REKLAAAAAM...!

Pekar inte ut någon/några (fast det kanske inte är så svårt att lista ut ändå) men shit, vad less jag börjar bli på vissa bloggare som uteslutande skriver om enbart 2-3 klädföretag/postorderfirmor för att de råkar annonsera hos dessa personer.. det är så genomskinligt. Efter ett tag så märks det dessutom att det börjar bli svårt att hitta på "teman" för att dessa inlägg inte ska se ut som rena reklaminlägg.. suck.

Kommentarer
Postat av: Helena

Jag har i sig inga större problem med att bloggar blir "sponsrade", jag blir det själv lite då och då. Men visst är det trist när hela sidspalten täcks av blinkande annonser och när det bara länkas till och tipsas om ett par tre olika företag.

Postat av: Linda

Skittrist! Läser inte såna bloggar längre, man kan inte ta dem seriöst. Själva grundidén med bloggen förvinner ju. Tycker dessutom det är falskt att försöka påverka andra bara för att man själv ska tjäna pengar.

2006-09-23 @ 19:34:35
Postat av: Ulrika

Håller med dig. Användandet av Tradedoubler börjar gå till överdrift. Ser jag fler länkar till mediokra kläder från Nelly eller Laredoute skriker jag!

2006-09-23 @ 21:24:18
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: Ulrika

Det är ju dessutom ganska uppenbart när plötsligt modebloggare slutar skriva om asos så fort de gick ur Tradedoubler.

2006-09-24 @ 13:38:48
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: Lotta

Minns när en bloggare gjorde "reklam" för en solspray. Den var ju gå bra! Tror att hon refererade till sin mor och sin syster. I kommentarerna som följde inlägget visade det sig att flera andra bloggare blivit erbjudna att göra reklam för sprayen i utbyte mot ett varuprov eller liknande. Hennes trovärdighet sjönk som en sten.

2006-09-24 @ 14:31:10
Postat av: emma

Håller med om att det är irriterande! Särskilt när det inte ens står vad det är för något man klickar in på utan att man märker det först efteråt. Och sen tycker jag väldigt ofta att det är fula kläder/skor etc och jag undrar om ens de som gör reklam för dem skulle kunna tänka sig att köpa dem på riktigt....

2006-09-24 @ 14:47:35
Postat av: emma

Vet vem du syftar på förresten! Och jag tror knappast inte dem tycker de sakerna de visar är så snygga att de skulle köpa dem själva.

2006-09-24 @ 15:09:08
Postat av: Ellinor

Helena: Annonserna i sidspalten är inte den stora grejen för mig - de kan man ju strunta i - men då någon som man egentligen tycker skriver bra med jämna mellanrum kommer med dessa tematiska sponsrade inlägg från samma gamla klädföretag.. det är då man frestas att ta bort personen i fråga från sin favoritlista!

Linda: Jag håller med dig till viss del, visst försvinner en del av "förtroendet" personen förmedlar utåt i takt med att denna säljer sig..

Ulrika: Det händer absolut att jag klickar på en Tradedoubler-länk för att titta, men blir jag sedan sugen på att köpa varan brukar jag skriva in adressen på nytt i en ny webläsare. Är som sagt främst dessa ansträngda inlägg för att hela tiden hitta något nytt att skriva om samma gamla webshopar (La Redoute, Nelly och ASOS) som är stöööriga.. Betr. din andra kommentar så hade jag faktiskt inte tänkt på det innan du skrev det men det är ju sant!

Lotta: Ja, jag minns också den händelsen.. Nu vet jag inte hur det egentligen var men är man ärlig från början i stil med att "Ett företag kontaktade mig och bad mig testa denna produkt - jag behöver inte skriva om den men tycker den är bra och vill dela med mig av tipset till er andra" som t ex Lipgloss Bitch gör så är det ju absolut inget fel med det!

Emma: Till sist finns det ju inte så mycket kvar av utbudet på webshoparna att skriva om så då får man ju ta till det som inte är fullt så snyggt till slut.. ;) Jag syftar egentligen på två bloggare men den andra har blivit mycket bättre nu på sistone. Inte så många meningslösa reklaminlägg.

2006-09-24 @ 18:46:23
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Emmaria

Jag håller med helt och fullt! Läste gamla inlägg av vissa bloggare som gör just det du skriver om. De tidiga inläggen känns mer äkta på något vis, absolut att föredra. Jag kan förstå att det kan vara kul att tjäna en liten slant på sitt bloggande, men då borde det inte vara på bekostnad av innehållet i bloggen. Tack och lov finns det en massa bloggar man kan läsa istället för de sponsrade bloggarna! Tex klickar jag aldrig på länkar som är via Tradedoubler(eller vad det heter), fånigt kanske, men det har blivit en princip sak!

2006-09-24 @ 20:37:10
URL: http://emmaria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se