DAGS ATT PLUGGA!

Under gårdagens lilla citytour med K gick vi förbi den stora Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan eftersom jag hade satt mig i sinne att titta ut den bästa guideboken om Beijing för att sedan kunna beställa den lite billigare på nätet. Valde mellan The Rough Guide och klassikern Lonely Planet men den sistnämnda kändes dock till slut något mer "matnyttig" trots att formatet är lite tråkigt. Vi fastnade också för den här skojiga boken ("A survival guide to customs and etiquette") och K struntade till slut i mina lama protester och gick och köpte båda två under villkor att jag läser in mig för bådas räkning. Så gärna så!

På Muji inne på Åhléns inhandlade jag dock ett gäng fina ätpinnar för nu ska här tränas! Jag kan - hör och häpna! - inte äta med pinnar och lär jag mig inte det innan vi åker lär jag ju kunna vara säker på att antingen få gå hungrig eller också äta alla mina måltider på McDonald's eller något.

Beijingböcker
Inköpen

Kommentarer
Postat av: mammakatt

Har du någon som kan visa dig hur man håller pinnarna på rätt sätt? För har du det så lär du dig snart. Det är inte så svårt som det ser ut, och även om man inte är någon expert på det så får man i sig mat i alla fall :)

Jag är lite avis på dig ... :)

Postat av: S

Jag kom precis hem från Peking och jag insåg att det som var verkligen nödvändigt var att veta hur de platserna man ville besöka skrivs på kinesiska. Att åka taxi är vädigt billigt och praktist, men taxi-chafförena pratar inte engelska och många av dem kan inte läsa kartor. Jag hade en karta med både engelska och kinesiska gatunamn och platser som var väldigt bra, men vissa platser (restauranger, marknader och dylikt) finns ju inte på karta... en sak som är värd att kolla upp

2006-04-28 @ 09:48:25
Postat av: Ellinor

Mammakatt: Jodå, "alla" kan typ äta med pinnar utom jag och har försökt lära mig flera gånger men jag har bara gett upp. Men nu har jag ju ett fullgott skäl att lära mig.. :)

S: Bra tips, tack! Att taxichaffisarna är dåliga på engelska visste jag men man antar ju liksom att de ska kunna läsa kartor åtminstone. Hoppas på att de på hotellet är villiga att hjälpa till om man nu inte skulle få tag i översättningen av vissa ställen - som du säger, allt finns ju inte med på kartor.

2006-05-01 @ 13:17:33
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: S

Inga problem :-). Bodde förresten på det hotell som du nämnde. Howard J.... det var ett riktigt bra hotell, fräscht och bra läge. Det enda jag har något negativ att säga om var frukosten, den var lite väl söt-sliskig för min smak. Men det är ju verkligen inte så viktigt. Tror ni kommer att få det väldigt bra!

2006-05-01 @ 18:47:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se