Är det konstigt att man längtar bort någon gång..?

Nej, jag ska inte blogga.. men vad gör man då man är hemma från jobbet med migrän, boken nästan är utläst och man febrilt håller på de sista Heroes-avsnitten för att man inte vill att de ska ta slut..?

Jag håller på att implodera. Vill bort-bort-bort! Resenerven ömmar rejält och det är så satans frestande att bara ta den för dagen nyinkomna lönen och boka en enkel till Tokyo, Sydney, Hongkong, Kapstaden eller något annat som lockar. Tycker inte om den här vuxna attityden jag lagt mig till med som gör att jag känner ett behov av att hålla alla ägodelar jag samlat ihop genom åren omkring mig, att ha en stadig bostad, att ha ett jobb med en regelbunden lön.. ansvaret att betala hyra, mat och räkningar.

Jag vill göra som min vän Kate. Kate är från Australien och vi träffades för åtta år sedan på kibbutzen i Israel. Kibbutzvolontär var bara ett av stoppen på hennes resa världen runt då hon jobbade sig fram för att ha råd att komma vidare. Engelsklärare i Ungern, au-pair i Österrike, gud-vet-vad i Edinburgh, vingård på Nya Zealand.. Det var ett tag sedan vi hade kontakt så jag vet inte om resan fortfarande pågår.

Älskar Köpenhamn, det gör jag verkligen, och det är här jag vill ha min bas men jag tror att jag måste få komma ut då och då för att hålla rastlösheten i schack och känna att jag upplever någonting. Och då menar jag inte en veckas charter i Grekland om året.

It's not the end

Tiden och lusten att blogga finns inte för tillfället och därför tar jag nu officiellt en paus. Inom den närmaste månaden är det helt enkelt lite väl mycket som sker i mitt liv. Två veckor kvar på jobbet innan semestern och under den tiden blir det hektiskt med troligtvis flera sena kvällar. Samtidigt ska det hinnas med att hitta en ny lägenhet då jag flyttar två veckor efter att vi kommer tillbaka från var-vi-nu-åker (Grekland? Italien?).

Jag kommer igen. När vet jag inte men början av september då allt börjar falla på plats är kanske ingen dålig gissning. Sköt om er så länge!

YouHeShe

image662
Fantastiska
YouHeShe har udsalg (bra sådan!) och jag vill ha allt!

Ge mig..

.. härliga väskan i kalvläder från Vanessa Bruno
.. söta klänningen från Engbirk
.. vackra platåskorna i silke från Maloles

Flirtkulan

Pojkvän gör Indonesien (& jobbar lite då) - just nu med diarré, stackaren! - och jag saknar massor såklart.. Lite granna tröst att ha en virtuell Tvättbjörn (kan vi kalla´n) som kan få sitta där på andra sidan MSN, se snygg ut och säga snälla saker. Bara på låtsas såklart.. chatta får man. Inget mer! En pytteliten citronfjäril får man ha i magen med.


Mangoshop

image661
Som så många andra webshopar har
Mangoshop sommarrea och jag passade på att slänga in en beställning förra veckan på skorna ovan (fast pumpsen i grått) + en välbehövlig vit bastop. Allt för lite drygt DKK 500:-, ingen frakt eftersom ordervärdet var > 340:-.

Tror jag lade beställningen sent på tisdag kväll - redan på torsdag förmiddag ringde DHL och meddelade att de skulle komma med paketet till kontoret. Det kallar jag snabb leverans ända från Spanien! Tråkigt nog passade inte någon av skorna.. båda i strl 37 men sandalerna var för stora och pumpsen för små :(

Nu har Mangoshop den eminenta servicen att man kan lämna tillbaka plagg man köpt i deras webshop även i butikerna, varför jag traskade ner på Ströget efter jobbet och fick det fixat på två minuter - pengarna sätts in på kontokortet man betalade med. Nu råkade jag dock tycka så mycket om båda skorna att jag beställde dem igen, nu i rätt storlek och paketet lär väl komma imorgon eller på tisdag.

Sammantaget - högsta poäng till Mangoshop för snabb leveranstid och bra service!

Två dagars frihet!

Har nog aldrig varit så glad över att det äntligen är fredag som idag! Den trettonde eller ej (försov mig förresten imorse, bra början på den dagen). Den här veckan har varit mardrömslik och än värre blir det nästa vecka då ännu fler kunder lär ringa och skälla på mig för att vi inte fått ordning på SAP-hel***et, två veckor efter övergången. För kaos är det. Fortfarande. Men det tänker jag förtränga nu i två härliga dagar och bara njuuuuta av helgen..!

