INTE BARA PANNKAKA

För idag har jag faktiskt lyckats kirra en liten arbetsintervju som äger rum nästa onsdag! Inget märkvärdigt överhuvudtaget, bara som optikerassistent (nej, jag kan inte ett smack om optik men de hade visst internutbildning) på deltid men det vore perfekt för då kanske jag kunde övertala de på tidningen att få timmar/frilans den övriga tiden. Och slippa jobba gratis i fortsättningen! Vi får se om det blir något alls men jag kan ju i alla fall få vara lite stolt över att jag faktiskt såg annonsen och sedan ringde nästan på direkten (har lite telefonskräck då det inte handlar om att prata med nån jag känner) utan att ladda i timmar först.

OEMOTSTÅNDLIGT

Åh gud! Nu kostar klänningen bara 1 179:-! Varför varför varför finns den inte kvar i storlek 2?! Då skulle jag slagit till direkt! Vågar inte chansa på 4..

INGEN NIGELLA

Som den matmamma jag är (eh, not - mina kvaliteter finns någon annanstans.. men var vet bara min pojkvän *haha*) bestämde jag mig för att slänga ihop lite kladdmuffins såhär på kvällskvisten enligt det här receptet. Något förbannat fel måste jag dock ha gjort för då jag tog ut den första plåten bara sjönk muffinsen ihop i mitten och trots 25 minuter i ugnen är de dessutom för kladdiga inuti. Andra plåten glömde jag dessutom i ugnen 7 minuter för länge men de ser lite bättre ut. Tänker absolut inte visa er någon bild, funderar på att slänga skiten...!

ÅTER DUELLDAX

Taggad av Maria.

1. Grab the book nearest to you, turn to page 18, and find line 4
".. för det samlade systraskapet om min upptäckt i ordboken, och vi..." (Nattens barn - Traci Lords)

2. Stretch your left arm out as far as you can
Fönsterbrädan med tre små olivgröna ljuslyktor

3. What is the last thing you watched on TV?
Surreal life

4. Without looking, guess what time it is.
17.24

5. Now look at the clock. What is the actual time?
17.23 (I'm good!)

6. With the exception of the computer, what can you hear?
Musik ("If I used to love you" - Daniel Lemma) fast det är visserligen på datorn..

7. When did you last step outside? What were you doing?
Kom hem från jobbet för bara en liten stund sedan.. gick från bussen i duggregn och blev blöt om fötterna i mina nya skor (värdo)

8. Before you started this survey, what did you look at?
Mailen

9. What are you wearing?
Precis bytt om från tajta jeans till träningsbyxor men har fortfarande v-ringad svart top med blommor + svart bolero

10. Did you dream last night?
Ja, men fråga mig inte om vad..

11. When did you last laugh?
Har fejkskrattat åt dåliga skämt på jobbet hela dagen känns det som..

12. What is on the walls of the room you are in?
En enda stor tavla föreställande en röd blomma ("photograph by Clay Perry")

13. Seen anything weird lately?
Inget såhär på rak arm.. Skulle vara de blonda klonerna i gårdagens Big Brother

14. What do you think of this quiz?
Tidsfördriv..

15. What is the last film you saw?
Saw. Jättebra och det mest oväntade slut jag har sett på film.

16. If you became a multi-millionaire overnight, what would you buy?
Bostadsrätt är prio no 1! Inredning, resor, presenter, kläder, skor.. ska jag fortsätta? Dessutom skulle jag betala tillbaka CSN-lånet snabbare än kvickt och de små kreditskulderna med.

17. Tell me something about you that I don't know.
I lågstadiet gick jag hos talpedagog ett tag eftersom jag inte kunde säga "r"

18. If you could change one thing about the world, regardless of guilt or politics?
Jämna ut levnadsvillkoren för människor världen över (ej rik - fattig utan alla medel)

19. Do you like to dance?
Det gör jag faktiskt fast jag gör det sällan - kanske för att jag blir så medveten om mig själv..

20. George Bush?
Fel man på fel plats

21. Imagine your first child is a girl, what do you call her?
Vendela, Tyra eller Aurora. 

22. Imagine your first child is a boy, what do you call him?
Viggo eller Noah kanske.

23. Would you ever consider living abroad?
Har gjort och gör det gärna igen

24. What do you want God to say to you when you reach the pearly gates?
Sorry honey, you must have taken a wrong turn - hell is that way.. ;)

25. 4 people who must also do this meme in THEIR journal:
Idag bryter jag mot reglerna.. go ahead om du inte redan gjort den!

FASHIONABLE

Klänning från ShopaholicDet är då för väl att den här klänningen från Samantha Treacy inte finns kvar i min storlek, annars hade jag fått väldigt svårt att stå emot! Otroligt snygg!!! Finns just nu på Shopaholics rea för 1 950:- (ord. pris 3 900:)

Bild från Shopaholic


STOREBROR SER DIG

Ikväll börjar åter Big Brother på kanal 5. Även i år är det en samproduktion med norsk TV (yes, I love norrmän!) med Hannah Rosander som ny svensk programledare och Brita Møystad Engseth kvar för Norges räkning. Det verkar som om kanal 5 suktar duktig efter rubriker av typen "CHOCK - sex i TV!" (som vanligt..) för i år har man enligt uppgift endast tagit in singlar (nu har jag bara kollat svenskarna) i huset.. allt för att få till lite gupp under täcket! Och av hemsidan att döma har det inte börjat alldeles oskyldigt.. Eftersom jag följt alla säsonger hittills utom den första (men då tittade jag å andra sidan på schweizisk BB) är det väl rätt troligt att jag fastnar i år igen men vi får se ikväll efter ankomsten.. Kl 21 på femman!


OM TJEJER - FÖR TJEJER

Bästa inlägget på väldigt länge hittade jag hos Cherchez La Femme. För alla powerpinglor, även om det känns hopplöst ibland..

PÅ DET FJÄRDE SKA DET SKE..

En duell jag missat, I'll be damned (eller ja, inte missat - snarare skjutit på..). Mig veterligen har jag inte blivit taggad men jag är så himla fräck att jag struntar fullkomligt i det!

Four jobs you have had in your life
Julkortssorterare
McDonald's biträde
"It-konsult" (mobiluppdaterare, men det lät bättre så!)
Journalist (måste jag väl få säga även om det rent tekniskt är praktik)

Four movies you could watch over and over
Älskar dig för evigt
Lost in translation
Amelie från Montmartre
Inkasso

Four places you have lived
Skövde
Järpen
Zürich
Yiftach (Israel)

Four TV shows you love to watch
Riket
Prison Break
SatC
Om barn

Four places you have been on vacation
Florida
Portugal
Aruba
Egypten

Four websites you visit daily
Min egen
Mail.com
Statcounter
Nyligen

Four of your favorite foods
Fiskgryta/-soppa
Svärdfisk
Tapas
Pekinganka

Four places you would rather be right now
Var som helst med K
På en varm sandstrand
Ätandes hotellfrukost på lyxigt hotell
Köpenhamn

Four bloggers you are tagging
Finns det någon därute i bloggsfären som inte gjort den så blir jag väldigt förvånad...

