan fashionista som har lite mer koll på, i det här fallet, Acne... mer specifikt modellen Hex Pure (stuprör). Var på Åhléns idag och testade dem, strl 26 som satt som klistrade (klar varning för höftblåmärken!) och därför undrar jag om de möjligtvis töjer sig lite efter tvätt? För det kan väl inte vara så att de krymper? Ska jag lägga ner en förmögenhet (i mina ögon) på ett par jeans ska det banne mig inte bli något felköp...!

SPIKA 19 NOVEMBER

För då är det tydligen dax för Bloggforum 3 i Stockholm!

Vid tidpunkten för de tidigare versionerna var jag en non-blogger... nu funderar jag mest på vad man egentligen gör på Bloggforum? Lyssnar på föredrag? Har paneldiskussioner? Eller bara sitter och smygtittar försynt på alla andra... "Undrar om han är här, han som skriver den bloggen?" och "Hon ser precis ut som hon-den-dära...". Kanske går jag. Kan nog bli intressant. 19 november var det!

DOWN MEMORY LANE

Upphittat hos Mialottan m fl.

FÖR TIO ÅR SEDAN
- Gick jag ut nian och oroade mig inför framtiden.
- Insåg jag att jag valt fel gymnasieprogram (frisksport, vad tänkte jag på?). Dagen för skolstart satt jag på 742:an med alla andra i mina nya vita jeans och alldeles för tunna rosa t-shirt. Då de gick av satt jag kvar till ändhållplatsen, åkte hem med vändande buss och släppte bomben för mamma att jag hoppade av gymnasiet innan jag ens börjat.
- Fick jag mitt första arbete på McDonald's Vasagatan. Ingångslön 30:-/h.
- Var jag vansinnigt kär i svin-Gordon.

FÖR FEM ÅR SEDAN
- Gjorde jag ett försök att återuppleva sommaren året dessförinnan genom att resa tillbaka till Israel. Insåg att det var en omöjlighet och återvände till Sverige tre dagar senare.
- Tog jag mitt körkort på första försöket efter 47 lektioner och en nedrans massa kosing.
- Reste jag med buss till Prag tillsammans med en helt okänd Åsa och föll pladask för staden.
- Åkte jag till Schweiz för att arbeta som barnflicka i ett år.
- Kunde jag inte glömma Stewart från kibbutz '99.

FÖR TRE ÅR SEDAN
- Bodde jag hemma hos min bror en hel sysslolös sommar och utvecklade min nuvarande insomnia.
- Festade jag som aldrig förr och hängde på Kellys mest hela tiden.
- Tog jag ett impulsivt (och såhär i efterhand - ett inte helt genomtänkt) beslut och flyttade till Skövde för att läsa på högskolan där.
- Gick min farmor bort.
- Blev jag osams med C under en misslyckad Finlandskryssning. Vi talade inte med varann på 9 månader.
- Sörjde jag uppbrottet med Martin i månader, hade x antal korta flings och träffade så honom i slutet av sommaren.

FÖR ETT ÅR SEDAN
- Vantrivdes jag i Skövde och fattade beslutet att inte skriva min C-uppsats utan flytta tillbaka till Stockholm efter höstterminens slut.
- Köpte jag min älskade Laptop.
- Andades jag ut efter det katastrofala förhållandet med Markus, hade en fling med Lasse... men tänkte fortfarande på honom.

FÖR EN MÅNAD SEDAN
- Kände jag pressen att hitta ett jobb / en praktikplats.
- Blev jag brunett för första gången sedan 18 års ålder.
- Var jag kär och galen i Klaus men sörjde att vi sågs för sällan.

IGÅR
- Fick jag ett samtal från min handläggare med besked att han hittat en praktikplats åt mig (mer om det nästa vecka...).
- Skulle jag ha jobbat men fick "besök av indianer" och stannade hemma i magont.
- Tittade jag på två dvdfilmer.
- Fick jag äntligen talat med Klaus.

IDAG
- Har jag levt på rostat bröd med tonfiskröra.
- Jobbade jag på restaurangen och trivdes bra!
- Försökte jag posta det här inlägget större delen av eftermiddagen (jäkla strul!) men nu då jag kom hem (klockan är över två på natten) lyckades det.
- Mottog jag ett gulligt mejl från Klaus.

IMORGON
- Ska jag träffa Mialottan.
- Hinner jag kanske träffa C med.
- Tänker jag dra en repa på stan, prova jeans och köpa underkläder.
- Vill jag baka muffins.
- Ska jag se "Garden State".
- Kommer jag vara alltför busy för att tänka på några män alls... :)


DANSKT IGEN

Gör en Virtanen.

"Jump the gun" med Tim Christensen är dagens låt.

FJORTISLISTAN ÜBER ALLES

Det var Lyckliga Lisa som startade fjortisduellen om kändissnyggingar.. so here we go, min topp-10 (med reservation för någon glömd och utan inbördes ordning)!

CillianMurphy
Cillian Murphy - fick upp ögonen för i "Flicka med pärlörhänge". Nu kan han ses i "Red Eye".

JulianMcMahon
Julian McMahon (fick platsen istället för Andreas Wilson) - vilken man...

MadsMikkelsen
Mads Mikkelsen - det finns some hot stuff på andra sidan Sundet med (pojkvännen inräknad!)...

JudeLaw
Jude Law - Jude är alltid Jude...

ConstantinosChristoforou
Constantinos Christoforou - ja, jag är ett schlagerfan! Constantinos har varit med flera ggr...

CraigBierko
Craig Bierko - lite av en Bskådis over there

NiclasRahm
Niclas Rahm - om han är "kändis" kan väl diskuteras men han är iaf riktigt Stureplans-slick (sen om det är positivt...) och syns typ överallt

ArnoldVosloo
Arnold Vosloo - the Mummy!

AndreasJohnson
Andreas Johnson - var är du Andreas? Kom tillbaka!

ChrisNoth
Chris Noth - ingen lista är komplett utan Mr Big!

Nu vill jag se era fjortislistor!


DET STÅR NÅGON PÅ SVAMPEN...!

Joe's Jeans har tydligen bestämt sig för att köra en lite annorlunda reklamkampanj. Tufft och drar garanterat uppmärksamheten till sig!

Dessutom var det himla bra för nu fick jag ju reda på att jeansen säljs på Nathalie Schuterman, Artilleri 2, NK Boutique samt The Show Room (orkar inte länka till alla) så nu ska här provas! Sen att jag hellre väljer att leta efter ett par på eBay behöver ju inte de få veta...


