Första dagen på jobbet

image611

Jag är så j**laj**laj**la trött! Slut i huvudet! Det var över ett år sedan jag senast hade ett 9-5 jobb - känner på mig att det kommer dröja ett bra tag innan jag kommer in i det.

Men det har varit en helt okej första dag. Ovan ser ni min fina välkomstbukett (ja, den ser ut som en krukväxt men det är för att jag inte hade någon passande vas så det fick bli en blomkruka)! Alla är verkligen supertrevliga och verkar vilja att jag ska känna mig välkommen - vi ägnade hela den första timmen åt att gå runt och presentera mig och småprata med folk. I övrigt har jag mest suttit bredvid tjejen jag ska vicka för och "insupit kunskap", fått lägga in lite egna ordrar och så men det är i stort sett det enda jag fått lära mig så att jag kan.

Det är sjukt mycket att hålla reda på.. enligt N (svenska tjejen) så dröjer det typ 2 veckor innan man ens får börja svara i telefon, det gäller ju att kunna svara på kundernas frågor också och då är det bra om man vet var i Navision man ska leta. Kundkontakten via mail och telefon är ändå inte mer än kanske 50% av allt som ska göras, det mesta är orderrelaterat.. hålla på och fippla med kreditnotor, fakturor, reklamationer osv + en hel del fysiskt pappersarbete.

Ett litet orosmoln dock och det är att N, som egentligen skulle gå på sin mammaledighet först den 1 juni, ska till barnmorskan imorgon och ev. kommer bli sjukskriven med omedelbar verkan (foglossning och sån't). Hon skulle ju lära upp mig de två första månaderna och eftersom det inte finns någon annan som sitter på Sverige blir det lite problematiskt om hon plötsligt försvinner. Det finns en tjej som egentligen ska sitta på Danmark men hoppar in ibland så jag antar att det i så fall blir hon som får göra det. Men det skulle underlätta att ha någon som faktiskt "kan" Sverige till 100% så inte jag sitter där helt själv sedan utan att ha någon att fråga.

Stort plus med jobbet: frukostordningen (dvs frukost som i lunch). 300:-/månad för lunch och obegränsad tillgång till frukt, massa olika drickor, flashiga kaffemaskiner där man kan göra snajdiga cappuchinos med sirup etc (synd att jag inte dricker kaffe), kaffebröd i mängder.. det sistnämnda håller jag mig nog ifrån! Det är riktigt prisvärt men idag uppskattade jag nog mest att kunna klunka i mig flera flaskor vatten för det var så galet kvavt inne på kontoret! Det samt all information som bankats in i min skalle gör att jag fortfarande har lätt huvudvärk så det blir tidig sänggång ikväll!

Tack för alla kommentarer - har inte orkat/hunnit svara ännu men det kommer..

Kommentarer
Postat av: Maria

Grattis till nya jobbet! :D

Postat av: Julia M

Det låter ju som ett jättebra jobb!
Lycka till!

Hälsningar från Julia

2007-03-28 @ 21:54:39
Postat av: Lena

Snart kommer du kunna allt det där som om du inte gjort annat! :)
Grattis!

2007-03-29 @ 02:54:31
URL: http://www.koala.nu/blahblah
Postat av: Annie

oajajaj!
Vilka otroligt fina blommor :D Maffig bukett!

2007-03-29 @ 09:00:28
URL: http://enteranniesworld.blogspot.com
Postat av: Saskia

fina blommor! och vad bevämt med maten låter ju hur bra som helst!
Du kommer behöska allt där inom nolltid! :)

2007-03-29 @ 09:26:53
URL: http://sas.blogg.se
Postat av: Ellinor

Maria: Tack!

Julia M: Jo, jag kommer nog att trivas rätt bra då jag väl förstått mig på arbetsuppgifterna tror jag :)

Lena: Haha, det får vi verkligen hoppas..!

Annie: Yes, den var superfin och lite påskinspirerad också med fjädrar etc. Snällt av dem!

Saskia: Japp, men jag börjar redan få vissa problems att hålla mig ifrån allt kaffebröd och läsk.. Det ingår tydligen frukost också men nej, jag SKA fortsätta med min havregrynsgröt hemma! Och jag hoppas på att du har rätt med det där med nolltid.. ;)

2007-03-29 @ 17:32:17
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Li

Grattis! Den där frukost/lunch grejen verkar härlig!

2007-03-29 @ 19:03:31
Postat av: Polly

Grattis till nya jobbet! Vad trevligt med välkomstbukett. :)

2007-03-29 @ 20:40:14
URL: http://pollyhemlisar.blogsome.com/
Postat av: Ellinor

Li: Den är rätt sjyst faktiskt :)

Polly: Tack! Och ja, det var väldigt trevligt! Öht tycker jag jobbet är rätt nice hittills :)

2007-03-31 @ 09:13:26
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se