SHOE GAL

Borde vara glad just nu men kan inte riktigt förmå mig av någon anledning.. För ett par timmar sedan var jag på intervju i en skobutik på Ströget. Det var faktiskt riktigt ansträngande eftersom ägarinnan var av den där överdrivet hurtiga sorten, sådär så att man känner att det till viss del är en act och att hon egentligen är väldigt krävande och säkert kan vara rätt bitchig också. Till 90% pushade hon dessutom bara mig att ställa frågor medan hon nästan inte frågade något tillbaka eftersom "Jag har ju läst din ansökan". Fick till slut ont i mungiporna av allt leende men det gick väl i alla fall inte helt dåligt eftersom jag ska dit och provjobba på lördag 10-18 (betalt såklart). Efter det är det väl meningen att både hon och jag ska känna efter om det är någonting för mig eller inte. Jag är redan högst tveksam, dels för att 1) Det är bara deltid (iaf till att börja med) och dels för att 2) Tanken på att stå upp hela dagarna och glättigt fråga "Är det någonting jag kan hjälpa till med?" samtidigt som man får ont i fötterna av sina höga klackar (det är dresscode av typen enkelt och elegant) känns inte så lockande.

Nu tänker jag inte basunera ut namnet på stället men det är en rätt liten butik nästan nere vid Kgs Nytorv. Iofs så är det bara där jag ska jobba just nu på lördag eftersom det främst är en av de andra tre butikerna - nyöppnad vid Rådhuspladsen - de söker folk till. En fördel är dock att de har himla snygga skor.. lär bli svårt att hålla sig från att shoppa loss ordentligt (om det nu är personalrabatt) om jag börjar jobba där sen. Men som sagt.. vi får se hur det blir på lördag först!

Kommentarer
Postat av: Linda K

rätt - gå dit och testa på lördag. tycker du att det är sådär behöver du ju inte fortsätta. men cool att vara i skobutik! hoppas du får präktig rabatt om du blir kvar!

Postat av: Ellinor

Linda K: Jag tror tyvärr inte det är så roligt som man tror.. rätt slitigt med allt plock och springande fram och tillbaka till lagret. Men ska inte ropa hej än! Kanske ska propsa på en rejäl rabatt i anställningsvillkoren då om jag nu blir kvar :)

2007-02-01 @ 20:14:25
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Julia

Vad kul att du ska få provjobba! Även om det kanske inte är världens roligaste jobb så kan det ju vara skönt att ha något att göra på dagarna plus att man får träffa mycket folk.

Hälsningar Julia i Jämtland

2007-02-01 @ 20:31:07
Postat av: Ellinor

Julia: Ja, det är väl en början i alla fall - jag ska inte vara så negativ! Men måste tänka lite ekonomiskt också.. vill ha ett "bra" jobb snart, har ju trots allt ett studielån att betala av på. En sak i taget..

2007-02-01 @ 20:37:20
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Ulrika

Om du blir desperat i framtiden så behöver vi en VD-assistent på Travelstart. Lång restid och kanske inte vad du vill syssla med, men ett alternativ om du blir desperat:)

2007-02-01 @ 20:52:58
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Ulrika: Tack för tipset! Tycker iofs att det lät rätt kul men frågan är hur smart det vore att jobba i SV och bo i DK med tanke på att man tjänar mindre där men har högre levnadskostnader här. Plus de krångliga skattereglerna. Folk brukar ju göra tvärtom :)

2007-02-01 @ 21:13:31
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Nannis

Bianco kanske? ;)

2007-02-02 @ 08:07:01
URL: http://springibena.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Nannis: Nix pix! Är en liten kedja som bara finns här i Kbh. Namnet är detsamma som det en journalist gör då han får en väldigt bra story - så kanske du förstår ;)

2007-02-02 @ 11:47:27
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Nannis

Yup, I got it! :)

2007-02-02 @ 15:27:25
URL: http://springibena.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se