FLOPP

Hahaha, den där "supportertävlingen" i centrum visade sig bli en duktig flopp..! Meningen var att de skulle få in åtminstone 60 anmälda som skulle visa upp sig på scenen mellan kl. 12 och 16. Sedan skulle deras bilder finnas ute på hemsidan för folk att rösta på varefter 25 personer skulle plockas ut för juryn att välja ut 10 som "vinner" och får ingå i "supporterklubben" som ska delta i en reklamkampanj, göra reklam för centrum på olika evenemang etc. Då jag stack, ungefär 20 över 1, hade 12 personer anmält sig.. varav ett par "byfånar" och resten småbarn typ. Jag tyckte det var pinsamt, inte minst för "pseudokändisarna" de släpat dit i form av Måns Nathanelsson och Anton Körberg som skulle hålla i jippot. Centrummänniskorna sprang verkligen runt och försökte övertala folk att ställa upp.. lite frestande var det i och med att de 10 som till slut blir utvalda vinner 1000:- i presentkort men att finnas på reklamtavlor över hela byn och springa på hockeymatcher och tjoa - nej tack! Själv stod jag mest i vår lilla hörna och försökte få folk att komma och ta en karamell och "tycka till" men det gick inte så bra det heller. Alkoholiserad pensionär stod och berättade sitt livs historia för mig i 10 minuter, sedan kom en tant och undrade "vad sjutton vi ska med ännu en tidning till?". Inte att förglömma byfånen som kom och var allmänt jobbig och alla barn som bara kom och grabbade åt sig godis. Oj, vilket bra sätt att spendera en förmiddag!

Nu ska jag i alla fall stryka lite jobbkläder och göra mig presentabel, ordna tacos till middag innan det bär av in till stan. Ha en fortsatt trevlig lördag!


FÖRORTSIDOL

Ska snart släpa mig ner till ytterligare en sådan där grej som jag är för snäll och ställer upp på helt gratis.. Den här gången handlar det om en talangtävling här i förorten i syfte att hitta folk som ska marknadsföra centrum. Tidningen ska ha ett bås dit folk får komma och "tycka till" om allt möjligt. Stannar senast till kl 1 i alla fall, sedan ska jag hem och förbereda mig för kvällens "dykarpub" på restaurangen. Jobb, jobb och jobb.. :(

HUVUDET BLAND MOLNEN

Filmrekommendation igen (thank you Boxman!): Head in the Clouds som jag såg lite tidigare idag. Hade verkligen inga förväntningar alls på den här filmen eftersom jag aldrig hört talas om den men den var underbar! Ett lite episkt (romantiskt) drama med Charlize Theron (gör en jättebra prestation och är bara så snygg genom hela filmen.. en orgie i 30-tals frisyrer och kläder), Stuart Townsend och Penelope Cruz.

Tagline:
 "England, 1933. Hon är en dynamisk mix mellan amerikanskt nytänkande och franskt aristokratblod. Han kommer från en solid irländsk polisfamilj. Deras nyvunna lycka blir dock allt för kort när hon plötsligt måste resa ifrån honom. Flera år senare får han ett brev där hon skriver "Kom och besök mig i Paris". Det blir en omtumlande återförening, men även denna gången får deras möte ett abrupt slut. För i Spanien rasar kriget mellan demokrater och fascister. Hans bakgrund kräver att han försvarar demokratin. Hon vill bara att livet ska gå vidare. Därför måste deras vägar skiljas. För evigt. Men ödet har några grymma överraskningar i beredskap. De möts återigen i Paris, som nazisterna håller i ett blodigt järngrepp. Denna gång är de bittra fiender."

Se!

Head in the Clouds 1   Head in the Clouds 2
Head in the Clouds 3

(O)VANANS MAKT

Haft en smärre bloggpaus nu ett par dagar.. både för att återhämta mig lite mentalt efter den senaste tidens känslomässiga berg- och dalbana och för att det har varit en del jobb. Jätteglad för alla uppmuntrande kommentarer jag fått förresten - tack!!!

Nu lättar vi upp lite - blivit utmanad av både
Lindisen och Eleonore som båda tycker jag ska erkänna att även solen har sina fläckar.. ;) Sagt och gjort.

Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra det samma och fortsätta kedjan. De skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande. Längst ner i det här inlägget finns en lista över vilka jag utmanar, jag kommer även att gå in på deras bloggar och meddela att de är utmanade.

1. Jag är en liten hamster som alltid måste ha pengar undanlagda - inte "sparpengar", bara sådana jag kan spendera om jag känner för det. Således har jag aldrig pengar i mina ögon fast jag alltså har det..

2. Att jag är perfektionist innebär inte att jag är pedant.. är otroligt dålig på att lägga tillbaka saker och ting på sin plats hemma och fixar till det först då jag inte står ut längre.

3. Jag köper saker på kredit / konto, inte så att det blir ohållbart (kredit på 10 000 + konton hos ett par postorderföretag) men det är ändå inte bra.

4. Jobbmässigt har jag ibland svårt att säga nej till saker utöver vad jag "måste", är för snäll och ställer oftast upp även om det frestar på helt enkelt.

5. Har en förmåga att ibland spela martyr..

Jaha, vilka ska jag utmana då? De flesta har väl redan gjort det och jag har inte riktigt koll.. Men ok, vi säger Helena, Mialottan, Mei, Daniella och Louise.

KARRO I SVENSKAN

Kul att läsa artikeln om Karolina Lassbo i SvD!
Karro är fabulous!


VÄLDIGT PERSONLIGT

Depressed

Klandrar er inte om ni börjar lessna på att läsa om mina olyckor hela tiden, t o m darling K påpekade lite försynt häromdagen att "du måste försöka se det positivt" (fast på danska). Men faktum är att jag är verkligen nere i en svacka just nu och hur jag ska komma ur den vet jag inte riktigt. Dessutom får jag flashbacks till hur jag mådde för ett par år sedan och där vill jag verkligen inte hamna igen. Kanske ska ta en liten recap - och det här är rätt personligt (för att inte säga privat).

Hösten 2002 i samband med att jag flyttade till Skövde inträffade en massa jobbiga saker i ett sjok.. min farmor dog strax innan min 23-årsdag, massa strul med min pappa (som jag inte har speciellt bra kontakt med, något som iofs inte rör mig nämnvärt), fick reda på att killen jag råkat falla för (den notoriske "
upptagna mannen") hade sambo + kotte, blev osams med min närmaste vän (vi talade inte med varann på nio månader).. allt inom loppet av en dryg vecka. Det kan väl få vem som helst att bli lite instabil - själv hamnade jag i något som väl närmast kan beskrivas som en depression. Orkade ingenting, isolerade mig, kom efter i skolan, ville mest vara hemma och sova/gråta hela dagarna. Dumt nog gick jag aldrig och sökte hjälp utan höll på sådär i 6-7 månader tills det en dag helt plötsligt började kännas lättare.. Sedan var allt okej i något år tills det av någon anledning började kännas hopplöst igen, det var då jag bestämde mig för att flytta hem till Stockholm för att jag trodde det skulle hjälpa - att deppigheten berodde på vantrivsel. Det gjorde verkligen susen, trots att jag blev arbetslös gjorde det liksom ingenting för jag trivdes med livet i alla fall.

Nu har den där känslan av meningslöshet börjat komma tillbaka. För en dryg vecka sedan fick jag besked om att det inte blir något av med den där fasta anställningen på tidningen i alla fall. Det är lite komplicerat men kontentan är att de inte har råd att anställa mig med det anställningsstöd från AF som är aktuellt (50% av lönen eller 350:-/dag), det räcker inte till min lön helt enkelt. Hade min praktiksamordnare tagit reda på vad som gällde från början hade det aldrig varit tal om anställning till att börja med men tack vare hans inkompetens har jag nu inte sökt några jobb sedan mitten av oktober då jag fick besked om att det skulle ordna sig med det här. Alltså är jag tillbaka på ruta ett och får börja söka jobb igen. Tills vidare är praktiken förlängd och jag jobbar alltså gratis ett tag till vilket känns för j**ligt. Men de på tidningen är ju glada förstås. De kan erbjuda mig timmar eller frilans sedan, då jag väl får ett "riktigt" jobb. Ska jag vara helt ärlig känner jag egentligen att journalistyrket inte passar mig perfekt i alla fall. Visst, jag "kan" skriva rent praktiskt/tekniskt men jag är nog inte rätt person för ett sådant jobb i grunden, är inte så "gåpåig" som man nog måste vara har jag insett. Men det var ett fast jobb det rörde sig om och det hade i alla fall varit en bra språngbräda.

