RÄTT UT

Jag ville egentligen inte alls ta det här utspelet här hos mig (faktum är att jag inte tänkte ta det alls) men eftersom vissa inte tillåter kommentarer från de som inte har Blogger-konto och jag dessutom läste ett inlägg hos denna person som involverar mig och som är direkt felaktigt så kan jag inte låta bli att uttrycka min åsikt.

Söta lilla Louise, ditt inlägg om "tillbakablickar" i förrgår var så genomskinligt att det finns inte. Anders har berättat att du mycket väl vet att han ljög om sin ålder för mig och eftersom du vet att jag läser hos dig ibland är det inte så svårt att räkna ut vad du ville åstadkomma. Vi har ingenting annat gemensamt än att vi haft en relation med samme man och jag uppskattar inte dina små försök till tjuvnyp. Däremot missuppfattade du totalt att jag skulle ha blivit upprörd över den lilla lögnen (eller så var det A som uttryckte sig på ett sådant sätt att det framstod så) eftersom det - som du säger - gått så långt tid och jag dessutom är kär i någon annan. Jag skickade bara ett sms till honom att jag nu visste och reflekterade inte så mycket mer över det - det A däremot menade med "hett om öronen" var att jag sedan på skoj letade reda på hans efternamn och adress på nätet (vilket jag inte vetat förut). Han blev helt enkelt orolig över att en viss person skulle få reda på hans små sidoäventyr men efter att vi hade en lång msn-konvo igår så tror jag han fattar att jag aldrig skulle göra något sådant. Men det är klart att han ser ditt lilla tilltag som ett försök att försätta honom i en jobbig situation. Och f ö, när du säger att "Man får räkna med visst ljug i vissa typer av relationer" så kan jag ju upplysa dig om att vi inte bara hade en sexuell relation om han nu slagit i dig det. Varför fortsätter man isf på distans i flera år? Han sa vid flera tillfällen att han var kär i mig - vilket jag iofs inte vet om jag tror på nu men vi hade en känslomässig relation. Underskatta mig inte, tack. Men nu vet du hur det egentligen är - och för min del är det här överspelat.

På tal om att vara kär i någon annan så kan jag ju tillägga att jag inte heller tycker att man berättar för någon att man "tänker på denne varje dag" om man samtidigt träffar en annan kille. Din "flirt" verkar vara en jättefin kille och jag tycker ärligt talat synd om honom som är med en tjej som fortfarande inte benämner honom som något annat än just "flirt" efter många månader och mest verkar se honom som ett tidsfördriv. Men du har ju uppenbarligen satt i system att leka med andra människors känslor. Du kanske inser det då du blir lite äldre.

Kommentarer
Postat av: Anonym

kom igen ellinor. nu sänker du dig lika lågt som hon. strunta i tha biatch och gå vidare.

Postat av: Ellinor

M: Nej, det gör jag inte. Tar inte sådant oemotsagd och därför var jag tvungen att replikera då det inte fanns någon annanstans att göra det. Och det är inte JAG som skriver pikar till kommentarer i min blogg och med flit skriver ett sådant inlägg som hon gjorde utan att varken jag eller A gjort henne något. Hon har absolut ingen anledning att fortsätta söka kontakt med mig.. så det där om att gå vidare är det nog hon som borde ta till sig.

2006-10-19 @ 17:12:12
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Louise (tha biatch)

Hej Ellinor,

Egentligen hade jag tänkt släppa detta vid lunchtid igår, men med tanke på ditt inlägg tänker jag ändå svara. Passar även på att be om ursäkt för att det inte gått att kommentera i min blogg. Visste faktiskt inte att den bara tillåter Blogger-användare, förrän du påpekade det. Det ska vara åtgärdat nu.

Det märkts att du och Anders har diskuterat saken ingående, så som man gör när en ?utomstående fiende? hotar lugnet. Ni verkar båda tro att jag vill skada er (?det inte så svårt att räkna ut vad du ville åstadkomma?) vilket inte kunde vara mer fel. Jag har inget otalt med honom, och definitivt inget otalt med dig.

Om jag vill reflektera över något i min blogg så gör jag det, speciellt när det är något som påverkat mig så pass mycket som min relation till Anders har gjort, på gott och ont. Syftet med mina reflektioner är dels dokumentation, och dels för att jag hoppas förstå mitt eget beteende bättre, om inte nu så i alla fall i framtiden.