A LOT ABOUT NOTHING

Hur kommer det sig att jag alltid såsar runt på lugna gatan de flesta av veckans dagar medan då turen kommer till de dagar jag faktiskt ska jobba så blir det full panik att hinna med allt som ska göras innan det är dags att sticka in till stan...? Nu har jag precis varit nere i centrum och racerhandlat (obarmhärtiga köer på ICA, men det är ju fredag), snart ska det piffas makeup, diskas, ätas - tonfiskröra på toast är allt jag orkar göra - plus en liten tur till macken och skicka tillbaka den bruna omlottklänningen (linnet blev en keeper i alla fall). Har dessutom massa mail jag borde svara på plus att pojkvännen & jag verkar ringa om varandra hela tiden - har inte pratat och knappt mejlat heller på en vecka. Hm, för att vara arbetslös är det konstigt så upptagen man kan göra sig... No more blogging idag iaf - ha en skön fredag!

NO MORE WEDGES PLEASE

Nu då det är höst och lackar mot vinter tycker jag förresten det är lite märkligt att Asos väljer att ständigt ta in nya wedges, ballerinor och stilettos. Visst, där finns stövlar med (rätt fula sådana) men med tanke på klimatet såhär års - också i UK där de är baserade - vore det väl smartare att satsa på att utöka sortimentet av just lite varmare skodon? Bara en tanke...

FÖRVIRRAD SOFI?

I dagens Klick (nätdelen, inte hunnit köpa pappersversionen än) har Sofi med en liten miniblänkare om vad som är "inne" respektive "ute". Bl a ska visst tweed vara inne (jag som har en så fin tweedkavaj!) och army ute. Längre ner på sidan, under Stilometer står det dock - och jag citerar - "Många av höstens jackor är armyinspirerade..." och även då Sofi ska tipsa om höstjackor får en army hänga med på ett hörn. Sofi är uppenbarligen inte konsekvent och för alla unga fashionistor/followers runt om i landet som slaviskt följer alla fröknarna Sofi och Ebba von Sydows moderåd måste det ju skapa panik. Hur ska vi då veta vilken höstjacka vi ska köpa, vilken som gäller... (hjälp hjälp, ingen egen smak)? Hm, köp den du tycker... är snygg? Personligen tycker jag army är gräsligt fult.

SENT OMSIDER...

... måste jag ju tacka så mycket för alla utmärkta tips om aktiviteter jag bad om då Klaus var i stan senast. Skam till synes blev det inte av att vi gjorde en enda (sängen är så sköööön *s*) men intentionerna var ju goda från början - det är bra att ha en liten lista till kommande besök i alla fall! Så tacktacktack igen i senaste laget!

RESTAURANGEN SOM GUD GLÖMDE

(Varning utfärdas för negativa vibbar)

Men jag har verkligen inte någon gång under de månader som gått sedan jag började på restaurangen varit så nära att slänga min lilla silverbricka i golvet och ta mitt pick och pack och dra som ikväll. It's been a nightmare. För att hålla historien kort så kan jag bara säga som så att jag är varken någon utbildad eller särskilt rutinerad servitris. Jag är inte dålig heller, utan kan grunderna och är trevlig mot gästerna även om jag kanske presterar mindre bra då det kommer till vem-som-kan-bära-flest-tallrikar och dylika ting. Jag arbetar på en kvarterskrog som också är en dansrestaurang och den är vanligtvis inte särskilt välbesökt då det handlar om just matgäster utan folk kommer för att dricka och dansa. Ikväll var det bokat för två sällskap om 16 personer vardera (departementstjänstemän!) och utöver dessa hade jag flera mindre middagssällskap plus att jag dessutom betjänar de som endast vill beställa dryck vid bordet. Sammantaget = en hel matsal på egen hand (ok, A hjälpte till ett par ggr med att t ex bära ut mat till de stora sällskapen men jag hade ansvaret) och summan av kardemumman är att jag fixar inte det helt enkelt! Det var inte kaos "framför kameran" men det var fullt upp från halv 5 till dess att jag inte pallade längre vid 11 (då hade de flesta matgäster gått). Inte en minuts vila, inte ens tid att gå på toaletten.. fick blixtrande huvudvärk och körde på ren vilja större delen av tiden. Kände mig som en slav helt enkelt, det var hemskt! Hoppas jag slipper en sådan här kväll igen, ska jobba både imorrn + lördag men det blir inte fullt lika busy. Förhoppningsvis.

Ps! Dricksdiskussionen har varit uppe förut men jag tänker i alla fall beklaga mig lite över den minimala uppskattning man får för ett sådant slit. 80:- för hela kvällen - alla bord! Kan ju ta som exempel det ena 16mannasällskapet politiker vars nota slutade på ca 6000:- = min dricks 47:-! Ett annat exempel är 6 fackföreningspampar - nota 2100:-, ingen dricks alls! Det är patetiskt.

Måste bara tipsa om..

... Kicks klubbtidning som kom i brevlådan idag. Brukar vara rätt så menlös, men detta nummer var tjockt och proppat med erbjudanden och bra tips!

DAGENS GÖROMÅL

Bär av till jobbet på restaurangen rätt tidigt idag eftersom vi har ett par beställningar, hur många det rör sig om är dock fortfarande höjt i dunkel... Ska vara där halv 5 och innan dess ska jag hinna med att fylla i några "myndighetspapper", packa paket som ska iväg (Tradera), göra mig själv presentabel och ev. stryka vit blus, äta, till Centrum och posta saker, förbi Hemtex och klaga över att jag aldrig fick 25% på gardinerna jag köpte samt hämta ut två par omklackade skor. Hm. Nog bäst att jag sätter igång... så det lär väl inte bli så alldeles mycket mer bloggande / bloggläsande förrän ev. i natt då jag kommer hem. Ha en trevlig dag!

KONST-IGT

Åh, om jag ändå bodde i en större lägenhet (nuvarande är en 1:a med sovalkov, 38 m2), då skulle jag kunna köpa många fler vackra tavlor och affischer och sätta upp som jag vill utan att det skulle se för övergjort ut. Som det är nu måste det mesta som kommer upp på mina väggar vara relativt genomtänkt...

Via
Hanna hittade jag i alla fall till underbara AllPosters där man kan vältra sig i affischer av alla de slag och det tar aldrig slut! De skeppar till Sverige med för en rätt billig penning och sent i natt föll jag såklart för frestelsen och beställde dessa:

Bild1

Bild2

Bild3

Bild4
De tre första ska sitta ovanför skrivbordet och den fjärde troligtvis i hallen (är inga stora tavlor). Alla för ett totalpris av ca 300:-, perfekt!

BARA-FÖR-ATT

Jag-kan-inte-sluta-blogga-läsa bloggar-knarka-bloggar-ikväll-helt-uppenbart...
DÄRFÖR tar vi en meningslös liten frågestund, courtesy of vet inte vem men upphittad lite varstans!

Hur ofta tvättar du duschdraperiet?
Mitt draperi + tillhörande stång är splitternytt (gåva från K som störde sig på avsaknaden av detsamma) så det har inte tvättats alls än... innan hade jag då inget här, men i min förra lägenhet kan jag väl erkänna att jag inte var så alldeles duktig på det...