Så.. vad i all världen gör jag nu? "Börjar om från början - börjar om på nytt?" Om jag nu orkar..

MISSRÄKNING

Inte alls nå' vidare glad just nu.. var på knäck imorse redan kl 8 (rabiata sjätteklassare som är med i Drogkampen) och strax efter jag kom tillbaka till redaktionen skulle de andra iväg på något årligt hockeyarrangemang i Globen, borta hela dagen. Skööönt tänkte jag, har jag riktig tur kanske jag blir hemskickad och får vara ledig eller jobba hemma (praktiserar man får man egentligen inte vara ensam på arbetsplatsen)! Inte då, här sitter jag och får passa telefonen (ok, meningen är väl att jag ska pyssla lite med mitt med) och först vid 16-tiden ska jag iväg på ytterligare en grej vilket innebär att jag dessutom kommer jobba betydligt längre än vad som är meningen. Jäklar också!!!

BLOGGTIPS!

Babben Larsson bloggar - kul!

EXISTENTIELLA TANKAR

Brist på motivation genomsyrar tillvaron för närvarande och det är svårt att se ett ljus i mörkret.. K lyssnar och förstår varför det kliar i hela mitt väsen, vi tänker väldigt lika på många plan och delar av våra samtal handlar om vår längtan att bara göra oss av med allt vi äger och har och ge oss av. In i en okänd framtid. Om det inte vore för att.. ja, såklart finns det ett "om"! Vad händer då man tröttnat på det okända och längtar tillbaka till tryggheten? Fast bostad, fast jobb, rutiner.. och då ingenting finns kvar? Det var ju faktiskt det jag var i så stort behov av för bara ett år sedan och nu då jag har det (inte riktigt, men nästan) vill jag bara ha något annat, något mer. Samtidigt som jag i vissa avseenden fortfarande är i behov av en fast punkt i tillvaron. Vad svårt det verkar vara att kombinera längtan efter frihet och trygghetsbehovet!

Igår såg jag en film -
Reconstruction - som fick mig att fundera ännu mer på allt det här. Är det värt att göra vilka uppoffringar som helst för att göra det man tror att man vill? Hur kan man vara så säker på att det är det man vill då man inte har provat? Jag antar att det till syvende och sist handlar om mod. Tveksamheten får nog tolkas som att jag inte är riktigt redo att hoppa utför det där stupet än, in i det okända.. Framför allt måste jag nog bestämma mig för vad det är jag vill först. För då beslutet väl är taget finns det nog ingen återvändo. Öppet köp kanske...?

6 SYMPTOM PÅ VINTERTRÖTTHET

6 tecken på vintertrötthet:


- Ökad trötthet och du vill sova mer


- Sömnstörningar


- Koncentrationssvårigheter


- Du är mindre social


- Sänkt välbefinnande, du känner dig nedstämd


- Sug efter sötsaker eller fet mat


Hos ca 3% av befolkningen kan tröttheten leda till depression.. Läs mer


(Tankeställare)


FOUND IT

För ett par år sedan kärade jag ner mig i en låt som jag har försökt hitta sedan dess.. utan att veta vad vare sig artisten eller låten hette. Igår då jag såg filmen Ambulancen råkade jag höra den i bakgrunden, letade i eftertexterna och vips, där var den ---> ett par minuter senare fanns den i min dator! Ibland har man flax.

Drømmer jeg - Johnny Deluxe (fånigt namn!) feat. Anna Nordell kan du lyssna en snutt på här


Testpilot: I.d Skin Enhancer

1. Warmth

Sminkad med I.d Warmth

Något sent omsider.. men som utlovat, en liten rapport av i.d skin enhancer warmth. Anlände tidigare i veckan men hade inte tillfälle att testa den förrän igår och här ovan ser ni resultatet. Warmth är en multiprodukt som "ger din hud en varm solbrun ton som om du varit på solsemester". Den är väldigt pigmentrik så det räcker att bara ta pyttelite. Syns nog inte så bra på bilderna (mobilkamera) men själv tycker jag att det gav ett väldigt sminkat resultat på mig som är blek.. inte så förtjust i den varma, nästan bruna tonen - är av den uppfattningen att rouge ska vara rosigt - men det är säkert snyggt om man har fått lite bränna. Produkten i sig verkar alltså bra men nyansen passar mig personligen inte helt perfekt.. funderar på om jag skulle beställt den i glee istället..

Betyg

*** *** ***

SNÖHELVETE

Snöhelvete

Det syns väl inte så alldeles väl på bilden som är tagen från mitt vardagsrumsfönster men snön vräker ner ute för what.. tredje dygnet i sträck och jag är så less på s**ten att jag kan kräkas. Varför bor man på Nordpolen egentligen?! Igår kväll kom jag försent till jobbet efter att SL som vanligt lamslagits av väderleken (varför lär de sig aldrig?) och på vägen hem var det samma visa med den skillnaden att det dessutom ledde till att jag missade bussen och fick gå hem i snöstorm (för det var det verkligen, blåste iskalla vindar och snöade). Då jag nästan var hemma mötte jag en familj med en liten vovve och då jag närmade mig vände hunden och sprang tillbaka.. vägrade att komma innan jag hade gått över gatan. Tänk att jag t o m kan skrämma livet ur hundar :) Om några timmar måste jag ge mig ut igen, suck!

FREDAGSFYND

Kavaj

Kort, figursydd småprickig (diskret!) kavaj på H&M, 70% rea = 119:-. Inte världens bästa bild, men ni får lita på att den är fin och var väl värd de ynka kronorna!

DAGENS NIPPERTIPPA

Dagens horoskop - Vågen

Det är inte din dag och det börjar snett redan på morgonen.
Ta tag i problemen och ta dig tid så ordnar det sig.


Utsjasad efter gårdagskvällens "gästspel" på restaurangen, snoozade en timme imorse, letade som en galning efter AF-besökskortet, snöar ute.. idag = måste till AF och kommunen - äh, vadå inte min dag? :)

UNDER A SPELL

Tröttheten har tagit över hela min kropp.. sitter på kontoret och klipper med ögonlocken samtidigt som jag försöker få till stånd ett par artiklar fast bokstäverna flyter samman på skärmen. Så går det om man bara sovit 5-6 timmar flera nätter i följd. Ikväll ska jag dessutom jobba på restaurangen med. Det är sådana här dagar jag önskar jag drack kaffe..

STOPP PÅ SKOR FRÅN ASOS

Vad är det för fel på Asos helt plötsligt som infört restriktioner på alla sina skor och inte skickar utanför UK? Varför liksom..? Jag svävar i alla fall i okunnighet.

