FARLIGA LAPPLANDS TEXAS

Men, så trevligt! Och detta också. Tur att jag förhoppningsvis inte behöver bo här alltför länge till...

Kanske lite orättvist skrivet - jag bor trots allt inte i närheten av platserna där någon av händelserna ägde rum utan i ett väldigt lugnt område med mestadels barnfamiljer. Men ändå, lite otryggt känns det här då man läser sådant..

Kommentarer
Postat av: Susanne

Är inne på din blogg relativt ofta (då jag tycker den är underhållande och intressant att läsa) men aldrig lämnat något fotspår men tänkte göra ett litet inlägg nu angående det du har skrivit. Bor också i U-V men på andra sidan spåret än dig. Kom precis hem från city och tog bussen från stationen hem som åker på centralvägen. Kunde inte missa blommorna och ljusen som var placerade utanför restaurangen Tiger wok (osäker på namnet) Så antagligen så dog mannen... Obehagligt när man inte bor allt långt ifrån platsen. Samt att tidningarna pratar om att det handlar om kriminella gäng i U-V... inte trevligt att höra.

Nåväl. Hoppas att du kommer att trivas i din nya stad när du väl hamnar där! :-) Har bara varit där en gång men tycker att det är lite av en annan kultur där även om det är bara ett stenkast från sverige!

Ha de gött!

2006-08-12 @ 21:39:21
Postat av: Ellinor

Susanne: Trevligt med en "ny" som kommenterar :) Ja, jag läste på AB att killen dog - usch.. Jag har egentligen ingenting emot UV som sådant, jag bor här men "lever" inte här om du förstår vad jag menar.. råkade bara få en lägenhet i området. Har ingen koppling hit i övrigt så jag vet egentligen inte hur det ser ut med kriminalitet etc eftersom det aldrig hänt mig personligen något.. har heller aldrig känt mig direkt otrygg. Men jag kan tänka mig att det visst finns en del gängverksamhet som tidningarna tog upp.. det gör det å andra sidan på de flesta ställen.

Tack, jag hoppas också på att jag kommer trivas i Kphm! Då jag väl kommer dit dvs.. :)

2006-08-13 @ 08:06:50
Postat av: A.

Hejsan.. Ramlade in här ibland av en enda anledning - Att jag läste att du bodde i Väsby och var nyfiken... Numer tittar jag ganska ofta i alla fall.

Bor själv på andra sidan spåret också och har bott nästan hela mitt liv här (U-V) frånsett ca 5-6 år på annat håll. Kriminellt, tja. Hitta ett område runt eller i Stockholm som inte är det. Har aldrig hänt mig något här och känner mig faktiskt tryggare här än i andra förorter i alla fall...

Tragiskt är det och det har varit mer "gängvåld" senare tiden faktiskt...
Intressant blogg...

Postat av: Ellinor

A: Det var det jag menade, tycker faktiskt inte att kriminaliteten här känns så utbredd i jämförelse med andra förorter - UV har väl heller egentligen inte SÅ dåligt rykte. Fast visst händer det saker i typ Smedby och där uppe vid Hasselgatan fast det är väl mest i stil med bilinbrott. Enda orsaken till att jag inte tycker det är så underbart att bo här (Prästgårdsmarken) är att det är så långt in till stan (+ att min lägenhet är lite trist). Men jag är glad för att jag fick lägenhet, det kunde varit värre (Märsta eller Södertälje - om man tänker på avstånd). Trevligt med en (hyfsat) frekvent läsare förresten :)

2006-08-14 @ 16:39:16
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: A.

Hmm... vi är visst grannar till mer än kommunen... :-) Fast jag har en kanonlägenhet. Kanske "lite" nyare än resten av området. Mer än så får du inte veta...

Jo visst är det en bit in till stan men det är kanske beroende på var man kommer ifrån. Växte upp här, flyttade ifrån och sen tillbaka. Ska jag hänga i förorten ska det vara där jag känner folk. Tror att man kan vara rätt säker generellt i Väsby. Sen är det ju kommunen rätt delad, områden med antingen bara lägenheter eller bara villor.

Dags att gå hem från jobbet nu, vem vet vi kanske ses på Hemköp... :-)

2006-08-14 @ 17:07:14
URL: http://a-funderar.blogspot.com
Postat av: Ellinor

A: Haha, säger du så.. "lite nyare än resten av området" har jag väl en susning om var du kan tänkas bo om man säger så ;)

Växte upp i Skogås där det "bara" är 20 minuter till stan så det är inte som att jag är född på typ Söder och har det som mått men jag är ändå mer än lovligt less på den där pendeln - för att inte tala om då man ska ta sig hem efter att tågen har slutat gå. Och sedan ska man dessutom GÅ ytterligare en kvart hem då man väl kommer till stationen efter en jäkla timme..

Ja, vi kanske ses på Hemköp som sagt :)

2006-08-14 @ 22:21:13
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: A.

Japp lite nyare... typ 25 år i alla fall :-)

Pendeln är kass. Åker den bara i absoluta nödfall. Det absolut värsta jag vet är att sitta på den. Sen är den alltid inställd, försenad eller befolkad med ett skönt gäng som verkligen tror att jag vill höra dem spela pan-flöjt så högt att trumhinnorna spricker :-)

2006-08-15 @ 10:52:33
URL: http://a-funderar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se