Håller du med om att morgonrocken är ett av de mest nödvändiga plaggen?
Icke! Min fula ljusblå används endast i undantagsfall (vilka de skulle vara kan jag dock inte komma på just nu!)

Vilken är din favoritöl?
Ingen öldrickare

Är du rädd för möss?
Nej, men å andra sidan har jag inte närkontakt med dem så ofta så egentligen kanske jag har värsta fobin..

Vilken hårfärg/ögonfärg skulle du vilja ha om du fick välja?
Dött lopp mellan guldbrunt/havsgröna samt gyllenblont/djupblåa

Känner du NÅGON som tycker om brysselkål?
Jadå. Åldriga släktingar.

Brukar du sova middag?
Det händer

Har du glasögon?
Framför tv:n, på bio och ibland om jag går och skrotar hemma

Har du körkort?
Ja, helt oförtjänt. Är ingen vidare bilförare.

Äter du nyttig mat?
Jag äter varierat i alla fall

Har du några syskon?
En lillebror

Kan du vifta på öronen?
Nej?

När handlade du en BH sist?
Ett par månader sedan

Kaffe eller te?
Te. Dricker inte kaffe.

Vilken sport tittar du helst på på tv förutom hästsport (hästsport?)?
Friidrott

Har du någonsin haft en lila väska?
Säkert nån gång i lågstadiet

Har du snickrat något någon gång?
Hm. Jag har haft träslöjd så det blev väl en och annan ojämn skål, nyckelskåp eller nåt.

Kokar du egen sylt?
Nej, sådana aktiviteter sparar jag till pensionen

Brukar du ha målade naglar?
Transparent målade, någon gång färgade

Staden eller skogen en ledig dag?
Jag är en asfaltsblomma

FÖRFATTARBLOGG

Tips!
Bodil Malmstens
blogg känns personlig och skönt rogivande. Kanske blir det så då man bor på platsen där jorden tar slut i Europa - fin des terres, finis terrae - Finistère (citat ur "Priset på vatten i Finistère").


HÅNGELSUGEN

Klaus
Ytterligare kommentarer överflödiga.


HUNTING DOWN JEANS

Precis som Atomflickan är också jag på jakt efter ett par riktigt sjysta jeans (även om jag inte kräver att de ska vara perfekta  - får nog leta hela livet om jag ska hitta ett par som uppfyller alla mina ideal). Har aldrig varit den som prioriterat just jeansköp eftersom jag mest varit inne på en lite mer "posh"/elegant look; svarta byxor, snäv kjol etc. De senaste året har jag nog dock ändrat stil lite, mer avslappnat i form av jeans och inte fullt så skyhöga klackar även om jag gärna kombinerar det med festligare överdelar och fortfarande inte skulle känna mig bekväm i att gå ut i t ex mer baggy byxor och träningsskor. Erkänner, jag är en snobb - det får gärna se dyrt ut även om det inte behöver vara det.

Har dock en hel del jeans, om än inte av några vidare "creddiga" märken... utan bl a från La Redoute, Vila, Asos, Mango och diverse okända utländska. Nu är jag lite sugen på att köpa ett par "riktiga" och de jag tycker är snygga och som ser ut att passa min stil kommer bl a från Joe's Jeans och Frankie B. Struntar i om det råkar vara märken som inte gäller just nu... jag gillar dem men blir osäker då det inte finns möjlighet att prova etc. De jeans jag haft tidigare säljs ju oftast i vanliga storlekar och inte tum, men jag tror att jag är typ en "26:a (Frankie B säljs iofs heller inte i tum). Undrar om det är någon som känner till hur t ex Joe's är i storlekarna? Eller om det är något annat märke man kanske skulle satsa på som är lite liknande i utseende? Har även funderat lite på Acne och tänkte ge mig iväg och prova några par endera dagen. Var ju inne på Cheap Monday först, men det känns lite som om de spelar i samma liga som de jeans jag redan har... Känner mig som en riktig jeansoskuld!

VILL HA: KAPPA!

Victoria'sSecretKappa
Då man äntligen hittar något som är läskigt nära den perfekta kappan (i svart) och som inte ens är speciellt dyr så är den naturligtvis restnoterad till den 19 november! Och så länge kan jag nog inte vänta på en vinterkappa... tyvärr!

FRESTELSENS PRIS

Magknip och illamående efter två bitar äppelkaka med en syndaflod av vaniljsås... jag som knappt ens gillar IKEAs kaka då jag äter den där, ändå var jag tvungen att köpa med mig en låda hem - typiskt! Nu ska jag dricka sisådär en liter vatten och lägga mig och se på "Blinkande lyktor" (danskt igen!) i sängen. Nattinatt!


Last one out: badrumsskåp

Med tanke på att den här duellen gick laget runt för säkert en dryg månad sedan är jag skrattretande sist, men nu då jag äntligen har en hyfsad mobilkamera - till skillnad mot då - så vill jag vara med i alla fall! Here it is... mitt ynkligt lilla badrumsskåp:

Badrumsskåpet

Har mest smink och småsaker i + små flaskor och burkar som inte får plats på övriga hyllor (se nedan). Krukorna ovanpå skåpet är proppade med penslar/verktyg + ögonskuggor.

Eftersom skåpet är så litet behöver jag dessa också:

Hyllorna

4/5 av översta hyllan (främre och bakre raden) är enbart hårprodukter och då är ändå inte alla shampoon/balsam/inpackningar inräknade eftersom de står i korgar runt badkarskanten tillsammans med duschkrämer & sån't. Jag lägger nog ner alldeles för mycket pengar på håret inser jag nu...

Parfymer förvarar jag i kylskåpet och läppglans ligger utströdda lite överallt i lägenheten. Så, det var mitt bidrag!

Ps! Jag lovar, det är inte städat till fotograferingen! Jag är faktiskt så pedantisk, åtminstone då det gäller detta...

PYSSLA-DONA-INREDA

Sitter och väntar på lillebror (lilla och lilla förresten, han är 23) som reser i över en timme över halva stan (Skogås-Upplands Väsby) för att hjälpa mig att sätta upp mina fina nyinköpta gardiner från Hemtex. Det är tänkt att bli olivgrönt på ena sidan (Hemtex Marilyn) som vi ska fästa åt sidan med ett underbart vackert brunt omtag med fransar. På andra sidan blir det vaniljvitt (Hemtex Mandy) som ska gå att dra för... och syftet med allt detta är att jag både vill ha färg (men inte för murrigt, vilket det blir med två mörka gardiner) och möjlighet att dra för och slippa insyn. Inspirationen fick jag från IKEAkatalogen och det är möjligt att det kommer en bild sedan om det blir fint!

Han är dock inte helt osjälvisk eftersom han ska få mina gamla gardiner i naturvit tlinne. Dessutom ska vi käka lite grillad kyckling med sallad + den otroligt goda tortillan med lök jag fått dille på. Kanske får han t o m lite äppelkaka sedan om han är snäll!