BLOGGSAMMANKOMST

Roligaste initiativet på länge har Polly kommit med.
Bloggträff. Mars. Jaaaa, I'm in!!! Jag som missade Bloggforum är ju sjukt sugen på att få träffa åtminstone en del av er trevliga tjejor nu istället :)


ELLINOR-STATUS

Tidsfördriv hittat hos Helena

nöjd med: klippningen + det faktum att jag lyckades komma ifrån eftermiddagens "rådslag om alkohol och droger" efter bara 1 h istället för 4 (klottrade, fotade, drog..)

i: -nte lyckats ta mig i kragen och sätta igång med träningen ännu (men skyller på att jag faktiskt varit sjuk typ hela månaden fram till nu)

skor: nya "slackiga" mockastövlarna som är grymt snygga med nedstoppade jeans. Hade jag vetat att det skulle bli vargavinter imorse hade jag dock kanske inte använt dem just idag..

dricker: cola (fy, jag som inte "får" mitt i veckan!)

borde: förbereda stuff (lunchlåda, papper) inför morgondagen istället för att skjuta upp som vanligt

äter: rågkaka med mager ost och smörgåsgurka

kläder: älskar Stella-jeansen för närvarande (inte använt dem förrän nu!)

läser: uppslukad av Da Vinci-koden!

gör gott: telefonsamtalen med K

i kylskåpet: allt men ingenting!

sover: tungt (då jag väl somnar - det är det som är det svåra)

har: det lite tufft just nu, 2006 har inte börjat så bra..

senaste inköp: något så tråkigt som mat.. (onödiga saker dessutom, på Hemköp)

funderar på: när jag egentligen ska lyckas röja upp här hemma, vad jag ska göra med mitt liv (ödestankar mao)

längtar: shit, det finns verkligen typ ingenting att se fram emot just nu! Får väl säga nästa besök av K då..

GOD DAMN IT

Skulle bara lägga mig på sängen och vila ett ögonblick.. vaknar 2.5 timme senare av telefonen. Tusan också, hela kvällen borta och garanterat problem att somna senare. Plus missade så gott som hela Top Model (vilket visserligen inte är någon katastrof eftersom jag i ett svagt ögonblick tog reda på vem som vann och vet vem som åker i varje avsnitt fram till dess).


INTE HELT ANONYM..

Sara skriver idag om möjligheten att använda sig av olika nättjänster för att ta reda på var ens besökare kommer ifrån. Jag installerade också en sådan där osynlig räknare för några dagar sedan och har redan upptäckt hur beroendeframkallande den är! Som Sara skriver är det roligast att kika vilka arbetsplatser folk sitter och surfar från.. men nyfiken som jag är önskar jag att det också kunde gå att slå upp IP-nummer och kolla exakt var användaren finns (stadsdel, gata etc..). Men jag antar att det skulle kunna kallas för integritetskränkande. Trist att man ibland inte ens ser vilken stad personen finns i. Dessutom ser man ju bara de 100 senaste besökarna. Hur som helst är det roligt att veta lite mer om vilka ni är.. alla ni som besöker mig runt om i landet - för att inte tala om USA, Canada, Finland, Italien, Schweiz, England, Singapore etc. Ni är så välkomna!

SKYNDA FYNDA UNIKT!

Unik Design har nu slagit upp portarna till sin 20-50 % rea. T o m den 17 februari och där finns en hel del fint! Lade in en beställning först på två toppar men fånsnålade ur.. får se om jag ångrar mig om ett par dagar kanske. Om de finns kvar.


Klippt och skuret

Det nya jag

Inte gjort ett skvatt med håret sedan i slutet av september så idag var det äntligen dags! För tredje gången gick jag till Natalie på Mirres och det blev kanske inte någon radikal omvandling men för mig är det stor skillnad. Innan = väl synlig blond utväxtrand, dassig brun färg med mörkblonda slingor, slitet. Nu = varmare chokladbrun färg med ljusare bruna/guldiga slingor i överhåret, 5 cm kapat på längden, mer uppklippt och urklippt (det ser kortare ut på bilden än vad det är, håret "ligger" ju på axeln där). Det var skönt att äntligen fräscha upp det lite och med tanke på att jag inte ens var klar över vad jag ville göra då jag kom dit så är det helt okej. Enda oron är att hon var tvungen att blanda i lite rött för att få den varmare mustiga färg som jag ville ha.. det syns inte nu men kommer fram desto mer färgen mattas (+ att det såklart ställer till problem om jag skulle vilja go blonde igen men det är ett senare problem). Sådärja', 1300:- fattigare (klipp, intensivtoning, slingor + specialinpackning som hon lurade på mig) men bra mycket gladare!

Vardagsmake [uppdaterad]

Eftersom jag är the queen of snoozing hinner jag sällan "sätta på mig ansiktet" ordentligt innan jag sticker till jobbet på mornarna, något som känns helt ok då jag vet att jag ändå spenderar större delen av dagen på kontoret tillsammans med två män i övre medelåldern. På sin höjd orkar jag böja fransarna och pytsa på lite mascara samt stryka på rouge. Ibland även lite concealer under ögonen och på näsvingarna.

Vet jag däremot att jag ska iväg på någon intervju alt. göra något efter jobbet (in till stan, jobba på restaurangen) vill jag se okej ut så då måste jag tvunget hinna med en vardags make-up som tar ca 15-20 minuter (är seg). Idag försov jag mig så då blev det inte av.. fick lov att rafsa ner lite grejor i en necessär istället och har precis ägnat mig åt lite make här på kontoret. Det här ingår i min vanligaste vardagsmake:

- Eye makeup base, Lumene (primer till ögonlocken)
- Hydra Drops Ultra Light Formula, Lumene, nyans 012 (tunn foundation som jag älskar.. bara jämnar ut och lämnar inte ett sminkat resultat)
- Flash Retouche, Lancôme (flytande concealer - främst under ögonen.. vill prova någon annan snart)
- Vaniljfärgad basskugga, Viva La Diva (jättebra, har räckt i en evighet)
- Cybershadow, Make Up Store, nyans Mirage (beigerosa, lite skimrande skugga över hela den rörliga delen av ögonlocket)
- Microshadow, Make Up Store, nyans Chocolate (chokladbrun skugga i globlinjen + tonar uppåt)
- Genomskinlig mascara från Isadora + (för tillfället) Clinique High Impact Mascara (på böjda fransar)
- Kajalpenna, Lancôme, nyans Bronze (nedre ögonfransarna)
- Rouge, Nars Orgasm

Det låter rätt mycket då jag ser det såhär men gillar att vara noggrann. Hur ser era vardagsvanor ut då det gäller make up? Kanske ett gammalt ämne men jag är nyfiken.. (Svara gärna i egna bloggar om ni vill)

Uppdaterad (tyvärr har länkarna gått sönder här)

Vi är också med:

Atomflickan
SJT

Passionforfashion
Lipgloss Bitch
Prinzessin
Livet på Åsen
Hotspot
Sara på Hedgehog
Sweet
Malin
Ida
Sanna på The Blog Thing
Ytligheter-Eleonore
Koga
Beauty Place

Sessan
Charlotta
Ninni på Mitt liv som kund
Maria
Anna på Annas blog feat. Mel E
Hopplösa Modenördar
Joelle
Fi!
Brunchgirl
Angie
Sparrisen
Solongbyebye
The Glamourous Librarian
Söderstjerna
Donnasandra
Marajja
Veronika

DRÖNARTISDAG

Morgonen har spenderats på giant DNEX-tryckeriet i Kista för "studiebesök" i syfte att se då vår lilla tidning på 19 000 ex trycks (en droppe i havet om man jämför med de ca 2 mille de pytsar ut på måndagar som är den mest busy dagen). Gjorde mitt bästa för att se imponerad ut av jättetryckpressarna och rullarna med papper på nåt ton eftersom det var tydligt att det förväntades men det var ingen wow-upplevelse direkt. Nu har de 2 000 ex som vi lägger ut runt om i kommunen anlänt så nu sitter jag mest och drönar i väntan på lunch.. sedan ---> möte med min inkompetenta (för det är han verkligen, ni ska få höra så småningom) praktiksamordnare. Efter det, sticker tidigt för klipp/toning hos underbara Natalie på Mirres. DET blir dagens höjdpunkt! Hej hopp!

