Pest eller kolera

Senaste visningsupplevelserna:

1. Amager (i förrgår)
Jag älskar Amager och inbillar mig att det är där jag helst vill bo. Tyvärr låg den här 1:an i ghettot på Peder Lykkes vej, längst upp på fjärde våningen - utan hiss! Hyreskillen? Tja, man ska väl inte förtala folk genom att kalla dem för knarkare då man inte vet säkert men.. Ful och sliten lya för ockerpriset 4800:- (för den!). Ingen möjlighet att skriva sig på adressen. Delvis möblerad = magasinera merparten av mina möbler. Tio (!) andra som också skulle komma på visning. Summan av kardemumman: icke!

2. Rødovre (ikväll)
Rødovre är en egen kommun, ca 7 km utanför Kbh. Just den här lägenheten låg dock himla dumt till. Buss en gång i halvtimmen (alternativt gå 1 km längst med bullriga Roskildevej) för att byta till annan buss för att byta till S-tog i Husum för att byta till buss till jobbet. Ehum. 30-40 min in till stan, lika krångligt det. Hyreskillen? Nervös typ ca 35-40 år som hyr ut bostaden för att åka till Jylland och fiska i 5 månader. Den där asexuella typen som man inte vet om han är gay/straight och som säkert skulle kunna vara oskuld. Lägenheten? Osade av rökelse, knallgula spräckliga väggar. Också delvis möblerad men möjlighet att ta med sig något fler saker. 4500:- inkl. kabelinternet och fullt kabelpakke (inte för att jag ser på tv). Summan av kardemumman: skulle tänka på saken till imorgon och det kommer en till och ska titta.. men jag lär väl kanske få säga ja. Suck.

Ska slå en signal till en kille imorgon ang. en 1:a i Nordhavn som jag hade kontakt med via mail tidigare i veckan. Håll tummarna för det! För jag vill inte bo i Rødovre!

Kommentarer
Postat av: ida

Längst upp i ett hus i amager låter ju i och för sig fantastiskt. Och 4800 för att hyra en lägenhet i andra hand är ju inte så farligt. Fast trist om du inte kan förändra något förstås.
Hur dyrt är det att köpa lite utanför köpenhamn?

2007-06-21 @ 22:22:03
Postat av: Ellinor

Ida: Tro mig, allt på Amager är inte fantastiskt.. detta var GHETTO! 4800:- kan jag absolut betala om det varit så att den var omöblerad så att jag samtidigt slipper betala 1500:- för att magasinera grejor - det blir en dyr totalsumma.. Priserna för att köpa beror lite på om det är ejer- eller andelsbolig. Men själv har jag inte råd att låna mer än typ 700.000 för att räntan + månadsavgift inte skulle hamna på mer än 5000:-. Så det blir ett projekt då jag och K flyttar ihop sedan..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se