Edit: Det blev inget vidare så ingen bild här inte! Varför blir ens idéer aldrig lika bra IRL som i fantasin...

Crash test dummie

Sa att jag skulle rapportera om hur det går med testandet av Dermalogicas produkter och hittills är jag... skeptisk. Använde dem för första gången igår morse (Dermal Clay Cleanser, följt av Multi-Active Toner och Oil Control Lotion) och först kändes det verkligen jättebra - rent på djupet och huden blev babylen. Senare på dagen märkte jag dock att några finnar börjat poppa upp på hakan och sidan av näsan och idag frodas de med besked! Om det beror på produkterna eller det faktum att jag borde få röda fasan snart (snarare för två veckor sedan!) vet jag inte, får rätt sällan finnar om det inte är något speciellt men funderar på om det kan vara en liknande effekt som man ibland får vid en ansiktsbehandling. Det vill säga, huden reagerar på behandlingen/produkterna vilket gör att finnarna kommer upp till ytan de första dagarna innan det blir bättre. Har hur som helst duttat på med lite Neutrogenas On-the-spot Acne Treatment och hoppas på att det gör susen! Fortsätter nog trots allt med Dermalogica lite till så får vi se vad som händer... Fortsättning följer.


FELTÄNK

Något måste ha självantänt därinne i skallen då man kommer på sig själv med att tänka tankar som Kan inte den där kreditkortsräkningen komma idag så jag kan få betala den? Klart oroväckande.


ÖVERRASKNING!

Rosen
Otroligt vacker jätteros som kom med Blommogram imorse till lilla mig från underbar pojkvän (börjar förstå hur pass fantastisk han egentligen är..) av ingen orsak alls! Texten på kortet är en pik eftersom han älskar att höra mig säga just "I like".. :) Bra sätt att börja en dag!

FÖRRESTEN

Om någon som läser detta vet något företag som skulle vara intresserad av att ta emot en (gratis!) praktikant i ett par månader så tas alla tips tacksamt emot! Det behöver absolut inte vara något kvalificerat arbete, jag kokar gladerligen kaffe... sorterar post... svarar i telefon... bara jag har möjlighet att få inblick i någon intressant branch, kan lära mig något inför framtiden, bättra på cv:t och skapa lite kontakter. Jag är som en svamp... suger åt mig all kunskap! Och är dödstrött på att vara sysslolös.

Mejla mig gärna på
ellinor@post.com

Ps! Söker praktik i Stockholm då glömde jag att skriva! Snacka om inbilskt att tro att alla fattar det.. :)

ÅNGEST I NATTEN

Det har visst blivit lite tunt med bloggandet även efter det att K drog hem till goa Jötteborj (via Östersund/Åre) i torsdags och det har sina orsaker i och med att jag känner mig så fucking oinspirerad och ofokuserad just nu. Har så smått börjat öppna ögonen för det faktum att livet på något sätt pågår utan mig... eller det vill säga, jag existerar mitt i det men liksom innesluten i en jättebubbla där luften snart kommer ta slut om jag (för det är bara jag som kan göra det) inte sticker hål på den med något vasst så den upplöses och försvinner i tomma intet. Och jag kan andas fritt. Och känna att det finns en mening med allt.

Att gå en lång tid utan något meningsfullt att ta sig för och utan att känna att man utvecklas såväl mentalt som intellektuellt kan få vem som helst att tappa modet och smälta till en liten blöt fläck. Rent konkret så förhåller det sig helt enkelt på det viset att jag är arbetslös. Nästan-arbetslös kan man kanske säga eftersom allt jag lyckats skrapa ihop på de 8-9 månader som gått sedan jag lämnade Skövde är ett sketet extrajobb på restaurang där jag jobbar livet ur mig de flesta torsdag- och lördagskvällar utan ens så mycket som fem minuters vila och utan att utföra några kvalificerade uppgifter överhuvudtaget. Missförstå mig rätt, jag är väldigt tacksam mot min vän A som driver stället och gav mig jobbet och jag trivs oftast rätt hyfsat men det är no-way-in-hell att det jobbet är värt de 200 000 i studieskulder jag skaffade mig under 2.5 år i Skövde (+ Komvux och folkhögskola innan dess). Det som suger allra värst är att alla andra jobb jag söker (fast som synes inte fått) spelar ungefär i samma liga (i stil med typ TM-försäljare, receptionist, butikssäljare..). Inte det att de är okvalificerade, men det är jobb jag hade kunnat söka innan jag slösade bort flera år av mitt liv på en utbildning som uppenbarligen inte är till någon nytta alls! Hörs det att jag är bitter...?

Som läget är nu är det beslutat att jag ska på praktik för att lättare kunna komma in på arbetsmarknaden igen. Syftet (åtminstone officiellt) är att jag ska skaffa mig referenser och kontakter som ska hjälpa mig att få ett "riktigt" jobb sedan. Dessutom ser det bättre ut för en arbetsgivare att den sökande inte går sysslolös. So far so good. Hade ett möte där jag fick skriva en "önskelista" på branscher där jag skulle kunna tänka mig att praktisera. Där ingick bl a reklambyrå eller annat mediaföretag, fastighetsbyrå eller bostadsbolag, tidning, lite längre ner på listan (de tyckte jag hade för höga krav) detaljhandel, hudvårdssalong.. Då det var gjort tog praktiksamordnaren till orda igen, gnällde över hur svårt det skulle bli att hitta en praktikplats åt mig inom de områden jag var intresserad av men att han däremot skulle kunna ordna en plats åt mig på ett äldreboende eller ett dagis. Are you kidding me?! HUR I ALL VÄRLDEN ska det hjälpa mig att få fason på mitt cv och skaffa användbara referenser inför framtiden? Ännu en erfarenhet att sålla in bland mina övriga arbetslivserfarenheter i form av McDonald's, butik, au-pair... det vill säga - de man helst talar tyst om. Och efter det är jag tillbaka på samma ruta igen. Nu råkar det vara så att jag har rätt taskig rygg (vilket jag måste skaffa intyg på eftersom de automatiskt tror att man ljuger) så ett sådant jobb skulle inte funka för mig, men det är hela den här attityden att de allra helst bara vill bli av med mig och struntar i vad jag arbetar med som gör mig fly förbannad!

Ska något göras får man göra det själv - därför är det upp till mig att hitta en praktikplats (ännu hellre ett jobb naturligtvis). Vanligtvis är jag framåt, jag är driftig... men det är som sagt som om luften har gått ur mig, vet inte hur jag ska gå till väga, hur jag ska orka "sälja mig själv" då jag känner mig så värdelös som jag gör efter alla tidigare avslag. Jag vet inte hur jag ska ta mig ur den här onda cirkeln, hur jag ska komma tillbaka till ett aktivt liv med jobb och sociala-/fritidsaktiviteter. Jag vet inte vad jag vill bli då jag blir stor, jag vet inte om jag vill bo kvar här, jag vet inte om det kanske vore bäst om jag bara återvände till skolan och skrev min C-uppsats i engelska istället (som om den skulle generera jobb) - hell, jag vet ingenting! Jag vet i alla fall att jag ska sluta negga här för ikväll. Godnatt.

