Allergiskt utbrott

Varenda j**la par örhängen (i silver då) jag köper, trots att de skryter om att vara nickeltestade, verkar orsaka min knoppande nickelallergi att blomma ut. En dag hade jag mina nya pärlor och idag är öronen röda, kliande och med en märklig liten knöl bak på ena örat som gör ont. I naveln - där jag är piercad sedan nio år - har jag en barbell av titan, men ska man verkligen behöva titan i öronen med för att slippa allergin?!

Kommentarer
Postat av: Angelica

Jag brukar få utbrott av äkta silver då de är mkt pollen i luften. Kanske är det även så för dig?

Postat av: Ellinor

Angelica: Det är möjligt, men låter märkligt.. Jag har inte ett spår av pollenallergi i övrigt heller.

2008-05-20 @ 15:43:02
URL: http://nippertippan.webblogg.se/
Postat av: Fröken Fräken

Tyvärr är det så att inget kan helt räknas som allergisäkert, det varierar från person till person. Titan räknas ju till de mer säkra, silver är det dock många som inte tål..

2008-05-20 @ 21:31:24
Postat av: Ellinor

Fröken Fräken: Du har rätt - men det är himla trist! Fast vill man vara fin får man lida pin antar jag :)

2008-05-20 @ 22:25:28
URL: http://nippertippan.webblogg.se/
Postat av: Tove

Nu är det ju kanske lite sent att kommentera inlägget, men jag kan inte låta bli. Jag är själv nickelallergiker och måste till och med tänka på att köpa mascara och ögonskuggor med särskilt låg nickelhalt. Mitt tips är att köpa stålsmycken. Jag vet inte om det funkar med alla stålsmycken, men jag köpte superläckra stålringar från Edblad o Co (http://www.edbladco.com/index.php?main_page=index&cPath=47_56#1814) som jag kan ha. Det kanske låter lite konstigt eftersom stål ju innehåller nickel, men poängen är att stålet binder nicklet så hårt att det inte avges något för huden att reagera på.

2009-11-23 @ 11:04:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se