Kostvanor - en uppdatering

Ni kanske är nyfikna på hur det har gått med mina försök att lägga om kosten? Eller så är ni inte det men faktum är att det går framåt i alla fall.

De första två veckorna ungefär var jag otroligt rigid och fick ångest över minsta lilla snedsteg. Sedan insåg jag att målet faktiskt inte är att gå ner i vikt och kunde slappna av lite. Sedan jag började jobba är det betydligt lättare att äta på fasta tider, vilket tidigare var ett stort problem. Är rätt duktig på att få i mig något på morgonen trots att det ibland är svårt att äta så tidigt. Lunch äter jag vid samma tid varje dag (12 alt. 12.30) och eftersom det i Danmark innebär smørrebrød (någon enstaka gång varm mat) skippar jag brödet och äter olika sorters skinka, kallrökt fisk, ägg.. och till det en massa sallad. Väldigt gott och bra! Under dagen dricker jag dessutom flera flaskor vatten och det blir oftast någon frukt till mellanmål.

Eldprovet kommer på kvällen då jag har svårt att uppbåda tillräckligt med energi för att laga mat. Måste få styr på det där.. kanske försöka göra matlådor under helgerna som det bara är att värma sedan. Som det är nu är det så himla lätt att bara ta sig en macka (grovt rågbröd - vitt matbröd har jag inte ätit på nästan en månad), alternativt gå förbi affären på vägen hem och köpa med mig en påse kanelbullar bara för att få i mig något. Ej godkänt!

Men på det hela taget går det mycket bättre! Fortfarande lite väl mycket kaffebröd (inte godis!) då jag ska "unna mig" något men läsk blir det väldigt sällan - både bra för tänderna och mig! Mindre te = mindre socker - också bra. Brukar försöka hålla mig till 2 koppar/dag. På jobbet tror de nog att jag är värsta hälsofreaket eftersom jag alltid tackar nej till morgonbrödet, kakor och födelsedagstårtor.. där går det minsann bra! Men bättre ska det bli..

Kommentarer
Postat av: Ivana

Jösses vad duktig du är! Keep up the good work!

Postat av: Ellinor

Ivana: Mja, inte hundra nöjd.. Duktigare kan jag bli :)

2007-04-08 @ 22:58:10
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Louise

Wow, bra jobbat! Det är lite segt ibland på kvällen, men om du tar en morot eller något som "mellanmål" innan du börjar laga mat så kanske det blir lättare att inte äta onyttigheter bara för att inte svimma av hunger?

När jag inte orkar tänka kokar jag couscous alt. hirsh, wokar lite grönsaker med starka kryddor, häller eventuellt över lite kokosmjölk och blandar allt med couscousen. Smakar helt okej, och är lätt att slafsa i sig framför TVn.

Inte funderat på att börja dricka grönt te (utan socker) istället?

2007-04-09 @ 14:51:53
URL: http://louraverise.blogpot.com
Postat av: Ellinor

Louise: Problemet på kvällen är främst att jag är så himla trött att det gör det svårt att orka laga mat.. Det är så frestande att bara slå sig ner i soffan. Tack för mattipset förresten. Wokade grönsaker har jag förätit mig på men däremot brukar det bli couscous med lite tomater och lök el. dyl. Kanske testar med kokosmjölk dock.

Grönt te blir det ibland men i och med att jag har mjölk (+ 2 sockerbitar då) i mitt te tycker jag det ser så vidrigt ut med den blekgröna vätskan. Borde vänja mig av med mjölk i te med så kanske det går bättre.

2007-04-09 @ 18:24:56
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se