M.u.s-lektion

Så var jag ju på den efterlängtade makeup-lektionenMake Up Store förra veckan, ni vet den där för typ 500:- då man får välja produkter till samma värde. Det var... antiklimax. Någon (Lipgloss Bitch?) menade för en tid sedan att man bör ha en rätt klar bild av en speciell sminkning man vill lära sig lägga för att få ut något av lektionen och det stämmer nog rätt bra tycker jag såhär i efterhand. Hade såklart inte funderat något som helst i förväg utan mumlade bara att jag ville ha en vardagsmake som är lätt att bättra på till kvällsmake. Plus lite generella tips. Och just generellt visade sig bli ordet för dagen.

Basic instruktioner i stil med: "Nu lägger jag en primer på dina ögonlock som är till för att få ögonmakeupen att sitta bättre" och "En highlighter lägger man över hela ögat upp till brynet, vilket öppnar upp ögat och verkar som grund" osv.

Det är ju mitt fel som inte var mer specifik från början, men bitvis kändes det faktiskt som om jag hade mer koll än henne (Tove på Drottninggatan 77) på produktval och andra märken än M.U.S (hon hade t ex aldrig hört talas om DuWop utan hänvisade såklart till deras egen lipplumber). För att sammanfatta fick jag väl inte ut så alldeles mycket av det hela med undantag av produkterna som ingick och där valde jag en hutlöst dyr ögonskuggeborste, cybershadow Mirage (bra basskugga!), eyedust Hot (riktigt snygg - ska inviga ikväll) plus ett baslack. Så ett tips till alla som funderar på att slå till på en lektion: Fundera över innan ni går dit vad ni egentligen vill få ut av den så är jag säker på att er blir mer lyckad än min.

DAGENS I-LANDSPROBLEM

Att ha så fucking tajta jeans att man får blåmärken på höftbenen.

UGLY OMLOTT

Efter tips (som iofs var övervägande neggiga då jag tänker efter) hos Engla beställde jag hem den där bruna omlottklänningen för 149:- ni-vet och, mycket riktigt, den är verkligen under all kritik. Illasittande, alldeles för blank och dessutom för lång (på mig) så den åker tillbaka! Detsamma blir troligen också ödet för ett orange (orange? orangt?) linne med paljetter i crepetyg som visserligen sitter bra men som är svårt att komba med behå utan att den syns. Och som jag DESSUTOM såg för halva priset i Kista C för ett par dagar sedan (jag betalade 198:-). Dumma dumma HM... Men ett brunt bälte behåller jag!

(Hittade ingen bild på klänningen på sajten, redan slut verkar det som...)

SUPERMAN!

Superman
Kvällens skojigaste: Vuxen man i full Stålmannen-mundering susar förbi på trottoaren utanför undertecknades arbetsplats - väcker stor uppståndelse bland gäster. Roligt.


SAXAD LISTA

Lånat från Maria.

Senast sedda film: Terminal
Senast köpta skiva: Det är mer än lovligt pinsamt... men jag budade faktiskt hem en singel för 6:- på Tradera - ingen mindre än Balsam Boys feat. Svenne & Lotta "Bara du & jag". Jag älskar schlager.
Sparar till: Önskar jag kunde säga en bostadsrätt... men faktiskt ingenting! Jo, kanske en ny vinterkappa
Väntar på: Att åka till jobbet om ett par timmar
Pålägg som gäller: Ost med smörgåsgurka
Dagens dryck: Te
Senaste boken du läste: Susanne Ljungs... den där om smink (skummade igenom)
Senaste maträtten du åt: Potatiskaka, vitvinsmarinerad kall rostbiff och sallad - otroligt gott!
Senaste klädesplagget du bar: Sitter här i yogabyxor, linne och rosa munkjacka
Senaste repliken du yttrade: Något i stil med "Jag kommer sakna dig" eller "Gå inte" till pojkvännen imorse
Senaste personen du träffade: Klaus
Senaste person du pratade i telefon med: Klaus det med (vad tråkig jag låter!)
Senaste person du fick brev av: Riktigt brev... existerar det fortfarande? :)
Senaste gången du sov: Somnade om då K åkt vid halv 10 och sov till 1!
Senaste saken du köpte: Mat igår
Vad har du gjort idag: Ätit frukost med K, sagt adjö till honom, somnat om, vaknat, tackat ja till att jobba ikväll, kollat mejlen och bloggat.... är så produktiv!
Gillar du svarta kläder: Numera försöker jag faktiskt låta bli att köpa så mycket svart - förr var det "min" färg
Hur tidigt stiger du upp: Högst varierande
Vilken färg har du på håret: Toningen har blekts något så just nu är det väl snarare mellanbrunt med ljusare slingor
Vad har du för färg på ögonen: Grönbruna
Är du uppväxt i stan eller på landet: I förorten
Hur många par skor har du: 10-15?
Var har du ont: I magen
Kan du stå på händer: Inte utan stöd
Vad lyssnar du på för musik nu: Här är tyst som i graven
Vad tycker du om idrott: Bra?
Vad har du för klocka: Använder bara mobilens
Sämsta sport: Golf är outsägligt tråkigt

MINA DRÖMMARS STÖVLAR

Var och hämtade ut mina La redoute-stövlar för ett par dagar sedan och blev mer än positivt överraskad för de är inte mindre än perfekta! Mörkbruna (mörkare än på bilden), rund tå med precis lagom hög klack och rymliga skaft... helt enkelt vad jag varit ute efter men inte lyckats hitta någonstans i de utplockade skoaffärerna. Jag är supernöjd!

I'M NOT DEAD - I'M JUST IN LOVE...

Nej, jag är inte död... eller sjuk... eller (ännu värre?) har bestämt mig för att sluta blogga... MEN däremot har jag försummat min lilla egohörna här på nätet i en hel vecka till följd av ett mycket välkommet besök - pojkvännen som varit här vilket innebär att vi spenderat nästan hela tiden tillsammans = no time for bloggande eller så värst mycket läsning av bloggar heller för den delen. Nu är jag iaf back in business och det finns ju mycket att ta igen....


