SAP:pa mig hit och dit..

Om ca 2 veckor slår atombomben SAP ner på kontoret och det är nervös och rätt dålig stämning redan nu. Det började med ett mail från chef-Peter för någon vecka sedan att det är inbokat träning i det nya systemet för marketing och oss på sales/logistics helgen 30 juni-1 juli. Utan att fråga innan (vem vill jobba helg egentligen liksom?) och utan att ens informera de på avdelningen som är menade att undervisa och som inte kan systemet själva ännu. Nonchalans redan där. Två inne hos oss (jag + Tina) kan inte ens vara med eftersom vi är beviljad ferie då (flyttar ju den helgen) sedan länge.

Bogholderiet befinner sig f n på fyra dagars träning nere i Tyskland och att det då är meningen att vi - då den delen av SAP som gäller oss enligt tyskarna själva är betydligt mer komplex - ska lära oss det hela på bara två dagar är helt uppåt väggarna! Vi hamnar dessutom i hetluften direkt eftersom vi efter de här två dagarna faktiskt har kunder som vill ha precis samma snabba svar på sina frågor som innan trots att vi kommer vara helt nollställda betr. hur vi ska gå tillväga i det nya systemet för att kunna hjälpa dem. 

Igår var det Nordic Management-möte och då kom Roger, landansvarig för Sverige, ner till mig och började trycka på hur viktig jag skulle komma att bli för dem i och med implementeringen av SAP. Säljkoordinatorn Anneli kommer ner till träningshelgen, men bortsett från henne är det ingen däruppe som kommer kunna göra ett dugg i SAP vilket ger en massa tryck på mig. Jag som inte ens kan vara med under upplärningen och kommer dyka upp på tisdagen utan att kunna göra ett skvatt och utan att veta då den extrainsatta inlärningen för oss som hade ferie äger rum. Det blir som att börja om på nytt! Det kommer gå åt skogen, sanna mina ord.. Jag får nog magsår snart av allt det här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se