DAGENS I-LANDSPROBLEM

Varför ska ICA nödvändigtvis proppa en massa mandelmassa i sina lussekatter?! Det är ju superäckligt.. inte informerar de om det någonstans heller - "Lussekatt med superäcklig mandelmassa i - köp 4 st för endast 20:-" borde det stå. Att jag inte bara pep in på Coop och köpte deras läckert fluffiga katter istället.. Vilka problem jag har! Nu ska jag försöka sova i grannens very loud music (de sjunger med också, förut till "I'm so exited" oh-my-GOD!). Förresten fick jag veta i förrgår att det är en myt att man "får" ha en fest i månaden och spela hög musik. Man får aldrig spela musik så högt att det är störande, oavsett vilken tid på dygnet det än är. Ni ser, jag är en liten tant. Kanske ska hålla tyst till nästa gång det är min tur..

Kommentarer
Postat av: mkäj

bara funderar på hur man skulle bevisa att "det var minsann 28 dagar sedan förra festen" om det var en-gång-i-månaden-är-ok?!

2005-12-10 @ 00:27:38
Postat av: Jenny

Hej, läste precis din kommentar på min blogg så jag tänkte kika runt lite här hos dig.

Och visst är Zürich en härlig stad - inte allt för olik de svenska motsvarigheterna. Det jag för det mesta hänger upp mig på är (förutom den helt obegripliga schweizertyskan...) just byråkratin och att allt ska vara så omständigt. Men jag antar att vi svenskar är rätt vana vid det ;-)

Av ren nyfikenhet, var bodde du i Schweiz och var det länge sedan?

MVH

Postat av: Ellinor

Mkäj: Hahaha, precis.. det skulle nog vara svårt. Men det är ju en myt som nog de flesta tror är sann - att ibland är det "okej" att väsnas..

Jenny: Jag bodde i Erlenbach strax utanför Zürich, på ena sidan om sjön.. efter Zollikon och Küsnacht om du känner till området. Det var augusti 2000-juli 2001. Som tur är fick jag lägenhet, mobil, bankkonto etc fixat åt mig så jag behövde aldrig tampas riktigt med den schweiziska byråkratin (förutom då det gällde uppehållstillståndet).

Ett tips om du vill träffa svenskar (som du kanske redan känner till) är att gå till Svenska Kyrkans träffar på måndagar (var det då jag bodde där). Sedan finns ju festerna på "Nordiska" som det kallas - nordiska roddklubben - som brukar vara kul! Läste att du redan varit på Nelsons, dit brukade vi gå jämt och ständigt - saknar det lite kan erkännas.. Finns också en pub (som jag tror hette Oliver Twist?) i den gamla delen dit det går en hel del svenskar, engelsmän etc. Hur länge ska du bo i Zürich förresten, är det på obestämd framtid..?

2005-12-10 @ 10:12:59
Postat av: Lisah

Coop tar alltid ICA med hästlängder!!!

2005-12-11 @ 11:21:49
URL: http://lillalisah.blogg.se/
Postat av: ruby

sjuelvas (7-11) lussekatter är dock godast av dem alla..har slutat baka och frossar i köpta iställer

2005-12-11 @ 19:51:37
Postat av: Ellinor

Lisah: Icke! Endast på lussekattsfronten.. gillar inte Coop i vanliga fall - dyra!

Ruby: Samma här.. borde kanske testa SevenElevens då - tack för tipset!

2005-12-11 @ 20:57:27
Postat av: Kimmi

Som den nötmissbrukare jag är underar jag givetvis varför min ica affär inte har några mandelmasselussebullar. SkitICA!

2005-12-12 @ 12:30:21
URL: http://www.kimmi70.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se