ÄR JAG DANSK NU...?

Köpenhamn har inte visat sig från sin bästa sida - halv storm och duggregn - men jag har ändå haft en himla bra dag! Visade sig vara hur lätt som helst att hitta till S-tåget, tar max 8-10 min att gå dit och 5-7 dito från Sjælør (min station) ---> City. Åkte in till stan efter lunch och började med att leta mig fram till Folkeregistret där jag fick ett danskt personnummer (innebär det att jag är dansk nu..? *s*) och tillfälligt sjukförsäkringsbevis på studs - enbart för att jag berättade om mina tandproblem och att jag behöver gå till en tandläkare.. i vanliga fall tar det 10-14 dagar. Jättegullig tant där som även hjälpte mig att hitta en husläkare som passade, en kvinna i Valby (alla läkare är privata).

Stack ut på stan sedan, ska verkligen hålla igen ekonomiskt (vem vet hur länge mina pengar måste räcka..?) men kunde som vanligt inte motstå
Søstrene Grenes där det blev några små julklappar, lite juldekorationer, nytt salt- och pepparkar m.m. Det är dyrt i Danmark men där är det bliigt! Flanerade lite i butiker sedan, bl a en vända in på Urban Outfitters vars klädsortiment fortfarande inte tilltalar mig till 100 % (fast den här hatten gillade jag) - är inte så street av mig - men de har rätt sjysta små presenter på inredningssidan. Gick Læsterstræde (gatan parallellt med Ströget) tillbaka och där är det verkligen livsfarligt att gå.. tusen små söta inrednings- och prylbutiker som är omöjliga att inte gå in i. Nöjde mig dock med att köpa lite dekorationer i en mysig butik  - guldfärgade stjärnor som nu pryder fönsterbrädan i köket och dito hjärtan som jag tänkte ha på adventsljusstaken. Inte så mycket shopping totalt sett mao men jag älskar verkligen att bara gå omkring och insupa stämningen.. den här stan är verkligen underbar så här års och jag ångrar inte en sekund att jag flyttade hit! Borde ha tagit lite bilder men det är som vackrast då det är mörkt och man ser alla ljusdekorationer - något som inte rimmar helt bra med min mobilkamera. Men ska verkligen göra ett försök en annan dag, lovar.

Kommentarer
Postat av: Ida

Jepp, du har rätt. Köpenhamn i juletid är sagolikt. Hoppas hoppas jag får tid att åka över innan jul, verkar inte så men kanske kan det gå...

Kul att du finner dig tillrätta!!

Postat av: Ellinor

Ida: En lördag/söndag (det är ju söndagsöppet hela december) med julshopping i Köpenhamn är klart du kan unna dig :) Och ja, hittills går det som på räls..!

2006-12-05 @ 23:06:01
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: lill-elin

ååå jag älskar systerne gren!
underbar butik,s epciellt när man var mindre. Va roligt att allt känns bra, jag hade nog varit nervig som sjutton första tiden.har en tendens att oroa mig för allt.
jag önskar dig all lycka till, och håll oss uppdaterade!
ps. kanske ändra designen lite på bloggen till flyttens ära? för att markera förändrinegn i ditt liv menar jag;)

2006-12-06 @ 09:04:24
Postat av: Ellinor

Lill-Elin: Låter som om vi är rätt lika, brukar också nojja ihjäl mig för det mesta men här känns faktiskt allting väldigt bra! Konstigt.. :p Jag kommer att ändra bloggens design, orsaken till att det inte gjorts är helt enkelt att jag inte har bestämt mig för hur jag vill ha det och då jag sätter igång vill jag inte bara göra det halvdant. Dessutom har jag bara Paint så möjligheterna är något begränsade = ingen jättestor förändring - blir nog bara headern och färgerna. Men det kommer..

2006-12-06 @ 13:08:04
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Elle

Japp, du är dansk!

2006-12-06 @ 13:42:29
URL: http://sueellen.webblogg.se
Postat av: Ellinor

Elle: Det var väl det jag visste.. ;)

2006-12-06 @ 13:54:33
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se