BRA PÅ GEOGRAFI?

Kvällens roligaste var älskling som tyckte jag skulle söka det nämnda jobbet med tillägget

"Pendlar man från Malmö, Karlskrona eller så blir det ju inte alls långt"

Malmö, true. Karlskrona... det ligger på andra sidan landet. Inte något vidare på svensk geografi tydligen.


YOU WANNA BUY?

Ohämmad reklam *visslar*


SKA DET ALDRIG TA SLUT...?

Idag har allt verkligen gått på tok.. käpprätt åt skogen kan man säga. Och det är en biggie. Och jag är förbannad. Och rätt villrådig. Men eftersom jag inte riktigt orkar gå in på min egen olycka just nu så kan jag ju ta Ks istället. Han har varit på akuten och fått antibiotika för en begynnande lunginflammation. Hans hårddisk har kraschat. Han ska planera och genomföra flytten för sitt företag på typ en vecka. Sådärja. Inte bara jag som råkar ut för en massa s**t just nu.

SPEKULATIONER

Åh, vad jag önskar att jag hade kunnat söka det här jobbet! Om jag hade bott i Malmö det vill säga.. eller ännu hellre, i själva Köpenhamn såklart! Undrar vilket första steget borde vara om man nu tänker sig att flytta utomlands (Köpenhamn i mitt fall om det nu inte framgick), ordna jobb eller bostad? Sist jag var på Fields strax innan jul pratade jag med en tjej som jobbar på Debenhams där. Enligt henne så var de många svenska tjejer just där, varav de flesta verkar jobba i Danmark och bo i Sverige. Antar att det beror på att lönen är bättre i DK medan levnadskostnaderna är lägre på andra sidan sundet. Men det är ju just för att jag vill bo i Köpenhamn som jag vill jobba där.. inte bara det senare. Hm..

VANILJHIMMEL

Vanilla Sky

Jag gillar verkligen
Vanilla Sky. Och musiken är magisk.


SÖNDAGSFULBLOGG

Dagen (eller ja, hela helgen om man ska vara petnoga) har tillbringats med att försöka kurera mig efter flunsan. Inte gått något vidare tydligen eftersom jag fortfarande är risig, ingen feber men yr pga den omväxlande rinnande, omväxlande täppta näsan.. ont i halsen och öronen. Armen är åtminstone på bättringsvägen, i fredags kunde jag inte ens lyfta den - nu känns den bara lite öm så det var nog inte någon spricka det handlade om, bara en muskelbristning eller dylikt. Spenderat mesta tiden i sängen tillsammans med Da Vinci-koden (ja, jag är sist på jorden att läsa den!). Hade varit skönt att känna sig utvilad till morgondagen men icke.. I alla fall så surar jag mest över de ca 1800:- jag förlorat genom att inte jobba på restaurangen i veckan, tusan också men vad hade jag för val?! Nu får jag tjata järnet på A att få jobba en del under veckan som kommer istället. Tänk att man ska vara så pengakåt - eller ja, de går ju faktiskt mest till att betala räkningar. Roligare kunde man ju ha det.. Nu ska jag göra i ordning en matlåda till imorgon av middagen jag lagade - någon sorts risotto med stekt ris/ägg, lök, tärnad bacon, champinjoner och majs. Slut på dagens fulblogg!

UPDATE

Blogroll uppdaterad. Och nej, det är inte alls alla bloggar som finns bland favoriterna men nu är väl listan rätt lång i alla fall...

LAREDOUTE-SPANING

LaRedoute-bibeln trillade ju ner i brevlådan för några dagar sedan.. och summa sumarum så är jag besviken. Inte alls lika mycket snajsigt som förra säsongen, det enda jag spanade in var ett par jackor och bastoppar. Bland skorna däremot så fanns det en hel del som inte alls var så tokigt! Några av mina favoriter:

Sko4 
Gaspard Yurkievich, 1 289:-                         
Sko1 
Trend-a-porter, 369:-
Sko2     
Côté femme, 829:-                                            
Sko3                          
Mellow yellow, 549:-

DJÄVUL I PRADA-FILM

Djävulen bär Prada utläst.. suckelisuck.. (rekommenderas starkt) men är det någonting jag längtar efter nu är det tills filmen med samma namn har premiär!

Anne Hathaway har rollen som Andrea (ni vet, hon från En prinsessas dagbok-filmerna) och det tror jag var ett rätt bra casting-val. Meryl Streep spelar the devil herself och det blir nog faktiskt också rätt perfekt. Men what's up med att både Alex och Christian fattas på rollistan? Förmodligen är det de som går under namnen Nate + "blank" (spelas av Simon Baker) men jag begriper mig inte på det där med att ändra namnen på rollkaraktärer ibland då man gör film av böcker. Vad fyller det för funktion liksom, varför inte bara ha kvar de ursprungliga namnen?! Jaja, filmen är i alla fall färdiggjord så nu återstår det att se då den kommer.. gissar på sent i år eller någon gång i början av nästa för Sveriges del.

BLOGGTIPS!

För oss som dagligen tvingas ge oss in i SL:s/Connex underbara värld..

Lucknuckan

SOME SHOES

Boots från Have2have
Pumps från Have2Have
Hämtade ut beställning från Have2Have idag. Varmfodrade nedvikbara boots vilket jag verkligen var i behov av (håller på att frysa tårna av mig!), tyvärr lite stora eftersom det var 38 men får investera i en varm sula. Plus söta små pumps med rosett och hög klack (tycker jag!) på 9 cm. Har redan vinglat omkring en stund härhemma men jag har ju några månader på mig att träna om man säger så.. hemskt fina i alla fall och ett fynd för 398:- (bootsen kostade en hundring mindre på rean). Hade aldrig beställt från Have2Have förut men det funkade bra, betalade med kort och frakten var gratis om man beställde över 500:-. Tog ca 1 v. Sedan levererar dem med Schenkers (?) och inte via Posten vilket är bra för mig som endast behöver traska ner den lilla biten till macken och hämta och inte åka ända upp till kiosken som är mitt närmaste utlämningsställe. Men det är väl bara jag som är glad för det..


Bilder från Have2Have

ALMOST ORGASM

Gud, så skönt det är att nysa! Nästan i samma liga som en orgasm just nu!

MJO FÖR MELLOW

Mellow
Mellow - precis just där satt vi också

Förra fredagen då K var på besök spenderades kvällen på Mellow där vi käkade middag. Jag har tidigare bara besökt Tiki Room i samma lokal (fast i källaren) där det är både mysigt och serveras väldigt sjysta drinks indeed. Inte nog med att stället ligger i mitt favoritkvarter i hela stan (Birkagatan/Rörstrandsgatan), där verkar dessutom oftast vara lagom med folk (bara tre sällskap med oss som åt middag men det var iofs trettondagen) vilket är skönt. Servicen är också bra och maten helt klart godkänd även om det inte är några kulinariska mästerverk vi talar om. Jag åt fisk- och skaldjurscassolet vilket var okej - fast jag föredrar fisksoppa/gryta som inte är gjord med tomat som bas - och K gick loss på pärlhönan. Till efterrätt blev det en sagolik creme brulée med hallonsorbet och (inte goda) svartpepparsyltade päron medan K bara tog lite hallon- och kokosglass. Till det ett sjyst australiskt vin. Åt inte sådär överdrivet mycket tycker jag men i kombination med vinet mådde jag i alla fall sjukt illa efteråt, faktiskt så illa att vi var tvungna att sticka så jag fick lite luft. Det är ju inte Mellows fel så jag kan i alla fall rekommendera stället, kanske mer för atmosfären än maten (men creme bruléen måste ni testa!).

