KLICK KLICK

Senast någon gång under nästa vecka måste jag skicka in visumansökan till resebyrån som vidarebefordrar den till kinesiska ambassaden. På ansökan ska det så sitta ett foto, en sådan där liten passvariant ni vet. Då kommer man ju naturligtvis till frågan - var sjutton är det meningen att jag ska ta ett sådant foto då?! På den "gamla goda tiden" minns jag att det fanns fotoautomater lite överallt där man kunde ta såväl svartvita som färgfoton. Hur kul var det inte att, tillsammans med någon kompis, kila in i en sådan automat med jämna mellanrum och ta lite tokroliga foton som man sedan la i plånboken där de klibbade ihop därför att man aldrig orkade vänta klart på den där "blåsen" som skulle torka dem? Men idag, var i all världen gömmer sig de där fotoautomaterna? Jag vet att det finns en på T-centralen precis innan man går ner i tunnelbanan vid nedgången Vasagatan men den känns lite som ett tillhåll för narkomaner/alkoholister. I övrigt så är det helt blankt, har verkligen ingen aning om var jag ska gå. Ska man verkligen behöva gå till en fotoaffär (som jag vet tar passfoton ibland) och betala dubbelt så mycket för kalaset...? Är det någon som känner till var jag kan hitta en fotoautomat i City så får ni gärna hojta till - helst inom de närmaste dagarna.


Kommentarer
Postat av: Danne

Tja syrran. Har det inte blivit andra regler för hur korten ska se ut, att man vid passfoto tvingas ta dem hos polisen när man skaffar passet. Med körkort vet jag inte, men utbud(efterfrågan säger mig att det inte längre finns någon efterfrågan... så du kanske blir tvungen att uppsöka en fotoaffär helt enkelt?

2006-05-20 @ 16:28:33
Postat av: Sarah

pröva http://www.snabbfoto.se/

2006-05-20 @ 16:46:47
Postat av: Ellinor

Bror: Ja, det är möjligt men saken är ju att jag inte ska ha något "riktigt" passfoto enligt reglerna utan bara ett i det formatet jag kan klistra fast på visumansökan. Det står åtminstone ingenting annat om det på instruktionerna resebyrån skickade.

Sarah: Ska kolla upp senare - tack!

Postat av: Ellinor

Sarah igen: Nu kollade jag länken, det var ju precis vad jag var ute efter! Finns ju faktiskt 21 st i Stockholm - tillhör tydligen inte det förgångna trots allt :) Tack så mycket!

2006-05-20 @ 17:33:49
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Jakob

Underbart! Det tipset gjorde att även jag lyckades hitta en automat i Göteborg för skaffa foton till ryskt visum och internationellt körkort. Tackar för det!

2006-06-12 @ 00:26:40
Postat av: Sara

Tack! Även vad jag behövde. Denna gång till indiskt visum.

2006-12-08 @ 12:59:59
Postat av: Ellinor

Jakob, Sara: Bra att det var till nytta även för er! :)

2006-12-08 @ 13:22:36
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Hanna

Perfekt med länken! Jag har letat jättemycket efter fotoautomater och bara kommit fram till den där tvivelaktiga på T-centralen..hehe.

2007-09-04 @ 19:05:54
Postat av: Anonym

liten uppdatering fotoautomaten på Odenplans tunnelbana är borttagen tack annars för tipsen!

2010-02-28 @ 13:28:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se