Firade då jag slutade kl. 16 genom att åka till Frederiksberg Centret och köpa två hg Jelly Beans för nästan femtio kronor. Och en bägare B&J. Oh My Apple Pie! och Cookie Dough. För den intresserade. Sedan har jag sett ett avsnitt av gamla Top Model Scandinavia-omgången, ett avsnitt Las Vegas och ett avsnitt Project Runway, säsong 3. Och ätit jordgubbar med flödeskum. Nu ska jag krypa i säng och läsa lite Stieg Larsson.

Det var min fredagskväll. Förlåt.. är hemskt dålig på att svara på kommentarer just nu. Men jag ska. Imorgon. Natti natti!

Les Miserables

Miserabla jobb! Ingenting fungerar (läs: SAP) - kunderna är arga, säljarna är arga.. och jag är j**ligt arg! Går därifrån med huvudvärk varje dag som det är nu. Och somnar hemma i soffan av ren utmattning efter att ha försökt parera alla utskällningar.

Jag trivdes på mitt jobb. Nu vet jag inte längre.


The good old days

Under torsdagskvällen i Stockholm passade jag på att träffa Föredettingen i Upstairs Barhotellet där jag bodde (vilken jag även kan tacka honom för!). Det var.. intressant - i brist på bättre ordval. Vi har känt varandra i nästan precis fem år, varav vi inte träffats på ett år och nio månader efter att de tre åren dessförinnan ha haft - i alla fall i perioder - en rätt nära sorts relation. Absolut ingen konventionell parrelation, men en relation.

Det gör det rätt svårt att veta hur man ska förhålla sig till varandra nu. Han är fortfarande den som vet mest om mig av alla, åtminstone på ett mer intimt plan. Det tog väldigt långt tid innan jag accepterade att det aldrig skulle komma att bli vi på riktigt, men idag är jag glad över att vi fortfarande har en bra kontakt. Jag tycker om honom som person och numera ser jag också hans negativa sidor som jag förträngde under så långt tid. Och accepterar dem.

Han såg i alla fall bra ut. Snyggare än jag mindes honom. Nu får det inte gå två år igen, väl?

Begravningen

Den var.. vad säger man, fin? I Fors kyrka, Eskilstuna med efterföljande fika och - väldigt majonnäsig - smörgåstårta i församlingsgården. Ca 25 gäster, mest släkt men även tre gamla bandmedlemmar från Baden-Baden. Under själva gudstjänsten.. väldigt mycket omotiverat Gudssnack från prästen som annars var kul och trevlig. Brorsan hade skrivit ett väldigt bra tal + att Streets of London spelades. Det var väl det. Nu ska askan strös i en minneslund. Och det är rätt skönt att det är over and done with.

Mobillistan

Hittade en rolig pryl hos Punaniii.

Gå in på inkorgen och tryck uppåt två gånger. Vad står det i det sms:et?
Vill bara säga att jag är mycket kär i dig.

Tryck därefter uppåt tretton gånger. Vem har skickat det sms:et?
Dansken. Ett rätt dirty sådant.

Vad står det i sms:et under?
Vet inte om du fick min mess så jag skriver igen. Oooh Vilken mess du gjorde mig ur kåt.. ;o) Jag hade en mysig kväll i går. Jag sov över och vi var i skogen idag på en lite expedition. Och jag har inte flirted. Massor av puss och xxx. Saknar dina vibes.

Vem skickade det sms:et?
Take a wild guess. Dansken såklart! Märks på stavningen om inte annat..

Vilka sms gör dig gladast?
De oväntade från Dansken då han bara vill skicka en godnattpuss eller berätta hur mycket han tycker om mig..

Hur många sms har du i inkorgen?
*ska räkna* Femtiosju. Vilket troligtvis beror på att jag raderar i stort sett alla utom de jag vill behålla från Dansken och nån mer.

Vad står det i ditt trettiofjärde sms?
Just kommit hem. Har fått tid till hejsa kontroll i morgon på carlgrenska och var oxå up det med mina små babyer. Åker till england på fredag. Men vi ska jo oxå träffas. Må se vad jag kan fixa till. Vi kan väl pratas vid i morgon. Varma puss Klaus ;)

Nu när du ändå är där mitt i allt.. tryck neråt fem gånger. Vad står det?
Ohhhh + en bild med hjärtan

Vad står det i det femtonde mottagna sms:et?
Det håller jag för mig själv. Från Föredettingen.

Och i det tredje?
Vill inte heller avslöja..