Jag reflekterar inte över något i min blogg om jag tror att det kan skada någon, vilket dagens ämne enligt mina tankegångar inte borde göra eftersom:

1. Det har gått lång tid sen ni träffades på ?det? sättet ? alltså har ni båda rimligtvis kommit över eventuella känslor för varandra.
2. Du har träffat en ny kille och är sedan länge nöjd och kär i honom.
3. Anders version av vad han kände för dig, och hur er relation egentligen var skiljer sig väsentligt från din version, därmed inte sagt att någon av er ljuger. Jag trodde kanske lite för mycket på hur han beskrev sina historiska känslor för dig. Som jag själv sa: I vissa typer av relationer får man räkna med visst ljug ? det gäller även (och kanske i synnerhet) ex-historia.

När jag sen får ett sms från honom, som (kan tyvärr inte citera) säger att du är hysterisk eller något i den stilen, och att du hotar att berätta allt för (du vet vem)... Ja, då inser jag att saker och ting kanske inte låg till riktigt så som jag trodde att de gjorde. I det läget undrar jag självklart hur i hela fridens namn du kan vara så upprörd, givet ovannämnda omständigheter. (Såhär i efterhand var det kanske lite väl förhastat av mig, då jag bara gick på de sms jag fått av honom.)

Å andra sidan säger du att du inte blev upprörd alls, vilket jag är mer böjd att tro på, och då är vi tillbaka på ruta ett; nämligen Vad är problemet?!.

Säg för skojs skull att jag av någon outgrundlig anledning var ute efter att skada någon av er? Snälla, rara, söta Ellinor: förklara för mig hur jag ens skulle börja resonera om jag trodde att en sån skitsak skulle ställa till med något (vilket du bekräftat att den inte gjort), och varför jag skulle vilja göra det nu? Jag har läst din blogg i snart ett år, fullt medveten om vem du är, och har inte haft kontakt med honom på snart ett halvår. Dessutom är jag liksom du kär i, och väldigt lycklig med en annan kille.

På begäran slutar jag kommentera din blogg och kommer inte att diskutera det här ämnet mer. Om du inte kan se det logiska i resonemanget hädanefter får det vara så, det är inte min huvudvärk. Kanske vore det en bra idé för dig, men framför allt för Anders, att inse att allt inte kretsar kring den egna personen alla gånger (utom möjligtvis i den egna bloggen ;-) ) Med andra ord - Det jag gör och skriver har inget med honom eller dig att göra, även om det kanske är frestande att tro det.

Med det sagt vill jag önska dig all välgång och lycka till med flytt, jobb, dansk, familj, hudvård, shopping och allting annat!

Kram,

Louise

2006-10-21 @ 01:00:29
URL: http://louraverise.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Louise: Det känns som om frågan är utagerad vid det här laget. Ska vi inte helt enkelt säga så att din och Anders fd relation är er sak (där jag inte känner till era känslor) och min och hans fd relation är vår sak (där du heller inte rimligtvis någonsin objektivt kan få reda på hur det var). Jag vill inte heller diskutera den här saken mer och väljer därför att inte kommentera ditt svar närmare. Gott så.

2006-10-21 @ 02:17:01
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Anders

Louise: Problemet är att du fortfarande inte begriper vad detta handlar om.

Jag uttryckte i ett sms till dig min besvikelse över att du medvetet skrev om något i din blogg som jag berättat för dig i förtroende och som därmed uppdagades för Ellinor. Du visste om att Ellinor inte kände tll detta och att hon läser din blogg. Jag tycker dessutom inte att det är upp till dig att avgöra om något du fått veta i förtroende är, eller borde vara, preskriberat. Det skulle, exempelvis, aldrig falla mig in att berätta i en blogg, som jag visste att din förra pojkvän läste, om saker som du ljugit om för honom.

Synd att du inte citerade mitt sms för jag skrev definitivt inte att Ellinor var "hysterisk" eller att hon "hotade med att berätta allt" för någon. Du började läsa Ellinors blogg i mars i år vilket är betydligt kortare tid än ett år. Inte för att det har någon större betydelse men det visar att du slarvar med fakta.

Visste inte om att jag påverkat dig även "på ont". Det var faktiskt något helt nytt för mig. Ber dig uppriktigt om ursäkt för det isf.

2006-10-21 @ 04:54:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se