BEDRAGEN?

Lite skrajsen blev jag idag då jag läste det här! Eftersom jag har Nordea och dessutom försökte logga in på nätbanken med kod flera gånger runt midnatt vet man ju inte om man kan ha drabbats... det går dessutom fortfarande inte att komma in på sidan och kolla saldot. OM nu det värsta skulle ha inträffat är ju banken ansvarig men ändå... Lite nervös är jag nu - får bestämt kanske ta och kila iväg till banken på lunchrasten och få ro i själen!


Kommentarer
Postat av: D

Ja, alltså.. personligen tycker jag dom är helt dumma i huvet på Nordea. Vad hjälper det att stänga ner den RIKTIGA Internet-banken i ett sånt läge? Det förändrar ju inte det faktum att den falska siten finns kvar och fungerar alldeles utmärkt. Folk blir ju bara ännu mer förvirrade av att den har försvunnit.

Postat av: Sunny

Fast grejen är väl den att du, nippertippan, inte är i farozonen eftersom du försökt gå in på den riktiga sidan och inte fått e-mail med fejkadressen, right?

2005-10-04 @ 12:41:11
Postat av: Lillis

D: tanken är väl att de som har fått tag på folks koder inte ska kunna utnyttja dem innan banken kan få reda på vilka kunders koder som måste ändras. Det lär ju bli ett kaos utan like.

Nippertippan: som Sunny skrev, tog du dig till Nordea-sidan via den vanliga vägen (dvs inte via fuskmailet) så ska det väl vara ok?

2005-10-04 @ 15:50:24
Postat av: D

re: Lillis

Ja, alltså, nu har jag inte använt Nordeas Internetbank, men på SEB krävs det först en kod för inloggning, och sedan en helt ny för alla transaktioner som inte sker mellan egna konton. Men visst, det finns viss logik i det du säger som jag förbisåg, även om jag aldrig har sett ett praktiskt exempel på realtidsphishing.

2005-10-04 @ 16:12:38
URL: http://blog.jerveren.se
Postat av: sparris

Å andra sidan lär ju texten i phishingmailet varit detta:
http://www.kong.se/forum/?view=topic&id=516703&forumId=13

Man får nog vara bra jävla dum iafall man tror Nordea skrivit detta... ^^

2005-10-04 @ 19:26:55
URL: http://blekgul.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Sunny: Ja, upptäckte sedan att det ju var så det skulle ha gått till om man drabbats (vilket ingen gjorde).

D: Nordea funkar likadant, det där med en fast kod + en ny för allt man gör som inte är mellan egna konton. Förstår överhuvudtaget inte hur bovarna då ska kunna komma åt några pengar med enbart inloggningskoden.. äsch, jag blir bara förvirrad av att tänka på det där!

Sparris: Läste det där jag med, hysteriskt roligt..! Så blir det om man kör med direktöversättningar.

2005-10-05 @ 17:45:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se