Svampattack

Vad är det för fel på äppelmos som gör att innehållet 9 gånger av 10 möglar inom en vecka efter att man öppnat burken? Då den - oöppnad - enligt märkningen ska hålla i flera år. Havregrynsgröt med linfrön utan sylt eller mos på är sådär.

Kommentarer
Postat av: Anonym

ät gröten med några russin. mycket godare än sylt/mos!

2007-03-06 @ 13:55:36
Postat av: Ellinor

??: Nej, usch.. russin till fil - ja.. russin till gröt - nej! Förresten, lämna namn (hur svårt kan det vara?)!

Postat av: Minna

Jag ställde samma fråga förut. Då svarade min pojkvän som är kemist att man ALLTID ska använda helt rena bestick när man tar sylt/creme fraise/keso osv.

Om man tex tar en sked keso, lägger i sallad, rör om och tar sen samma sked ner i burken igen så hamnar det mängder av partiklar där som kommer att möggla fort som fasiken.

Och ännu värre om man stoppar skeden i mun och sen ner i burken igen...

2007-03-06 @ 15:06:13
URL: http://www.minnert.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Minna: Hm.. that makes sense. Fast jag tycker verkligen att jag följer de instruktionerna rätt bra (stoppar verkligen inte skeden i munnen i alla fall) men tydligen inte. Nu har jag köpt sockrat äppelmos de senaste gångerna också eftersom jag inte hittat osockrat här och jag tycker det senare brukar hålla sig bättre. Jaja, får försöka vara noggrannare med det där med rena bestick i alla fall..

2007-03-06 @ 15:31:24
URL: http://nippertippan.webblogg.se
Postat av: leopardia

du kan ju alltid prova att tvätta insidan av locket med atamon...

2007-03-07 @ 12:14:34
URL: http://leopardia.webblogg.se
Postat av: Ellinor

Leopardia: Med.. vad?

2007-03-07 @ 21:58:26
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se