TÅRFRAMKALLANDE

Fy, så ledsen man blir då man läser ett inlägg som det här hos Anders. Kan bara föreställa mig hur otillräcklig och liten man måste känna sig som förälder och just den här situationen inträffar nog inte helt oofta efter skilsmässor/separationer då det finns barn med i bilden. Dessutom gnager det till av lite dåligt samvete då jag inser att också jag betedde mig periodvis som Anders barn efter att mina föräldrar splittade då jag var 11 (vilket iofs var nästan uteslutande positivt - att de äntligen delade på sig alltså). Fast då jag tänker efter var det inte alls riktat enbart mot pappa - som det ju ofta är, barn är "mammiga" - åtminstone inte i början eftersom det var han som behöll radhuset och mamma som flyttade runt i små lägenheter och skaffade sig suspekta nya pojkvänner. Så småningom blev dock situationen den omvända. Enough said, never look back...


AKTIVITETSTORKA

Och så blir jag helstressad av Klaus som säger något i stil med "Och så tycker jag vi ska göra en massa roliga och mysiga saker då jag kommer till dig i helgen" (fast på danska). Stockholm är min stad, alltså blir det automatiskt mitt ansvar att planera aktiviteter och jag är så dålig på sådant, speciellt då jag känner pressen... Att gå ut och käka middag / gå på bio är ungefär så långt jag brukar sträcka mig. Någon som har lust att ge förslag på lite skojiga saker man kan göra i helgen (som inte innefattar att man måste förlita sig på vädret)? Vi har bil så ligger det lite off är det inga problem... Vore sååå tacksam, så kan jag låtsas som om jag har kommit på de braiga idéerna alldeles själv sen ;)


HERREGUD...

.. så korkat det är att inleda en messkonversation med den här personen mitt i natten då vi vet vid det här laget precis hur förfarandet kommer gå till:

1. Inledande prat om hans (hem)förhållande, hur dåligt det är och varför han ändå stannar kvar (vilket jag vet anledningen till men det är så fruktansvärt irriterande och tragiskt att han inte lever som han lär och hela tiden säger emot sig själv att jag upprepar samma argument om och om igen med förhoppningen att någon gång kanske de går in också).

2. Diskussionen går över till att handla om honom och mig, varför det blev som det blev och varför det är bäst så (jag försöker övertyga både honom och mig själv i ett fåfängt försök att hantera att han till syvende och sist valde bort mig).

3. Här går det snett, jag sårar honom med alla mina "Vi passar inte ihop därför att..." och han avslutar med något i stil med "Men om nu allt är så väldigt fel med mig så fattar jag inte hur du kunnat ha en sån hang up på mig så länge" (det här skrev han faktiskt ikväll).

Sen är det kört. Nu kommer det vara stifft ett tag innan vi börjar om igen och går igenom samma scenario om några veckor eller så. Fuck fuck fuck... Blir frustrerad på mig själv som inte kan släppa allt det gamla till 100% (verkar aldrig komma mer än halvvägs) och på honom som bara är pratprat och ingen verkstad. Har sagt det förut och jag säger det igen - damn that Mr Big-syndromet!

Ps! För ja A, det är det som är anledningen till att jag "haft en sådan hang up på dig så länge". Att det är du jag trodde var Han helt enkelt - trots alla förvecklingar och missförstånd. Dina - och mina - fel och brister är helt irrelevanta i det sammanhanget.

TRIVIA

Via Popjunkien hittade jag till SCB:s namnsökning där man kan kolla hur många som heter som en själv i landet.

Eftersom mitt "riktiga" döpnamn faktiskt råkar vara Eleonor kollade jag det och fick till svar att "Det finns 4928 kvinnor som har förnamnet Eleonor. Av dessa har 1252 namnet Eleonor som tilltalsnamn/förstanamn."

Ellinor däremot (stavningen jag ju använder mig av) är det 10770 kvinnor som heter (varav 4939 har det som tilltalsnamn/förstanamn).

Mitt efternamn då? Ja, det är det 5 personer som heter - och det är naturligtvis jag & familjen...

Bara lite triviaknowledge såhär på kvällskvisten då jag funderar på att sätta mig och se en film...


THESE BOOTS ARE MADE FOR WALKING

Som väntat blev det naturligtvis inget stövelköp för undertecknad under gårdagens runda på stan. Är det verkligen bara jag som är paff över det faktum att det kan vara så utplockat då hösten knappt har börjat? Dessutom tycker jag faktiskt inte det är okej att man numera tar in typ pälsfodrade stövlar á la Sibirienvinter i början av september, känns lite som att börja juldekorera i oktober (vilket man ju iofs också gör nuförtiden). Hursomhelst sprang jag runt i ett par timmar utan att hitta något som var ens i närheten av det jag var ute efter - Gud, vad less jag är på alla Fryeskopior! - även om ett par på Wedins faktiskt kom närmast (klacken var dock för låg). Eftersom jag trots allt VILL ha ett par tog jag risken och pytsade in en beställning på dessa idag på La Redoute - på vinst och förlust.

Boots
Med rabatten på 25% blev de inte så farligt dyra (även om det åkte med ett bälte + ett par skinnhandskar också) och passar de inte är det ju bara att skicka tillbaka. Förmodligen kommer de vara både för pösiga och för ljusa i färgen men tycker de såg riktigt fina ut på bilderna i katalogen (s. 178-179). Nu följer en nagelbitande väntan på 7-10 dagar...

BE AFRAID - BE VERY AFRAID

Utdrag mail.

Från: Klaus
Till: Ellinor

"... Gud, hvor jag saknar dig.. tror jag seriöst är blivet lite mer end bara kär i dig.."

Shit pommes frites. Det var ord och inga visor. Nu gäller det bara att inte lägga benen på ryggen och springa all världens väg - det är ju BRA det här! Vuxna människor med vuxna känslor...

KILL TIME

Det här pysslar jag med lite då och då om jag känner mig rastlös! Roligt och tidsödande.

CRASH TEST DUMMIE

OilyKit
Äntligen blev det av, ett litet inköp av produkter från Dermalogica i syfte att se om de är någonting för mig! Valet föll på ett Oily Skin Kit till slut efter att ha velat en stund mellan det och Sensitized. Hade egentligen bespetsat mig på Normal/Oily, men det hade inte säljaren (eBay) så detta får duga... trots att min hy är bra mycket mindre blank efter gårdagens behandling. Pris: det facila 230:- (med frakt), kostar i Sverige runt 450:-... sjysta sparade pengar!

MR SLEEZEBAG

ChrisNoth
Trodde aldrig det skulle ske, men den här bilden kan nästan få en att go off Mr Big, Chris Noth. Visst, mannen är inte purung (51) men här he really looks it too plus som något i stil med en sliskig italiensk pizzasnubbe!

Squeeze me please me

Min facial idag hos Karolina på Aktiv Hudvård var precis så bra som jag hoppats på, även om jag verkligen måste bli bättre på att kunna slappna av och bara njuta - låg som på nålar hela tiden medan tusen tankar snurrade runt i huvudet. Dessutom inbjuder deras muzak till ett visst mått av illamående - hur länge kan man egentligen lyssna till "klassiker" som Big big world och My heart will go on på panflöjt innan man önskar att någon kunde utföra ett barmhärtighetsmord på en så man slapp s**ten?

