Aaaargh!

Håller på att få spel!!! Att det ska vara så omöjligt att hitta en vettig nyårsresa! Surfat runt på miljoner resesajter vid det här laget och börjar minst sagt ledsna.

Först var det tal om Thailand, men då K tyckte det kändes lite magstarkt att betala 30.000:- för ett par veckor i solen så går det bort. Sydafrika var nästa förslag, men där ska man nog ha lite mer tid på sig och möjlighet att resa runt för att hinna se allt. Två veckor i bara Kapstaden eller Durban.. njae. Skulle vi åka till Florida så vill K passa på att hoppa fallskärm och då är det tydligen en himla massa packning som måste med. Kanarieöarna/Tunisen/Marocko/Egypten o dyl dit det inte är så långt men ändå hyfsat varmt vid tidpunkten säger vi båda bestämt nej till.

Nu lutar det åt en (kall!) storstad. New York eller Tokyo - det sistnämnda är inte så dyrt som man kan tro.. lite väl lång flygtid bara. Jag röstar på N Y och det verkar som om det skulle kosta ca 9000-10.000:- för en vecka med hotell. Skulle gärna sätta ihop en resa själv då jag hittat hyfsat billiga flygbiljetter med American Airlines, men hotell i den staden är ju tokdyrt. Ingenting under 1500:-/natt om det ska inte ska ligga i bushen. Någon som kan tipsa om ett bra och billigt hotell (= ej hostel)?

Det lär väl sluta med att vi inte åker någonstans. Världen känns väldigt liten helt plötsligt.


Kommentarer
Postat av: ida

Vi bodde på union square inn i new york - ett helt okej hotell men ingen lyx på något sätt. Det kostade 169 dollar natten, dvs 1100 kr i dagsläget.

2007-09-26 @ 23:38:07
Postat av: Sandra

http://www.cosmohotel.com/
Cosmopolitan hotel - bra läge och väldigt billigt för att vara Manhattan. Och det är faktiskt helt ok. Rummen är små, men det är rent! Jag var där i oktober 2006 och då höll de på att renovera så åtminstone en del av rummen bör vara ännu fräschare.
Har du kollat tripadvisor.com? Har bra recensioner och vanliga människors egna bilder som visar lite mer bakom de glättiga fasaderna.

2007-09-26 @ 23:59:36
Postat av: Nicki123

Hej, ett tips är att inte vänta för länge med att boka. Jag och pojkvännen hade planer på Sydostasien, men då jag försökte boka för en månad sedan (just över nyår) var ALLT reguljärt fullt (kollade två resebyråer som kollade igenom alla flygbolag åt mig) till Thailand/Vietnam/Kambodja/Laos och det började bli ont om platser på det mesta åt asienhållet. Så det blir nordafrika istället. Tipsar om Tokyo, har varit både där och i NYC och gillar båda städerna massor. Dock har Tokyo allt; kultur, shopping, bisarra saker, god mat etc etc.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se