VINN EN KINARESA

Kinaportalen pågår just nu en tävling som går ut på att skriva en uppsats (min. 3 sidor) som behandlar Kina i någon mening. Förstapriset är en flygbiljett till Beijing eller Shanghai (får kosta max 6 000 kr.. hur lätt det nu är att hitta en sådan biljett vet inte jag - de jag + K kollade på innan vi beställde vår resa låg på någon femhundring mer), andra- och tredjepris en cd med kinesisk musik. Läs mer om tävlingen här. Sista datum att lämna in din text är den 15 juni.

Kinesiska muren

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Jag flyger alltid till Beijing med SAS för 4750 kr! Så det är inga problem! Men det priset gäller oktober - mars, däremellen blir det lite dyrare.

Postat av: Ellinor

Ulrika: DET var sjukt billigt! Ska inte du vara med i tävlingen då, du måste ju ha en drös med texter som bara ligger där. Fast det kanske var den killen som ansvarar för sidan som ringde och tjatade på dig för ett tag sedan..?

2006-05-23 @ 23:40:58
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Ulrika

Gud jag vet inte. Grejen är att jag är lite misstänksam mot hur de använder uppsatserna. Skulle inte min uppsats vinna vill jag inte att den publiceras gratis, då jag har som princip att aldrig skriva gratis.

ha ha, nej det var inte han:)

2006-05-23 @ 23:59:46
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Ulrika: Det är sant, det har jag inte tänkt på. Okej att vinnaren kommer publiceras men resten då liksom.. Det beror väl på vilket syn man har på det hela, jag kan förstå att du - som faktiskt får betalt för dina texter i vanliga fall - inte vill "skänka bort" något.

2006-05-24 @ 00:19:45
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Ulrika

Egentligen känns det som hyckleri i o m att jag skriver gratis på min blogg, men samtidigt så har jag haft så tråkiga erfarenheter av sånt. I och med att man skickar in texten får de ju rättigheterna till den och kan använda den lite hur de vill. Känns sådär kul när man sen inser att texten används i flera år utan att man fått en krona.

2006-05-24 @ 00:29:12
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Ulrika: Ja, fast bloggar gör du ju för nöjes skull. Och jag förstår helt och hållet varför du tvekar, det skulle jag också göra i din situation (speciellt om du har dåliga erfarenheter av det). Själv tycker jag att det kanske vore lite roligt att skriva en uppsats eftersom jag till viss del saknar skrivandet både från högskolan och från det att jag skrev för tidningen och om det - som det här - bara är på kul skulle det kanske inte vara lika mycket press som jag kände förut. Fast i och med att jag faktiskt egentligen har noll koll på ämnet så kommer det nog bara rinna ut i sanden. Orkar/hinner nog inte "läsa in mig" först..

2006-05-24 @ 00:45:40
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Ellinor

Erik: Shit! Var det där från en gammal skoluppsats eller..? ;)

2006-06-16 @ 12:20:07
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Olle

Om man citerar så mycket ur NE bör man ange källan, tycker jag.

2009-06-20 @ 14:44:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se