Jag klarade mig igenom den dryga timmen i alla fall, men det var på håret! Behandlingen var åtminstone värd det och det är ju huvudsaken. Det vanliga... peeling, ånga, mask etc inklusive den fruktade porklämningen som var - om inte precis skön så åtminstone betydligt mindre smärtsam än sist eftersom jag verkade ha blivit av med större delen av mina "inkapslingar" som var problemet sist. Dessutom färgade hon ju både fransar och bryn (men plockade inte brynen vilket jag kom på först efteråt) och efter behandlingen blev jag återigen sminkad med i.d - det krävdes dock lite övertalning. Har dock inte ändrat min ståndpunkt angående deras foundation (den man "klappar" in med specialborste). Även om det inte blev lika kakigt som förra gången, utan smälte in bättre i huden så blir jag väldigt blank i ansiktet efter ett tag, den passar helt enkelt inte mig. Som vanligt försökte de få mig att inhandla lite produkter från Bioline men mer subtilt den här gången och eftersom jag ändå vill ha en ny fuktkräm fick jag med mig prover hem på både Q10 Hydrolifting Soft Creme och Most Hydrating Fresh Creme (läs gärna om dem här) vilka är de jag velar emellan. Så nu ska här testas! Skönt var det iaf med lite pampering.

FÖRBJUDEN FRUKT

sjukt hotta män inne på min SD-sida hela dagarna, men de skickar sällan (men ibland!) små meddelanden... kan ha något att göra (inbillar jag mig) med att min civilstatus nu läses som "upptagen", vilket ju inte är så uppmuntrande - för eventuella friare då alltså *snett smil*! Men lite retfullt är det... och jag som älskar att flirta vilket jag inte får göra nu heller (eller får jag?) - hur oskyldigt det än må vara så säger samvetet ifrån..

A HARD DAY'S WORK

Tisdagens planer är all fun-&-games!

---> Meet up med brorsan, överlämna MP3
---> Pampering hos
Aktiv Hudvård
---> Kila förbi en Make Up Store och boka tid för privat lektion (vet dock inte vilken butik än, någon som kan rekommendera en med duktig personal? I City då såklart)
---> Leta - och förhoppningsvis köpa - stövlar

Aaah!!!

NIPPERTIPPAN LIKEY

Karolina Lassbo - en glamourprinsessas dagbok

Inte bara glamourfab utan riktigt seriös med. Love blandningen.

Cinderella

Fick ju en del stash i samband med försäljning av gamla mobilen och tänkte jag skulle unna mig något lite lyxigt bara för mig... ringde Aktiv Hudvård för att beställa tid och fick redan imorgon 11.30 - hurra! Ansiktsbehandling 60 min + frans-och-brynfärg i samband med det för 550:- tycker jag är ett bra pris och har varit nöjda med dem tidigare. Egentligen ville jag gå till någon som använder Dermalogicas produkter den här gången men det skulle ha blivit ett par hundra dyrare med det där extra (AH har Bioline) och så viktigt var det inte. Förvånansvärt många som inte erbjuder specialpris för fransar/bryn i samband med annan behandling, vilket jag tycker är konstigt. AH tar 100:- extra så det är klart man passar på! Hur som helst ska det bli hur skönt som helst... efteråt det vill säga - portömningen och allt det där är inte så trevligt, förra gången grät jag bokstavligen. Men det är välbehövligt med lite uppfräschning nu känner jag!

DET ÄR TANKEN SOM RÄKNAS

Idag kom äntligen brorsans present (visserligen en dryg vecka försenad men ändå!) - en MP3spelare. Visst, det är ingen Ipod - eller Meizu heller för den delen - men det är väl bättre med en halvbra och billigare spelare än ingen alls! Nu kastas här vilt sten i glashus, för själv vägrar jag konsekvent att köpa dyrare prylar om det inte är exakt vad jag vill ha. Av denna anledning har jag varken dvd-spelare (förutom i datorn)/mikro/MP3 eftersom de superavancerade/Whirlpool/Meizu jag ställt in mig på inte matchat min tidvis anstängda ekonomi. Hm, det var det där med att sänka kraven på mig själv ja'... Hur som helst tycker jag att jag är en jättebra syster i alla fall - trisslotter + Pocketbok ("Wonderboy") + MP3 är väl helt okej för en 23-årsdag!

TIPS - UTFÖRSÄLJNING!

Utförsäljning

TEST I NATTEN

Detta lite ovanliga test fick jag korn på hos AlexSevilla!

FrimärkenDU ÄR ETT FRIMÄRKE
Du är färgstark, detaljerad och intressant - precis som ett frimärke på Posten.

Folk lägger märke till dig. Ena dagen kan du se ut som kungen för att nästa månad vara inspirerad av blommor. Kända personer är oftare frimärken. Du gillar förändring, men värnar om det gamla.

Frimärket är en person man fäster sig vid, och som stiger i värde ju mer man lär känna. Din dragningskraft lockar folk i alla åldrar. Frimärkspersonen har ofta god kontakt med sin familj. Du har öga för detaljer och fokuserar mer på hur saker ser ut än att lägga namn på minnet. Du är intresserad av färg och form, och uppskattar handgjorda saker. Frimärket hittar man i smågodishyllan eller på en utställning. Ibland dyker du upp på någon fanclubsajt.

TIDLÖST

Jag förstår mig inte riktigt på det här fenomenet som kallas tid. Åtminstone går det runtrunt i mitt huvud då jag funderar över det faktum att det nu är 7 1/2 månader sedan jag flyttade tillbaka till Stockholm, ändå känns det som om det var helt nyligen och samtidigt - i motsägelse - som om jag aldrig varit någon annanstans de där åren. På samma sätt kan jag inte fatta att det var två veckor sedan (fick t o m för mig att det var tre ett ögonblick) jag klippte mig och färgade håret för det känns som om det var i förrgår eller nåt och samtidigt bara längtar jag efter att göra det igen, särskilt som Elin igår kom med kommentaren "Men... har du färgat det ljusare igen?" (WTF?!). Däremot känns det som en halv evighet sedan jag & Klaus senast got together... och han kom samma dag som jag var hos frissan! Jag tror att tid bara är en konstruktion, skapad för att reta gallfeber på människor...

På tal om tid får iaf smurfan allt ta och sätta lite fart nu, för om en stund ska hon in till stan (jäkla pendel, så less på den!) och möta upp pojke från Tradera för att utbyta pengar mot varor. Det är jag som blir av med pengarna alltså...

SOME PEOPLE HAVE A BAD HAIR DAY...

Ta en flukt på Linda Rosing ganska långt ner på sidan och håll med om att det är typiskt att hon just på en releasefest för Make Up Stores höstkollektioner lyckats få till en riktig skräckmake, med högblankt ansikte och misslyckade sotiga ögon. Kanske borde ha sett till att få lite expertråd av de som faktiskt var på plats...

