Tillbaka till Israel?

image714
Semesterplanerna för mig och Dansken börjar ta form. Ursprungligen hade jag ansökt om två veckor ledigt i slutet av juli - början av augusti, men nu då jag blivit fast anställd lutar det åt att jag minskar ner det till en vecka - tio dagar och sparar så många dagar som möjligt till december/januari då vi planerar en lite längre resa (förutsatt att min chef inte sätter käppar i hjulet).

Från början var det tal om Italien, men förra helgen kläckte jag den fantastiska idén om Israel istället. Jag har varit där två gånger; fyra månader våren/sommaren 1999 och tre dagar (!) i juni 2000 och vill gärna visa Dansken detta underbara land som jag älskar! Avstånden är korta och vi planerar därför att hyra en bil och resa runt. Galiléen (inkl. en sväng förbi Kibbutz Yiftah där jag bodde) - Jerusalem - Tel Aviv - Döda Havet + kanske en sväng ner till Eilat beroende på tid. Inte i den ordningen dock.

Det är bara på planeringsstadiet än så länge så vi får se... men visst vore det härligthärligt! Få till en dejt då,
Karin?

Kommentarer
Postat av: jessica

Men är det inte döfarligt att åka till Israel? Blir man inte avrådd om man bokar via en resebyrå, eller har jag helt fel?

2008-02-24 @ 19:26:34
Postat av: Karin

Mycket bra idé, fast lite tveksam till augusti. Det är ju så jäkla hett här då! Det är väl däri faran ligger - att dö av värmeslag... ;-) Själv brukar jag ju försöka att åka till Sverige då. Fast just i år kommer jag att vara kvar i TA, så kommer ni hit så ska vi självklart försöka få till en dejt.

Postat av: Maja

Tänker du nånsin på palestinierna och det fruktansvärda förtryck de blir utsatta för av staten Israel, då du talar om det som ett "underbart land"? Känns lite konstigt att inte ha den fruktansvärda konflikten som råder i området i åtanke både då man "gör reklam" för landet, och planerar att åka dit som turist. En tanke bara...

2008-02-25 @ 15:34:44
Postat av: Saskia

åååh underbart!! Jag har själv ansökt om Birthright resa till sommaren, juni eller tidig augusti... *hoppas & längtar*

2008-02-26 @ 09:21:54
URL: http://sasnyc.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Jessica: Jag hade kanske inte tänkt att semestra på Gazaremsan.. Men Israel (med undantag av Gaza och Västbanken) finns inte med på listan över de länder som UD avråder från att resa till.

Karin: Håller med om hettan.. fast just nu känns det mest som om det ska bli skönt :) Kul att du antagligen är kvar därnere då, jag hojtar till i god tid då/om vi kommer så får vi få till något!

Maja: Du talar om en konflikt som (tyvärr) har pågått i flera årtionden. Att jag för den skull skulle låta bli att resa till ett land som jag älskar gör varken till eller från för att lösa den konflikten eller påverka det som sker därnere. Jag vidhåller att Israel är ett underbart land att semestra i och det förändras inte av att jag kanske inte stöder alla beslut regimen tar. Skulle du låta bli att resa till Australien till stöd för aboriginerna och det förtryck de blir och har blivit utsatta för där? Eller USA och indianerna?

Saskia: Vad kul!!! Hoppas det blir av! Tidig augusti så kanske du, jag & Karin kan ha värsta dejten därnere ;)

2008-03-05 @ 18:42:48
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se