VALTAJM

Peter Eriksson och Maria Wetterstrand
Får min röst?

Om exakt en vecka är det dags att traska iväg till vallokalen igen (även om jag kanske väljer att rösta innan dess) och jag har fortfarande inte bestämt mig riktigt för vilka som får min röst. Faktum är att jag inte ens har funderat så mycket på saken fram till nu. Jag är inte så himla hemlig med min politiska åskådning och kan därför avslöja att jag i det allra första valet där jag fick rösta (måste väl varit '98) valde att lägga min röst på MP i riksdagsvalet och V i landstings-/kommunalvarianterna. '02 röstade jag pinsamt nog inte, hade precis flyttat till Skövde och fick mitt röstkort till den gamla adressen i Stockholm och ja, det blev krångligt helt enkelt.

Inför det här valet känner jag åter igen att det inte riktigt angår mig i och med att jag faktiskt lämnar landet (för gott?) inom några månader och därmed överväger jag att rösta blankt utom i riksdagsvalet (definitivt i kommunalvalet - struntar fullständigt i vilka som får makten här i förorten). En del av anledningen till att jag alls tänker rösta (förutom att jag innerst inne vet att det är min plikt) trots att jag drar till Danmark är dock att jag är lite orolig för vad som händer med "oss" om det övergår till att bli ett borgerligt styre - och jag vet att risken är stor just den här gången.. Ska inte snöa in mig på sakfrågor men att ett
parti som bl a vill sänka arbetslöshets- och sjukersättningarna, höja a-kasseavgiften och på andra sätt öka klyftorna mellan inkomstgrupperna i samhället ska ta del i uppdraget att bilda en regering gör mig lite mörkrädd. Så sorry, Fredrik Reinfeldt - hur sympatisk jag än tycker att du verkar så kommer det regna badbollar från himlen innan du får min röst.

Å andra sidan är jag inte så värst nöjd med de åtgärder som den nuvarande regeringen har kommit med de senaste åren heller och även om GP är lite småmysig sådär så lever han inte som han lär. Och sådant kan inte respekteras. Naturligtvis finns det egentligen inte något parti som tycker som jag i samtliga frågor men efter att åtminstone ha gjort en översiktskoll så kan jag konstatera att det troligtvis blir en röst från Nippertippan på MP i år igen (ska dock läsa in mig lite mer innan jag fattar det slutgiltiga beslutet). Ska man vara cynisk så gör det ju kanske varken till eller från - bildar MP regering så får man ju S och Göran "på köpet" så att säga - men jag tycker det är viktigt att inte minst miljöfrågorna får uppmärksamhet genom att deras mest ivriga förespråkare får vara med och bestämma lite också. Dessutom gillar jag verkligen både Peter Eriksson och Maria Wetterstrand skarpt. Men vi får se.. än är inget klappat och klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se