KLAGOVISOR

Kunde lika väl ta en tripp till Jerusalem och smyga ner till Klagomuren där jag hör hemma.. bland mina likar så att säga för jag förstår att ni är sjukt trötta på att läsa om mina olyckor vid det här laget. Men det här är verkligen inte min vecka och jag har lite svårt att vara låtsas glättig då jag mest funderar över huruvida skarvsladden till hårtorken räcker till badkaret så jag kan krypa ner där med den som sällskap. Ni fattar.

Imorse hade jag inget val, var tvungen att gå ner på redaktionen med min feber, huvudvärk, rinnande näsa och bomull till hjärninnehåll (kan det vara bihåleinflammation?) - efter min härliga natt med fyra timmars oregelbunden sömn med frossa och ständigt snustorr mun. Ute är det glashalt och trots att jag smög nedför backen till bussen så försiktigt jag bara kunde så sa det plötsligt pang och jag föll som en fura, rätt ner i marken där jag tog emot mig med vänster arm. Och nu.. jäklar, vad det värker i axeln och armen! Det är väl inga brutna/stukade ben eller så men någonting gick definitivt sönder därinne.

Efter en timmes försök att fokusera blicken på dataskärmen lyckades jag till slut spotta ur mig en av de två artiklar jag har kvar innan morgondagens deadline (2700 tecken, vilket tog typ två timmar). Sedan gick jag hem och parkerade mig i soffan framför
House of Sand and Fog. Herregud, vilken deprimerande film.. grät floder. Rekommenderas - om ni känner ett behov av att gråta ut det vill säga. Men helt okej, nästan en fyra!

Imorrn måste jag såklart ner igen och färdigställa det sista, sedan känner jag lite av pressen att jobba på restaurangen på kvällen. Har varit tvungen att tacka nej både tisdag och idag men då A lite retsamt messade typ "Kan du/orkar du eller ska jag fråga någon annan?" så betyder det ungefär "Ställer du inte upp kanske du inte får så värst många pass mer" trots att jag vet att han inte har så värst många andra att vända sig till. Vet inte riktigt hur det ska gå med både flunsan och axeln, kanske får säga nej i alla fall och försöka gå på lördag istället.

Mitt liv är underbart. Imorrn är det fredag den 13 om jag inte tar fel. "Undrar vad det ska hända för 'nå skit idag då?"

DAGENS KOMPLIMANG

Du ser ut som ett bättre fyllo.

Ja, jag mår s**t.


POWERYOGA?

Varför ska det vara så svårt att hitta ett ställe i (Sthlms) city eller norrort som lär ut poweryoga eller någon annan mer fysisk form av yoga? Har tidigare varit och testat på Skandinavisk Yoga- och Meditationsskola men tyvärr var det alltför mycket meditation/andning för min smak, behöver en mer fysisk variant. Vill heller helst inte träna Ashtanga (som ju många kallar för Poweryoga) + att jag skulle föredra ett ställe som enbart är inriktat på yoga (dvs inte ett gym). Många krav har jag.. men är det någon som har tips på ett bra ställe vore jag tacksam!

SJUKLINGEN

Ja, sent omsider drabbades också jag av flunsan! Eller vad det är, vet inte riktigt för det gick så ruskigt snabbt. Under gårdagen (då jag jobbade) kände jag av lite halsont plus att en ordentlig värk i kroppen bredde ut sig under dagen (vilket jag avfärdade som p g a mitt tortyrredskap till kontorsstol). På bussen höll jag på att börja lipa för att jag kände mig så risig och dessutom var jag dum nog att fortsätta förbi min hållplats för att hämta ut ett paket. Naturligtvis lyckades jag missa bussen tillbaka (den vänder några hållplatser efter utlämningsstället och kommer tillbaka samma väg) och fick traska den dryga kilometern hem. Kombinerat med kylan och det tunga bokpaketet bara rasade allt då jag kom hem.. kröp raka vägen ner i ett varmt bad och efteråt drabbades jag av den stora frossan - under varmt duntäcke iklädd tröja, byxor, munkjacka och morgonrock. Sov i omgångar från sextiden, då jag inte satt vid toaletten och väntade på att spy eller kröp ut i köket efter vatten eftersom jag var för yr för att stå upp. Vid 23-tiden klarade jag inte av att ligga i sängen längre eftersom det gjorde så ont i hela kroppen.. kröp ihop i soffan och åt lite glass för att inte svälta ihjäl. Efter ett tag blev det faktiskt lite bättre, tror att febern sjönk undan något (glass hjälper mot allt!). Ringde och sjukanmälde mig imorse, har nog inte feber längre - kanske lite - men känner mig fortfarande risig och har jävligt ont i halsen/öronen vilket är värre än yrseln. Får se hur det blir imorgon, tyvärr är det deadline på fredag och jag har fortfarande saker att färdigställa så tänker åtminstone sticka ner och hämta lite saker att jobba med. Det som stör mig mest är att jag fick tacka nej till att jobba på restaurangen ikväll - behöver ju pengarna! Hoppas på att kunna jobba torsdag/lördag istället, det är nog inte så smart att servera mat om man inte är frisk.. Nu ska jag i alla fall dricka mitt Yogite och krypa ner i sängen tror jag - Djävulen bär Prada lockar!


------

Sjuk. Matt. Fryser. Orkar inte.

When I feel better.

THE VISITOR

Pojkvän på besök till imorgon så tunt med uppdatering blir det av mig tills dess. Svarar på kommentarer då också. Tills vidare får ni i alla fall ha en trevlig trettonhelg (eller vad man nu säger?).

BARNSNACK IGEN

Av någon anledning verkar K och jag snöa in på ämnet barn titt som tätt. Inte som i "är det inte dags att skaffa en telning snart, älskling?" men jag pratar ibland om "mina" aupair-barn i Zürich, han pratar om sin dotter.. och nån kväll sa han t o m (på skämt) att det kanske vore dags att börja prata om vad våra framtida avkommor ska heta. Som jag har skrivit om förut så är det här ämnet inte helt lätt i vårt fall. Även om det är åtminstone 5-10 år kvar tills det är aktuellt med barn för min del så vet han att det stör mig lite grann att han är steriliserad.. tror dessutom att han kanske oroar sig lite över att jag skulle överväga att lämna honom för det. Kvällen i Köpenhamn frågade han helt plötsligt hur jag såg på möjligheten att använda mig av en s k spermabank (rent generellt, men det låg nog lite allvar i det). I Sverige finns det ju inga sådana i ordets rätta bemärkelse (nåja) men det gör det tydligen i Danmark. Funderade lite och kom sedan fram till att för min del skulle något sådant inte vara aktuellt - av flera orsaker:

1. Ska jag skaffa barn med någon jag älskar vill jag naturligtvis att han ska vara pappan. Säger sig självt.

2. Poängtera att ett par använder sig av en spermabank, får barn och en tid senare spricker relationen. Hur enkelt är det då inte för mannen att bara strunta i sitt ansvar och säga att "det är ändå inte mitt barn - you're on your own". Eller överhuvudtaget om man får problem så känns det som om barnet skulle kunna användas som ett "vapen".

