ÅSKMOLN

Då man är arg ska man inte blogga. Men jag måste. För jag är fly förbannad. Varför? Ja, what else is new.. restaurangen såklart. Det handlar inte om dålig/ingen dricks, taskiga gäster eller något sådant praktiskt jobbrelaterat egentligen utan om att jag och "chefen" (finskan som dricker minst en vinflaska under varje pass jag är där) kom ihop oss lite ikväll. Ja, vi grälade inte direkt men kontentan var att hon tycker att jag alltid säger emot henne, att jag aldrig lyssnar och tar till mig av hennes "visdom" ("Jag har faktiskt varit i branschen sedan 1957"), att jag inte är ödmjuk och att jag blir för stressad och därför gör saker fel. Personangrepp med andra ord. Och det är så fel det bara kan bli.

Då jag började jobba där i februari förra året visste de att jag inte var någon utbildad servitris. Men jag har lärt mig under tidens gång och är - om jag får säga det själv - förhållandevis duktig. Jag är snabb, otroligt trevlig mot gästerna och noggrann i allt jag gör. Då vi, som ikväll, fick tio bord som skulle beställa ungefär samtidigt försöker jag ta en sak i taget men jag är bara människa och har inte mer än två händer. Hon kom med en massa felaktiga anklagelser om vad jag hade gjort fel - låtit folk vänta på sin dricka, tagit ut bröd/sallad i fel ordning och jag-vet-inte-vad - men inget av det stämde vilket hon inte vet eftersom hon då satt i baren och pimplade vin medan jag sprang som en tätting. Jag tar inte sådant oemotsagt så jag talade om för henne att hon hade fel och fick då naturligtvis höra "Nu kommer du med motargument igen". Hon påstod också att hon aldrig "vågar" säga till mig vad jag ska göra (eftersom jag tydligen käftar emot) och att jag inte tar till mig instruktioner vilket inte heller är riktigt eftersom jag har lärt mig att det bästa är att nicka och göra som hon säger.

Vet att jag inte borde ta till mig av det hon säger då jag vet att det är fel - dessutom är det rätt svårt att ta någon som sitter och hickar av fylla under hela samtalet på allvar.. men jag blir faktiskt ledsen. Jag gör mitt allra bästa under varje arbetspass där och gör verkligen skäl för min lön så att då bli utsatt för sådana påhopp gör att jag känner mig otroligt utnyttjad. Tog med mig jobbkläderna därifrån då jag gick ikväll och även om jag vet att jag har max 8 kvällar kvar där innan jag flyttar så tar det emot att gå tillbaka till ett ställe som inte uppskattar mig. Stolthet eller pengar.. stolthet eller pengar? Jag vet faktiskt inte. Vi får se på torsdag.


Kommentarer
Postat av: barajag

Förstår, känner med, och önskar skicka stöd. Idioter finns överallt i denna branch och vinpimplande sådana oh! så många. Klart du vet att du har gjort allt du kunnat, men klart det känns ändå. Empati/M

Postat av: Anonym

jag tror du går dit.
för pengarna.

2006-11-14 @ 01:33:25
URL: http://punaniii.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Barajag: Tack för pepp! Mitt problem är att jag tar åt mig för mycket av vad andra tycker och tänker.. t o m alkoholister :p

M: Det tror jag med. Men inte bara för cash utan för att jag är så dum att jag inte kan låta bli att ställa upp. Ska lära mig svika tror jag.

2006-11-14 @ 02:06:49
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se