TWIST AND TURNS II

What did I say.. the story continues. Var nere på tidningen igår för att lämna av kalendariet inför nästa nummer. Eftersom jag fortfarande inte hört något - alternativt fått lönen - sedan jag skickade påminnelsemailet tänkte jag passa på att ställa chefredaktören mot väggen ansikte mot ansikte so to speak. Lägligt nog var han ute på ett möte så jag bad redaktionschefen att försöka pusha honom lite. Då avslöjade han att ingen har fått sina pengar den här månaden.. inte han, inte fotografen, inte någon annan frilansare, inte sättaren/layoutaren (som nu vägrar att göra tidningen).. ingen! Orsaken är tydligen att det har varit svårt att få in pengar från annonsörerna. Shit shit shit, vad som händer nu vet jag inte men jag bara hoppas att jag kommer få in det han är skyldig mig innan hela apparaten konkar för det känns ju som om risken är rätt stor! Egentligen var det nog dumt av mig att lämna ifrån mig mina grejor då jag inte fått betalt men, som sagt, jag är snäll..

Kommentarer
Postat av: Louise

Men! Du kan inte jobba gratis så där. Hoppas verkligen du får dina pengar. Det borde gå att ordna på nåt sätt tycker man, även om de inte har annonsörer. Menar, går de i konkurs nu, måste väl personalen kunna få sin sista lön? Tycker inte du ska ljobba/lämna in något mer och ha inte dåligt samvete för det, säger de nåt kan du ju bara säga att du inte har lust att göra saker när du inte ens vet om du får betalt (Ok, pengar betyder mycket).

Postat av: Ellinor

Louise: Det har du verkligen helt rätt i! Det är bara ett nummer kvar innan tidningen tar sommaruppehåll och till det skulle jag göra en "specialare". Tänker nog maila eller ringa honom och säga det där du skrev.. ska bara samla lite mod först. Han är redan skyldig mig flera tusen kronor, är bara rädd att han kommer hålla inne med dem om jag inte lämnar det jag ska. Satan också att jag inte är med i facket, eller att de har ett avtal av något slag.. Jag kan egentligen inte göra ett smack åt saken!

2006-06-01 @ 00:12:15
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: kaksmulor

Men gå med i facket kan du ju göra nu! Det är ju jättebra av många anledningar (a-kassa, pension, hemförsäkring osv). Om företaget konkar så är löner högprioriterat - före exempelvis skulder till leverantörer. Om inget kommer därifrån ändå så borde du kunna få ut dina pengar från statliga lönegarantin. Vet inte exakt hur det funkar, men det kan du ju få hjälp med av facket! (hint hint)
Jag tycker, precis som Louise, att du inte ska skriva mer för dom förrän du fått betalt. Det kan du ju säga till dom, typ "Jag vill jättegärna jobba hos er och fortsätta skriva, men jag måste få betalt för det arbete jag redan gjort innan jag kan skicka in något mer." Det är inte mer än rätt, det kan ingen vettig person ha något att invända mot!

2006-06-01 @ 04:09:25
URL: http://kaksmulor.blogspot.com
Postat av: anna

Håller med om att du inte borde lämna något mer till dem innan du har fått betalt. Det är det bästa påtryckningsmedlet du har. Han verkar ju ha satt i system att inte betala ut lön.

2006-06-01 @ 08:47:34
Postat av: Anonym

Kräv dina pengar...som talesättet säger 'It's not personal it's business'...Du förtjänar att bli behandlad på bättre sätt än det här, right ? ;)

2006-06-01 @ 12:08:20
Postat av: Louise

Flera tusen, det är mycket ju! Ja, jag tycker absolut att du ska ringa/maila och säga, precis som kaksmulor också skrev, att du skulle vilja skriva men samtidigt måste du ju ha betalt för arbetet du lägger ner, du måste ju ha något at leva på. Riktigt fult om han håller inne med dina pengar om du inte fortsätter!

2006-06-01 @ 12:18:53
URL: http://alltljuspamig.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se