3. Man vet ju aldrig vad för "skräp" man kan få. Donatorn kan ju ha sinnessjukdom, cancer eller vad som helst i släkten. Kanske låter ytligt, men det kan faktiskt spela in.

Så nej, ingen spermabank för min del. Vad säger ni? Skulle ni göra det? (Ja, M - jag vet att i t ex din situation är det en annan sak).

Tips för färgat hår

Redken colour extend total recharge
Ett litet tips för alla er med färgat hår är Redken Color Extend Total Recharge. En dryg spray som används i nytvättat, vått hår - låt det sitta i ca 1-2 minuter. Kan sköljas ur eller låt vara kvar för extra skydd (brukar skölja ur det själv). Oavsett om färgen tappat stinget eller du bara vill ge den ett litet extra lyft så funkar det toppen - tar verkligen fram färgen + att håret blir hur mjukt som helst. Har räddat mig den senaste månaden då färgen har varit dassig och tid att fixa till den inte funnits. Rekommenderas varmt!

STRESSUTSLAG?

Stackars K som var tvungen att avbryta sin semester i Barcelona för snabbisflyg till Gbg i jobb. Bilen blev kvar därnere såklart Röda läpparoch ska hämtas någonstans på Jylland på lördag eftersom kompisarna han åkte med kör hem den. Imorrn kväll tar han flyget till Stockholm, kommer in och hämtar mig på restaurangen (om jag jobbar, annars kommer han hit direkt). Fredag har han möte här och resten av dagen är vår. Lördag flyg till Köpenhamn - därifrån till Jylland - sedan köra tillbaka till Gbg igen. Poor poor busy K. Men lyckost mig som får kramas lite med honom! :)


NOJJA

Idag känner jag mig som en liten köttbulle.. jag som aldrig varit den som hängt upp mig speciellt mycket på min vikt / figur. Jag är helt normal, i så fall åt det smalare hållet, och har aldrig haft några större problem på det området (med undantag för mellan- och högstadiet då ju "alla" skulle tjata om hur tjock man var helst hela tiden + då jag var 19 år och gick upp 10 kg under 4 månader utomlands). Har ju känt att jag kanske frossat lite väl mycket under helgerna som varit och har ju som ett av årets mål att skärpa till mina matvanor något. Så varför känns det just idag som om jag har ätit ett kg smör som satt sig på höfterna och baken? Antagligen beror det väl på mensen + att klädseln idag är rätt osmickrande för figuren - svarta raka "citybyxor", rosa top + munkjacka samt platta skor med pytteklack (känner mig alltid smalare i höga klackar). Hoppas på bättre "figurdag" imorgon..

ETT MYSTERIUM...

.. är dessa tomtar i Jehovas Vittnen som av någon anledning slår läger vid pendeltågsstationen här i förorten på mornarna ett par gånger i månaden. Jag förstår att syftet är att sprida budskapet och Vakttornet men hur de alls kan tro att någon människa som inte gärna öppnar dörren för dem i vanliga fall ska vilja stanna och lyssna en iskall januarimorgon då det är brådis till jobbet övergår mitt förstånd. Åtminstone går jag en omväg för att slippa!

I.d

I.d

Inspirerad av Englas fantastiskt rosiga kinder på den här bilden kunde inte heller jag låta bli att investera i i.d skin enhancer nyans warmth. Hoppas på att den inte är för mörk för mig.. Nu är den i alla fall hembudad och betald så det ska bli spännande att testa då den kommer. Utvärdering kommer då..

SNOOZANDETS FÖRBANNELSE

Kanske borde lägga till ett löfte på listan.. sluta snooza i typ en timme varje morgon! Det blir liksom lite bråttom sen då..

EN URSÄKT

Till dig som tog illa vid dig över något jag skrev här: förlåt

ÅRETS..

Alla har gjort den.. såg (och tog!) den nu senast hos Maria. Här kommer därför min lilla sammanfattning av året som gått.

Det bästa som hänt:
Dött lopp mellan flytten tillbaka till Sthlm i januari och mötet med Klaus ♥ i maj. Det förra för att det var något jag skulle ha gjort mycket tidigare, trivdes inte speciellt bra i Skövde och utbildningen var inte precis vad jag hade tänkt mig för att ta till i underkant. Det senare för att det var riktigt bra för mig att äntligen få vara med någon som visade vad han kände och gjorde mig lycklig. Helt enkelt skönt att slippa det evinnerliga dejtandet och hattandet fram och tillbaka och träffa någon på lite mer fast basis.

Det sämsta som hänt:
Rent karriärmässigt var kanske arbetslösheten inget vidare lyft fast egentligen har jag inte lidit så värst av den själv - tyckte det var rätt skönt. Dessutom jobbade jag ju extra på restaurangen så ekonomiskt gick det ihop ändå. Att hunden Casey (som jag haft sedan 13årsåldern) var tvungen att avlivas var inget kul alls. Påskhelgen var jag med om en rätt obehaglig upplevelse hemma hos psykopaten M som skakade upp mig rejält i ett par dagar därefter.

Det konstigaste som hänt:
Hm.. "lyxträffarna" ett par gånger i månaden tillsammans med J mellan februari och maj var riktigt suspekta och inte alls likt mig såhär i efterhand.

Det turligaste som hänt:
Praktikplatsen på tidningen som blir fast jobb i slutet av januari (fast det är massa strul med det just nu - jobbigt!) halkade jag verkligen in på på ett bananskal! Kanske visar sig bli mitt avstamp i karriären.

Det roligaste som hänt:
Att jag slog mig in på bloggandet naturligtvis! Har gett mig massor - både i form av nya kontakter (jag älskar att läsa om andras liv!) och för att det är otroligt skönt att ha ett forum att skriva av sig i. Vare sig det handlar om personliga problem eller "i-landsproblem".

Det bästa jag köpt:
Mp3-spelaren. Har dessutom frossat riktigt i både smink, hudvård och hårvård under året - nu är badrummet proppfullt!

Den roligaste festen:
Jag har faktiskt festat rätt lite under året. I våras tog jag och några tjejer en dagskryssning till Åland, släppte loss på båten.. och då vi kom tillbaka till stan på kvällen drog jag och en tjej till på Kellys. Hon blev rätt snabbt trött så jag stack vidare själv och mötte F + vänner till honom på Ljunggrens. Vi drog sedan vidare till Mondo och natten avslutades hemma hos goa goa F med ett av de bästa sexen ever :) På det hela taget, ett sjukt roligt dygn!

Den bästa semestern:
Inte haft någon "riktig" semester så jag måste naturligtvis säga helgen i Köpenhamn med Klaus då vi träffades!

Det bästa jag fått:
Jag har fått tillbaka mitt liv. Pretto sak att säga, men faktum är att det känns så. 2002 var det värsta s**tåret av dem alla, 2003 var inte så mycket bättre, 2004 var trist som f*n men 2005 har varit ett riktigt bra år! Hoppas på detsamma inför 2006!

VÄRKEN

Inte alls dunderkul att sitta på obekväm kontorsstol med molande pre-mensvärk i magen som också ger sig på ryggen och känna pressen att prestera åtminstone ännu en färdig artikel idag. Då man dessutom hänger upp sig på varenda litet ord á la perfektionisten Ellinor och tillåter tankarna att vandra iväg på annat håll stup i ett.. (Hm, måste handla auberginer och zucchini.. skicka tackkort till släktingar.. om man skulle se på en film ikväll..) - skärpning!

