VIVA!

Nu, mina vänner, ska jag bjuda på ett restaurangtips om ni besöker Köpenhamn. K och jag var där i lördags och blev förtjusta - tänkte därför dela med mig av denna lilla pärla!

Viva kvällstid

Restaurant Viva är en båt / pråm, belägen vid kajen alldeles nedanför Langebro på Amagersidan. De har öppet för lunch och middag men jag rekommenderar att man väljer det senare eftersom det är mysigt att sitta och se ut över vattnet då det är mörkt. Inredningen är dessutom väldigt simpel - i det närmaste tråkig - och gör sig bättre då än i dagsljus.

Menyn består främst av fisk och skaldjur. Det speciella är att alla rätter är i förrättsstorlek (dock inte små!) och man bör därför beställa två för att bli mätt. Det är inte dyrt; 95-115 kr för en rätt med undantag av kaviaren och den grillade hummern. Till förrätt valde K musslor med örter, persilja och vitlök. Ett kilo är en stor skål minst sagt och det var prisvärt för 105:-. Jag föll för marinerade stekta tigerräkor med salsa romesco (115:-) och fick in fem stora räkor tillsammans med toast och röran att ha på. Marinaden var verkligen supergod men det var ju lite pilligt och kladdigt att sitta och skala räkorna (alla skaldjur kommer med skal) - vi hade därför fått varsin liten skål med varmt vatten och citron att tvätta av oss i.

Till varmrätt beställde vi båda två pärlhönebröst med "kartoffelkompot och squash-tomat tærte" (115:-) och det var väl den enda lilla missen. Det var gott, vällagat och absolut inget fel på det alls men inget speciellt liksom. Tror att fisk och skaldjur är det de gör bäst. Som efterrätt delade vi på en chokladfondant med vaniljskum, passionsfrukt och glaserad banan (85:-) som bara var helt suverän! K beställde en latte som var en av de godaste han druckit sa han och jag tog en kopp te. Summan av kardemumman: ca 700:- för hela middagen inklusive ett glas vin till mig (australiensisk Shiraz - god!) och en stor flaska vatten. Det är inte dyrt för så pass mycket  mat och servicen var dessutom 100%-ig. Kan helt klart rekommendera Viva och vi lär återvända dit fler gånger (nej, jag får inte betalt för att skriva det här!).

Viva bar

Restaurant Viva: 4.5 + (av 5 möjliga)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se