DILEMMA

Nämnde för en tid sedan en gammal bekant som med jämna mellanrum hör av sig och kollar om jag fortfarande är lycklig med K eller om jag kan tänka mig lite rajtan-tajtan med honom. Hans moral är förresten på en sådan nivå att det ena inte behöver utesluta det andra om ni förstår vad jag menar. Min är betydligt mer konservativ.. jag älskar dansken = tänker defintivt inte vara otrogen. Sist jag pratade med R som han heter sa jag dock faktiskt, mest på skämt, att "Du får väl hojta till om du skulle råka stöta på ett jobb till mig" (apropå att han arbetar för ett danskt företag). Problemet - om man nu ska kalla det för det - är att han idag ringde och berättade att han eventuellt känner till en plats som IT-support som jag skulle kunna söka med lite hjälp från honom. Han vet att jag har pluggat projektledning och tänkte att det här kanske kunde vara en ingång i yrkeslivet eftersom det varit minst sagt spridda skurar hittills (vet egentligen inte vad jag vill arbeta med - inte så bra för en 27åring!). Det är ingen garanti för att höjdarna på företaget tycker att jag skulle passa på något sätt eftersom jag 1) inte har någon praktisk erfarenhet av kundsupport och 2) inte har kännedom om det datasystem det handlar om.. skulle isf få internutbildning först.

Har lovat att maila över min CV till R idag och trots att jag vet att jag kanske inte alls är tillräckligt kompetent för att han ens ska föreslå mig till höjdarna så kan jag inte låta bli att oroa mig över något helt annat.. Vad väntar han sig i utbyte om det nu skulle bli så att han ordnar ett jobb till mig? Vill jag verkligen behöva stå i tacksamhetsskuld till någon vars enda intresse egentligen är att få mig i säng (är ju möjligt att han är genuint omtänksam också - känner honom inte så bra)? Och om jag säger nej till det  (vilket jag gör!) - vad finns det för garantier för att han inte bara ändrar sig och ser till att jag får kicken då jag väl fått jobbet? Jag går helt enkelt inte sängvägen, det gör jag inte! Damn, vet inte vad jag ska göra. Visst vill jag ha ett mer kvalificerat jobb där möjligheten finns att avancera uppåt men om det innebär att att jag måste säga nej till sex med R och sedan ha med honom att göra på min arbetsplats.. nä, det är svårt! Några råd?


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Om han förväntar sig något i utbyte låter det som hans problem. Sök jobbet och stå gärna i tacksamhetsskuld, en eventuell återbetalning behöver ju inte ske på hans villkor. Jag såg att Sandwich pepparkaka finns i storpack i butiken, det bör väl den mest moralsvävande personen, tycker jag! :)

Om han skulle se till så du får kicken, har du väl ändå rättigheter? Frågetecken för jag vet ju faktiskt inte vad som gäller i danmark. Och även om han skulle lyckas, har du ännu ett tillägg på ditt C/V och ännu en erfarenhet som kan hjälpa dig få ett annat jobb.

Äh, jag vet inte, egentligen tycker jag bara du ska köra hårt - vrooom, vrooom.

Postat av: Ellinor

Fredrik: Du tycker detsamma som min pojkvän så jag kör i alla fall! Ni har rätt båda två. Däremot ser arbetsvillkoren i DK lite annorlunda ut än i Sverige. Uppsägningar kan t ex ske med betydligt kortare varsel och man kan inte göra så mycket åt det. Å andra sidan är det lättare att få jobb just för att det är enklare för företag att anställa där nere. Fördelar och nackdelar..

2006-10-19 @ 23:33:09
URL: http://nippertippan.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
      Bloggtoppen.se