RESTAURANGEN SOM GUD GLÖMDE

(Varning utfärdas för negativa vibbar)

Men jag har verkligen inte någon gång under de månader som gått sedan jag började på restaurangen varit så nära att slänga min lilla silverbricka i golvet och ta mitt pick och pack och dra som ikväll. It's been a nightmare. För att hålla historien kort så kan jag bara säga som så att jag är varken någon utbildad eller särskilt rutinerad servitris. Jag är inte dålig heller, utan kan grunderna och är trevlig mot gästerna även om jag kanske presterar mindre bra då det kommer till vem-som-kan-bära-flest-tallrikar och dylika ting. Jag arbetar på en kvarterskrog som också är en dansrestaurang och den är vanligtvis inte särskilt välbesökt då det handlar om just matgäster utan folk kommer för att dricka och dansa. Ikväll var det bokat för två sällskap om 16 personer vardera (departementstjänstemän!) och utöver dessa hade jag flera mindre middagssällskap plus att jag dessutom betjänar de som endast vill beställa dryck vid bordet. Sammantaget = en hel matsal på egen hand (ok, A hjälpte till ett par ggr med att t ex bära ut mat till de stora sällskapen men jag hade ansvaret) och summan av kardemumman är att jag fixar inte det helt enkelt! Det var inte kaos "framför kameran" men det var fullt upp från halv 5 till dess att jag inte pallade längre vid 11 (då hade de flesta matgäster gått). Inte en minuts vila, inte ens tid att gå på toaletten.. fick blixtrande huvudvärk och körde på ren vilja större delen av tiden. Kände mig som en slav helt enkelt, det var hemskt! Hoppas jag slipper en sådan här kväll igen, ska jobba både imorrn + lördag men det blir inte fullt lika busy. Förhoppningsvis.

Ps! Dricksdiskussionen har varit uppe förut men jag tänker i alla fall beklaga mig lite över den minimala uppskattning man får för ett sådant slit. 80:- för hela kvällen - alla bord! Kan ju ta som exempel det ena 16mannasällskapet politiker vars nota slutade på ca 6000:- = min dricks 47:-! Ett annat exempel är 6 fackföreningspampar - nota 2100:-, ingen dricks alls! Det är patetiskt.

Kommentarer
Postat av: Rita

Oj oj,,,du lär ju få uppleva värre än detta. Jag lovar dej! Har jobbat på krogen i 30 år,, så jag vet.

2005-09-23 @ 01:08:59
Postat av: Ellinor

Rita: No offence, men så länge stannar INTE jag..

2005-09-23 @ 01:10:48
Postat av: Elin

Usch, det låter verkligen jobbigt, lider med dig. Och dricksen var ju bara pinsam!
Skulle egentligen bara säga att pengarna är inbetalda, det är nåt fel med mitt Hotmail-konto för tillfället så jag tänkte att jag taget vad jag haver =)
Ha det bra!

Postat av: Ellinor

Elin: Pinsam var ordet! Det tackar vi för (pengarna), skickar den så fort jag ser dem så har du förhoppningsvis krämen på måndag. Enjoy :)

2005-09-23 @ 01:23:41
Postat av: Rita

Ellinor,, ingen "offence" här inte!*skratt*
Men jag ångrar inte en dag av mina år på krogen, jo kanske två, tre. Ett av få jobb som fortfarande har kvar "svarta" pengar, utöver lönen, lagligt! Vissa kvällar blev det ju riktigt mycke, å på en månad blev det ju "räddningen" ibland! Men ärligt, så var nog dricksen mer generös förr! Å andra sidan, vilka jobb har dricks i lönekuvertet?

2005-09-23 @ 01:31:20
Postat av: sara

ingen porche alltså :(

Jag var servitris några år på nittiotalet - en gång fick jag 250 kr i dricks - på affärslunchen! DET var najs...
men som sagt - det var en gång

2005-09-23 @ 07:17:42
URL: http://hedgehog.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se