SAKNAR..

Nästan lite lipsill då K ringde för nån timme sedan från Toulouse.. på väg mot Barcelona (avundsjuk!). Inte pratat på nästan en vecka - inte heller vid tolvslaget på nyår av förklarliga skäl - eftersom byn där de befunnit sig saknat täckning, han har sms:at via nätet. Berättade att hans nyårslöfte är att vi ska träffas mer.. - vilket jag tänker hålla honom till sa jag! - och då jag informerade honom om att han finns med i ett av mina med tyckte han att det var det bästa löftet jag kunde gett. Får se när vi ses nästa gång då, trots löften hit och dit.. saknar!

STÖRSTA MÖJLIGA TYSTNAD

För 47 minuter sedan (41 beroende på om man tittar på datorklockan eller mobilen) kom jag till jobbet, kokade lite te och åt medhavd smörgås till frukost. Ingen var då här vilket var lite märkligt eftersom redaktionschefen är en morgonpigg typ som har för vana att sitta här redan vid halv 9-tiden. Nu då klockan snart är 10 har fortfarande ingen kommit, inte heller ansvarig utgivare/ägaren som jag vet har Rotarymöte på måndagar men ändå brukar ta sig hit till 9. Är det någon helgdag idag jag inte känner till? Är det kollektiv sovmorgon som ingen informerat mig om? Väntar väl vidare jag då..

Uppdatering:
Redaktionschefen var ledig till onsdag (vilket ingen kände till) och den andre killen raglade in vid halv 11-tiden, fortfarande lätt utmattad efter nyårseskapaderna av allt att döma..

MUMIEHUNK

ArnoldVosloo

På fyran i detta nu.. "The Mummy Returns" med Arnold Vosloo som Imhotep. I mina ögon.. hunkig som få och enda anledningen till att jag trots allt kikar för vet-inte-vilken-gång-i-ordningen (själva filmen är rätt larvig).


DÅLIGA BESLUT

Vad är det som händer?!

MamselamsenFamiljeliv?

Ska alla mina favoritbloggare lägga ner? Bara för att det är nytt år behöver man inte fatta sådana där beslut.. inget roligt alls ju!


JUMP AROUND

Klaus igen

Klaus hoppade in det nya året från 4000 meters höjd i södra Frankrike. En rivstart som heter duga!


NANADEBARY

Nanadebary
Magasin i Köpenhamn fick jag äntligen chansen att testa parfymen Nanadebary (den rosa varianten) som jag länge varit nyfiken på. Doften beskrivs som: Celebrate sophisticated sensual femininity. A perfect balance of lily, calabrais jasmine, bourbon vanilla, ginger and nutmeg. A hymn of sensuality with notes of cloves, musk, myrtle and sandalwood. Tidigare har bl a Sessan skrivit om den.

Priset var rätt saftigt såklart, ca 500 DKK för den lilla flaskan (utan "puff") och 700 DKK för den stora. Snäll som han är erbjöd K sig att köpa den lilla åt mig.. tackade nej eftersom jag inte var säker på att den kändes helt hundra efter bara ha testat den en gång. Nu i efterhand ångrar jag mig såklart - hur dum var inte jag?! Gratis är gott och det var faktiskt parfymen också.. jäklar!

NYÅRSLÖFTEN 2006

Naturligtvis gick inte heller nyår 05/06 till historien som ett av de mer minnesvärda.. jag har aldrig firat en riktigt lyckad nyårsafton - varför? - utan av någon anledning är just den kvällen alltid förknippad med en massa ångest för min del. Lovar alltid mig själv (precis som efter varje jul) att "nästa år ska det minsann bli andra bullar av, då ska jag fira som jag vill - med den/de person/-er jag känner för att tillbringa dagen med" etc etc. Och det slutar såklart alltid med wishful thinking för året efter är det samma visa igen. Hur som helst, igår kväll grät jag bara en liten skvätt och funderade bara en kort stund på att gå upp och ställa mig på motorvägen så det får väl anses som en förbättring jämfört med året innan. Det är allt jag säger om det, var så beige att jag väljer att istället blicka framåt mot det nya året.. har funderat ihop en hel drös nyårslöften som jag tänker göra mitt allra bästa för att hålla för en gångs skull (också wishful thinking men tänkte att jag skulle låta mig invaggas i falsk trygghet fram till.. säg trettondagen åtminstone).

Så, under nådens år 2006 tänker jag helt bestämt:

1. Börja träna
Mitt "sluta röka"-löfte. Nej, jag behöver inte alls gå ner i vikt (även om jag nog lagt på mig nåt kg under julhelgen, vilket ingen ser en skymt av påstår de) men skulle må väldigt bra av att röra på mig mer än vad jag gör/hinner. Det behöver inte alls vara gym 3 ggr/veckan el dyl men skulle nog både sova bättre och kunna koncentrera mig mer på vad jag gör om jag blev lite mer "sportig". Börja i långsam takt (typ promenader till jobbet) och sedan öka på är min plan.

2. Förbättra mina matvanor
Kopplat till första löftet, skulle må klart mycket bättre av en något förändrad kosthållning. Är en kolhydratjunkie och tänker börja med att försöka skära ner på allt bröd, ris, pasta etc som jag sätter i mig. Åtminstone kvällstid först och främst. Behöver äta mer frukt och grönsaker också. Och få i mig mer vätska.

3. Bli bättre på att hålla rent och snyggt här hemma
Dålig på att plocka undan saker efter mig ibland.. jag som är så perfektionistisk i övrigt och mår bäst av att ha ordning omkring mig. Måste bli bättring så slipper jag panikstäda varje gång jag får besök.

4. Fundera över mina mål i livet
Oj, oj - big one! Jag vet fortfarande inte vad jag vill göra.. och journalistkneget känns inte helt rätt (även om det är en "stor chans") så det är dags att försöka komma fram till vad jag vill med mitt liv egentligen. I stora drag åtminstone.

5. Bli bättre på att höra av mig till viktiga människor i mitt liv
Återuppta kontakten med viktiga människor jag tidigare mist den med då jag varit för asocial och uppgiven för att orka ta tag i någonting (läs: en stor del av tiden i Skövde).

6. Satsa på min relation
En självklarhet.

7. Skära av alla känslomässiga band till en viss person en gång för alla
Redan till kanske 75% genomfört eftersom jag slog alla blå dunster ur ögonen under 2005 och konfronterade mig själv med det faktum att det aldrig någonsin kommer att bli vi två. Ser det som alla andra har sett hela tiden: var det meningen att det skulle ha blivit någonting hade det redan blivit det (det har gått 3 1/2 år!), trots alla bedyranden (fortfarande!) att han tror det kommer att bli vi har han inte gjort ett dyft på hela tiden för att få det att bli så. Och det var aldrig upp till mig - det var honom jag väntade på. Fullständigt bortkastade år som jag kunde ägnat åt annat än att vara olycklig för hans skull. Så nu satsar jag på den andra mannen som är kär i mig och vill vara med mig. Trots att "en viss person" agerar olyckskorp och inte skräder orden då han anser att jag satsar på fel häst.

Det var väl de stora så att säga.. sedan tillkommer givetvis små parenteser av mindre vikt typ

- Sluta köpa skräpkläder från
H&MRowells du ändå inte vill ha och som faller i bitar efter 1/2 år
- Sitt inte och slösurfa då det finns bättre saker att ta sig för
- Lär dig att sminka snygga sotiga ögon
- Bli bättre på att sköta om dina skor
- Rengör dina sminkborstar oftare

Hm, då ska jag väl vara redo för 2006 då..