Jag KAN säga nej, det kommer bara en massa ja:n emellan..

Idag var minsann dagen då Ellinor satte ner foten och förklarade "När jag säger att jag inte tänker lämna frilans för att jag inte fått betalt så menar jag det slutligen efter att i två veckor ha sagt samma sak men lämnat in i alla fall". Svårbegripligt? Översättning: jag lämnar inte in min frilanspryl idag. Pilutta er, liksom!

Och fy fabian, vad jag är sugen på hemkörnings-pita med kött och sallad! Men det är ju bara tisdag och sådana friheter får man bara ta sig på helgen. Come to think of it så är jag rätt sugen på choklad också.. Nej, det är väl bäst man går ut i köket och tar sig ett plommon eller nåt!

Kommentarer
Postat av: Mie, Absolut Guldkant

Jajamen, sätta ner foten behöver man sannerligen göra ibland!
Ha det bra i vårsolen!

Postat av: lill-elin

åh det är så svårt att vara en people-pleaser.
jag e också med i den klubben. men även jag blir bättre och bättre på att sätta ned foten. lyckades faktiskt vinna en facklig strid mot en arbetgivare här i väsby i höstas, som gång på gång lovat löneförhöjning men inte skitit i det. Efter 4 månaders samtal till facket så fick jag både retroaktiva pengar och en personlig ursäkt. kändes sååå bra att jag för en gångs skull valde att stå upp för mig själv. Så det är värt det!
skitbra att du ger dem en tankeställare, det är ju helt absurt att de tror att de kan behandla anställda så.

Idag har jag förresten gjort "kulturstudier" i Upplands Väsby(vi är inne på 1:a praktik-delen av lärarutb.) fatta va intressant, gå i centrum och "känna av stämningen" och regsiterar kulturlivet i kommunen..haha
fint väder var det iallafall, och ganska god lunch på "Farbror".De har bygt om centrumet sen du flyttade, finns bla en riktigt lyxig klädbutik med kläder från Day Birger et mikkelsen, Wera och likanande. Kul för väsbyborna. Jag har redan flyttat härifrån i tanke och själ. längtar som en galning.
Har våren kommit till Köpenhamn? Skulle gärna ta en tur dit snart;)
/Elin

2007-03-27 @ 13:59:52
Postat av: Ivana

Äsch, klart man kan ta sig sådana friheter på veckodagar också, det är ett måste för att man ska överleva :)

2007-03-27 @ 22:11:22
URL: http://pimpgizmo.blogspot.com
Postat av: Jonna

Det var på tiden! ;)

2007-03-28 @ 09:26:17
URL: http://kazaanmjao.webblogg.se
Postat av: Li

Jag har också svårt att säga nej. Det känns som att man gör folk besvikna då.

2007-03-28 @ 11:20:35
Postat av: Ellinor

Mie: Precis.. och jag väntade ändå VÄLDIGT länge innan jag gjorde det! Men nu var det dags!
Lill-Elin: Shit, vad bra gjort med den fackliga striden du tog hem! Det är inte utan att man undrar lite vad det rörde sig om för arbetsgivare.. (och jag lovar att inte skvallra till lokalblaskan jag jobbar för!). Väsby centrum förnyas en hel del nu och i slutet av april öppnar ju övervåningen också. Håller lite koll på deras hemsida då jag letar events till kalendariet i tidningen och det verkar som om det blir rätt fint.. sedan om det finns tillräckligt med kundunderlag därute för att hålla centrum levande då allt är klart återstår ju att se (det är ju flera butiker som fått slå igen eller flytta under tiden jag bodde där). Men jag förstår att du längtar därifrån i alla fall - när flyttar ni till Sollis?
Våren har helt klart kommit till Köpenhamn! Här är helt underbart :) Du får hojta till om du tittar ner så får vi ta en fika på nån uteservering!

2007-03-29 @ 17:41:38
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: Ellinor

Ivana: Ja, man får väl det! Jag har precis smällt i mig tre kanelbullar och det är bara torsdag så jag ska nog vara tyst i fortsättningen..

Jonna: Så sant!

Li: Visst är det så! "People-pleaser" som Elin skrev.. och det är inte så lätt att sätta ner foten alla gånger!

2007-03-29 @ 17:43:59
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se