NATTENS FILMFRÅGA

Sitter man och funderar febrilt över en sådan här sak mitt i natten är man med all sannolikhet inte riktigt klar i bollen. Men i alla fall.

 

Någon som vet vad i all världen den där filmen heter som kom för ett par år sedan... fransk... ska vara väldigt obehaglig... handlar om en våldtäkt och hämnd tror jag... börjar på C eller D...

 

Jag blir tokig! GAAAH!

 

EDIT sen: Kom på det (letade upp den snarare), den började inte alls på C/D utan heter "Irreversible". Slänger ut en fråga om det är någon som sett den då istället, så man vet om den är värd att lägga på sin Boxmanlista...


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Lägg den på din boxmanlista, fröken, omedelbums. Väldigt stark historia, den omtalade våldtäktscenen är obehaglig utan att vara smaklös, filmens berättarteknik stärker den och så är det ju faktiskt grymt bra skådisar i filmen.

Så, uhm, kort sagt, kör hårt.

Postat av: Sandra

Är det inte den man får se en persons huvud bli helt krossat? Den gick på canal + för ett tag sen...

2005-08-10 @ 10:02:17
URL: http://donnasandra.blogg.se
Postat av: stella.

filmen berättas baklänges tror jag.........har inte sett den själv eftersom jag fruktar att den är sjukt jobbig att titta på, men säkerligen mycket bra. får väl ta mej i kragen nån dag när man känner sej stark....tror den fick pris för bästa film på stockolms filmfestival för typ två-tre år sen.....

2005-08-10 @ 11:54:38
Postat av: sparris

Tror inte jag lägger våldtäkter i facket "underhållning" i mitt huvud. Pallar inte.

2005-08-10 @ 12:38:10
URL: http://www.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Fredrik: Du fick det nästan att låta som en skymf att INTE ha sett den, så nu kör jag på ditt råd - tackar :)

Sandra: Okej, DET låter inte så trevligt...!

Stella: Ja, man ska nog inte ha en dålig dag då man ser den.. men så ska det ju vara med bra filmer, de ska beröra en psykiskt med..

Sparris: Nej, underhållning lär det nog inte vara.. men förhoppningsvis tänkvärt..

2005-08-10 @ 13:23:18
Postat av: Fredrik

Ellinor: Then my work here is done :)

Stella: Den är sjukt jobbig, inget snack om saken, och den effekten är en av sakerna som gör mig förtjust i filmen. Jag älskar filmer som verkligen lämnar mig berörd, som får mig känna, även om det är jobbiga känslor. Jag har aldrig mått så illa, fysiskt illa, av en film som när jag såg Requiem for a Dream, och det är en av mina favoriter.

Sparris: Nej, det är knappast en rulle som passar bäst när man vill koppla av i soffan efter en jobbig vecka, men jag tycker nog absolut att det är en film som bör ses. Vare sig man gillar den eller inte är det en intressant film. Om man så är lite mer filmtekniskt intresserad av t ex klippning, eller kanske ser på den ur en feministisk vinkel, finns det något för dom flesta att diskutera.

Jodå, jag älskar film och att diskutera ämnet. Märks det? :)

2005-08-10 @ 15:23:07
URL: http://adolvsson.com/
Postat av: Louise

Ellinor: Nu verkar du ju redan ha beställt den, men min tips kan bara bli: sen den inte. Det är den absolut värsta film jag sett. Jag var tvungen att gå ut i köket. Fruktansvärd. Fast du kan ju vilja se den ändå alltså. Det värsta tycker jag är, att sådant som händer i filmen faktiskt sker på riktigt. Usch, jag vill inte tänka på den så här i efterhand, men nu ska jag inte skriva mer! :)

2005-08-11 @ 09:49:12
URL: http://alltljuspamig.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Louise: Beställt den har jag inte gjort, bara lagt den på min Boxman-lista (där hyr man ju). Tror jag ska göra ett försök att se den ändå bara för att ha gjort den, blir den för obehaglig får jag blunda eller stänga av (är iofs lite känslig..). Ska nog se till att inte se den ensam iaf efter vad du skrev..

2005-08-12 @ 19:00:01
Postat av: whippet

Bais Moi... Är det den du tänker på?

2005-08-12 @ 23:50:29
Postat av: Ellinor

Whippet: Nej då, inte Baissez-Moi - det var Irreversible jag menade.

2005-08-13 @ 00:40:17
Postat av: whippet

Åhh Jag får kolla in den någon dag.

2005-08-13 @ 23:48:23
Postat av: Ellinor

Whippet: You do that - det ska ju jag med som sagt...

2005-08-15 @ 12:12:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se