SLEEPY GIRL

Tillät mig ännu en sovmorgon.. sover så sjukt bra här av någon anledning - över 11 timmar inatt! Enda smolket i bägaren på den fronten är att jag kände mig rätt iakttagen då jag gick upp av byggjobbarna som byter fönster på kåken som vetter mot mitt vardagsrumsfönster och balkong. Naturligtvis är det inbillning - de kan inte se in om det är ljust ute och lamporna inte är tända här men det sporrar mig ändå att sätta upp mina gardiner pronto! Skulle ha åkt in till city idag och anmält mig på Folkeregistret men det blev ju lite sent.. de stänger 14.30. Ska istället försöka få ner en del grejor i källarförrådet, packa upp kläder och sådant samt sätta upp en namnskylt på dörren och vid porttelefonen (som inte verkar behövas eftersom porten alltid är öppen typ). Dessutom måste jag ta mig en rundtur i området så jag hittar till S-tåget och bussen. Och leta upp någon billig matbutik! K och jag handlade på SuperBrugsen i lördags (visserligen inte här utan vid hans gamla sommarstuga men SuperBrugsen och Irma är de matbutiker jag sett här i området) och då insåg jag att det blir till att höja min vanliga matbudget för mat är dyrt! Ett exempel som jag minns.. 1,5 l Pepsi kostar ca 18:- = 22:- SEK (13:- SEK på Hemköp där jag bodde förut). Viss skillnad. Jag får väl börja springa på Netto..

Det är i alla fall dagens plan.

Kommentarer
Postat av: lill-elin

kul att höra att det går bra!

2006-12-04 @ 12:53:15
Postat av: Ellinor

Lill-Elin: Jadå! Hittills har jag ju inte gett mig in i den danska byråkratin så ska väl inte ropa hej än.. :)

Postat av: Elle

Hej! Skönt att höra att det går bra för dig där nere. Danne berättade lite om badrumsskåpet, såg bild på det också och förstår verkligen att du köpte ett nytt... Så äckligt! Ha det bra så länge! /Elle

2006-12-04 @ 13:39:22
URL: http://sueellen.webblogg.se
Postat av: Ellinor

Elle: Ja, alltså.. lägenheten är ju i visst behov av uppfräschning på flera plan *suck*. Men det är ju bara i 7 månader och nu börjar jag faktiskt gilla den! Så än så länge rullar det på bra :) Vi hörs!

2006-12-04 @ 14:05:14
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Danne

Eller så gör du som danskarna och åker över till Sverige för att handla billig mat;)

2006-12-05 @ 10:23:13
Postat av: Ellinor

Danne: Är inte det norrmännen..? :)

2006-12-05 @ 11:32:08
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Danne

Jo, norrmännen handlar ju allt. Danskarna handlar visst mest saker med socker på eftersom det är så hög skatt på det i Danmark. Har hört att det smugglas lastbilslaster med sprit till Sverige, och att samma lastbilar åker tillbaka späckfulla med typ Apotekarnes Hallonsoda...

2006-12-05 @ 12:30:24
Postat av: Ellinor

Danne: Aha, så Danmark har infört en "fett-och-socker-skatt" alltså. Ganska smart egentligen, då begriper jag varför t ex Colan är så dyr. Jag får väl börja äta nyttigt ;)

2006-12-05 @ 19:44:44
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se