EXISTENTIELLA TANKAR

Brist på motivation genomsyrar tillvaron för närvarande och det är svårt att se ett ljus i mörkret.. K lyssnar och förstår varför det kliar i hela mitt väsen, vi tänker väldigt lika på många plan och delar av våra samtal handlar om vår längtan att bara göra oss av med allt vi äger och har och ge oss av. In i en okänd framtid. Om det inte vore för att.. ja, såklart finns det ett "om"! Vad händer då man tröttnat på det okända och längtar tillbaka till tryggheten? Fast bostad, fast jobb, rutiner.. och då ingenting finns kvar? Det var ju faktiskt det jag var i så stort behov av för bara ett år sedan och nu då jag har det (inte riktigt, men nästan) vill jag bara ha något annat, något mer. Samtidigt som jag i vissa avseenden fortfarande är i behov av en fast punkt i tillvaron. Vad svårt det verkar vara att kombinera längtan efter frihet och trygghetsbehovet!

Igår såg jag en film -
Reconstruction - som fick mig att fundera ännu mer på allt det här. Är det värt att göra vilka uppoffringar som helst för att göra det man tror att man vill? Hur kan man vara så säker på att det är det man vill då man inte har provat? Jag antar att det till syvende och sist handlar om mod. Tveksamheten får nog tolkas som att jag inte är riktigt redo att hoppa utför det där stupet än, in i det okända.. Framför allt måste jag nog bestämma mig för vad det är jag vill först. För då beslutet väl är taget finns det nog ingen återvändo. Öppet köp kanske...?

Kommentarer
Postat av: sara

åh, sådär känner jag ibland - bara sälja allt och sticka, öppna en liten coffeeshop nånstans i karibien eller whatever... leva för dagen och för varandra och skita i deklarationer och annat vuxet...
men sen går det över och jag älskar vardagen med alla små saker...
Svårt är det.

Postat av: Becka

Åh, det där är verkligen så likt mig! Jag tänker precis så. Jag vill alltid ha det jag inte har. Jag flyttade till London i höstas och drömde om ett fancy jobb på en webbyrå, i en lyxig stad och allt det där. Men det var inte alls så det blev. Jag saknade naturen, mina vänner och familj, det svenska livet.. Och nu är jag tillbaka i Lund i Skåne. Men nu har min syster precis blivit erbjuden AD-jobbet på Veckorevyn och jag är grön av avund och blir återigen så sugen på att testa vingarna! Om hon kommer så långt, då måste jag också kunna göra det! Så fortsätter drömmarna...

2006-01-23 @ 23:23:38
URL: http://www.becka.nu
Postat av: Ellinor

Sara: Kanske skulle jag också älska de små sakerna i vardagen om jag trivdes med den.. jobb, fritid etc men ALLT är så förbaskat trist nu att det är helt galet. Så det där med att sticka iväg och "göra sin egen sak" någon annanstans lockar väldigt mycket för tillfället! Fast kanske är det att smita, man kanske borde ta itu med just vardagen först..

Becka: Det blir aldrig som man tänkt sig.. och det är väl lätt att "fega ur" och lessna om det inte blir rätt på en gång, istället för att hålla ut. Och sedan ångrar man sig. Har hänt mig med vid otaliga tillfällen.. har flyttat och "börjat om", bara för att sedan lägga ner alldeles för snabbt. Därför vill jag nog vara riktigt säker på att det är rätt innan jag gör något sånt igen. Hoppas du kommer iväg igen och får testa dina vingar.. :)

2006-01-24 @ 11:21:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se