Det kom en kommentar...

... från Ilias: "Hinner ni aldrig fika när ni är ute och shoppar? Om ni fikar, var går ni då? Rekommendera gärna något ställe".


Personligen måste jag erkänna att jag inte är någon driven "fikare". Visst, jag sitter gärna på något café med en vän och skvallrar i ett par timmar men att hänga på ett rökigt (åtminstone förr i världen) fik med en kopp kaffe och en cigg (inte för att jag röker) halva dagarna som en del (kanske först och främst "ungdomar" på sisådär 16-20 år) verkar ägna sig åt - nej tack!


Om och när jag fikar föredrar jag caféer som är en mix av "trend" och gammalt hederligt konditori. Har lite svårt för hela den här Waynes Coffee-grejen, vilket kan hänga samman med att jag överhuvudtaget inte dricker kaffe utan te. Det gör liksom hela det här fikandet så mycket mer ospännande då man inte kan prova sig fram i träsket av macchiato, vaniljlatte, frappé och allt de hittar på. (Dock testade jag något sorts iskaffe på 7Eleven av alla ställen för några månader sedan. Inte så pjåkigt)


Som nu måste ha framkommit har jag alltså inte järnkoll på Stockholms alla caféer och därför lär Ilias - som verkar vara en frekvent fikare - knappast finna mina små tips särskilt upphetsande. Men okej, bland de ställen jag faktiskt återkommer till hittar man t ex:

  • Café Dolce, Götgatan (Där C & jag faktiskt KUNDE hänga i timmar för några år sedan, bland kedjerökande tonåringar och en och annan poet/poetissa med skrivblocket i högsta hugg. Himmelsk morotskaka.)
  • Vivels, Kungsgatan (Genomgått en välbehövlig uppfräschning rätt nyligen - testa "loungen" en trappa upp. Goda bakverk/mackor/sallader.)
  • Mojo, Adolf Fredriks Kyrkogata (Lite väl hög volym, men trevligt och gottigt!)
  • Café Fix, S:t Eriksgatan (Sjyst stämning)

Var/hur fikar ni? Inte bara i Stockholm såklart!


Kommentarer
Postat av: Jonna

Igår fikade vi på finfina Ebbas fik, www.ebbasfik.se. Mååånga mil från Stockholm...
:)

Postat av: Anna

ja ebbas i helsngborg e supernajs, nu på sommaren, med bakgården och världens godaste paj!!! men café annorledes funkar det med! men allt ligger givetvis i helsingborg!

men nu i sommar är det ju glass på stranden som gäller, och godaste glassstrutarna med hur mycket glass som helst i en kula köper man på vanilj och hauffes, återigen i finfina staden helsingborg=)

2005-06-19 @ 22:27:44
URL: http://mandalaya.blogspot.com
Postat av: Ilias

Jag själv är ingen långtidsfikare och vill egentligen bara ta en god kopp kaffe. Jag håller med om att det finns för många konstiga val av kaffe. Hela Wayne's-kulturen har gjort så att det dricks mjölksoppa (4 dl mjölk) istället för en kaffe med mjölk.

Mer om det i ett senare inlägg :)

2005-06-20 @ 13:03:07
URL: http://kaffenjutning.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se