Vad står det i ditt mest privata sms?
Dirty saker

Vilket är det gulligaste sms:et du någonsin fått?
Utan konkurrens något från Dansken. Sötnöten!!!

Vad har du för mobil?
En SE K705i som jag fick i present av en gammal bekantskap. Vill ha ny!

Stockholm calling

Imorgon tar jag kvällsflyget till Stockholm - Eskilstuna för en kortisvisit på 1 ½ dygn. Det blir roligt att träffa familj etc igen - om än i samband med något så deprimerande som en begravning - men själva tanken på att åka tillbaka till denna kalla stad med sina robotliknande människor gör att det tar emot. Det kanske är illa av mig att säga så, men det är för att jag vet nu att jag aldrig någonsin kommer att vilja flytta tillbaka. Inte till Stockholm, inte till Sverige. Stockholm lobotomerar dig stilla men säkert så att du ska passa in i ledet bland alla andra kalla, ovänliga, inskränkta människor med hopknipna läppar och tomma, stirrande blickar. Det skrämmer mig och jag vill inte bli en av dem. Nu generaliserar jag.

Planerat schema för besöket:

Torsdag 19.45: Landar. Arlanda Express in till stan och vidare till
Clarion (tack, du vet vem du är)
Ca 22.00: Återträff med Föredettingen. Nån drink, ett glas vin..?
Fredag 9.30: Daniel och Elenore hämtar. Bilfärd till Eskilstuna.
13.45: Begravning med efterföljande lunch/fika.
Sover hos farfar.
Lördag fm: Kanske ut en sväng på stan. Skor? Make up store?
Ca 12.00: Tåg till Norrköping för vidare färd hem till Köpenhamn. Hurra!!!


Ettor och nollor

Min lilla Acer sjunger på sista versen. Den har segat rejält ett bra tag nu, och enligt Dansken som lekte datordoktor i helgen så är det bara en tidsfråga innan den skär ihop helt. Är ju i och för sig tre år gammal vid det här laget så något annat är väl inte att vänta. Laptops har kort livslängd.

Hur som helst tillåter min ekonomi f n inte klumpköp i form av en ny dator. Därför funderar jag på att ansöka om ett privatlån på kanske 10.000:- hos min bank. Betydligt bättre deal än elektronikföretagens ockerräntor på finansieringslösningar. Blir jag beviljad lån är det så dags att börja fundera på vilken dator jag ska köpa.

Kravspecifikation:
- Minst 120 GB hårddisk och 1 GB (?) RAM-minne
- CD- och DVD-brännare
- Helst Bluetooth
- Wlan
- Windows XP (men det inser jag är så gott som ett omöjligt krav numera)
- Gärna snygg = silverfärgat skal

Några tips?
Den här från LG ligger bra till! Gör LG bra datorer? Vore ju dessutom himla smidigt att kunna köpa via Danskens företag och slippa momsen.

Jelly Beans

image660

I sockerchock. Var i Frederiksberg Center och kollade skor efter jobbet (slog nästan till på ett par silverfärgade pumps) och sprang då på en butik som sålde Jelly Beans. Eller, "Jelly Belly" snarare... "smaller, softer and brighter". 1 hg för 25:-. Det är rätt många bönor det.

Goda smaker: Buttered popcorn, Cinnamon, Cream soda
Keep away: Peanut Butter

You try going through it once a month

Röda veckan pågår för fullt och eftersom jag är av den åsikten - vilken säkert många med mig delar - att tampong är ett otyg nattetid om man inte vill vakna med.. skavsår.. så brukar jag välja det andra alternativet då. Fine by Dansken.

Men i natt innan vi skulle sova kallade han mig Mitt lilla blöjbarn. Uppskattades inte.


Detta har hänt

Kort uppdatering:

- Flyttat till Frederiksberg. Saker man kan konstatera: 1) Hur i all världen ska jag kunna vänja mig vid ett brummande akvarium om nätterna..? 2) Vilka benmuskler jag kommer få av att ränna fyra trappor upp och ner varje dag. 3) Stort kabelpaket - kanske jag nu faktiskt kommer börja titta på tv.

- Stora problem med Internet! Just nu snyltar jag på en grannes trådlösa, extremt låg signalstyrka. ADSL med Tele2 i vanliga fall (vilket jag betalar för) men det går inte att förnya IP-adressen, därav ingen anslutning. Någon som är lite haj på sådant och vet hur man gör?! Annars lär det bli rätt tyst från mig framöver..

- Planen för sista lediga dagen från jobbet: åka tillbaka och städa ur gamla lägenheten.