FEM ORSAKER TILL IRRITATION

Mitt humör är nog vad man skulle kalla ojämnt. Antingen är jag glad och lycklig, trivs med tillvaron och tycker allt flyter på som det ska. Eller så är jag frustrerad och lättirriterad, stör mig på småsaker och har svårt för att fokusera på saker som måste göras eftersom allt i övrigt inte är perfekt. Sedan jag flyttade tillbaka till Stockholm i januari i år (bästa beslutet jag tagit) har jag tack och lov mest känt mig i linje med det första alternativet. Dessutom har mitt humör blivit betydligt jämnare och kan numera bara vara bra helt enkelt - inte antingen himmel eller helvete. Det är rätt skönt. Dock har jag dagar då jag går runt och bara känner hur det kryyyper i hela kroppen av frustration och då varje liten neggosak som inträffar späder på irritationen och får mig att känna att världen är emot mig. Som idag. Små små saker som egentligen inte alls har någon betydelse för det stora hela, men som stört livet ur mig idag är:

 

• Leveransen på min gröna tweedkavaj är försenad, den kommer nu först vecka 35

 

Trots att nämnda leverans inte gått iväg ännu är det tydligen inte möjligt att gå in och ändra i beställningen (med undantag av leveransställe och betalningssätt) = kan inte lägga till den 10% rabatt jag fick i brevlådan idag utan måste således göra en ny beställning om jag vill ha den. Gaah!

 

• Brandlarmet gick då jag var nere i centrum = allt utrymdes och jag fick inte köpa någon nagellacksremover

 

• Det verkar som om min Lancôme BUS jag budade hem för bara en hundring på Tradera har försvunnit i posthanteringen

 

• Örtbiffar och huvudsallad fanns inte på ICA idag så jag fick köpa grönsaksbiffar och kruksallad istället

 

Ni hör vilka problem jag har! :) Det är urlöjligt, men det är sådant som får bägaren att rinna över till slut... Speciellt då jag till råga på allt har en sådan fuldag som jag har idag, med platt fult hår och orakade ben. Ska svälja irritationen nu och gå och göra mig lite fin nu istället så blir allting peachycake sen.

 


Kommentarer
Postat av: Anna

usch jag är verkligen också skitirriterad idag. INGEN kunde fika eller promenera och dottern kan uppenbarligen inte vara nöjd öht idag om jag inte bär på henne...

jag fick i alla fall min väska från la redoute - alltid något

Postat av: sara

Såna dagar suger. Du har min fulla sympati! Kram pårej!!!!

2005-08-08 @ 18:01:57
URL: http://hedgehog.webblogg.se
Postat av: Ellinor

Anna: Ja, det märks ju att det är måndag tydligen! Man får vara glad för det lilla.. och La Redoute-väskan är verkligen jättesöt!

Sara: Tack! Just one of those days..

2005-08-08 @ 18:23:24
Postat av: clara

nu har jag läst hela din blogg!

2005-08-08 @ 18:39:15
URL: http://lovesponge.blogg.se
Postat av: Ellinor

Oj, impad! Ja, SÅ långt tid kan det ju inte tagit iaf.. började ju först i juni. Men det var trevligt att höra :)

2005-08-08 @ 18:45:06
Postat av: puffen

Min HM-beställning beräknas till vecka 38 (!!), vid det laget lär jag ha glömt bort vad jag har beställt (och kanske att jag har beställt). Jag hoppas du skriver när du får den svarta omlottklänningen för jag är väldigt sugen på att köpa den.

2005-08-08 @ 21:55:14
URL: http://lyxat.webblogg.se
Postat av: Louise

Jag kunde ha skrivit det där inlägget själv! Jag tror att min omgivning tycker att jag håller humöret uppe (för det gör jag ju oftast) men jag själv kan tycka att jag är ganska ojämn och lättpåverkad av saker. Många småsaker får bägaren att rinna över som du skrev och jag känner att jag bara vill lägga mig ner på golvet. Jag jobbar extra i affär och man träffar massa folk som inte tänker som en själv och jag kan vekligen störa mig ibland, även fast jag vet att vi alla är olika. Jag känner mig yvig och känslg liksom när pojkvännen liksom behåller lugnet hela tiden. Skönt att höra att det finns fler humörmänniskor :)!

2005-08-11 @ 11:17:49
URL: http://alltljuspamig.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Puffen: Oj, stackare - då är vi ju långt inne i september! Rapporterar absolut då omlottklänningen kommer om den var något att ha, men med ledning av andra bloggare som fått sina låter det som om det var ett bra köp.

Louise: Lustigt, för jag tror inte heller att jag uppfattas som en riktig humörmänniska av de runt omkring mig (vilket ju är positivt). Det där med att jobba i ett serviceyrke som du gör och jag har gjort (och fortfarande gör, extra) är nog rätt bra för det ger en verkligen tålamod. Man kan ju inte få ett utbrott på minsta kund/gäst som beter sig som en idiot liksom. Iaf för min del så tar det ett tag innan bägaren väl rinner över men då gör den det med besked..

2005-08-12 @ 19:28:35
Postat av: Louise

Ellinor: Ja, jag har faktiskt tänkt att "vända" det till en slags merit när jag söker jobb, eller förklara vad jag kan ha för användning av serviceerfarenheten i framtiden. Man träffar ju verkligen alla sorters folk och man får lära sig att ta olika personer, att vi alla är olika, osv. Det måste ju vara bra.

2005-08-13 @ 12:38:19
URL: http://alltljuspamig.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se