Stilpolis?

Stilpoliserna


Verkar som om
Eleonore och jag kikade på samma program tidigare ikväll - What not to wear som faktiskt är lite småroligt sådär då hämmade brittiska hemmafruar plötsligt ska förvandlas till rena bombnedslagen i Trinny (den snygga tjejen i ljusrosa klänning) och Suzannahs regi.


Kruxet är ju att det faktiskt kan vara stor skillnad på vad man passar i (med hänsyn till figur, färger etc) och vad man trivs med att ha på sig. Personligen har jag nog en rätt bra bild av hur jag bör klä mig för att så att säga "look my best":


- Inga korta byxor (pirat-/highwatermodell) då det "kapar" benen och får mig att se kortare ut än mina sisådär 158 cm

- Inga bylsiga tröjor då de effektivt osynliggör mina A-kupor, dock heller inte FÖR avslöjande då det avslöjar... hm, att det inte finns så mycket där (inte för att jag är platt på något sätt, men några Pam-bomber har jag inte)

- Helst inga längre tröjor/jackor/kavajer då också det får mig att se kortare ut än vad jag är

- ALLTID någon form av klack

- Undvik färger som blå, orange, grå och tråkbeige


Måste nog säga att jag rent generellt följer det där rätt bra, med undantag för att jag gärna klär mig i highwaterbyxor (speciellt på sommaren, men även vintertid) till skor med klack samt ibland bär t ex beiga byxor (tröjor i beige får mig däremot att försvinna). Bylsiga kläder överhuvudtaget klarar jag inte av och detsamma gäller mer "fotriktiga" skor i form av typ sneakers som alltså saknar klack och får mig att känna mig som en smurf. Däremot älskar jag ballerinaskor och sådana där platta, spetsiga (ja, jag veeet att det ska vara rund spets nu) "finskor" med bara en liten klack.


Hur är det med er? Klär ni er medvetet i kläder ni "vet" att ni borde undvika bara för att ni trivs så bra i dem?


Kommentarer
Postat av: Linda

ja, jag klär mig i kläder trots att jag borde gå i typ tält pga min nyss gravida kropp... skämt åsido. jag är jättekluven när det gäller min klädstil. carrie bradshaw är väl som mig [eller tvärtom] eftersom hon är så ombytlig i modet. kanske borde jag följa en linje mer...??

Postat av: Anna

jag ha ju uniform på jobb...eller, stationskläder, blåa bragebyxor i herrmodell vilket får alla de få former ag ar att försvinna helt, men pikétröjan är helt ok, även om den på stadium är bättre figursydd än den på brandstationen. privat så...haha, jag klär mig i det jag gillar, jeans och tshirt och jeans och linne..typ ;) jag är så jädra lång och till på det rätt tränad så det är svårt att hitta snyggt, ännu svårare eftersom jag är kräsen...älskar köpenhamn och new york när det gäller shopping =)

2005-06-05 @ 22:20:50
URL: http://mandalaya.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Linda: Neej, det tycker jag inte - SJP (eller snarare Carrie) är väl världens bästa ideal! Trist med folk som bara "ska" klä sig på ett speciellt sätt ju, då är det roligare att mixa!

Anna: Haha, ja.. är man tvungen att ha jobbkläder är det ju inte så mkt att göra - vare sig man klär i dem eller ej! Köpenhamn är ju bara SÅÅÅ bra då det gäller shopping, NY har jag dessvärre ingen erfarenhet av men vill-vill-vill! Mest för att kunna shoppa smink och skönhetsprodukter som ingen annan har för nästan inga $ alls.. ååååh!

2005-06-06 @ 00:36:53
Postat av: Sara A

Uscha ja, jag vet precis vad jag borde ha på mig för at vara mitt allra bästa jag. Problemet är att höga klackar är så satans obekväma, jag är en riktig sneakerstjej. Sedan borde jag undvika baggyjeans också, men det skiter jag högaktningsfullt i. Hellre något som inte är "perfekt" än något som är obekvämt!

2005-06-06 @ 18:31:41
URL: http://www.saralito.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se