Testpilot: MD Skincare

För en kort tid sedan köpte jag en dagkräm från MD Skincare som är ett dermalogiskt märke, utvecklat av hudspecialisten Dr. Dennis Gross. Observera.. inte MD Formulations - det är många som blandar ihop dem men det är två olika märken. Hursomhelst så rör det sig om dyringprodukter så jag var själaglad då jag fick den för ca 1/3 av butikspriset (underbara eBay!) samt på köpet en hög med generösa prover på många av deras övriga grejor.

Inte för att gå händelserna i förväg men det känns faktiskt som om jag äntligen hittat en hudvårdsserie som passar mig som handen i handsken! Här kommer en recension på dagkrämen samt en rengöring som är de produkter jag hunnit testa ordentligt.

image612All-in-one Facial Cleanser with Toner beskrivs med "this gentle yet thorough cleanser not only removes dirt, stubborn makeup, and excess oil, but tones at the same time". Det är mao en tre-i-en-produkt som både ska fungera som makeup-remover, rengöring och ansiktsvatten.

Det är en gul, lite trögflytande kräm med tvålig konsistens som i ärlighetens namn inte doftar så gott, men inte heller illa. Personligen har jag använt den i de två senare stegen, L'Oréals gröna rengöringsservetter får ta bort ögonmakeupen (gillar inte att få kladd i ögonen eftersom jag alltid tror att det ska svida). Därför kan jag egentligen inte svara på hur bra den här produkten fungerar som remover men jag måste säga att i övrigt är den i högsta grad tillfredsställande!

Min hy vid den här tiden på året är något oljig i t-zonen men med yttorra partier på kinderna och mellan ögonbrynen. Efter jag har använt rengöringen känns huden bara mjuk och ren, den varken stramar eller är fet. Dessutom har mina plitor-som-inte-är-finnar på kinderna ner mot haklinjen försvunnit men om det beror på just den här produkten kan jag inte svara på.. Den utför inga mirakel på något sätt (hm, vad skulle den kunna göra liksom?) men den gör sitt jobb med bravur. Provet jag fick räckte i ungefär en vecka morgon och kväll men jag undrar om jag inte ska köpa på mig en fullsize? Finns för £30 (ca SEK 420:-) på HQHair (8 OZ)

Betyg

*** *** *** *** *** 

image613Maximum Moisture Treatment
är dagkrämen som passar normal-, bland- och känslig hy som tenderar att bli torr. Mao precis vad jag behövde just nu!

- Replenishes moisture and restores protective lipid barrier
- Contains dry-seeking ingredients to target parched areas
- Self-adapts to changes in climate and skin dryness
- Protects against free radical damage with antioxidant vitamins A, C, E



Jag tror inte ni förstår hur mycket jag älskar den här produkten! Det är en ljusgul, mycket tunn och dryg (vilket behövs eftersom flaskan bara är 1 OZ = 30 ml) kräm. Eftersom den just är så tunn tror man att det bara ska säga sluuurp så sjunker den in i huden utan att åstadkomma så mycket och, visst - den går in snabbt men samtidigt återfuktar den ordentligt och tonar ner blanka partier. Resultatet är en sammetslen och jämn hy med matt yta och det håller i sig hela dagen utan att man behöver plocka fram puderdosan!

Det här är den perfekta dagkrämen som jag letat efter och det bästa är att den - i alla fall för mig som varken har överdrivet torr eller fet hy - nog kommer funka året om. Som ni märker är jag sjukt imponerad och den enda nackdelen är priset, £32 (ca SEK 447:-) för pytteflaskan på HQHair (1 OZ)

Betyg

*** *** *** *** *** 


Kommentarer
Postat av: victoria

Den tvättkrämen finns att köpa mycket, mycket billigare. Kolla här: www.e-kosmetik.se!!! 179:- för den fullstora flaskan. Wow! Jag som trodde att det var dyrt...

2008-02-25 @ 19:07:29
Postat av: Aurosia

Iho, båda låter ju ljuvliga. Men säg mig, innehåller någon av de dimethicone? Tacksam för svar!

/
http:// theheartbeatofadoll.blogg.se

2008-04-10 @ 18:22:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se