"SKÖTSAM OCH RÖKFRI.."

Det finns ett myller av bostadssajter att använda sig av då man söker lägenhamn i København. Ett klart minus är dock att så gott som varenda en tar upp till DKK 500:-/månad för att man ska få sätta ut en annons + se kontaktuppgifter för de som hyr ut sina lyor. 2:ahandsboende är all about kort varsel (på de flesta gäller inflyttning direkt) och därför har jag än så länge valt att koncentrera mig på Danmarks motsvarighet till Gula Tidningen - Den Blå Avis - där jag betalat mer modesta 49:- (ca SEK 65:-) för en månads medlemsskap. Har vi inte fått tag på någonstans att bo om några veckor kommer jag dock att hosta upp ett par hundringar till och gå med i en sajt som åtminstone erbjuder garanti = gratis förlängning om man inte hittat en bostad där inom 6 veckor. Där verkar det dessutom vara ett jämnt flöde av inkommande annonser. 

Än så länge är jag inte så himla orolig över bostadssituationen. K har lovat att kolla upp de kontakter han har å det snaraste.. de är visserligen mäklare men kanske finns det "någon som känner någon" så att säga. Får nog eventuellt även tona ner mina/våra krav något ju mer akut det blir. Just nu ser den aktuella annonsen jag lagt ut på DBA + ett par forum ut ungefär såhär: 

Svensk tjej (26 år) från Sthlm flyttar till Danmark i höst och söker därför omöblerad lägenhet (1:a-2:a) i City, Amager el. Fredriksberg alt. närförort (helst Valby, Hellerup el Brønshøj) för hyra i minst 1 år, gärna längre. Tidigast från 15/11. Min danska pojkvän kommer också att bo där ca 50% - övrig tid bor han i Sverige. Max hyra 6000 DKK, deposition kan lämnas. Helst tillgång till tvättstuga och parkeringsmöjligheter. Vi är båda mycket skötsamma, rökfria och har inga husdjur. Min pojkvän har eget företag i Sverige, jag kommer att arbeta i Köpenhamn. Maila mig så fort som möjligt! Vänligen, Ellinor (efternamn).

Är inne minst 20 ggr om dagen och kollar nya lägenheter men är inte hyran för dyr så är depositionen det.. eller så handlar det om typ 6 månaders uthyrning. Man vill ju inte bryta upp igen och börja leta efter något annat då man precis hunnit komma på plats liksom.. Suck, vilken omställning det kommer bli att gå från att alltid ha haft 1:ahandskontrakt till att flytta runt från en lya till en annan sisådär vartannat år!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se