BLÅBLODIG

Visste ni att Calle Bildt har en egen blogg?! Tufft.

JUST ANOTHER WEEKEND

Slitvarg två kvällar i rad nu på restaurangen.. en tredje ikväll, ska vara där redan vid 16-tiden och flytta bord + duka eftersom stället är abonnerat för någon fest. Buffé som väl är, men i övrigt kommer jag definitivt få slita för ingen dricks alls - surt! Men får väl tänka på utdelningen i form av lönen istället :) Hur som helst lugnar det ner sig lite här framåt måndag så då får jag blogga lite duktigare än de senaste dagarna...


TOMT OCH TYST

Efter att ha storstädat i msnlistan så att bara de jag verkligen verkligen vill prata med (och inte låtsassmyger offline då de kommer) finns kvar är det oftast bara jag där verkar det som... och jag har ingen att prata med istället! Men det är bra - då kan jag ju göra en hel massa nyttigt istället för att lägga ner timmar där...

Andra gången gillt

Shiseido primer
Nu jäklar!
Andra gången gillt jag budade hem denna på eBay, denna gång från USA... förra gången för en dryg månad sedan slarvade Posten bort den (eller Royal Mail, svårt att veta) - precis som med min LancômeBUS *surar*. Denna är förresten på första plats i Amelias primer-test i senaste numret så nu ska jag ha den!
HEJ KONSUMENT!

Åhå, varken hunnit skriva eller läsa några bloggar den här kaotiska dagen (igår tekniskt sett), men så hittar jag en härlig frågerunda hos Daniella jag kan gå loss på!

Senaste impulsköp: En Hot Curl (Heat-activated Curling Spray) från L'Oréal på Kicks precis innan jobbet idag. Var iofs på jakt efter en stylingspray till nya locktången och priset (55:-) var klart överkomligt.

Bästa promenad: Hjälp, jag som promenar så sällan.... Men gillar ju att traska fram och tillbaka i City :)

Favoritdryck: Pepsi. Och te.

Äter lyxmiddag på: Lydmar. Dramatenrestaurangerna. Tabbouli.

Favoritgata: Rörstrandsgatan!!! Där skulle jag kunna bo i en källare med bara en naken glödlampa i taket eller nåt...

Bästa förfestsmusiken: Schlager!

Reser helst till: Någon storstad, gärna med närhet till sol och bad dessutom.

En bra gå-bort-present: Någon tjusig avancerad flaska med typ lyxig olivolja

Favoritlyxartikel: Oj... hur definierar man lyxartikel? Jag säger lyxiga behandlingar istället, typ ansiktsbehandling, massage...

Älsklingsljud: Gillar - som Daniella - ljudet av vågor som slår mot stranden

Senaste upptäckt i Stockholm: En liten kläd-/accessoarbutik på Upplandsgatan precis vid Odenplan

Favoritgalleri: Namnet har jag glömt, ligger i Gamla stan

Tidning jag gillar: DV. Plaza Kvinna.

Favvosajt: Ebay

Här bjuder jag mamma på middag: Det är alltid hon som bjuder mig! Men skulle hon välja skulle det nog bli Govindas (blä!).

Favoritförort: Nacka. Täby. Aspudden.

Fikar gärna på: Mojo. Vivels. Levinsky's.

Favoritbutik: Det blir ju bara svårare och svårare! Tabbouli House. Kamari. Åhléns City.

Bästa lunchställe: Kinaställe på Döbelnsgatan. Restaurangen.

Favoritgrönsak: Majs. Gurka.

Favoritfärg: Varmrött. Olivgrönt. Guld.

Favoritmärke: Munthe plus Simonsen

Favoritdjur: Katt?

Världens bästa nu levande regissör: Jean-Pierre Jeunet

Stjärna jag vill träffa: Är inte speciellt starstruck. Men skulle gärna träffa Tuva Novotny, Jude Law...

Favvoskor: Mina vita stövlar jag iofs använder rätt sällan

Klädkonto per månad: Varierar nog kraftigt. Smink-, hår- och hudvårdskontot är desto större.

Modeförebild: Maggie Gyllenhaal är tuff (förebild och förebild..)

Motionerar: Påminn mig inte...

Mest överskattade affär: Gina Tricot

Dyraste jag köpt: Laptopen

Mode jag aldrig vill se igen: Axelvaddar. Dunkappor. Stentvättade jeans.

Favoritprodukt på Systembolaget: Breezers. Smirnoff Ice. Päronkonjak.

Bästa fyllekäket: Nachosbollar kvar i skålen då man kommer hem...

Dansar helst till: Sådant som "alla kan"

Senast gnolade: Sker ju omedvetet...

Senaste fyndet: Väska från Åhléns

Bästa romanen: Ulf Lundells "Saknaden"

Bästa diktsamlingen: Haha, den enda jag har då... Carl-Einar Häckner!

Favoritprodukt på Apoteket: Plåster. Plus några magtabletter jag inte minns vad de heter.

Fulaste färgen på kläder: Ärtgrönt. Spygult. Cerise.

I min cd-spelare: Har inte kopplat in den (7 månader efter jag flyttade in!)

Beställer i baren: Jack the Rabbit om jag är på Ljunggrens... Annars Vodka Lime eller White Russian.

Användbar pryl: Mobilen (SE K750i)! Plus min älskade Laptop naturligtvis!

SHE ATE ALL THE PIES

Hittade ännu ett av alla dessa tester hos Galadriel (Queen of Tests)!

What kind of eater are you?

You're a Balanced Eater
You pay a lot of care to what you eat – you know what's good for you and what's not and for the most part you stick with it. What can we say? Well done and keep it up.

Worst bs I've ever heard... bryr mig för det mesta inte ett dyft om vad jag äter. Jag är lagom och äter lagom, i princip vad jag tycker är gott och känner för. Lite mer planering och tanke bakom (och, i ärlighetens namn, lite mer hälsosamt) skulle nog inte skada.

JAG ÄR EN TEKNIKNÖRD

USB-kabeln och det extra minneskortet som följde med min nya mobil är ju guld! Nu kan jag flytta fotona till datorn den vägen istället för att skicka dem via MMS till mejlen som jag brukade (typ 2,50 varje gång vilket var anledningen till att jag inte gjorde det så ofta). Det enklaste skulle naturligtvis vara att göra det via IR, men eftersom jag fortfarande inte lyckats lista ut hur jag aktiverar det i datorn (om det finns?) får detta duga. Dessutom kan jag ju flytta låtar till mobilen med, är helt lycklig! Synd bara att man måste använda deras värdelösa handsfree till att lyssna och inte kan sätta i egna lurar. Men på det stora hela - nöjd med alla dessa nya oanade möjligheter...